Человек не терпит насилия!

Податкові «схеми» екс-міністра Клименка: Правоохоронці проводять «другу хвилю» спецоперацій

Загальна сума викрадених коштів сягає 12 млрд. доларів США. Наразі триває 151 обшук. До них залучені працівники Департаменту захисту економіки НПУ, спецпідрозділу Нацполіції КОРД, Нацгвардії та Головної військової прокуратури. Про це сьогодні, 14 липня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на спільному з Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом брифінгу.

Глава МВС відмітив, що перша спецоперація стосувалася схем з регіональними податковими ямами. Сьогоднішній етап має більш широкий спектр дії.

За інформацією, колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко протягом 2011-2013 років створив ряд офшорів на Британських Віргінських островах, Кіпрі та Ліхтенштейні. Власником офшорів значився його батько.

З 2011 по початок 2014 року викрадені у держави кошти на суму понад 788 млн. доларів США були перераховані в Україну на рахунки компаній «ЮНІСОН», медіа-холдинга «Вєсти» та двох компаній з управління активами, власниками яких була родина Клименка та які обслуговували «сім’ю» Януковича.

На заведені з офшорів гроші група компаній «ЮНІСОН» придбала 78 елітних квартир, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 3 повних поверхи торгівельного центру «Гуллівер» у м. Київ, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок в Києві, Одесі та Донецьку, 23 автомобіля та 1000 залізничних вагонів. Все вищеперераховане майно й по сьогодні приносило дохід Олександру Клименку та було основним джерелом фінансування медіа-холдинга «Вести».

За словами міністра внутрішніх справ, загальна сума виведених через офшори коштів сягає 12 млрд. доларів США.

«Сьогоднішнє блокування майна на суму 12 млрд. доларів має велике значення для подальших процесуальних дій. Міністерство юстиції проводить заходи з блокування всієї нерухомості, щоб злочинці не встигли переписати її на інших осіб», – запевнив Арсен Аваков.

За словами Головного військового прокурору Анатолія Матіоса, для захисту награбованого була створена охоронна фірма «СКІФ» з числа колишніх правоохоронців.

«Вони, окрім іншого, планували та проводили операції: незаконне стеження, організація проплачених протестних акцій, погрожували життю та здоров’ю», – додав він.

Загалом, по цій справі вже оголошені підозри 56 екс-податківцям, частина із яких знаходиться в міжнародному розшуку.

Міністр внутрішніх справ поінформував, що з метою узгодження процесуальних дій щодо їх арешту була проведена зустріч з послами «Великої сімки» (G7). Правоохоронці звернулися з запитами до силових служб відповідних країн. 

Основна маса обушків проходить у Києві, Київській області та Одесі.

«До них залучено 300 працівників Департаменту захисту економіки Нацполіції, підрозділи Нацгвардії та сили спеціального призначення в загальній кількості 150 осіб і близько 150 працівників Головної військової прокуратури», – зазначив заступник голови Нацполції – начальник Департамент захисту економіки Ігор Купранець.

За результатами обшуків будуть прийняті рішення про затримання кола осіб, які продовжують обслуговувати інтереси колишнього міністра доходів і зборів та продовжують легалізувати викрадені у держави кошти.

Департамент комунікації МВС України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ