Человек не терпит насилия!

СКАНДАЛЬНИЙ ПРОКУРОР СТАВ ОДНИМ ІЗ КЕРІВНИКІВ УКРАЇНСЬКОЇ РОЗВІДКИ?

vakrympr2

Громадська Ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України 26 січня 2018 року звернулась із запитом про надання інформації до Генеральної прокуратури щодо Валендюка Олега Сергійовича, який ще торік у листопаді обіймав посаду заступника начальника управління ГПУ.

1ww

2ww

3ww

Про це повідомила Резонансу голова цієї Раді, екс-керівник люстраційного Департаменту Мінюсту Тетяна Козаченко.

У запиті до відомства, очолюваного Юрієм Луценком, громадськість хоче з‘ясувати:

1) посаду (із зазначенням повної назви і дати призначення), яку обіймає Валендюк Олег Сергійович в органах прокуратури на день надання відповіді на зазначений запит;

2) Чи був звільнений Валендюк Олег Сергійович з органах прокуратури;

3) Чи був переведений Валендюк Олег Сергійович з органів прокуратури до інших державних органів (із зазначенням найманування органу, посади на яку було переведено та дати переведення).

Напередодні, 25 січня 2018 року редактор Резонансу Олена Мельник оприлюднила у мережі Facebook неофіційну інформацію про призначення ”скандально недолюстрованого прокурора Олега Валендюка” заступником голови Служби зовнішньої розвідки України.

wwwww

За минулу добу Резонанс отримали декілька неофійних підтверджень відомостей про призначення Валендюка Олега Сергійовича заступником голови СЗРУ. І жодного спростування.

Із відповідним зверненням із цього приводу до голови СЗРУ звернувся і народний депутат України Віталій Купрій.

Нагадаємо, у липні 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва фактично звільнив від люстрації на той час виконувача обов‘язки прокурора столиці Олега Валендюка, задовольнивши його позов, та зобов’язавши ГПУ “утриматися від звільнення Валенюка А. С. з посади з посади першого заступника прокурора міста Києва згідно з нормами Закону України “Про очищення влади”.

Валендюк О. С. із 25 лютого 2010 р. до 22 лютого 2014 р. обіймав посаду заступника начальника головного управління ГПУ. За висновком активістів, він підпадав під дію п. 7 ч. 1 ст. 3 Закону “Про очищення влади”.

“Резонанс”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Пришла пора менять кровати

Пришла пора менять кровати

Есть мнение, что уже в начале марта начнется чистка рядов украинской власти. Прежде всего – силовиков. Возможно, недавно назначенные и…
Андрей Приз порочит БЭБ

Андрей Приз порочит БЭБ

Начав решительную чистку рядов государственных служащих во время большой войны, команда Владимира Зеленского демонстрирует Нации и европейским партнерам свою готовность…
Контрабандная вертикаль Акста  --  Баканова -- Зеленского

Контрабандная вертикаль Акста -- Баканова -- Зеленского

После громких «антиконтрабандных» санкций Зеленского у народа должно было сложиться впечатление, что все, контрабанда побеждена, все растамаживается «по белому», а…
НОВОСТИ