Человек не терпит насилия!

СБУ припинила діяльність «чорних реєстраторів»

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області припинили протиправну діяльність групи державних реєстраторів, колишніх співробітників Державної архітектурно-будівельної інспекції та посадових осіб органів юстиції Одеської області, які займалися незаконним відчуженням майна. Ця новина з’явилася на офіційному сайті СБУ. Правоохоронці припинили маштабну рейдерську діяльність організованого угрупування», мова йде про давно «славнозвісних чорних реєстраторів» м. Одеси. До складу цієї групи входять колишні працівники ДАБІ Одеської області Курган С.П., Махортов І.О., Управління юстиції в Одеській області Привалова Є.Є. та колишні державні реєстратори ГТУ юстиції у Одеській області.

Вказані «персони», стали відомі в Одесі ще в 2017 році, коли зареєстрували КП «Реєстраційна служба Одеської області» та проводили масштабні рейдерські захоплення і позбавляли людей власності. Але у 2018 році були змушені ліквідувати вказане комунальне підприємство у зв’язку просто шаленою кількість скарг громадян до Мінюсту, кримінальних справ та судових справ. Однак, за наявності «друзів» у Мінюсті та правоохоронних органах, Приваловій Є.Є., Кургану С.П. і Махортову І.О., з легкістю вдалося відмазатись від всіх своїх «чорних діянь». Але після цього, вони не відмовились від продовження рейдерських захоплень, і в цьому ж 2018 році реєструють нове комунальне підприємство «Агенція державної реєстрації» та продовжують віджимати бізнес і майно. Але у 2019 році їх масштаб рейдерських апетитів виріс настільки, що вони взяли під свій повний контроль державне підприємство «Агенція з державної реєстрації» з призначенням на посаду т.в.о. директора Дунай (Щеплоцьку) Х.Б., яка працювала державним реєстратором в Управлінні державної реєстрації ГТУ юстиції у Одеській області, КП «Реєстраційна служба Одеської області» та КП «Агенція державної реєстрації» та інших реєстраторів, які працювали в зазначених комунальних підприємствах.

Дуже цікава обставина полягає в тому, що засновником ДП «Агенція з державної реєстрації» є Одеське дочірнє підприємство державної акціонерної компанії «Хліб України», отже провести таку оборудку Привалова Є.Є., Курган С.П. та Махортов І.О. без сприяння високопосадовців ДАК «Хліб України», не могли. Ще дуже примітною обставиною є те, що не зважаючи на ліквідацію одного комунального підприємства і відкриття іншого, державні реєстратори залишаються завжди ті самі, «перевірені» і «надійні» колишні колеги Привалової Є.Є. та Кургана С.П.

Дуже цікаво, як будуть розгортатися події з Приваловою Є.Є., Курганом С.П., Махортовим І.О. та їх «ручними реєстраторами» після того як за них взялась СБУ. Адже всі попередні кримінальні провадження, скарги до судів і Мінюсту результатів не давали, все вирішувалось на місцях через «друзів» за певну винагороду.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунальних підприємств та проживання учасників шахрайської оборудки. Під час слідчих дій вилучені численні речові докази протиправних дій. Проводяться експертні дослідження та здійснюється попередня оцінка шкоди, заподіяної угрупованням.

Надіємось на справедливість і на те, що кожен із них отримає по заслугам.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ