Человек не терпит насилия!

Боротьба з корупцією

“Вимагаю від керівників усіх рівнів активізувати усі наявні ресурси на боротьбу з корупцією і викрити осіб і канали протиправної діяльності”
С. Дайнеко
Незважаючи на оголошений головою ДПСУ С. Дайнеко “хрестовий похід” на корупцію в прикордонних військах, у Сумському загоні життя йде своєю чергою. Так, на прикордонному переході у Бачевске для отримання грошиків продовжує активно використовуватися раніше відпрацьована схема поборів із азіатських гастарбайтерів, що їдуть до України, щоб отримати штамп у паспорті і повернутися до Росії на роботу. Прикордонниками навіть встановлена офіційна такса за цю послугу, яка складає 800 гривень. Мало того, за окрему платню в 2800 гривень люди можуть перетинати кордон без сканування відбитків пальців.
Збором грошей займаються перевірені особи, в числі яких Заседа Григорій та Гриценко Василь. Зібрані гроші віддаються в загальну “тіньову” касу, з якої більше половини передається в управління загону, а звідти — в регіональне управління і так далі. З цієї суми виплачується доля розвідці і вбшникам, щоб нікого не чіпали. Ця схема продовжувала діяти, незважаючи на зміну начальників відділу, загону і навіть регіонального управління.
Але оголошений Головою “хрестовий похід” змусив сумських прикордонників розробити таку схему, щоб і вовки були ситі і вівці цілі. Наші військові зі своїми друзями — перевізниками, заздалегідь придумали схему по затриманню “хабарників”. Як правило, гастарбайтери приїжджають до пункту перепустки по декілька чоловік на автобусі, водій якого хороший знайомий прикордонників і виконує в схемі відведену йому роль. Адже його робота багато в чому залежить від відношення до нього прикордонників, працюючих у Бачевске.
Після прибуття автобуса на паспортний контроль у гастарбайтерів вилучаються паспорти для перевірки. На перевірці в них нібито виявляється підроблена печатка про перетин кордону, але власнику паспорта про це не повідомляється. Так проходить деякий час і гастарбайтер починає нервувати. Крім того, на нього вже зляться його попутники.
У цей момент до гри вступає водій автобуса, в завдання якого входить умовити бідного роботягу для прискорення перевірки дати певну суму старшому прикордонників. При цьому він завіряє, що усі так роблять і схема давно налагоджена.
Ось тут починається найцікавіше. При вході в кабіну старшого гастарбайтер опиняється під прицілом відеокамери присутнього там розвідника і стає героєм фільму про дачу хабаря. Справа зроблена.
Далі виклик поліції, кримінальна справа за спробу дачі хабаря, недовгий термін або штраф і видворення з країни.
Для сумських прикордонників — суцільні плюси. Грошей запрацювали, показники є, завдання Голови виконали — корупцію перемогли.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ