Человек не терпит насилия!

Дешевше за російський: чому купувати газ в ЄС вигідніше

Російськими інформаційними ресурсами тиражується теза – Україна змушена купувати російський газ в Європі за ціною в два рази вище ринкової, що безумовно призведе до росту вартості комунальних послуг для населення.
Проте, варто зауважити, що відповідно до вимог МВФ, ціна на газ для населення повинна формуватися з двох чинників – собівартості українського газу і супутніх послуг його імпорту. Оскільки газ в Європі подешевшав, і Україна може його купити за менші гроші, держава може знизити тариф для населення, не порушивши тим самим домовленості з МВФ.
НАК “Нафтогаз України” зазначає, що прогнозована ціна в липні 2019 року для потреб населення становитиме приблизно 5803 грн. за 1 тис.куб.м., тобто близько 217 дол./тис. куб. м. Для порівняння, пан Медведчук під час свого візиту до РФ напередодні президентських виборів домовлявся з росіянами про постачання газу за ціною 240-260 дол./тис.куб.м.
Що ж до питання реверсу російського газу – в Україну імпортується газ, який продають його власники – різні європейські газові трейдери. Так, фізично це може бути газ з Сибіру, але його ціни і доступні обсяги визначаються на торгових майданчиках (хабах) в Європі, а не в Москві.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ