Человек не терпит насилия!

Стиль роботи нового очільника Дерпродспоживслужби Василя Хомінця: побори, п’янки-гулянки, «тьолки»…

Мова — про доволі неоднозначну фігуру у тернопільському політичному бомонді Василя Хомінця – людину, яка володіє неабияким талантом пристосуванця до влади за будь-якого режиму, починаючи від часів бджоляра Ющенка і закінчуючи правлінням шоколадного короля. Проте це – ще півбіди. Пересічному громадянину практично нічого не відомо, наскільки аморальною і ницою людиною, якщо можна його так назвати, є цей високопосадовець, який більше десятка років перебуває на вищих владних щаблях області. Як він керує – можна просто жахнутися.

Політична кар’єра Василя Петровича стрімко поповзла вгору після Помаранчевої революції, коли 32 річний В.Хомінець – довірена особа кандидата у народні депутати України І.Тарасюка — очолив Лановецьку райдержадміністрацію. Недовго залишався без діла «оранжевий» голова й після того, як перемогу на президентських перегонах здобув Янукович, отримавши від однопартійця С.Надала доволі хлібну посаду начальника управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів у Тернопільській міській раді, не маючи на те відповідної економічної освіти. У жовтні 2013-го, уже як депутат від «Свободи», був обраний головою обласної ради, яку очолював до 2015-го. Ще тоді і надто пізніше радикальне крило партії висловлювало в кулуарах невдоволення його роботою, де він показав себе абсолютно безхребетним керівником області, перебуваючи в тіні одіозного товариша по чарці В.Хоптяна і пізніше харизматичного С.Барни, до того ж з кожним днем все більше віддаляючись від своїх однопартійців. Тягнибоківці постійно дорікали йому за тісні зв’язки з адміністрацією С.Барни (разом вчилися на історичному факультеті Тернопільського педуніверситету) і таємних намірах балотуватися до Верховної Ради за списком БПП. Розуміючи, що пахне смаженим, не дочікуючись принизливого звільнення, власноруч написав заяву про вихід з партії. Проте Барна про «однокашника» не забув і, з усього видно, допоміг з працевлаштуванням на ще одну жирну посаду — керівника новоствореного Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області. Аби зрозуміти, про що йде мова – дана структура утворена шляхом реорганізації Державної ветеринарної та фіто-санітарної служби, а також Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби. Кому доводилося мати справу з цими наскрізь корумпованими структурами (особливо можна наслухатися від власників ковбасних цехів), розуміє, що там без хабара рідко вдавалося вирішити якесь, навіть дрібне питання на свою користь. А тут – чотири потужні потоки злилися в одну повноводну річку! Оце так чоловікові підфартило!
Без протеже, як уже зазначалося вище, гарантовано не обійшлося. Адже посвячені в справу люди стверджують, що насправді конкурс виграв в. о. обов’язків начальника Держпродспоживслужби Богоніс – фахівець з відповідною освітою, обізнана в справі людина. А у нашого візаві в кишені – диплом… вчителя історії, коли у даному випадку потрібна кваліфікація лікаря, як мінімум ветеринарного. За плечима з Василя на роботі посмішковуються, бо на нарадах, які він часто полюбляє збирати, зриваючи з місця керівників структурних підрозділів з районів, таке городить… А які цінні вказівки, доручення може дати історик фахівцю в галузі ветеринарії чи санепідемслужби, де він розуміється як баран на звіздах. Щоб хоч якось налагодити контакт з підлеглими, стати «своїм» у новому колективі, влаштував 15 березня у Всесвітній день захисту прав споживача гучну пиятику. Власне на торжествах, влаштованих на честь цього свята, яке навряд чи зустрінеш в календарі, варто зупинитися детальніше.
Приготування йшли чотири дні. Театральний майдан м. Тернополя. Лунає з гучномовців музика. Щоб наповнити площу, зірвали з пар студентів, давши в руки плакати з відповідними написами. Понаїхало журналістської братії, місцеве телебачення, радіо. Не розуміючи, що відбувається (гадаємо, 99 відсотків пересічних громадян навряд чи відали про існування такого професійного свята), перехожі могли подумати, що до Тернополя завітав як мінімум кандидат у народні депутати України в ході чергових виборів. І мав би рацію. Бо В. Хомінець ніколи й не приховував своєї найголовнішої мети у житті – всістися у м’якеньке парламентське крісло, аби за кожне натискання кнопки за потрібний закон набухали кишені зеленими банкнотами. Для цього й влаштовуються подібні акції, аби нагадувати народу про існування себе любимого. Повірте, з наближенням виборчих перегонів своєрідні репетиції виборчого старту з оспівуванням розуму і величі найкращого із найкращих кандидатів у слуги народу Василя Петровича Хомінця, до речі, за державний кошт, а отже нас з вами, платників податків, тільки набуватимуть ще більших розмахів.
Коли закінчилася урочиста частина, а не проминуло й половини робочого дня (цьогорічний Всесвітній день захисту прав споживача припав на середу), В.Хомінець з наближеними членами колективу і потрібними йому людьми вже сиділи за накритими багатими столами в ресторані «Сапсан», які вгиналися від горілки й дорогих наїдків . І тут, як-то кажуть, Остапа понесло. Слова не давав вставити нікому, все його мололося. Напився до свинячого вереску (дивіться на фото з цієї гулянки). Працівники закладу не на жарт налякалися, бо ще свіжа в пам`яті історія, як в одному з тернопільських барів Василь з друзяками так напився аж до білої гарячки, що став жбурляти пляшками в стіну, як кидалися костями Дуремар з Карабасом Барабасом в дитячому кінофільмі про Буратіно. На щастя, цього разу обійшлося – поїхав ледь теплий до однієї з коханок, яких у нього багато розвелося – благо, в кишені не порожньо. Наступного дня не вийшов на роботу…

Погодьтеся — це більш ніж аморально, зважаючи на важкі трагічні часи, коли щодня гинуть наші герої в боротьбі з лютим ворогом, влаштовувати подібні непристойні п’яні оргії. Не кажучи вже про негативний приклад держслужбовця високого рангу для своїх підлеглих, які просто шоковані поведінкою нового шефа. Цікаво, а хто це все проплатив: не на жарт перелякані частими наїздами нового начальника Держпродспоживслужби нібито з метою перевірки, а насправді черговим побором данини, чи погуляли за державний кошт? А що, контролюючі служби, вам і карти в руки!
До речі, піар у новоспеченого начальника стоїть на найпершому місті. Для цього взяв на роботу штатного журналіста, який підкидає потрібні статті у потрібні ЗМІ. Ось нещодавно вигнав усіх підлеглих в робочий час на прибирання території. І знову — телебачення, газети, радіо. Начебто не знати яка неординарна подія… Та й хіба це державницький підхід? Невже немає більше чим зайнятись дана новоутворена структура, невже саме такі глобальні завдання стоять перед нею? Та й, зрештою, існує для того субота. Та ні, нашому візаві захотілося приводу для чергової оказії. П`янки, гулянки, «тьолки», в ролі яких нерідко виступають його підлеглі (спробуй-но відмовити грізному шефу у пропозиції інтиму! Кажуть, поміж своїх друзів навіть оголосив конкурс, аби підшукали йому молоденьку секретарку років 20-25, яка б уміла «робити все») — такий стиль роботи теперішнього очільника Держпродспоживслужби. Працівники небезпідставно обурюються, на прийом, аби підписати якийсь важливий документ, до нього потрапити практично неможливо, бо майже щодня доноситься з-за дверей дівочий регіт і шампанське ллється рікою.
А ремонт який затіяв у своєму робочому кабінеті! Невже це нині найголовніше в той час, коли бабуся віддає свої останні мізерні кошти на АТО, а йому хочеться пошикувати. Зрештою, є більш нагальні невідкладні питання, приміром, щодо оснащення лабораторії, де мікроскопи та більшість приладів ще довоєнного часу. Та що там робота, вона його абсолютно не цікавить. Він у неї не вникає і не проявляє ані найменшого для цього бажання. Навіть не приховує, мовляв, я тут так, тимчасово, аби пересидіти до виборів…
Не проти попіаритись Хомінець і на святому. Як відомо, із зарплати кожного з нас відраховується військовий податок. Проте у Держпродспоживслужбі з приходом Василя Петровича ввели ініційоване ним ноу-хау: додатково знімають кошти на АТО. Мовляв, дивіться який я «патріот»! Якби ж то, хіба про людські очі. Списує бензин як на службовий транспорт, а заправляє ним свій власний недешевий Lexus RX, який свого часу «забув» задекларувати. До речі, нещодавно придбав «скромну» хатинку в Байківцях за 120 тисяч «зелених». Де взяв кошти бідний держслужбовець? Цікаво, як він покаже свою чергову «обнову» в е-декларації. Варто було б поцікавитися НАБУ.
Та не тільки вітчизняними просторами обмежується шикарне життя В.Хомінця. Не так давно Василь Петрович успішно злітав до сонячного Єгипту, де розкішно відпочивав у багатозірковому готелі російського олігарха — депутата Держдуми, що голосував за надання дозволу Путіну на введення військ в Україну. Як проходив відпочинок – можна тільки здогадуватися.
Зрештою, даруйте, про регулярні п’янки-гулянки з кралями в барах, ресторанах, звідки його виводять під руки напівживого-напісмертвого, вже набридло говорити – це у нього «в крові» ще зі «свободівських» часів. Обрав чоловік собі такий спосіб життя – його право. Та пройде рік-другий – обов’язково зустрінемо прізвище героя нашої оповіді у виборчому списку якоїсь з провладних партій. Задля цього поки що варто пересидіти на ласому містечку, потихеньку забезпечуючи безбідну старість з поборів підлеглих і бідолах-підприємців. А наразі, як казав нині покійний І.Плющ: маємо те, що маємо. У нашому випадку — ще одного «проФФеССора», прототип якого відомо чим закінчив, на хлібній посаді установи з благою вивіскою захисту прав споживачів, тобто нас з вами. Якщо будемо далі терпіти хомінців і їм подібних – гріш нам ціна.

    • *
      І наостанок, хотілося б звернутися до Президента , Прем`єр-Міністра, Голови Держпродспоживслужби України – може, цей допис потрапить вам на очі. Ви на кожному кроці заявляєте про прозорість і відкритість влади, боротьбу з корупцією, злодійством тощо. Скажіть, як так могло статися, що перемогу в конкурсі на посаду очільника Держпродспоживслужби Тернопільської області перемагає один, а в керівне крісло всідається інший – людина непрофесійна, ница, аморальна, яка запровадила в області з підлеглих керівників у районах і підприємців феодальні побори, розтринькує державні кошти тощо. Невже це не бачите ви, ваші силові структури? Хіба за це ми боролися на майданах міст і сіл України, хіба за шикарне життя В.Хомінця і таких як він гинуть сьогодні наші хлопці на сході? Боляче до сліз… Показуємо лише одну фотографію пияка.Якщо покажемо всі фотографії багато постраждає сімей,де він цілує своїх підлеглих,обнімає і робить все йому дозволене.З метою збереження сімей решта фотографій залишається в архіві.Шановний Президент і голова кабінету міністрів-все прозоро і чисто.Зараз готуємо текст написаного в Європу ,але свято віримо -справедливість переможе.Найближчим часом ми Вам надішлемо такі корупційні факти що Вам і не присниться.За що гинули люди на майдані?за покидька?..який їздить по керівниках підприємств і збирає гроші бо треба йому завезти в Київ?..Як бармен-вчитель історії може правити лікарями?..і не пройти конкурс!Далі побачите підлеглих жінок-голих і в саунах і бридко далі говорити.Подивіться на його розумне обличчя…?Продовження буде…
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ