Человек не терпит насилия!

НАБУ стало інструментом в руках аферистів?

Протягом 2014-2018 років широкого розголосу набула історія про знищення державного “Радіопередавального центру” в Броварах і привласнення земельної ділянки, що перебувала у державній власності. Кримінальне провадження за фактом знищення державного оборонного майна тривало п’ять років. Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняв, що затримані правоохоронцями злочинці за півроку до російського вторгнення до Криму і на Донбас, незважаючи на існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП “Радіопередавальний центр”, за допомогою якого радіосигналом покривалося 95% відсотків території України, в тому числі окуповані території.

Серед затриманих був і такий собі Анатолій Гунько, для якого у 2018 році прокурори вимагали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, аргументуючи наявністю у нього “корупційних зв’язків з правоохоронними органами”.

Днями редакції стало відомо про ще одну оборудку цієї скандальної особи, яка за змовою з керівником одного з комунальних підприємств Київської області намагалася заволодіти комунальним майном.

Здобиччю спритного ділка мало стати комунальне підприємство Київської обласної ради «Автогосподарство», а точніше комунальне майно, яке належало територіальній громаді Київської області, та було закріплене за підприємством: комплекс будівель автогосподарства, що розташований за адресою: м. Київ, Кудрявський узвіз, 3 (включає в себе будівлю автогосподарства площею 3916,7 кв.м., двоповерховий склад площею 58,4 кв.м. та будівлю охорони площею 9,5 кв.м.)

Першим кроком організованої групи «бізнесменів» (самого Анатолія Гунька, його сина Костянтина та директора комунального підприємства Андрія Галущенка) стало нібито звернення трудового колективу підприємства до Київської обласної ради в березні 2017 року щодо необхідності фінансового оздоровлення КП КОР «Автогосподарство», через наявність у останнього податкового боргу в розмірі 2 млн.грн. Для порятунку підприємства «трудовим колективом» було запропоновано створити нову юридичну особу та передати на її баланс вищевказаний об’єкт нерухомості.

Все би нічого, от тільки зазначеною особою виявилося звичайне товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ «Трудовий колектив Автогосподарство», ЄДРПОУ 41056259), жодним чином не пов’язане з Київською обласною радою, співзасновниками якого абсолютно випадково виявились ті самі Анатолій Гунько та Андрій Галущенко.

Одночасно, для того щоб такий ласий шматок комунального майна не висковзнув з рук обласних ділків, вони, протягом 2017-2018 років, ініціювали ряд судових спорів між ТОВ «Трудовий колектив Автогосподарство» та КП КОР «Автогосподарство», за результатами яких комунальне підприємство стало боржником новоствореного товариства на суму в декілька мільйонів гривень, а все його майно було обкладено арештами в рамках виконавчих проваджень. (До речі, за фактами рокрадання майна директором Галущенко було зареєстровано декілька кримінальних проваджень. Одне з них зареєстроване в СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за № 12018100100008361 за ст. 191 ч.3 та стосується незаконного заволодіння транспортними засобами. Сам Гунько також неодноразово «відзначався» використанням автомобілів КП КОР «Автогосподарство» для власних потреб, зокрема використовував комунальний транспорт в ході свої передвиборчої кампанії на парламентських виборах у червні-липні 2019 року).

Однак, на якомусь етапі злочинна схема дала збій, і в лютому 2018 року, у відповідності з чинним законодавством, будівля автогосподарства площею 3916,7 кв.м. була реалізована на відкритому аукціоні з метою погашення податкового боргу КП КОР «Автогосподарство». Втім, даний факт не засмутив наших героїв, і вже в 2019-му році, за ініціативою останніх, до правоохоронних органів було повідомлено про злочин, щодо продажу майна на вищевказаному аукціоні за заниженою вартістю.

На сьогодні, за заявою аферистів, детективами НАБУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42018000000000637 за попередньою правовою кваліфікацією за ч.5 ст.191, ч.2 ст.364КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем).

Підставою для такої кваліфікації став наданий ТОВ «Трудовий колектив Автогосподарство» звіт про оцінку комлексу будівель за адресою: м. Київ, Кудрявський узвіз, 3.

Але, з реєстру судових рішень вбачається, що цей звіт був підроблений, а експерт, який нібито його виконував, на той момент перебував в загальнодержавному розшуку. Да і сам звіт стосувався комплексу будівель, а не окремої будівлі автогосподарства.

Спеціально завищена у цьому звіті вартість об’єкту до понад 17 млн грн і дала НАБУ підстави для висновку про те, що реалізація будівлі на відкритому аукціоні завдала державі збитків в розмірі понад 12 мільйонів гривень.

Також, завідомо неправдиві повідомлення Гунька і компанії, стосуються нібито фейкового аукціону, що проводився Українською універсальною біржею. Однак, ця неприкрита брехня спростовується інтернет-посиланням на проведення аукціону, яке, і на даний момент, активне та знаходиться у вільному доступі: http://old.uub.com.ua/novyny/28-lyutogo-2018-roku-o-13-30-god-za-adresoyu-m-kiyiv-vul-b-hmelnitskogo-55-provodit-tsiloviy-auktsion-z-prodazhu-mayna-platnika-podatkiv-kp-kiyivskoyi-oblasnoyi-radi-avtogospodarstvo.

Цікаво, що формально, на даному етапі цієї історії, детективи НАБУ, свідомо введені в оману Анатолієм Гуньком та його спільниками, начебто переслідують благородну мету – повернення об’єкта нерухомості у власність територіальної громади Київської області. В той же час, зрозуміло, що в подальшому чекає багатостраждальну будівлю у випадку розвитку подій за таким сценарієм – невблаганний розпил ненажерливими «бізнесменами».

На жаль, наведені факти наштовхують лише на дві невтішні думки: або детективи НАБУ введені в оману підступним Гуньком та його спільниками, або наші доблесні правоохоронці свідомо виступають інструментом в руках аферистів.

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ