Человек не терпит насилия!

Прокурор Київщини Чібісов отримав на підставних осіб 20 квартир у новобудові Бучі

Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов отримав на підставних осіб 20 квартир у житловому комплексі “Гранд Бурже”, будівництво якого наразі відбувається у місті Буча Київської області без належних документів та з численними порушеннями. Наразі вже підписано відповідні угоди про спільну діяльність між людьми Чібісова та інвестором. Про це повідомляє джерело у Київській обласній прокуратурі.

“Був пікет чи мітинг під Генеральною. Там якісь активісти вимагали звільнення Чібісова через те, що він кришує бучанські застройки. Після цього Чібісов наїхав на Ліневича (Віталій Ліневич, власник будівельної компанії Linevich Group, — авт.). За не перешкоджання будівництву отримав від Ліневича на своїх близьких 20 квартир. Непоганий такий бонус перед звільненням з посади обласного прокурора”, — зазначає співрозмовник в Київській обласній прокуратурі.

Як повідомляло раніше видання “Антикор” https://antikor.com.ua/articles/185493-aktivisti_vijavili_v_buchi_budiveljnu_aferu_partnera_vojtsehovsjkogo, активісти виявили незаконну забудову в місті Буча, за якою стоять скандальний київський забудовник Анатолій Войцеховський (Сіті Груп) та його партнер Віталій Ліневич (Ліневич Груп). Про це у Facebookhttps://www.facebook.com/groups/skver.pokrovskyiy/permalink/1415280158507293/ написала активістка Юлія Полянська. Бучанська будівельна афера може стати більшою, ніж “Еліта Центр”.

ssss

“Саме в Бучі зараз продовжується кримінальна драма по прикладу відомого по Києву забудовника Войцеховського, який незаконно будував численні багатоповерхові будинки та продавав багато квартир в цих будинках , мешканці яких зараз мають багато проблем в судах, та фактично за свої гроші залишились без житла. Будівництво по багатьом новобудовам зупинено, і недобудовані багатоповерхівки лякають людей в Києві. Послідовником Войцеховського в Ірпені та Бучі можливо назвати відомого тіньового забудовника Віталія Ліневича. Забудови які були розпочаті підприємством «Ліневич груп» одразу набрали скандального резонансу: наприклад по вул. Котляревського будівництво і виділення земельної ділянки проводилось з порушенням законодавства. Не провели громадські слухання. Жителів приватного сектору ніхто не спитав, хочуть вони бачити багатоповерхівки в своїх дворах чи ні . Ще з 2007 року ділянка знаходилась в оренді у підприємства ТОВ “АРТ” строком лише на 5 років. У 2010 році депутати ухвалили зміни до договору оренди й подовжили його термін на 50 років. Забудовники незрозуміло яким чином отримали декларацію про початок будівельних робіт, датовану кінцем серпня 2013 року. Це при тому, що генпланом, який затвердили депутати міської ради, передбачена зміна меж Ірпеня, а зміну меж населених пунктів можна затверджувати виключно з погодження Верховної Ради України”, — пише Юлія Полянська.

“Така ж сама ситуація склалася по вул. Тургенівській. Як з’ясувалось, ніхто до бюджету міста не сплачував відновлювальну вартість дерев і жодних дозволів на знесення сосен забудовники не отримували. Інвестори житлового комплексу «Версаль парк», який будує в Ірпені Віталій Ліневич дуже занепокоєні тим, що в новобудовах по вулицях Українській, 83-б, будинках 6, 7, 8, 9 та в будинку по Тургенівській 50 , відсутня дозвільна документація; містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, технічні умови. Договори пайової участі перед містом укладені, але не виконуються. Це невдовзі може вибухнути грандіозним скандалом. Адже ця проблема стосується 1200 родин, кожна з яких вирішуючи свої квартирні питання довірила власні кошти начебто авторитетному в Ірпені забудовнику.

“Нікому невідомий пан Романенко Дмитро Сергійович , який начебто законним шляхом, на виробництві заробив декілька сотень мільйонів гривень і як заслужений пан отримав в центрі Бучі біля «Модуля» з дозволу Бучанської міської ради, в особі КП «БУЧАБУДЗАМОВНИК» в порушення норм закону, на підставі договору суперфіцію від 11 червня 2016 року, в строкове платне користування земельну ділянку, за адресою: Київська область, м. Буча, бульвар Л. Бірюкова, № 2 , для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, необхідних для здійснення своєї будівельної діяльності, площа земельної ділянки 1,800 га, кадастровий номер 3210800000:01:016:0288. Цей договір укладений в порушення ч.1, 2 ст. 203, ч.1, 2 ст. 215, ч. 1 ст. 413 ЦК України, ч. 1 ст. 1021 ЗК України, а саме особою, яка не мала необхідного обсягу цивільної дієздатності, т.я., КП «БУЧАБУДЗАМОВНИК» не є власником земельної ділянки.

Також передача у оренду (суперфіцій) земельної ділянки здійснювалась без проведення аукціону в порядку глави 21 Земельного кодексу України. 15.11.2016 року було здійснено поділ вказаної земельної ділянки і було утворено дві нові земельні ділянки: земельна ділянка за адресою: м. Буча, бульвар Л. Бірюкова, № 2, цільове призначення: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, площею 1,0195 га, кадастровий номер 3210800000:01:026:0288, та земельна ділянка за адресою: м. Буча, бульвар Л. Бірюкова, № 2, цільове призначення: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, площею 0,7805 га, кадастровий номер 3210800000:01:026:0289. При цьому на земельну ділянку площею 1,0195 га, було змінено цільове призначення з «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку» на «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі», — зазначає активіст.

“Поділ земельної ділянки та зміна цільового призначення відбувались без відповідного рішення Бучанської міської ради, як власника вказаних земельних ділянок, а отже здійснений незаконно у порушення встановленому законом порядку та ст. 20 Земельного кодексу України. Додаткових договорів суперфіцію на вказані земельні ділянки із Романенком Д. С., не укладалось, а отже реєстрація права користування земельними ділянки з кадастровими номерами: 3210800000:01:026:0288 та 3210800000:01:026:0289 за Романенком Дмитром Сергійовичем була здійснена незаконно. На сьогоднішній день там ведеться велике незаконне будівництво і взагалі відбувається кримінальний злочин. Ветерани АТО зацікавились, що це за видатна людина Романенко Д.С., за які заслуги він отримав майже два гектари землі в центрі Бучі і де він міг законним шляхом заробити більше сотні мільйонів гривень потрібних на будівництво багатоповерхівок. Як з*ясувалось так званого мільйонера Романенко ніхто ні на будівництві ні в офісах не бачив, бо то підставна особа, а фактично будівництво веде забудовник Віталій Ліневич, начебто на гроші крадіїв з оточення біглого Президента України Януковича В.Ф. Живий Романенко чи ні, невідомо”, — йдеться у пості Юлії Полянської.

“Тому 21.04.17. року в Ірпінському відділу Національної поліції по заяві ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» було розпочате кримінальне провадження № 12017110040001042 по цьому та іншим епізодам кримінальних порушень забудовниками та очільниками Бучанської міської ради. Кримінальна справа направлялась на перевірку до прокуратури Київської області після скарг Генеральному прокурору, де надавались якісь вказівки, та ніхто їх мабуть не виконував. Про це повинен знати прокурор Київської області Дмитро Чибісов. Також в тих будинках вже незаконно продають квартири громадянам від забудовника -фірми «Гранд Бурже», що підтверджує висновок про продовження в Ірпені кримінальної драми для громадян від забудовника Ліневича по схемі його партнера Анатолія Войцеховського в Києві”, — йдеться у публікації.

“Звертаємось до прокурора Київської області Чібісова з пропозицією організувати проведення перевірки законності надання вказаних земельних ділянок Романенко Д. С., та виконання ним, чи на його замовлення будівництва на теперішній час; прийняти міри для негайного припинення порушень закону та незаконного будівництва як по м. Буча, бульвар Л. Бірюкова, № 2 , так і в м. Ірпінь забудовника Віталія Ліневича”, — пише Юлія Полянська. 

Войцеховський є власником компаній “Сіті Груп” та “Укогруп”, здійснюючи забудову близько 40 житлових комплексів. Як відомо, будівництво комплексів переважно відбувається без дозвільних документів та без належного оформлення прав на користування земельними ділянками. Серед комплексів Войцеховського, зокрема: ЖК “Перлина Троещини”, ЖК “Мозаїка”, ЖК “Затишний”, ЖК “Сосновий бір”, ЖК “Східна брама”, ЖК “Молодіжна ініціатива”, ЖК “Печерський Бастіон”, ЖК “Родинний затишок”, ЖК “Флагман”, ЖК “Мега-Сіті”, ЖК “Стародарницький”, ЖК “Совські ставки”, ЖК “Синьоозерний”, ЖК “Маргарита”, ЖК “Шевченківський квартал”, ЖК “Перспектива”, ЖК “Кузьминський” тощо.

Його партнера Віталія Ліневича і компанію Linevich Group звинувачували у спробі незаконно забудувати табір “Дружба”, проте суди заборонили Ліневичу здійснювати будівництво. За інформацією активістів, Віталій Ліневич є забудовником, який знищив відомий в регіоні табір Макаренка.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ