Человек не терпит насилия!

Прокурорський клан: Як збагатилася прокурорська династія Жукових

kl

Часто в державних органах працюють цілими кланами, прокуратура – не виключення. Ми вирішили придивитися ближче до родинних зв’язків у Генеральній прокуратурі та тим, як ці зв’язки впливають на просування кар’єрними сходами.

kl1 1

Знайомтесь, начальник відділу організації науково-методичної роботи управління організаційного забезпечення ГПУ – Олена Станіславівна Жукова.  На цій посаді Олена Жукова перебуває щонайменше з 2013 року, що ми можемо бачити з її декларації. Насправді,  будувати кар’єру в органах прокуратури Олена Станіславівна почала набагато раніше, безпосередньо в Генеральній прокуратурі пані Жукова працює з 2003 року.

Слідами матері пішов і син Олени Станіславівни – Олексій Жуков, зараз він працює начальником другого відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Київської області. До серпня 2014 року Олексій Жуков працював у прокуратурі Дніпровського району м.Києва, також приймав участь і в конкурсі до місцевих прокуратур, тоді він боровся за посаду прокурора Дніпровського району та дивовижним чином перескочив з 14го на 1ше місце конкурсу. Про цей факт повідомила екс-пресс-секретаря прокурора Києва Олена Яхно, вона пов’язала це саме зі зв’язками матері прокурора.

kl2 1

Дійсно, можливе призначення Олексія Жукова прокурором району викликало значний спротив його мешканців, зокрема, власників малого та середнього бізнесу, які, за їх словами, потерпали від беззаконня прокурора раніше. Підприємці Дніпровського району навіть виходили на акції протесту та перекривали вулиці міста з вимогою люструвати Олексія Жукова. Тоді ними було написане звернення на ім’я заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, в якому говорилося про те, що Олексій Жуков, працюючи в прокуратурі Дніпровського району, виступав «дахом» для МАФів, які регулярно йому платили. Як бачимо Олексій Жуков так і не став прокурором Дніпровського району, але натомість знайшов посаду в прокуратурі Київської області, куди конкурс не проводився, яку роль зіграла в цьому його матір, яка вже довгий час працює в ГПУ, можемо тільки здогадуватися.

Щодо доходів прокурорської родини, то проаналізувавши декларації Олени Жукової за 2013, 2015та 2016 роки бачимо, що основним її доходом є заробітна плата працівниці Генеральної прокуратури. Виключенням є 2013 рік в якому Олена Жукова задекларувала більше 180 тис. грн в графі «інші види доходів».

kl3 1

Щодо майна, то тут ситуація цікавіша – згідно декларації за 2013 рік у власності Олени Жукової будинок площею 198 кв. м., придбаний за трошки більше ніж пів мільйона гривень, земельна ділянка та квартира площею 66 кв. м.

kl4 1

Втім, вже в електронній декларації ми бачимо, що у власності Олени Жукової будинок площею 403 кв.м. і вартістю більше 800 тис.грн. в селі Погреби під Києвом та 2 земельні ділянки, одна з яких орендована. Таку ж інформацію ми знаходимо і в реєстрі майнових прав, виявляється 198 кв.м., які раніше декларувала Олена Станіславівна, є виключно житловою площею вдвічі більшого будинку. До речі, в своїй паперовій декларації Олена Жукова також не декларувала орендовану земельну ділянку, хоча мала це робити і раніше. Цікавим є і цільове призначення орендованої ділянки: «для сінокосіння та випасання худоби», можливо цим можна пояснити низьку вартість оренди – 361 грн.

kl5 1

А ось як виглядає будинок в якому проживає працівниця прокуратури Олена Жукова:

kl6

В електронній декларації Олени Жукової не тільки змінилася площа будинку та з’явилася нова земельна ділянка, але і зникла квартира, яку ми бачили в минулій декларації. Варто зазначити, що зареєстрованим місцем проживання Олена Станіславівна декларує Київ, хоча жодної нерухомості в столиці ми в її декларації не бачимо.

kl7

Не набагато скромнішу ситуацію з нерухомістю декларує її син-прокурор Олексій Жуков, а саме три квартири площами 50, 42 та 50 кв.м. в Києві. Інформація щодо цих квартир відсутня в реєстрі прав на нерухоме майно.

kl8

Щодо рухомого майна, то у власності Олени Жукової автомобіль Hyundai Elantra 2012 року випуску придбаний в тому ж 2012 році.

kl9

kl10

Її син Олексій Жуков декларує автомобіль Honda Accord 2008 р.в. придбаний ним у 2011 році.

kl11

kl2 1

Як бачимо, багаторічна робота на державній службі та скромна зарплатня не стала на заваді Олені Жуковій для придбання та утримання чималого будинку під Києвом та автомобіля. Про те, чи дійсно мають місце факти просування в прокуратурі Оленою Жуковою свого сина та рейдерство ним об’єктів малого та середнього бізнесу – має розбиратися Генеральна інспекція, куди ми і надішлемо всі виявленні нами матеріали.

blog.prosud.info

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ