Человек не терпит насилия!

«Міністр енергетики ДНР» торгував з Україною завдяки наказу СБУ

zhdan

Служба безпеки України офіційно дозволила компанії “Донбасенерго” співпрацювати з терористами, хоча мала б, за логікою, припинити цю діяльність, йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Компанія “Донбасенерго”, яку пов’язують із родиною президента-утікача Віктора Януковича, закуповувала вугілля з шахти “Жданівська”, розташованій у місті Жданівка Донецької області — на підконтрольній терористам території. “Сепаратистською” шахтою керує Руслан Дубовський.

22 січня 2015 року СБУ видає наказ №27-ог, а при ньому — додаток № 5, так званий дозвільний список підприємств, із якими можна співпрацювати. В цей список внесли і шахту “Жданівську”. Через 5 днів, 27 січня 2015 року, Верховна Рада визнає ДНР терористичною організацією. А за місяць глава так званої Донецької народної республіки підписує указ про призначення очільника “Жданівської” Дубовського в.о. міністра вугілля та енергетики ДНР.

zhdan1

Після цього “Жданівська” без перешкод продає на вільну українську територію вугілля з дозволу СБУ, хоча шахту і очолює один із очільників терористичної організації. Шахта лишається у “дозвільному” списку аж до 12 червня 2015 року. Зазначимо, що викреслення шахти Жданівська з дозвільного списку збігається із зміною керівника СБУ. 18 червня пішов з посади глава СБУ Валентин Наливайченко. Формально Наливайченко був при посаді і коли формувався наступний список. Проте неформально у відомство в той час уже заходила команда нового глави СБУ Василя Хуяка.

zhdan2

3 липня 2015, в день призначення Хуяка головою СБУ на підконтрольній Україні донецькій території одразу зупиняють 260 вагонів, які везли “Донбасенерго” вугілля з шахти “Жданівська”. Мовляв, енергокомпанія співпрацює з терористами, а, отже, має бути покарана. В ГПУ та НАБУ згодом почнуть досудові розслідування. Проте очільник “Донбасенерго” Едуард Бондаренко піде у Печерській суд до судді Олега Білоцерківця. І там доведе, що договори на купівлю вугілля підписувалися ще у листопаді 2014, коли ДНР не була терористичною організацією, не існувало дозвільних списків. А коли вони з’явилися, то шахту “Жданівська” внесла в ці списки сама ж СБУ. І тепер “Донбасенерго” на законних підставах забирає у “Жданівської” своє вугілля. Після чого суд прийняв рішення на користь енергокомпанії і зняв арешт із його 260 вагонів вугілля.

Аліна Стрижак, bihus.info 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ