Человек не терпит насилия!

Наглый Савка

До прокурора відділу процесуального керівництва у справах слідчого відділу управління щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Олександра Савки застосували дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади.

Таке рішення Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прийняла 2 липня.

В лютому цього року в Києві у провулку Руслана Лужевського, 18 патрульні виявили автомобіль і водія Савку з явними ознаками алкогольного сп’яніння (нестійка хода, запах алкоголю з рота).

У присутності двох свідків чоловік від медичного огляду. Працівники поліції склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч 1 ст. 130 КУпАП, який скеровано до суду.

У травні 2019 суд закрив справу у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності.

Прокурор Савка свою вину не визнавав. Він пояснив, що у позаробочий час зустрівся зі знайомими біля більярдного клубу на Деміївському ринку, куди приїхав своїм автомобілем. В машині вони втрьох розпили коньяк, після чого він зателефонував на службу таксі і замовив послуги додаткового водія, який би відвіз його додому. Далі знайомі начебто пішли, а він сидів в машині і чекав «драйвера». Незабаром до нього під’їхали патрульні і стверджували, що він керував авто в нетверезому стані, а він заперечував. Патрульні говорили, що Савка припаркувався у навстановленому місці – на пішохідному переході. Водій перепаркувався, проїхавши, з його слів, не більше двох метрів. Савка стверджував, що патрульні спровокували його, в результаті чого він дійсно керував авто, щоб перепаркуватися, тому від перевірки на алкоголь він відмовився.

Патрульні повідомили, що Савка поводив себе зухвало та зневажливо, хоча про місце роботи не повідомляв. Записи з портативного відеореєстратора працівників патрульної поліції свідчать, що на законну вимогу поліцейського надати посвідчення водія та інші документи Савка зі зневажливою інтонацією кілька разів промовив: «Модний такий? … я тебе питаю!», а також у наказовій формі порадив працівнику поліції: «Не умничай…».

КДКП вважає, що недотримання Савкою правил прокурорської етики та поведінки не може бути виправдано жодними обставинами, є несумісним із подальшим зайняттям ним будь-якої посади в органах прокуратури.

Водночас в ГПУ Савці видали позитивну службову характеристику, хоча у червні минулого року він вже мав догану за неналежне виконання службових обов’язків.

Комісія направила генпрокурору копію рішення для застосування стягнення у вигляді звільнення з посади. Це рішення ще може бути оскаржене Савкою протягом місяця.

Судовий репортер

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ