Человек не терпит насилия!

За год Кононенко и Кропачев подняли цену на уголь в полтора раза

ДП «Селидіввугілля» 28 грудня уклало дві угоди про послуги щодо збагачення вугілля на загальну суму 116,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У 2018 році ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Росія» і ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Україна» перероблять кожне по 400 тис т вугілля Г(Г1) 0-100 і ДГ 0-200 зольністю 40-50% по 145 грн. за тонну. Вугільний концентрат після збагачення повинен мати зольність не більше 28%.

Це новий рекорд для вуглезбагачення в Україні. У листопаді ДП «Лисичанськвугілля» замовило ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська» (раніше – «Комсомольська») переробку по 99 грн./т, що майже в півтора рази дешевше від теперішньої договірної ціни.

Саме ж «Селидіввугілля» у грудні 2016 року замовляло аналогічні послуги нинішнім підрядникам у півтора рази дешевше – по 95 грн./т.

В 2015 році «Селидіввугілля» замовляло вуглезбагачення по 56 грн./т фабрикам «Росія» і «Україна».

За часів Януковича «Селидіввугілля» замовляло послуги по 39,8 грн./т. у Асоціації «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр», яка і контролювала вищевказані фабрики.

Деяким іншим шахтоуправлінням вдавалось замовляти ці послуги ще дешевше. Наприклад, «Орджонікідзевугілля» платило за збагачення вугілля по 32 грн./т фабриці «Вуглегірська», яка не входила в «ДРФЦ».

Таким чином нинішня ціна вуглезбагачення 145 грн./т у 3,6 раза перевищує ціну, яку «Селидіввугілля» за часів Януковича платило попереднім власникам фабрик «Росія» і Україна».

Обидві закупівлі провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. В обґрунтуванні сказано, що ВП «Шахта «Україна» та ВП «Шахта «Котляревська» (раніше – «Росія») являють собою єдиний технологічний комплекс із відповідними збагачувальними фабриками. Існуючі конвеєрні лінії шахт дозволяють транспортувати рядове вугілля лише на ці фабрики, а відвантаження у залізничні вагони або автотранспорт неможливе через відсутність під’їзних шляхів.

Чверть акцій фабрик «Україна» і «Росія» належить ТОВ «Укрдонінвест» Юлії Кропачової та екс-депутата Донецької облради Віталія Кропачова. Останній є креатурою першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка.

Рештою акцій цих двох фабрик досі формально володіє ТОВ «ДРФЦ» з угрупування Олександра Януковича, яке належить вірґінському офшору «Сароне холдінгс лімітед» (кінцевий бенефіціар Зое Грегоріу з Кіпру). Воно також значиться власником 100% акцій ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська», однак ЗМІ пишуть, що вона теж перейшла у володіння структур Кропачова.

“Наші гроші”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ