Человек не терпит насилия!

Масові затримання екс-чиновників України: список затриманих

821374

В Україні відбулися наймасовіші затримання екс-чиновників України. Серед них – колишні податківці і працівники ДФС. Їхня злочинна діяльність завдала збитків державі на 96 мільярдів гривень.

Спецоперація із затримання екс-посадовців України почалася о 6 ранку 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт “Київ” (Жуляни) вертольотами.

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, спецоперація відбулася за сприяння відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Зокрема, затримано так званого “смотрящого” за всім бізнесом олігарха Сергія Курченка – генерала-лейтенанта Станіслава Денисюка. Крім того, загалом затримано 23 високопосадовців: колишнього керівника Луганської податкової адміністрації Антіпова, а також колишнього голову Міндоходів в Дніпропетровській, Луганській областях, голову Податкової служби АР Крим, керівників податкових інспекцій майже всіх районів Києва, заступника голови Полтавської податкової адміністрації, заступника начальника Міндоходів Харківської області, начальника податкової Полтави. Сайт “24” розповідає, ким є затримані екс-чиновники.

Список затриманих екс-чиновників України (оновлюється):

Антипов Олександр Миколайович

Екс-начальник ГУ Міндоходов в Луганській області.

Помічник нардепа від БПП Олега Недави на громадських засадах.

У 90-х був головою державної податкової адміністрації в Луганській області. Згодом очолив ДПА в Запорізькій області. У 2006 був головою Луганської ОДА. З 2010 по 2014 працював начальником ГУ Міндоходів і зборів в Луганській області.

Запобіжний захід: електронний браслет на 2 місяці + застава у розмірі 15 мільйонів гривень

Башук Віктор Петрович

Екс-начальник ДПІ в Шевченківському районі м Київ ГУ Міндоходів в м.Києві.

Обіймав посади державного податкового інспектора, старшого та головного податкових інспекторів, начальника відділу, начальника управління, заступника начальника — начальника управління податкових розслідувань державної податкової інспекції МФ УРСР по м. Львову, начальника державної податкової інспекції у Львові. Був заступником голови – начальником управління податкового аудиту державної податкової адміністрації у Львівській області, головою державної податкової адміністрації у Закарпатській, а пізніше — в Рівненській області.
Також обіймав посаду заступника міського голови з питань економіки та соціальної політики Львівської міської ради. З 2014 — заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області.

Бондаренко Ігор Григорович

Екс-начальник ДПІ в Святошинському районі м.Києва.

Його батько, Григорій Бондаренко, був заступником Миколи Азарова, коли той очолював Державну податкову адміністрацію. А заступник Бондаренка Олег Добровольський у 2011 році був арештований в момент отримання хабара.

Денисюк Станіслав Федорович

Військовий прокурор Анатолій Матіос назвав генерал-лейтенанта Денисюка “смотрящим” за всім бізнесом Курченка. Денисюк є чинним начальником служби безпеки.

Уродженець Кривого Рогу прийшов в органи внутрішніх справ в 1975 році і лише через 17 років різко пішов вгору, залишивши районний підрозділ. З 1992 р по 1993 р. – заступник начальника управління, начальник відділу по боротьбі з організованою злочинністю в Харківській області. З 1995 по 2000 рр. – перший заступник начальника управління – начальник УБОЗ УМВСУ в Харківській області. З березня 2000 року – перший заступник начальника УМВСУ – начальник кримінальної міліції.

Його дружина – Денисюк Ірина Леонідівна – є близькою родичкою колишнього міністра МВС Юрія Смирнова. Коли Денисюк був звільнений із посад у Харківській області (підозрювався у зв’язках із кримінальним світом і допомозі у втечі кримінальній авторитету “Іспанцеві”), він перебрався в Київ і зробив кар’єру там, де став начальником Мінського районного управління міліції.

У 2003 – начальник Укрбюро Інтерполу в Україні. У 2003-2004 – в.о. начальника УМВС України на Донецькій залізниці. У 2004-2005 – начальник УМВС України в Харківській обл. У 2006-2011 – начальник Державної податкової адміністрації України в Харківській обл.

У 2006 був обраний до Харківської облради за списком “Партії регіонів”.

Драгун Андрій Олегович

Екс-начальник ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС.

Помічник нардепа від БПП Валентина Дідича на платній основі.

Дубель Володимир Степанович

Екс-начальник Ленінської ОДПІ в м.Луганську ГУ Міндоходів в Луганській області.

Був головою ДПА в Черкаській та Луганській областях. Пізніше — директором Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України, начальником ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська, першим заступником голови ДПА в Луганській області, начальником ДПІ в Жовтневому районі у м.Луганську, начальником Ленінської МДПІ у м. Луганську.

На посаді начальника Ленінської ОДПІ в м.Луганську ГУ Міндоходів у Луганській області працював у 2013-2016.

Задорожний Володимир Петрович

Екс-глава ДПС у Полтавській області.

В органах державної податкової служби з 1996 року. Працював на керівних посадах у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській областях. Був помічником на громадських засадах у нардепа-регіонала (7 скликання) Віталія Калюжного.

Запобіжний захід: електронний браслет + застава у розмірі 12 мільйонів гривень

Корсун Ольга Миколаївна

Екс-начальник ДПІ в Кіровському районі м. Дніпра.

Кравченко Юрій Миколайович

Екс-начальник ДПІ в Дарницькому районі м.Києва ДПС.

В органах Державної податкової служби України працює з 1993. У 2009 був призначений на посаду першого заступника начальника інспекції. У 2013 — на посаду керівника.

Криволапов Андрій Вікторович

Екс-начальник Харківської ОДПІ Харківської області ДПС.

Лизун Богдан Павлович

Екс-начальник ДПІ в м. Полтава Полтавської області ДПС. В органах ДПС працює з 1990 року. На посаду керівника ДПІ в Полтаві був призначений у 2012.

Липинський Андрій Віталійович

Екс-начальник Дніпропетровської МДПІ.

З жовтня 2015 заступник начальника Головного управління ДФС у Київській області, радник податкової та митної справи І рангу.

Працював старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах управління боротьби з карним приховуванням прибутків від оподаткування УМВС України в Дніпропетровській області. Згодом — в управлінні податкової міліції ДПА у Дніпропетровській області. У 2003-2004 був заступником директора дочірнього підприємства “Еліріца-Київ” в Харкові і Києві.

Лукін Олександр Олександрович

Колишній заступник глави ДПА в Полтавській області.

Маслова Тетяна Іванівна

Екс-заступник начальника ГУ Міндоходів в Харківській області.

Мостіпан Юрій Євгенович

Екс-начальник ДПІ в Святошинському районі м.Києва ДПС.

Роздайбіда Андрій Володимирович

Екс-начальник ГУ Міндоходів в Харківській області. Генерал-майор податкової міліції. З 1999 року працював на керівних посадах в органах УПМ ДПА у Дніпропетровській області. Був начальником управління податкової міліції ДПА у Дніпропетровській області, очолював управління податкової міліції ДПА у Кіровоградській області, займав посаду першого заступника голови – начальника управління податкової міліції ДПА у Харківській області. В 2011 очолив ДПА у Харківській області.

Фролова (Василенко) Ольга Борисівна

Екс-начальник ДПІ в Приморському районі м Одеса ГУ Міндоходов в Одеській області.

Циркун Костянтин Валентинович

Екс-глава ДПС в АРК.

Служив на оперативних посадах військової контррозвідки КДБ СРСР. Обіймав оперативні та керівні посади військової контррозвідки, контррозвідувального захисту економіки держави Служби безпеки України. У 2008 був першим заступником голови-начальником управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Волинській області. Пізніше був головою Хмельницької Державної податкової адміністрації. Головою Державної податкової служби в Автономній Республіці Крим був у 2012-2013.

Шинкаренко Сергій Вікторович

Екс-глава ДПІ в Дніпропетровській області.

Починав трудовий шлях з посади державного податкового інспектора у Дніпрі. Пізніше був начальником відділення Державного казначейства в Жовтневому районі м. Дніпро, далі очолював податкові інспекції в Жовтневому та Бабушкінському районах Дніпра, був начальником спеціалізованої податкової інспекції по роботі з підприємствами гірничо-металургійного комплексу у м Кривому Розі. У 2006-2008 і з квітня 2010 року — голова ДПА в Дніпропетровській області. У 2012 — голова ДПС у Житомирській області.

Шуба Ігор Маркович

Екс-начальник ДПІ в Приморському районі м Одеса ГУ Міндоходів в Одеській області.

Обіймав посади начальника податкових міліцій м. Чернігів, Херсонської, Одеської та Вінницької областей. Був радником директора з економічних питань ТОВ “Адміністратор недержавного пенсійного фонду “Пенсійне забезпечення”, а також першим заступником Голови Державної податкової адміністрації Миколаївської області.

ДПІ в Приморському районі Одеси керував у 2012. З серпня 2014 Ігор Шуба обіймає посаду заступника Голови Державного підприємства “Адміністрація морських портів України” з фінансів

Ярошенко Олексій Федорович

Екс-начальник ДПІ у Подільському районі м.Києва.

З 1997 року праював у ДПА в м.Києві ГДПРІ начальником відділу. Був головою правління АТ “Птахофабрика” Київська “. Начальником ДПІ в Подільському pайоні Києва був призначений у 2006. Його батько, Федір Ярошенко, у 2004-2005 роках був головою Державної податкової адміністрації України, а у 2010-2012 — міністром фінансів.

«24TV»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ