Человек не терпит насилия!

Горган і його команда

gorg

ЗМІ розібрався, якими цінними кадрами оточив себе голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган за понад півроку перебування на посаді.

Звідки взявся Горган

Як повідомляв «Ні корупції!», у середині жовтня минулого року конкурс на посаду голови Київської обласної державної адміністрації виграв голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган.

Вишгородську РДА Горган очолював з березня 2015 року. Раніше, у 2005–2010 роках, він був депутатом Вишгородської міської ради IV скликання.

gorg1

Тоді ж УП повідомила, Горган «є людиною” депутата від групи «Воля Народу» Ярослава Москаленка. Вишгородський район, де Горган займає посаду голови РДА, — це округ Москаленка. Також, за словами джерела, Москаленко був бенефіціаром схем на «Укргазвидобуванні» за часів попереднього менеджменту компанії.

А «Еспресо» нагадало, що раніше Горгана звали Лялькою.

«Це той самий Лялька, який входив до керівництва Українського національного комітету молодіжних організацій (УНКМО), починаючи із 1999 року. Ця структура спершу була дотична до спікера парламенту Олександра Мороза та екс-голови президентської адміністрації Віктора Медведчука і брала участь у розподілі державних коштів між молодіжними і дитячими організаціями.

40-річний Олександр Лялька за освітою юрист. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету. Під час навчання в університеті став співзасновником юридичної компанії «Юстиніан», пізніше — партнером-співвласником СП «Юридичне бюро «ОЛАС».

У 1995 році у Ляльки починається кар’єра в УНКМО. Він стає заступником голови цієї організації. За чотири роки увійшов до складу Національної ради з питань молодіжної політики при президентові Кучмі. Цю ж раду очолював Віктор Медведчук. Пізніше Лялька входив на виборах до п’ятірки Блоку української молоді, який активно підтримували об’єднані соціал-демократи. До слова, голова УНКМО Володимир Рябіка був у передвиборчому списку СДПУ(о).

Рахункова палата Верховної Ради повідомляла про порушення УНКМО чинного законодавства щодо розподілу коштів між молодіжними і дитячими організаціями. Однак жодних наслідків ці висновки для керівників «молодіжки» не мали», — повідомило видання.

Що робить Горган

За понад півроку перебування на посаді голови Київської ОДА Горган нічим видатним не відзначився. Хіба що періодично розгрібав корупційні скандали своїх попередників.

Зокрема, як повідомляв «Ні корупції!», звільнив заступника свого попередника екс-голови Київської ОДА Максима Мельничука Ігоря Любка, який раніше, у вересні 2016 року, був упійманий на хабарі.

У тексті Звіту Комітету виборців України, в якому оцінювалася робота голів облдержадміністрацій, так і зазначається, що проблеми області дісталися нинішньому голові Київському ОДА Олександру Горгану від попередників. Водночас там же наголошується, що діяльність нинішнього голови ОДА у питанні боротьби з корупцією отримала негативні оцінки від експертів.

Та вже за деякий час генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, презентуючи на прес-конференції «Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року», озвучив різко відмінну від попередніх експертів позицію і заявив, що губернатор Київщини почав руйнувати корупційні схеми попередників через, зокрема, зміну людей на ключових посадах у Київській ОДА.

«Мінімальне зниження рейтингу голови КОДА на дві позиції пов’язане із переформатуванням роботи управлінь та спробами переламати корупційні практики, започатковані ще до його приходу.

Змінені ключові директори департаментів — медицини, соцзахисту, управління інфраструктури. Збивають з роботи і сумнівні акції протесту.

Взяти, для прикладу, останню облогу автоперевізниками, які вимагали дати для них гарантії перемоги на майбутніх конкурсах. Хоча ще декілька місяців тому на власний розсуд підвищили на 50-80 відсотків вартість проїзду. Наразі Горган зосередився на двох напрямках: ламанні таких корупційних схем та підготовці дворічної програми соціально-економічного розвитку регіону. А довгострокове планування відкриває серйозні можливості для росту», – сказав очільник КВУ і додав: «Методика дослідження може не враховувати перехідні періоди, оскільки новий голова ОДА був призначений на посаду у жовтні минулого року. Але ті підходи до роботи, які демонструються зараз разом із ламанням старих схем, принесуть конкретні результати вже найближчим часом».

Отже, підсумовуючи слова Кошеля, губернатор на правильному шляху, у нього правильна кадрова політика… аби тільки перевізники (читайте також У СТОЛИЦІ ВОДІЇ МАРШРУТОК БЛОКУЮТЬ КИЇВСЬКУ ОДА ТА ОБІЦЯЮТЬ СПАЛИТИ АВТОБУС) й усі решта не заважали… і у Горгана все вийде.

Хто допомагатиме Горгану у роботі 

Та попри похвалу кадрової політики Горгана з вуст очільника КВУ, «Ні корупції!» дозволив собі засумніватися у її бездоганності і кришталевій прозорості, а відтак взявся аналізувати кадрові рішення Горгана за весь період перебування його на посаді на основі підписаних ним розпоряджень на сайті Київської ОДА.

Отже, «Ні корупції!» склав рейтинг найбільш сумнівних призначень Горгана.

gorg2

1. Голова Київської ОДА Горган офіційно узаконив поради свого «нардепа-куратора» Ярослава Москаленка. Так, Горган вніс прізвище Москаленка до складу Офісу радників при голові Київської обласної державної адміністрації. Крім того, Горган зробив своїм радником помічника свого «нардепа-куратора».

2. Горган призначив спочатку своїм радником, а вже через пару тижнів за результатами конкурсу — і заступником Олега Письменного, «вічного» податківця із офіційно задекларованими чималими статками, якому до всього іншого ще й хтось зробив у минулому році подарунок — 7,5 мільйонів гривень.

3. На початку травня (розпорядження № 144-к від 04 травня 2017 року) Горган призначив Віктора Івановича Крижановського на посаду заступника директора Департаменту — начальника управління доходів та фінансів галузей виробничої сфери Департаменту фінансів Київської обласної державної адміністрації.

Раніше Крижановський був в. о. начальника державної податкової інспекції у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві – першим заступником начальника державної податкової інспекції у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві.

При цьому Крижановський занесений до реєстру корупціонерів як такий, що підлягає люстрації.

gorg3

Згідно з е-декларацію Крижановського за 2016 рік, у його родини є квартира, житловий будинок, 5 гаражів і 4 земельні наділи. Ще один будинок майже на 200 «квадратів» тільки зводиться. При цьому готівкою податківець-пенсіонер зберігає вдома майже півмільйона гривень. А ще у 2014-му році, згідно з декларацією, нерухомості у Крижановських було менше.

4.Четверту сходинку нашого рейтингу розділили улюбленці Горгана із Вишгорода – Дмитро Ликов і Лариса Грисюк.

Так, Дмитро Ликов, головний архітектор Вишгорода у 2009-2017 роках, відповідно до розпорядження № 182-к від 01 червня 2017 року, став в.о. директора Департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації.

Згідно з декларацією Ликова за 2015 рік, у його родини на той час було 3 квартири, гараж, садовий будинок і три земельні наділи. При цьому у новій декларації за 2016 рік Ликов вказав лише майно, що належить виключно йому, – дві квартири і земельну ділянку. Готівкою екс-головний архітектор Вишгорода має так само, як і його попередник по рейтингу Крижановський,  півмільйона гривень.

Цікаво, що попередницю Ликова Н.Мошинську попросили піти з посади за угодою сторін, тобто вона поступилася кріслом далеко не за власним бажанням. А до цього Горган призначив  розпорядженням від 17 травня 2017 року № 157-к Ликова заступником Мошинської. Тобто за два тижні Ликов зробив стрімку кар’єру із заступника директора до в.о. директора. Так само, як і другий у нашому рейтингу Олег Письменний, який за два тижні із радника Горгана перетворився у заступника Горгана.

Лариса Грисюк, згідно з розпорядженням від 26 квітня 2017 року № 127-к, призначена на посаду директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської обласної державної адміністрації з посадовим окладом згідно зі штатним розписом як така, що пройшла на цю посаду за конкурсом. До призначення на цю посаду Грисюк очолювала Вишгородську податкову, так само, до слова, як і другий номер у нашому рейтингу Олег Письменний, який теж свого часу очолював Вишгородську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області.

gorg4 

5. На п’ятому місці нашого умовного рейтингу Ігор Знов`юк, колишній працівник управління боротьби з кіберзлочинністю Нацполіції України, а нині, згідно з розпорядженням від 28 квітня 2017 року № 134-к — завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Київської обласної державної адміністрації.

Згідно з е-декларацією за 2016 рік, у родини колишнього поліцейського, що боровся з кіберзлочинністю, є три квартири і три земельні ділянки. При цьому готівкою нинішній завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату КОДА має півмільйона гривень, а його дружина – 50 тисяч доларів.

Скількох Горган прибрав

Загалом, як свідчить статистика, яку «Ні корупції!» отримав від Київської ОДА в результаті офіційного запиту, поки що Горган  звільнив більше працівників, аніж взяв на роботу.

gorg5

gorg6

gorg7

Нагадаємо, що «Ні корупції!» також аналізував сумнівні кадрові призначення попередника Горгана Максима Мельничука.

 Валентина Новицька, «Ні корупції!»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ