Человек не терпит насилия!

Громадський бандитизм «Стоп корупції»

Хто такі активісти «Стоп корупції» і чим вони заробляють собі на життя. – розслідування.
Розвиток громадянського суспільства річ без сумніву позитивна. Активна участь громадян в суспільному житті держави є запорукою формування та підтримки здорового суспільства, розбудови демократичних інституцій та поборення вічної проблеми Українців – поняття «Моя хата скраю, нічого не бачу, нічого не знаю!». Власне, написання даного матеріалу є також проявом громадської активності, підкріпленої прагненням привернути увагу читачів до проблеми і не бути байдужим.
Тож перейдемо до справи. Громадська діяльність – річ позитивна загалом. Чи є позитивом громадська діяльність окремих організацій – питання дискусійне, залежить від ефективності та видів діяльності. Тож детальніше розберемося з діяльність ГО «Стоп корупції», яку сміливо можна охарактеризувати «громадським бандитизмом».
На офіційному порталі СтопКорупції в розділі «Команда» директором проекту значиться Тарас Лилик. Судячи з офіційної біографії та досліджуючи зміни місць роботи Лилика, можна дійти висновку що він є людиною Льва Парцхаладзе – забудовника, заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ.
Саме Лев Парцхаладзе, обіймаючи посаду першого віце-губернатора Київської області та голови Київського обласного осередку партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» заснував проект «Стоп корупції в Київській області» та очолив обласний осередок ГО. Будучи посадовою особою та куруючи створення центру надання адміністративних послуг «Готово» (Комунального підприємства Київської обласної ради), просунув Лилика на посаду першого заступника Генерального директора. Обійнявши посаду заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ, він просунув Лилика на посаду завідувача сектору проектів будівництва Департаменту з питань проектування об’єктів будівництва, технічного регулювання та науково-технічного розвитку.
З такими зв’язками в органах державної влади «Стоп корупції» беруться за рекет представників компаній перевезень в Київській області. Активісти «Стоп корупції» входять до конкурсної комісії з надання дозволів на маршрутні перевезення. Надання дозволу здійснювалося в обмін на заключення договору про юридичну підтримку з ТОВ «Юридичне об’єднання Богдана Хмельницького». У випадку відмови, активісти бралися за блокування «нелегальних перевізників» влаштовуючи масові акції в Переяслав-Хмельницьку, Фастові та Білій Церкві.
Пізніше за мовчазної згоди та прикриття Парцхаладзе, «Стоп корупції» розгорнуло справжню пісочну війну в Київській області. Активісти виїздили на місця видобутку піску, не залежно від легальності чи не легальності майданчика та влаштовували справжнє театралізоване шоу з камерами, безпілотниками та блокуванням. Своїми діями вони опинилися в полі зору Юрія Бродського. Тоді активісти прийнялися за «кошмарення» точок видобутку піску які являлися конкурентами компанії «Київський річковий порт». Достатньо успішно можна сказати, адже на протязі 2016-2017 спостерігалися декілька штучних стрибків вартості ціни на пісок в будівельно-інтенсивному київському регіоні.
Наразі в інтереси «Стоп корупції» входить будівельний бізнес. В травні 2018 року журналісти «Стоп корупції» стали на бік забудовника в конфронтації з місцевими жителями та Національним корпусом, активно піарячи в своїх сюжетах «інвесторів банку «Аркада» житлового комплексу «Патріотика на озерах». Мова йде про будівництво 48 будинків та засипання піском рекреаційної зони озера Небріж на столичних Осокорках. Дана ситуація цікава тим, що самі активісти не можуть розібратися до чого вони хочуть привернути увагу, або до «будівництва електропідстанції» або до будівництва ЖК (піарячи масові заходи забудовника на власному порталі).
Це не єдине будівництво яке «активісти» захищають від громади. Так одночасно «Стоп корупції» відпрацьовує замовлення по дискредитації громади столичного району Виноградаря, що вказує на порушення при будівництві ЖК «Варшавський».
Щоправда Лилик в даних діях пряму участь не приймає. Взагалі він виглядає публічним керівником проекту з позитивною біографією, що здійснюється для дотримання прийнятного іміджу проекту. Основними ж польовими діячами являються – Богдан Хмельницький та Роман Бочкала. Біографія Хмельницького та його трансформація з бандита в активіста описана в минулому матеріалі.
Богдан Хмельницький (справжнє прізвище – Майданюк), є активним «тараном» на публічних заходах Стоп Корупції. Одним з напрямків діяльності став віджим паркувальних майданчиків. В 2015-2016 роках «Стоп корупції» увійшли в конфронтацію з Товариством ветеранів АТО та взяли під контроль близько 30 паркувальних майданчиків в м. Києві. Дійшло навіть до того, що Хмельницький не погребував правилом «Не сміти, де живеш» та взявся за віджим парковки поруч зі своїми домом, на Анни Ахматової 15, що на столичних Позняках.
Ще одним публічним діячем Стоп корупції є Роман Бочкала. Роман є екс-журналістом Телеканалу «Інтер». Публічно грає роль захисника справедливості, входив до Ради громадського контролю при НАБУ, писав досить цікаві замітки зі своєї мандрівки до КНДР, але не гребує «торгувати лицем» в пісочних темах та на віджимах паркувальних майданчиків. Загалом, людина кинула роботу на телебаченні та повністю занурилася в громадську діяльність, що не завадило придбати собі квартиру минулого року.
Прикриття діяльності «Стоп корупції» здійснює Олександр Граб – радник директора КП «Київтранспарксервіс», голова Дарницької громадської варти та легалізатор схем з віджиму паркувальних майданчиків.
Також можна відзначити Василя Крутчака, «псевдожурналіста» та керівника ТОВ «Інформаційне агентство Об’єднання Богдана Хмельницького ТВ». Не дивлячись на те, що Василь відійшов від біганини з Стоп-корівцями та подався на «вільні хліба», заробляти гроші виконуючи замовлення з очорнення та дискредитації депутатів та чиновників, він є яскравим прикладом безпринципності людей що працювали на Богдана Хмельницького. До того ж, він і досі лишається керівником інформаційного агентства Богдана Хмельницького.
Також «Стоп корупція» відзначалася невибагливістю в обранні керівників своїх регіональних осередків та активістів. Так керівником Хмельницького осередку є Дмитро Нагута – засновник фінансової піраміди «Хелікс», діяльність якої принесла 38 мільйонів гривень 455 потерпілим.
І це не єдиний приклад. Так в минулому році Стоп Корупції довелося змінити керівництво регіональним осередком в м. Чернівці, так як керівник виявився банальним кримінальником.
Вартість роботи активістів «Стоп корупції» стартує від 7 тис. американських доларів. Функціонал достатньо різноманітний, все залежить від ступеня проблеми та рівня підтримки, силами виключно активістів чи залучення знімальної групи та зйомки сюжету. Гроші для керівників «Стоп корупції» не пахнуть, а рівень журналістів є низьким, тому часто-густо на найбільш чорну роботу відправляються перелякані студенти столичних факультетів журналістики, що прагнуть отримати перший досвід, а на ділі за мізерну плату озвучують те що потрібно керівникам організації.
Таким чином, «Стоп корупції» це проект очільники якого, знаходячись в тісній співпраці з представниками органів державної влади різного рівня, займаються капіталізацією іміджу антикорупційної, громадської організації.
Особливо цікавим для діячів «Стоп корупції» є захист чи блокування об’єктів що несуть значні фінансові втрати у випадку простою. Для прикладу парковки та пісочні кар’єри несуть щоденні фінансові витрати від блокування, а в останній час «Стоп корупції» захищає від місцевої громади незаконні будівництва та «Староконстянтинівський молочний завод» який винен селянам гроші за сировину.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ