Человек не терпит насилия!

ДМИТРО СОСИН…….ДФС

Ми, ініціативна група підприємців м. Миколаєва, звертаємося до Вас з метою захисту наших законних прав, боротьбі з корупційним свавіллям та для покращення покращенню економічної ситуації в регіоні та в країні в цілому.
Миколаївщина завжди славилася хорошими урожаями зернових культур. Об’єми достатні для наповнення внутрішнього ринку, так і для реалізації морськими шляхами на експорт. На жаль, непідйомні податкові обтяження, у першу чергу, а також організаційно – бюрократичні ускладнення з приводу реєстрації як для бізнесу, так і оформлення права користування землею, традиційно вимушували фермерів шукати оптимальні рішення по реалізації зернових товарів.
Наприклад, людина або група осіб засновує підприємство, з метою здійснення експорту товару та отримання прибутку. Але замість того, їх нове підприємство з незаплямованою репутацією при першій спробі експортувати товар по зовнішньоекономічному контракту, замість прибутку отримує повний букет проблем. Спроба пройти митницю в Миколаївській області може виявитись не тільки провальною, а і мати кримінальні наслідки. Які мають вираження у вилученні товару, порушення кримінального провадження щодо підприємства – експортера та осіб – засновників. У результаті експортований товар вилучається та перебуває під охороною поки власник майна, заінтересований у його повернені, не домовиться з викопосадовцями Миколаївської ДФС. Здається такий розвиток подій не є можливим, в країні де діють норми щодо захисту прав підприємців та принцип верховенство права.
Але це стає можливим при відсутності моральних принципів, нехтуванні діючим законодавством України та наявності кола спільників, в органах фіскальної служби, судах та поліції. Саме таку «схему діяльності» вдалося заснувати та успішно підтримувати Роману Подгородинському, вже колишньому начальнику податкової міліції ДФС в Миколаївській області, який діючи з спільниками, які є нинішніми або колишніми співробітниками податкової міліції, створив злочину групу, яка забезпечує роботу незаконної схеми по торгівлі зерновими товарами.
Наприклад, до складу групи входять Дмитро Сосинович – новопризначений перший заступник голови головного управління ДФС в Миколаївській області, Денис Левченко, Володимир Розкидний та ін. За допомогою свої зв’язків з Олександром Нікітіним, Дмитром Сосиновичем організовано реєстрацію юридичних осіб на підставних громадян, від імені яких здійснюються експорт зернових культур через митні пости «Октябрський» та «Миколаїв – Морський», а саме: ТОВ «Прометей – Грейн», код ЄДРПОУ 38694075, ТОВ «Прометей – Голд», код ЄДРПОУ «39749858», ТОВ «Прометей – Трейд», код ЄДРПОУ 39981544, ТОВ «Балтус Трейд», код ЄДРПОУ 39534874, ТОВ «Тотленд», код ЄДРПОУ 38743855, ТОВ «Бессарабія – Агро», код 39076260.
Також деякі підприємства, які входять до сфери впливу Романа Подгородинського та Дмитра Сосиновича: ТОВ «Лодікс», код ЄДРПОУ 39883534, м. Миколаїв, ТОВ «Укрекспосервіс», код ЄДРПОУ 3443779, м. Миколаїв, ТОВ «Зернотрейд Компані», код ЄДРПОУ 40387276, м. Одеса.
Сфера впливу Романа Подгородинського та Дмитра Сосиновича розповсюджується і на Миколаївську митницю, у зв’язку з наявністю деяких функцій по контролю зовнішньоекономічної діяльності у податкової поліції. У цілому, набір інструментів для здійснення тиску на бізнес та отримання різного роду винагороди різноманітний: це незаконна реєстрація кримінальних проваджень в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань, з подальшим їх закриттям за винагороду у розмірі 30 – 50 тис. дол. США, надання підтримки у здійсненні незаконного виробництва, контрабандою і реалізацією підакцизних товарів, таких як алкогольних товарів Василем Бурмусом і тютюнових виробів Сергієм Чєпіжко. Довіреною особою – посередником, людиною, яка вирішуватиме питання, щодо «законності» діяльності, є той же Дмитро Сосинович, який заради досягнення поставленої мети не тільки заповнював штат ДФС України в Миколаївський області колишніми працівниками податкової міліції, які не пройшли переатестацію в інших регіонах України, а також заручився допомогою суддів Центрального районного суду м. Миколаєва, а саме судді Подзігун Г.В., яка для підтвердження «законності» приймає рішення з грубим порушенням норм матеріального права України.
Тут і став у пригоді «талант» в особі свого підлеглого Дениса Левченко, який до цього часу приховувався від своєї слави в м. Херсоні. Саме для Подгородинського і Сосиновича Денис розробив робочу схему легалізації зернової продукції, у наслідок якої прості фермери Миколаївщини отримали збитки на суму декількох мільйонів гривень.
За час свої роботи в міліції Денис Левченко, як в Миколаївській так і в Херсонській областях був неодноразово помічений в корупційних скандалах, постійно був замішаний в тіньових схемах і приймав у них безпосередню участь, у результаті чого зумів непогано заробити. Що виражається в наявні у власності автомобілів марки «Range Rover», «Lexus» та «Infinity», а також новозбудований будинок у самому центрі м. Миколаїв.
Але з плином часу «діяльність» працівників ДФС в Миколаївській області на чолі з Р. Подгородинським та Д. Сосиновичем не могла не потрапити до поля зору Служби безпеки України. У результаті чого 01 липня 2015 р. було затримано співробітника ГУ ДФС в Миколаївській області під час отримання хабаря у розмірі 150 тис. грн. та порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України.
До того ж цей випадок не став одиничним. І знову 16 березня 2017 р. проти начальника відділу ГУ ДФС України в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження також за ч. 3 ст. 368 КК України. На цей раз зловмисник вимагав 500 доларів США від місцевого підприємця за невжиття заходів регулювання щодо його комерційної діяльності.
І вінцем діяльності органів СБУ щодо Миколаївської ДВС стали події, які мали місце 23 серпня 2016 року, а саме проведення оперативними працівниками управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби Безпеки України і військової прокуратури обшуку в кабінетах керівництва ДФС. У тому числі, проведено обшук 1-го заступника голові обласної податкової – начальника регіональної податкової міліції Романа Подгородинського і заступника голови – начальника оперативного управління в Центральному районі міста Миколаїв Дмитра Сосиновича.
Причинами проведення зазначеного обшуку є систематичне вимагання і отриманням неправомірної вигоди зі сторони Романа Подгородинського і Дмитра Сосиновича. У той же день, оперативниками було затримано посередника під час отримання третьої частини хабаря у розмірі 140 тис. грн., а загальний розмір отриманої неправомірної винагороди склав 700 тис. грн. Дану суму коштів було надано для сприяння закриттю кримінального провадження у відношенні суб’єкта підприємницької діяльності.
У зв’язку з чим співробітниками СБУ був затриманий заступник начальника управління ДФС в Миколаївській області Роман Подгородинський та Олександр Нікітін і направлені до м. Одеси для тримання під ватрою. 25 серпня Приморський районний суд м. Одеси прийняв рішення про встановлення запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн. 156 тис. грн. Вже 29 серпня 2016 р. Романом Подгородинським внесена необхідну суму застави та на час досудового розслідування покинув слідчий ізолятор.
При цьому не маючи змогу використати майно, яке було вилучено співробітниками СБУ з квартири затриманого, під час обшуку проведеного 24 серпня 2016 р., у результаті якого було виявлено та вилучено готівку, в іноземній валюті, коштовні годинники та злитки банківського золота.
Наразі справа перебуває на розгляді Центрального районного суду м. Миколаєва, у судовому засіданні оголошено перерву до 24 квітня 2017 р.
Зважаючи на зазначені факті, можна зробити очевидний висновок що серед співробітників ДФС Миколаївщини існує та функціонує «тіньова» схема відмивання коштів, в якій задіяні не тільки ті особи, які вже затримані Службою безпеки України, а також і Дмитро Сосинович, і Денис Левченко, і Володимир Розкидний.
Що ж до Сосиновича Дмитра Олександровича, то відповідно до податкової декларації майно у нього відсутнє. Якщо не брати до уваги, що квартира в центрі м. Києва та автомобіль «Toyota Land Cruiser» оформленні на батьків. Офіційно не одружений, хоча у цивільної дружини Дмитра зареєстрована Honda Accord та нерухомість у м. Миколаїв. Сам же начальник оперативного управління, підполковник податкової міліції проживає у міліцейському гуртожитку, відповідно до реєстрації та неодноразово помічений у різних розважальних закладах Миколаєва.
До того ж, Голова Миколаївської облдержадміністрації Савченко О.Ю. розпорядженням від 06.11.2016 р. створено Робочу групу з питань забезпечення додержання чинного законодавства щодо використання земель сільськогосподарського призначення та сплати податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Авжеж до цієї групи увійшов згаданий Дмитро Сосинович, основним засобом забезпечення «виживання» якого є витребування хабарів з фермерів Миколаївщини та несплата податків на мільйони гривень.
Незважаючи на зазначене вище та встановлені судом факти порушення Романом Подгородимським норм Закону України «Про запобігання корупції» та виявленні факти під час досудового розслідування, безпосереднім підлеглим якого був Дмитро Сосинович, наказом В.о. начальника ДФС України від 05.04.2017 р. першим заступником начальника Головного управління ДФС України в Миколаївській області призначено саме Сосиновича Дмитра Олександровича, організатора та учасника корупційних схем серед співробітників Державної фіскальної служби у Миколаївській області.
На жаль, кримінальні провадження по фактам зловживання службовим становищем, фігурантами яких є Роман Подгородинський та Дмитро Сосинович та інші, які неквапливо розслідуються з березня 2015 р. в Миколаївській прокуратурі та судах м. Миколаєва, чекає така ж доля як і маса інших антикорупційних справ, затягнутих та закритих за недостатністю доказів.
Враховуючи вищевикладене, просимо Вашого втручання в дану ситуацію, застосувати норми Закону України «Про очищення влади» по відношенню до скомпрометованого першого заступника начальника Головного управління ДФС в Миколаївській області Дмитра Олександровича Сосиновича та захистити законі права та інтереси підприємців Миколаївщини.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ