Человек не терпит насилия!

Бикчантаев и другие

Президенту України Порошенку П.О.

Шановний Петро Олексійовичу!

Вимушений звертатись до Вас, оскілки Ви не одноразово акцентували увагу на тому, що основним пріоритетом розвитку економіки і Держави в цілому є професіонали на посадах та боротьба з корупцією.

На даний час державі катастрофічно не вистачає грошових коштів для забезпечення сталого функціонування. На мою думку, навіть фінансова допомога світової спільноти не дасть очікуваного ефекту, оскільки державним апаратом не вживається ефективних заходів по раціональному використанню державних активів.

Так наприклад, для забезпечення реалізації повноважень щодо здійснення управління об’єктами державної власності та державним майном, закріпленими за державними підприємствами, установами, організаціями та державними господарськими об’єднаннями, що належать до сфери управління Міністерства оборони України, створено Головне управління майна та ресурсів.

Головному управлінню підпорядковані 96 державних підприємств, серед яких: Концерн «Техвоєнсервіс», Концерн «Військторгсервіс», Концерн «Військесетменеджмент». Начальником Головного управління призначено Бікчантаєва Олександра Борисовича.

За наявною інформацію, всі державні підприємства підпорядковані Головному Управлінню знаходяться на грані, або вже в процедурі банкрутства, маючі величезні борги. Будь-яких дієвих заходів направлених на забезпечення економічного розвитку підприємств, погашення заборгованостей, з боку посадових осіб Головного управління не вживається.

Все це, окрім втрати горових коштів підприємств, створює передумови для втрати державного майна (земельних ділянок, споруд, виробничої бази та іншого наданого Державою для забезпечення потреб Міністерства оборони України) внаслідок примусового відчуження і реалізації для погашення існуючих заборгованостей.

На жаль я не володію детальною інформацією по іншим підприємствам підпорядкованим Головному управлінню, але мала частина можливих порушень чинного законодавства, факти прийняття не ефективних управлінських рішень, що призводить до збільшення фінансового навантаження на Підприємство викладена у звіті про роботу заступника Генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» (фотокопія додається: додаток № 1).

Довідково: КОНЦЕРН “ТЕХВОЄНСЕРВІС” Код: 33689867 Адреса: 03168, м. Київ, Солом’янський район, ПРОСПЕКТ ПОВІТРОФЛОТСЬКИЙ, будинок 6, Керівник: Чайло Валерій Володимирович, Діяльність: 70.10 Діяльність головних управлінь (хед-офісів), Стан: зареєстровано, Дата реєстрації: 21.07.2005, Статутний капітал на 20.09.2018: 71 846 137.17 грн, заборгованість по заробітній платі на 12.10.2018 — 390 355.18 грн. податковий борг на 01.09.2018 – 34 330 180 грн, 396 судових рішень на 12.10.2018, 14 виконавчих проваджень на 07.10.2018. (інформація з відкритих джерел).

За доступною інформацією, така ж сама економічна ситуація і в інших підприємствах підпорядкованих Головному управлінню майна та ресурсів України і з кожним місяцем кредиторська заборгованість лише збільшуються.

Слід зазначити, що керівники підприємств призначаються за поданням начальника Головного управління, який ними повністю маніпулює, тому намагання змінити щось з середини не дає будь-якого ефекту.

На мою думку в разі не втручання у вищевказане Держава повністю втратить надане майно, якого наразі майже не залишилось порівнюючи з минулими періодами.

Враховуючі вищевикладене, Прошу проаналізувати ситуацію що склалась та вжити відповідних заходів для забезпечення збереження державного майна наданого Міністерству оборони України. 

Тимчасово виконуючому обов’язки генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» Чайлу Валерію Володимировичу

ЗВІТ ПРО РОБОТУ

На виконання Вашого розпорядження від 10.10.2018 №8 року про термінове підготування детального звіту про фактично виконану роботу, звітую про свою роботу у Концерні «Техвоєнсервіс» (далі – Концерн, Підприємство) на посаді заступника генерального директора за напрямком організації реалізації вторинної сировини та надлишкового майна Міністерства оборони України.

Я, під час організації своєї роботи керуюсь чинними нормативно-правовими актами України та затвердженою Посадовою інструкцією заступника Генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» (далі — Інструкція).

Відповідно до Інструкції основним напрямком моєї роботи, є організація реалізації вторинної сировини, надлишкового майна та іншого, що надасть Головне управління майна та ресурсів Міністерства оборони України (далі – Управління, ГУМР) Концерну на реалізацію.

У моєму підпорядкуванні знаходиться відділ маркетингу та реалізації військового майна. Основними завданнями і обов’язками є: організація, координація та контроль за підпорядкованим підрозділом, організація процедур реалізації, вивчення кон’юнктури ринку, проведення переговорів.

Будь-яких інших вказівок, розпорядчих та інших регулюючих документів окрім наказу про заборону підпису документів від імені концерну та повідомлення про скорочення посади 22.10.2018 року мені не доводили.

Звертаю Вашу увагу, що 90% результатів роботи за цим напрямком, залежить від посадових осіб Управління, оскільки розподіл об’єктів реалізації, між уповноваженими організаціями, здійснюється в ручному режимі особисто начальником Управління Бікчантаєвим Олександром Борисовичем.

При аналізі відкритих джерел інформації, легко знаходяться оголошення про реалізацію металобрухту Міністерства оборони України, корпорацією «Укрінмаш». Виходячи з оголошень, майже весь обсяг вторинної сировини йде через них, хоча нормативно-правові акти передбачають рівномірне розподілення обсягів між усіма уповноваженими організаціями.

Доводжу до Вашого відома, що між Філією «Черкаський автомобільний ремонтний завод» (далі — ЧАРЗ) і Управлінням, за декілька днів укладено прямий договір в обхід Концерну, (з яким вже є чинний договір), виділено обсяги металобрухту під новий договів, їх заактовано, погоджено, вжито маркетингових заходів, проведено процедуру конкурсних торгів та відібрано переможців. Раніше на ці процедури витрачалось понад декілька тижнів (нижче опишу у хронологічному порядку), а тут в рази швидше.

З метою з’ясування такої швидкості документообороту, здійснено аналіз документації під час якого стало відомо, що ЧАРЗ організовано 2 засідання конкурсної комісії з продажу вторинних ресурсів за результатом яких, складено та затверджено протоколи №1 і №2 від 16 липня 2018 року.

Відповідно до протоколу №1 (Лот №1) на торги виставлено 155,287 тон брухту чорних та кольорових металів (150 тон «вид 500», 1 тонна «Мідь 4», 4 тони «Алюміній 13» та 0.287 тони «Латунь 4»), що накопичились у вч А0543 (с. Ольшаниця).

Стартовою ціною слугувала довідка ДП «Держзовнішінформ» від 05.07.2018 року № 221/150 (видана до наявності договору між ЧАРЗ та Управлінням). У «торгах» приймали участь лише 3 підприємства: ТОВ «Укрмет центр», ТОВ «Дніпромет», ТОВ «УМЦ», як вони дізнались про торги невідомо, оскільки знайти оголошення у відкритих джерелах інформації мені не вдалось, тому що вони не розміщувались.

Рішенням комісії переможцем обрано ТОВ «Укрмет центр» з запропонованими цінами «вид 500» — 4700 грн/т. «Мідь 4» — 140000 грн/т., «Алюміній 13» 29500 грн/т., «Латунь 4» 83000 грн/т. На умовах поставки EXW та 100% попередньої оплати.

Відповідно до моєї Інструкції, мною вжито заходів по пошуку інших потенційних покупців, за результатами знайдено ТОВ «Квадра компані», що надало на адресу Концерну комерційну пропозицію на цей же «Лот №1» з наступними цінами «вид 500» — 5430 грн/т. «Мідь 4» — 141800 грн/т., «Алюміній 13» 30100 грн/т., «Латунь 4» 83000 грн/т., загальною сумою 1 млн 127 тис 521 грн. На умовах поставки EXW та 100% попередньої оплати, що загалом на 140 тис грн більше ніж у ТОВ «Укрмет центр».

Відповідно до протоколу №2 (Лот №2) на торги виставлено 233.68 тон брухту чорних та кольорових металів (121,95 тонна «вид 500», 80,48 тон «вид 501», 2,8 тонна «Мідь 7», 26,68 тони «Алюміній 14» та 1.74 тони «Латунь 4») що накопичились в військовій частині А1724 (смт. Озерне).

Стартовою ціною слугувала та ж сама довідка ДП «Держзовнішінформ», В «торгах» приймали участь: ТОВ «Укрмет центр», ТОВ «ВторметКиїв», ТОВ «УМЦ», оголошення про реалізацію цього лоту я теж не знайшов.

Рішенням комісії переможем обрано також ТОВ «Укрмет центр» з запропонованими цінами «вид 500» — 4700 грн/т., «вид 501» — 4700 грн/т. «Мідь 7» — 139500 грн/т., «Алюміній 14» 26200 грн/т., «Латунь 4» 83000 грн/т. На умовах поставки EXW та 100% попередньої оплати.

Разом з тим, відповідно до комерційної пропозиції від ТОВ «МП «ПМК» по лоту №2 підприємство пропонує купити вищезазначену сировину по наступним цінам: «вид 500» — 5500 грн/т., «вид 501» — 5500 грн/т. «Мідь 7» — 142600 грн/т., «Алюміній 14» 27050 грн/т., «Латунь 4» 87300 грн/т., загальною сумою 2 млн 388 тис 238 грн. На умовах поставки EXW та 100% попередньої оплати, що загалом майже на 201 тис грн більше ніж у ТОВ «Укрмет центр».

Враховуючі викладене, з метою недопущення збитків на суму близько 340 тис. грн. Міністерству оборони України, внаслідок неефективної реалізації лише відомої мені вторинної сировини, затвердженої Протоколами №1 та №2 ФК «ЧАРЗ», мною, завчасно, особисто, Вам, доповідалось (№ 225/к/557 від 20.07.2018 року разом з додатками, серед яких вищезазначені комерційні пропозиції), з пропозиціями відмінити результати конкурсних торгів та вжити відповідних заходів для реалізації вказаного металобрухту по вищих цінах, але замість цього, Вами видано Наказ №67 від 22.08.2018 року, яким мене виключено з конкурсної комісії по реалізації майна та продуктів утилізації. Мабуть з метою обмеження доступу до інформації про ціни, за якими реалізується металобрухт, але мені все ж таки стало відомо, що після цього через ЧАРЗ реалізовано вторинної сировини ще на суму понад 3.2 млн. грн., але за якими цінами і кому мені невідомо, службові особи Концерну за Вашою вказівкою інформацію мені не надають.

Поряд з цим, за не офіційною інформацією, начальник управління Бікчантаєв О.Б., можливо з метою отримання неправомірної винагороди, лобіює інтереси компаній: ТОВ «Укрмет центр», ТОВ «Проспекшн індастрі» та ПП «Профільні системи», з якими підтримує тісні стосунки особисто та через своїх заступників. Зазначені підприємства неодноразово вигравали конкурси на купівлю металобрухту по цінам, що нижче від ринкових. В усіх уповноважених організаціях на які Бікчантаєв О.Б. може впливати.

В разі відмови підтасовки документів для перемоги вищезазначених компаній, з боку посадових осіб Управління, за вказівкою і контролем Бікчантаєва О.Б., починається затягування термінів розгляду документів, не надання обсягів для актування та інше, що повністю паралізує діяльність Концерну за напрямом реалізації вторинної сировини.

Для порівняння строків розгляду Управлінням документів, звітую Вам про роботу підпорядкованого мені підрозділу:

08.02.2018 року направлено звернення до ГУМР, щодо укладання Договору комісії на 2018 рік, відповіді не отримано, 30 березня 2018 року лист надіслано повторно. Договір підписаний 19.04.2018 року.

20.04.2018 року надано пропозицію щодо реалізації макулатури з в/ч А3796 (смт. Коцюбинське), документація направлена на погодження в ГУМР 27.04.2018 року звідки через дві неділі повернута на усунення формальних недоліків, 16.05.2018 року допрацьована, підписана 25.05.2018 року.

23.04.2018 року отримано об’єми від ГУМР металобрухту. У середині травня 2018 року проведено актування металобрухту на вказаних об’єктах, але акти отримано тільки чотири з семи (КЕЧ м. Львів, А3200 Бережани, А1519 Дубно, А1587 Малехів).

Вказані акти направлені на погодження ГУМР 01.06.2018 року та 04.06.2018 року, отримані з погодження 20.06.2018 року.

25.06.2018 року надіслано до ГУМР запит, на отримання цінової довідки від ДП «УКРЗОВНІШІНФОРОМ», в зв’язку з відсутністю реакції з боку Управління, 09.08.2018 року повторно направлено запит. Відповідь ми отримали майже через 2 місяці, лише 17.08.2018 року вх.689. (Довідково: вказана довідка відповідно до обсягу заявки коштує підприємству певну суму коштів, відповідно до комісійного договору Концерну з Управлінням ці кошти нам мають повертатись, але за умови погодження запиту з боку Управління.)

03.07.2018 року опрацьовано можливість отримання додаткового надходження грошових коштів для Міністерства оборони України, під час якого знайдено великі обсяги не придатної до використання автомобільної гуми, що планується утилізувати, листом до ГУМР №225/К/492-7 запропоновано варіант її реалізації для переробки замість утилізації. Що дасть можливість Міністерству оборони України замість витрачання коштів на утилізацію, навпаки їх отримати, досі конкретної відповіді на цей лист не отримано.

Додатково 11.07.2018 року за рішенням ГУМР проведено актування металобрухту у вч А1538 (Хмельницький) та А1329 (Козятин). Акти вч А1329 направлені на погодження до ГУМР 13.07.18 р. Акти в/ч А1538 Хмельницький, не надані на погодження у зв’язку з розбіжністю у їх обліках.

05.09.2018 року підписані п’ять додаткових угод до договору комісії від 19.04.2018 року № 503-ЧКМ/3-18, щодо реалізації металобрухту, з військових частин А3200 (м. Бережани), А1519 (м. Дубно), А1587 (с. Малехів) та А1329 (м. Козятин).

На підставі зазначених додаткових угод 10.09.2018 року підписано договори на продаж металобрухту у кількості 251,7 тони з покупцями ТОВ «Компанія Дністр» та ТОВ «ГОРМЕК» на загальну суму 1,78 млн. грн. з яких 1,69 млн. грн. перераховано Міністерству оборони України, а 65,6 тис. грн. комісійної винагороди направлено на виконання мирових угод також з Міністерством оборони України.

13.09.2018 року до Головного управління майна та ресурсів направлено листи підтвердження про здійснену 100% попередню оплату, за складеними додатковими угодами щодо видачі відповідних нарядів.

17.09.2018 року наряди отримані Концерном. До складених договорів підготовлені Акти прийому-передачі. По прибуттю представників покупців проведена обмін довіреностями та видані документи на отримання металобрухту (17 — 20 вересня 2018 року)

На підставі погоджених актів оцінки вторинної сировини (в/ч А2365 смт. Вакуленчук) 10.09.2018 року вих. №225/К/685-7 до ГУМР направлено запит щодо отримання цінової довідки від ДП «Держзовнішінформ», відповіді не надходило.

14.09.2018 року за вих №225/К/710-7 до ГУМР направлена комерційна пропозиція щодо проведення утилізації дебаркадера, відповіді не надходило.

14.09.2018 року за вих №225/К/711-7 до ГУМР направлено листа з метою внесення змін до договору комісії від 19.04.18 № 503-ЧКМ/3-18 щодо встановлення комісійної винагороди за реалізований металобрухт у розмирі 5%, так як на Філії ЧАРЗ, але на даний час відповіді не надходило.

17.09.2018 року до ГУМР направлено лист щодо отримання наряду на розбирання лісопильної рами ЛВР-1 на відправлений за вих. №225/К/718-7, але на даний час відповіді не надходило.

27.09.2018 року вих. №225/К/762-7 направлено погоджений запит до ДП «Держзовнішінформ» на отримання цінової довідки на вторинну сировину.

01.10.18 направлено лист вих. №225/К/777-7 щодо надання додаткових об’ємів металобрухту на реалізацію, але на даний час відповіді не надходило.

05.10.2018 року направлені на погодження до ГУМР доопрацьовані акти оцінки металобрухту в/ч А1538 м. Хмельницький, але на даний час відповіді не надходило.

Крім того, хочу зауважити на той факт, що більшість документів, що надходять до Управління з адреси Концерну, розгляду і відповіді не отримують. Це унеможливлює функціонування Концерну та призводить до збільшення вже існуючої кредиторської заборгованості в наслідок прийняття таких управлінських рішень з боку посадових осіб управління.

В разі, якщо таке відношення з боку Бікчантаєва О.Б. до організації роботи підпорядкованого йому підрозділу стосується не лише Концерну, стає зрозуміло чому майже понад 100 державних підприємств, що мають забезпечувати та підтримувати функціонування Міністерства оборони України знаходяться на грані банкрутства маючі і нарощуючи величезні борги.

Поряд з цим, Валеріє Володимировичу, під час роботи в Концерні, мені стало відомо про чисельні порушення антикорупційного законодавства, про що я Вам також доповідав усно та письмово, що ви повністю проігнорували, а саме:

Порушення Закону України «Про запобігання корупції».

Мені стало відомо про порушення антикорупційного законодавства, а саме закону України «Про запобігання корупції», а саме ст. 26 «Обмеження після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування».

Так, посаду заступника генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» за вимогою Бікчантаєва О.Б. обіймає Романчук Ігор Володимирович, який нещодавно займав посаду заступника начальника управління – начальник відділу організації діяльності підприємств управління державної власності Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони України.

Концерн «Техвоєнсервіс» 100% заснований на державному майні, засновником є Міністерство оборони України, контроль за діяльністю підприємств, в тому числі, Концерну «Техвоєнсервіс» уповноваженим органом управління делеговано, Головному управлінню майна та ресурсів, яке є органом військового управління, який призначений для виконання покладених на Міністерство оборони України завдань та функцій.

Таким, чином на Романчука І.В., повністю розповсюджується дія ст.26 «Про запобігання корупції», а саме: з ним протягом року забороняється: укладати трудові договори (контракти) або вчиняти правочини у сфері підприємницької діяльності з підприємствами, що входили до сфери його попередньої роботи.

В зв’язку з вищевикладеним, я, службовою запискою від 26.09.2018 року № 813 просив Вас невідкладно вжити заходів направлених на усунення порушень чинного законодавства України, та притягнути до дисциплінарної відповідальності особу з числа співробітників Концерну, на яку покладено функції запобігання та протидії корупції за неналежне виконання покладених обов’язків.

Як мені відомо, в той час саме Ви, виконували цю функцію і мабуть тому, з метою уникнення від відповідальності будь-яких заходів з Вашого боку не вжито.

Поряд з цим, враховуючі, що заробітна плата Романчука І.В., становить 19 тис. грн. на місяць, а його перебування на цій посаді є можливо незаконним, можна буде легко порахувати, які збитки щомісячно завдаються підприємству, не беручі до уваги збільшення податкового навантаження, яке нараховується на його заробітну плату.

Порушення постанови КМУ «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств».

Відповідно до Протоколу загальних зборів №2 трудового колективу Концерну «Техвоєнсервіс» у липні 2018 року «відбулись» загальні збори, на яких трудовому колективу повідомили про те, що відповідно до наказу Міністерства оборони України від 19.07.2018 року виконання обов’язків генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» покладено на начальника управління по роботі з державними підприємствами з майнових питань Чайло Валерія Володимировича з збереженням посадового окладу.

Поряд з цим, відповідно до Протоколу, присутні на зборах 20 чоловік, ініціативно, одноголосно, попросили Вас, встановити Вам з 1 серпня 2018 року надбавки в розмірі 50% від посадового окладу.

Поспілкувавшись з колегами мною з’ясовано, що збори фактично не проводились, трудовий колектив не збирався, як і не здійснював голосування. Таким чином можна зробити висновок, що метою складання протоколу слугувало маскування намірів одноосібного можливо незаконного встановлення собі надбавки у вигляді 50% до посадового окладу. Повідомляю, що вказане має ознаки відразу двох кримінальних правопорушень передбачених ст. ст. № 364, 366 Кримінального Кодексу України.

Поряд з цим, надбавка встановлюються наказом директора Підприємства (нагадаю з 100% державною часткою), і стосуються його ж, то не має значення були збори чи ні, оскільки встановлення порядку нарахування заробітної плати керівнику є повноваженням органу управління та визначається індивідуально у контракті або іншому розпорядчому документу такому як наказ Міністра оборони від 19.07.2018 року №29-ДП.

Вказане регламентується постановою КМУ від 19.05.1999 №859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств».

На мою думку, Ви, Валерій Володимировичу, в порушення вимог чинного законодавства України, зловживаючи службовим становищем, з метою власного збагачення, незаконно встановили собі надбавку у розмірі 50%, чим щомісячно завдаєте збитків підприємству починаючі з 01 серпня 2018 року.

Умисне ухилення Вами від виконання рішення суду.

Відділом примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві, згідно постанови від 25.06.2018 року по ВП №55003446, на підставі рішення Господарського суду, на всі рахунки філій та Концерну «Техвоєнсервіс» накладено арешти.

Але, Вами, вжито заходів наданням незаконних вказівок, затвердженням необхідних документів для відкриття нових рахунків в банківських установах, директорам філій (ЧАРЗ, ЛАРЗ, 99АРБ, Логістик-сервіс), через які зараз функціонує головний офіс Концерну. Тобто, виплачується заробітна плата, реалізовується металобрухт, купляється паливо для службових машин та здійснюються інші господарські операції.

Хочу звернути Вашу увагу на те, що сприяння Вами відкриття нових рахунків при існуванні не погашених арештів трактується як умисне ухилення від виконання рішення суду, що передбачено ст. 382 Кримінального кодексу України.

Інші порушення з Вашого боку, які ви допустили під час виконання Вами функцій спеціаліста по боротьбі з корупцією у Концерні «Техвоєнсервіс» та вже на посаді Т.в.о. генерального директора. Якщо підрахувати Вашу надбавку, незаконні правочини Концерну з Романчуком І.В., не втручання у неефективні продажі майна Міністерства оборони України, Вами вже завдано Підприємству створеному з 100% часткою держави збитків в особливо великих розмірах.

Враховуючі те, що Вам відомо про ці факти, з Вашого боку не вживається будь-яких заходів направлених на приведення до відповідності чинному законодавству України, я планую у жовтні, до скорочення моєї посади і після цього: письмово звернутись до Мінюсту, НАЗК та правоохоронних органів з проханням надати правової оцінки Вашим діям та діям осіб зазначених у цьому звіті.

Поряд з цим, з метою недопущення уникнення Вами від відповідальності, враховуючі що Ви бездоганно виконуєте всі вказівки Бікчантаєва О.Б., він буде вас «покривати», мною буде вжито заходів для надання розголосу відомим мені фактам ознак і порушень чинного законодавства України.

Крім того, повідомляю, що по основному напрямку роботи, спланувати інших заходів не можливо, оскільки Ви обмежили мені доступ до інформації, заборонили іншим співробітникам Концерну надавати будь-яку інформацію та навіть спілкуватись зі мною під загрозою звільнення, та по слухам (оскільки відповідних документів мені не доводилось) Вами змінено організаційно штатну структуру підпорядкування підрозділів Концерну.

Поряд з цим, на мою думку, сама вимога подати звіт та план роботи від співробітника, якого попереджено про звільнення свідчить про те що, особисто Ви упереджено відноситесь до мене через мої вимоги приведення діяльності Концерну до вимог чинного законодавства України, що підтверджує Вашу обізнаність у проблемах та підкреслює Ваші наміри приховати Вашу, можливо протиправної діяльності у Концерні «Техвоєнсервіс».

З Повагою Заступник Генерального директора Концерну «Техвоєнсервіс» «11» жовтня 2018 року

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Ха-ха-ха… настоящий уровень Бикчантаева О. который не где не может пристроить свою жопу на работу!))))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ