Человек не терпит насилия!

ГУБЕРНАТОР СУМЩИНИ МИКОЛА КЛОЧКО ПРО «КАДЕБІСТСЬКІ ШТУЧКИ» ТА ЯК ЖИТИ БЕЗ РОСІЇ

klochko1

Губернатор Сумщини Микола Клочко розповів “ДС” про всі перипетії політичного та економічного життя регіону.

38-річний Микола Клочко вже майже два роки є керівником однієї з найбільш непростих областей України. Сумщина, яка від розірвання торговельних зв’язків з Росією втратила чимало, намагається відшукати нові вектори розвитку. Про перспективи цієї території, нові інфраструктурні проекти та нюанси місцевого політичного протистояння по лінії БПП — Батьківщина — в інтерв’ю “Діловій столиці”.

— Чому область опинилася в п’ятірці відстаючих за підсумками 7 місяців у сільгоспвиробництві і однією з найгірших в промисловості (падіння відповідно на 3,7% і 11,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року)?

— З одного боку, ми маємо падіння прибутків реального сектору через скорочення торгівлі з Росією (від цього, до речі, Сумщина втратила 40% свого експорту). З іншого, є певні дотації вирівнювання до місцевих бюджетів, які мери та місцеві органи влади витрачають на власний розсуд.

От дивіться, приклад зі сфери компетенції області: ми зараз робимо вельми непомітну, але необхідну роботу з ремонту та реконструкції мостів в області — їх конструкції та й взагалі дорожня інфраструктура перебувають у досить зношеному стані. Аби запобігти подальшим руйнуванням, зараз необхідно все це активно приводити до робочого стану. Звісно, ніхто за цю роботу нікого по голові не гладитиме, і піаритись тут немає на чому, бо результат неозброєним оком не помітний. А можна було б ці ж гроші витратити на тротуари з бруківки, при цьому навіть не зазирнувши до труб, які під цією бруківкою лежать, не поцікавитись, в якому вони стані і як швидко тут доведеться розкопувати яму. Я веду до того, що інфраструктурні речі, вони є визначальними. І ми не можемо наводити “марафети” тоді, коли потрібно укріплювати фундаменти.

До речі, одним з масштабних інфраструктурних проектів, який вже частково реалізується в області, є транспортний коридор Сумщиною вздовж російського кордону. Реалізація цього проекту дасть можливість цим районам сполучитись нормальною трасою не лише з Сумами, а й з Полтавою та Харковом. На цей проект потрібно більше двох мільярдів гривень і за рік, звісно, ми такий обсяг вкладень не подужаємо. Але початок вже є і, сподіваюсь, протягом нетривалого часу ми цей проект реалізуємо.

 — А чому на Сумщині просідає машинобудування, скажімо, Сумське НВО за півроку показало падіння на 19,7%? Чи можна зробити щось у даній галузі, аби виправити ситуацію?

— За об’єктивною оцінкою, Сумщина чи не найбільше постраждала від падіння торгівлі з Росією, оскільки саме на Росію був орієнтований експорт ключових промислових підприємств області. З іншого боку, нашим досягненням є те, що ми, втративши російський ринок, змогли збільшити експорт до Європи з 15% до 23%. Зараз підприємства області також перебувають у процесі переорієнтації на інші ринки. Що стосується ПАО «СНВО», то зараз йдуть перемовини про доволі великі контракти з Узбекистаном, Азербайджаном, Казахстаном та Іраном.

Також зараз є абсолютно реальним проект участі сумських підприємств у проекті з газифікації в Македонії. Під час візиту туди ми дійшли розуміння, що наші виробники цілком можуть забезпечити македонський проект за цілком конкурентною ціною. Наразі вже тривають практичні перемовини сторін і, сподіваюся, вийдемо на участь у тендері.

Певну роботу ведемо з державним “Укргазвидобуванням”, на тендері якого нещодавно «СНВО» позбавили перемоги. При тому, що підприємство надало абсолютно реальну пропозицію і мало б стати переможцем. Але через окремі незрозумілі вимоги перевагу віддали іноземному постачальнику. З іншого боку, до участі у цьому тендері була проведена нарада в Сумах, яка дала можливість презентувати “Укргазвидобуванню” можливості сумських підприємств і дати зрозуміти, що наші заводи є потужними гравцями, які можуть виконувати замовлення дуже високого рівня і масштабу. Я відчуваю, що розуміння цього у “Укргазивдобування” є, і наступні проекти будуть реалізовуватись вже за участі «СНВО» та інших сумських машинобудівних підприємств.

klochko2

Микола Клочко на презентації нових вертольотів Мі-24ПУ1 Конотопського заводу “Авіакон”. Фото: Олег Демьяненко/dancor.sumy.ua

— А завод “SELMI” (підприємство з розробки та виробництва приладів для наукових досліджень та електронно-променевої зварювальної апаратури — Ред.), що з ним робити?

— На сьогодні ВАТ “SELMI” перебуває у процедурі банкрутства, впроваджена процедура санації боржника. Враховуючи специфіку підприємства, його фінансовий стан, відновлення роботи можливе лише за наявності інвестора. З метою його пошуку питання використання науково-промислового потенціалу сумського ВАТ “SELMI” розглядалося під час візиту делегації Сумщини до Китаю у рамках розвитку українсько-китайських торговельно-економічних відносин. Зокрема обговорюється створення спільного центру з розробки та виготовлення аналітичних приладів для потреб ядерної енергетики та медицини із залученням венчурних фондів КНР, а також зацікавлених у співпраці підприємств та наукових установ обох країн.

— Чи є в найближчих планах відкриття якихось крупних інфраструктурних об’єктів, можливо, нових підприємств?

— У першому півріччі 2016 року введено в дію фармацевтичне підприємство з виробництва активних інгредієнтів ПАТ “Фармак” у місті Шостка, створено 90 нових робочих місць. Підприємство розпочало виробничу діяльність.

У цьому році у місті Суми розпочато реалізацію інвестиційного проекту із будівництва нового підприємства з виробництва упаковок для дитячого харчування ТОВ “Гуалапак Україна” із залученням інвестицій в обсязі 500 млн. гривень та створенням близько 400 нових робочих місць. Введення в дію підприємства передбачається у 2017 році.

— Яким, на Вашу думку, є нинішня позиція Сумщини в Україні, які в неї перспективи? За рахунок чого регіон може вибратися з кризи, чи є надія на появу галузі-локомотива, який витягне за собою всю область?

— За соціально-економічним розвитком область традиційно відноситься до середньої групи регіонів України — це, зокрема, такі сфери діяльності як сільське господарство, промисловість, будівництво, залучення капітальних інвестицій, показники ринку праці. У 2016 році область посіла достатньо високі позиції з впровадження заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження, за рівнем зростання доходів місцевих бюджетів, впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Сумщина має гарні перспективи розвитку агропромислового комплексу. На сьогодні в області реалізується 53 інвестиційних проекти, що дало змогу залучити понад 800 млн. гривень.

Сумщина має гарні перспективи розвитку агропромислового комплексу. На сьогодні в області реалізується 53 інвестиційних проекти, що дало змогу залучити понад 800 млн. гривень.

Харчова промисловість Сумщини відіграє велику роль щодо забезпечення продовольчої безпеки області, має потужний виробничий потенціал і може практично повністю забезпечити потреби населення у високоякісних продуктах харчування. Вдалося відновити зростання обсягів виробництва в харчовій промисловості як до попереднього місяця, так і до відповідного місяця минулого року (6,8% та 5,1% відповідно).

— Як щодо децентралізації, на яку покладаються чималі надії, скільки нових громад може з’явитися в найближчі місяці?

— Протягом січня-вересня 2016 року 53 територіальні громади ініціювали процес об’єднання та звернулися до 350 територіальних громад з ініціативою про об’єднання. Обговорення відбулися у 183 територіальних громадах, у 100 ухвалене рішення про надання згоди на об’єднання. Як результат, у цьому році створено 14 об’єднаних територіальних громад — об’єдналися 66 місцевих рад. Площа об’єднаних територіальних громад становить майже 4146 кв. км, населення — близько 88 тис.

klochko3

Микола Клочко під час святкування Дня прикордонника. Фото: УНІАН

Разом з цим в області створені об’єднані територіальні громади без урахування затвердженого Перспективного плану (10 громад): Миропільська, Бездрицька, Зноб-Новгородська, Миколаївська (адміністративний центр — смт Миколаївка), Річківська, Недригайлівська, Нижньосироватська, Миколаївська (адміністративний центр — с. Миколаївка), Кириківська, Хотінська. Вони не отримають новий правовий статус з повноваженням міст обласного значення та прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Щоб привести це у відповідність з проектом перспективного плану та все ж таки надати цим громадам статус спроможних, аби вони отримали відповідні повноваження, прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, Сумська облдержадміністрація внесла на розгляд Сумської обласної ради нову редакцію проекту рішення «Про внесення змін до проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумської області», який було схвалено на останній сесії Сумської обласної ради та направлено на розгляд Кабінету Міністрів України у встановленому порядку.

В наступному році очікується створення ще мінімум 13 об’єднаних територіальних громад.

— Перейдемо до політичного життя. ЗМІ та експертне середовище вже півроку стежить за Вашим протистоянням з головою обласної ради Семеном Салатенком, який представляє “Батьківщину” Юлії Тимошенко. Чому воно виникло і що не дає порозумітися? Чи є надія на залагодження конфлікту?

— У мене немає протистояння з Семеном Салатенком. Постійно провокуються теми незрозумілі — то по відношенню до мене, то родичів… Взагалі, Салатенку треба дивитись на свою команду.

Я бачу, що багато з того, що області не вдається зробити, залежить від позиції обласної ради. Під час керування облрадою Вірою Лаврик співпраця була більш продуктивною, оскільки від вчасності проведення сесій, призначення яких зараз затягується керівництвом облради мало не на місяці, залежить і вчасність ухвалення бюджету, і вчасність прийняття інших важливих рішень. Про що можна говорити, якщо нині з прибутком працює лише два комунальних підприємства обласної ради, а винною чомусь роблять обласну адміністрацію?

Зараз стоїть питання про відкриття кримінального провадження відносно КП “Паливкомуненерго”, яке фактично зірвало опалювальний сезон в області. Також це стосується інших комунальних установ, закладів та підприємств обласної ради. Зокрема, є випадки, коли учасникам АТО привозили тверде паливо, і виявляється, що замість 1200 кілограмів, привезли лише 800. Кілька подібних випадків задокументовано. Я дав час на усунення цього неподобства. Якщо цього не станеться, будемо звертатись з цими фактами до правоохоронних органів.

З іншого боку, всім зрозуміло, що є намагання отримати більш лояльного до певної політичної сили голову адміністрації. Але навіть враховуючи їхні “кадебістські штучки”, які вони застосовують, цього не вийде.

klochko4

Микола Клочко і посол Бельгії Люк Якобс. Фото: dancor.sumy.ua

— Ви натякаєте на депутата від ”Батьківщини”?

— Прізвища і так зрозумілі. Ми знаємо, що є в нас політики, відповідальні за область. Ми розуміємо, звідки виливається бруд на сумнівні сайти. Взагалі, в мене немає проблем з “Батьківщиною”, є намагання втягнути мене в якийсь особистий конфлікт, і це вже набирає якихось гіпертрофованих форм.

 — Коли обирали Салатенка, складалося враження, що є домовленість і співпраця між БПП “Солідарність” та “Батьківщиною”. Але минуло буквально кілька днів, і протистояння почало набирати обертів. Чому?

— Так і було. Салатенко і Лисенко прийшли до мене разом, були наші депутати. Були обговорені всі питання, ми потиснули руки… Тобто було налаштування на нормальну співпрацю, але згодом почалось: того звільнити, того в чомусь звинуватили і почали прив’язувати до мене якийсь бруд. Я тоді запропонував: якщо є якісь підозри чи звинувачення — звертайтеся до правоохоронних органів. А відповідати на плітки мені якось навіть незручно.

— Загострення стосунків між “Батьківщиною” та БПП “Солідарність” на Сумщині є віддзеркаленням загальнодержавної ситуації, чи це, скажімо, суто місцеві прояви?

— З одного боку, безумовно, є певні вказівки для певних сил з Києва максимально розхитати ситуацію, збирати “тарифні майдани” і таке інше. Але в інших областях і навіть у нас в деяких районах у представницьких органах головують представники “Батьківщини”, але від того співпраця між гілками влади не страждає. Наприклад, в Лебединському, Шосткинському і Роменському районах проблем немає. Тому багато що залежить від місцевих керівників.

З іншого боку, виходить так, що за нашої згоди і допомоги Семена Салатенка обрали головою облради, але “Батьківщина” використовує це не для конструктивної співпраці, а для захоплення влади в області. Я пішов на все, аби уникнути звинувачень у заангажованості. Жоден голова ОДА не склав повноважень депутата обласної ради. Я склав і повноваження депутата, і повноваження голови обласної організації “БПП ”Солідарність”.

Ще один аспект: коли ми обирали Семена Салатенка, була коаліція у парламенті, була домовленість між політичними силами про співпрацю. І Салатенко став головою облради багато в чому завдяки тому, що Тимошенко перебувала у коаліції. Зараз ситуація змінилася, але Салатенко продовжує триматися за крісло.

Наразі серед депутатів продовжуються переговори про обрання нового керівника ради. І тут все залежить від того, чи домовляться депутати різних фракцій між собою, чи ні.

— Як складаються Ваші стосунки з одіозним народним депутатом і почесним громадянином Глухова Андрієм Деркачем? Ви підтримуєте зв’язок? Він має вплив в регіоні, бере участь у вирішенні якихось проблем, просуванні певних рішень?

— Всі народні депутати з сумських мажоритарників працюють на своїх округах. Немає депутата, який би не працював. Відносини, безумовно, складаються по-різному. Найбільш тісні стосунки у мене з Олегом Медуницею, Миколою Лавриком і Олександром Сугонякою. З ними я бачусь і спілкуюсь найчастіше.

А з Андрієм Деркачем бачитись доводиться не дуже часто. Він дуже непроста людина як особистість. Але стосунки нормальні, робочі. Аналогічно з Ігорем Молотком, який також перебуває у групі “Воля народу”. Раніше частіше відбувалося спілкування з Владиславом Бухарєвим, але, на жаль, темп співпраці нині дещо знизився. Зі свого боку жодної протидії співпраці я, повірте, не чиню. Бо коли Владислав Вікторович приїздить на свій округ, всі голови районних адміністрацій, і я на цьому наполягаю, мають співпрацювати і разом вирішувати проблеми.

Щодо впливу депутатів на політику в області, то всі вони, безумовно, такий вплив мають. Тим більше що з кожним з депутатів так чи інакше пов’язана та чи інша сила, представлена в обласній раді. 

Якщо йдеться про Деркача, то це “Воля народу”, якщо Бухарєв, то “Батьківщина”. Так само Лаврик та Сугоняко мають вплив на депутатів БПП.

 — Які стосунки у адміністрації мерами міст на Сумщині, що належать до різних політичних сил?

— Дуже різні. Наприклад з Артемом Семеніхінім з Конотопу стосунків немає ніяких. Тобто на формальному рівні спілкування відбувається шляхом листувань і так далі. Але на людському — ні. Але це не означає, що я не контролюю те, що відбувається у Конотопі — і у промисловості, і у ЖКГ, і у громаді. З мером Глухова Мішелем Терещенком на початку виникали певні непорозуміння, оскільки він чомусь думав, що тут, в обласній адміністрації йому чинять перепони і вставляють палки в колеса. Але ми сіли разом за цей стіл, розібрались і, здається, знайшли спільну мову. До речі, разом з Терещенком ми були у міністра інфраструктури Зубка, де нам вдалося переконати, що саме Глухів має стати центром майбутнього адміністративного округу, які створюються у рамках децентралізації.

В принципі, й з сумським мером Лисенком також були б нормальні стосунки, якби навколо нього не було деяких пройдисвітів.

— Поговоримо про гроші. Чим заробляє на життя ваша родина і які має статки? Напередодні е-декларування розкажіть, якою нерухомістю Ви володієте? Чи вдалося протягом останніх двох років Вам чи Вашим найближчим родичам — батькам, братам-сестрам, дітям, дружині чи її родичам придбати нову нерухомість, авто чи цінні речі? Зараз на землі, яку пов’язують з вашим батьком та братом (на Героїв Сумщини) зводиться новий будинок. Чи маєте Ви до нього стосунок? Коли буде завершено будівництво і що саме там буде побудовано?

— Я реально не бідна людина, оскільки я 12 років займався підприємницькою діяльністю, і органи ДФС можуть це підтвердити. Я спеціально взяв довідку, де по роках розписано, скільки я отримував прибутків та сплачував податків. Але мене дуже непокоїть, коли моїх родичів намагаються втягнути у якісь скандали. У мене є батько і є брат, які живуть разом. Брат також був і є підприємцем, в нього також нормальні доходи. Кілька років тому вони з батьком купили старий будинок, а зараз його реконструюють.

Про себе можу сказати, що, повірте, коли я вирішу придбати авто або будинок, я не стану цього приховувати, бо в цьому немає жодного сенсу, оскільки я можу підтвердити таку покупку відповідними статками. Але обурює, що мої політичні супротивники намагаються забруднити моїх родичів.

«Деловая столица»

Головне фото: УНІАН

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

37 ответов

  1. Ублюдок говорит про ублюдков)))))) смешно. Чья бы корова мычала,держава ублюдков, где ублюдок на ублюдке сидит и ублюдка погоняет.

  2. депутати з сумських мажоритарників працюють на своїх округах. Немає депутата, який би не працював. Відносини, безумовно, складаються по-різному. Найбільш тісні стосунки у мене з Олегом Медуницею, Миколою Лавриком і Олександром Сугонякою. З ними я бачусь і спілкуюсь найчастіше. А з Андрієм Деркачем бачитись доводиться не дуже часто. Він дуже непроста людина як особистість. Але стосунки нормальні, робочі. Аналогічно з Ігорем Молотком, який також перебуває у групі “Воля народу”. Раніше частіше відбувалося спілкування з Владиславом водаим, але, на жаль, темп співпраці нині дещо знизився. Зі свого боку жодної протидії співпраці я, повірте, не чиню. Бо коли Владислав Вікторович приїздить на свій округ, всі голови районних адміністрацій, і я на цьому наполягаю, мають співпрацювати і разом вирішувати проблеми. Щодо впливу депутатів на політику в області, то всі вони, безумовно, такий вплив мають. Тим більше що з кожним з депутатів так чи інакше пов’язана та чи інша сила, представлена в обласній раді. Якщо йдеться про Деркача, то це “Воля народу”, якщо вода, то “Батьківщина”. Так само Лаврик та Сугоняко мають вплив на депутатів БПП.

  3. Фото: Тарас Подолян

    Потомок рода украинских меценатов 62-летний Мишель Терещенко 15 октября женился на 38-летней Елене Ескиной — председателе общественной организации “Киев для киевлян”, бывшей депутатом Киевсовета.

    Молодые обвенчались во Владимирском соборе, который построили предки Мишеля.

    11.45 возле собора почти нет людей. Через 5 минут здесь расстилают ковровую дорожку для молодоженов. Свадебный лимузин ярко-малинового цвета подъезжает к воротам собора в 12.00. Мишель Терещенко в темно-синем смокинге с черными лацканами, белоснежной рубашке и с бабочкой выходит из левой двери. Обходит машину и открывает дверцу с правой стороны. Подает руку невесте. На Елене легкие белые туфельки и пышное свадебное платье с корсетом. Плечи и спина полностью открыты. В руках букет голубых, желтых и розовых роз — в тон сине-желтым цветам, приколотіх к левому нагрудному карману жениха.

    Розовый — любимый цвет Елены, — говорит Мишель. Однако сама она объясняет, что лимузин ярко-розовой окраски выбрали в честь малинового казацкого знамени, ведь накануне, 14 октября, был праздник Покровы, покровительницы украинского казачества. Губернатор Сумщины -Николай Алексеевич Клочко тоже весь в розовом от туфлей до шляпы.

    Молодых приветствуют несколько десятков родственников и близких друзей. К Мишелю приехали родные из Франции — мама, сестра, дочь и сын.

    Церемония венчания во Владимирском соборе длится час, еще полчаса супруги принимают поздравления и подарки.

    Слава Иисусу Христу! Слава Украине! — восклицает Елена к людям после завершения церемонии. Она два часа выстаивает с открытыми плечами и спиной на холодном воздухе. Мишель время от времени потирает ей рукой спину, чтобы согреть. После венчания на пороге храма одевает жену в полшубок с бледно-розового меха, который приносит из машины дружка-Сумской жительств Киева Олег Бояринцев.
    Платье для меня — не главное — рассказывает журналистам жена мэра Глухова. — Но моя бабушка очень меня просила, чтобы платье обязательно было, ведь для меня это первая свадьба.

    Ради жены Мишель Терещенко сменил конфессию — принял православие. Только это заставило ее принять фамилию мужа, — признается Елена:

    Я не хотела менять фамилии, ведь моя фамилия стала уже определенным брендом. Однако Мишель перешел в православие. После этого я уже не могла ему отказать.

    Пара планирует провести две недели на море. Однако где именно — тайна, которую оба не захотели открывать.

    У Мишеля Терещенко есть квартира на столичной Оболони. Новаиспеченная семья планирует купить в столице отдельный дом.

  4. Як сьогодні виглядає політична карта Сумщини та чого чекати виборцям від тих, кого вони обрали? Аналізуємо ситуацію разом з членом громадського руху «Пидарасы України», гей-партнером Владимира Путина, сепаратистом-Миколою Полілуєм.
    Миколка, як Ты оцінюєшь результати виборів голови облради, інші призначення після першої сесії Сумської обласної ради?
    Спизжю, що спрацював принцип взаємодомовленостей, ціль яких – розподіл контролю над регіонами між ключовими політсилами. І тому сьогодні ми бачимо, що голосували за одних, а посади отримали зовсім інші за іншими принципами. Ось це і вирішувалося кулуарним шляхом півтора місяці. Треба розуміти, що домовленості є як на загальнодержавному рівні, так і на місцевому. Маємо вертикальну побудову політичних стосунків. На виборах до обласної ради перше місце по області зайняв Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщина» зайняла друге. Їм треба було домовитися. Політичні консультації відбувалися як в Парламенті, так і на рівні Адміністрації Президента. Наскільки стало зрозуміло, відбулися перемовини між Кириленком і Тимошенко зі сторони «Батьківщини» та Кононенком і Березенком від БПП, щоб «Батьківщина» підтримала кандидатів від БПП у Вінницькій і Полтавській областях, тоді у Сумах Блок Петра Порошенка підтримає кандидата від «Батьківщини»? І тут виникає питання: а франшизу на ці перемовини замовила «Воля народу», Андрій Деркач? Так це був старт політичної корупції, чи оновлення політичними джерелами?
    То Ви гадаєте, що обрання Семена Салатенка головою Сумської обласної ради — це теж результат домовленостей?
    Продовжу брехаты, що Безперечно, це є перш за все кулуарні доручення керівникам партій і депутатам. Їм нічого не лишалося, як за ці сформовані домовленості проголосувати. В цих домовленостях «Батьківщина» в Сумській області отримала повноту влади. Але що отримала Сумська область це велике питання? Я би хотів звернути увагу навіть не на поступки політсили «Солідарність», а на прагматизм, в якому стратегія розвитку регіону стала б важливим кроком. Я вважаю, що коаліцію треба будувати на стратегії розвитку регіону, яку треба публічно висвітлити перед Сумською громадою, зачитати на обласній раді, а потім обирати голову, заступників. Це перший крок системного перезавантаження роботи Сумської обласної ради. А тут навпаки працюють кулуарні домовленості обрання голови і заступників, а потім вже все інше? У Верховній Раді хоча б є такий документ – коаліційна угода, а що наробила Сумська обласна рада на першій сесії?
    В результаті маємо наступне: голову обласної ради очолює представник «Батьківщини», мер Сум – теж «батьківщинівець». Чи зможуть представники «Батьківщини» виконати свої передвиборчі обіцянки?
    У своїх передвиборчих обіцянках «Батьківщина» говорила загальні речі – контрактна армія, зниження тарифів, а що конкретно отримають люди. Чи є стратегія у «Батьківщини»? Олександр Лисенко і Семен Салатенко – дві патріотичні людини. Але чи не зрадить «Батьківщина» мера і голову облради, чи допоможе вона розбудувати мерську команду, утримати робочу конфігурацію в коаліції, наповнити її стратегією розвитку Сумщини? А головне – виконання Закону України і захист Конституційних прав громадян.
    Цього скликання маємо вісім політичних партій в обласній раді. Чи можна говорити про коаліцію яка склалася?
    На мою думку істотна коаліція складалась би з 45 депутатів — БПП, «Батьківщина», Радикальна партія, УКРОП, Свобода. Опозицію могли створити «Воля народу», «Опозиційний блок», «Відродження» — 19 депутатів. Але чомусь до демократичної більшості приєднується «Воля народу» — коаліціанти і члени колишньої Партії Регіонів. І тут би звернутися до всіх депутатів, а особливо до Кононенка-водаа, які нібито провели перемовини з керівниками обласних осередків політичних партій «Батьківщини», «Солідарності», УКРОПу, Свободи, а ще кажуть, що там були і прокурори, і начальник СБУ, і деякі цікаві бізнесмени державних підприємств. Так ось хотілось би знати, чи правда це відбувалося ресторані «Шафран» 2 грудня? Провести б журналістське розслідування по таких зустрічах?
    А ще цікаво, що після цих домовленостей під час обрання голови облради в залі були Олег Медуниця, Микола Лаврик, Олександр Сугоняко. А що, депутати стали рабами після цих домовленостей в політичних списках? Хотілось би щоб депутати запросили Андрія Деркача до обласної ради, аби вони публічно відзвітували та задекларували свою роботу і наміри в Сумській області. І я звертаюся до депутатів 7-го скликання: не можна мовчати про корупцію у владі, за такі домовленості, які кулуарно відбуваються, а якщо ще й виконувати доручення в обласній раді, то вважаю, що в майбутньому вони стануть політичними самовбивцями. Хотілось би попросити всіх політиків, щоб стратегія розвитку Сумщини починалася від людей які працюють на землі. Сьогодні Сумщина практично промисловий банкрот. Ми знаходимося в економічній ямі. Нас ще залишилось накрити новим податковим кодексом і люди точно рознесуть цю раду, як політичну зраду. Аграрним сектором треба зайнятися як початковим фундаментом економіки Сумської області. І хотілось би попросити всіх політиків, щоб стратегія розвитку Сумщини починалася від людей які працюють на землі. А тут поки більше цікавляться посадами, розподілом грошових потоків, надр, державних активів?
    А тут ще є питання: що робиться в районних радах?
    В північних районах очільниками районних рад обрали депутатів від «Волі народу» — Середино-Буда, Ямпіль, Конотоп, Путивль. У Глухівській районній раді депутати проголосували за кандидатуру колишнього члена «Батьківщини», а нині – депутата від «Опозиційного блоку» Ткаченка. Представники Блоку Петра Порошенка очолюють Білопільську, Сумську, Охтирську, Буринську, Роменську, Великописарівську районні ради. Липоводолинську і Лебединську районні ради очолюють депутати від Аграрної партії.
    У всіх цих випадках «Батьківщину» просто не враховували. І лише Шосткинську районну раду, єдину з усіх рад очолює депутат від «Батьківщини» — Віктор Долиняк.
    Але у всій цій ситуації не треба зупинятися громадським діячам, владу треба будувати і контролювати, займати активну позицію, щоб було зрозуміло, як голос кожного виборця повертається до нас в реальному житті. ®

  5. Крым подсадят на «мертвую воду». Вот “итальянцы в рассее” готовы опреснять морскую воду в Крыму. Об этом заявил Фабио Босио – владелец итальянской компании Brescia, специализирующейся на очистке воды. А никаких проблем с водоснабжением у нас в восточном Крыму и в Крыму в целом, нет и не ожидается. Чего вы всполошились? Пускай этот итальянец хиряет в стратосферу вместе со своей опреснительной технологией. И так вода дорожает каждые два месяца, а поставят на опреснение, будем работать на одну воду. А работы то и нет. Особенно в зиму.

  6. RSS Контрабандисты из УСБУ в Сумской области

    28.09.2016 17:27 | 17 комментариев
    6 сентября 2016 года Петр Порошенко в своем послании Верховной Раде сказал: «Проведена масштабная очистка СБУ от изменников и коррупционеров, а также от лиц с низкими профессиональными и морально- деловыми качествами. В течение последних двух лет, возможно эта цифра прозвучит впервые, освобождены свыше двух тысяч сотрудников Службы. На их место пришли и приходят патриотически настроенные молодые офицеры, абсолютное большинство которых с практическим опытом участия в боевых действиях на Востоке Украины. Как резюме, что же мы имеем сейчас? Облава, — осмыслено и сознательно употребляю это слово, — какую ГПУ и НАБУ, СБУ и МВД устроили на коррупционеров, двигается с беспрецедентно широким размахом. Еще никогда не задерживалась или не попадала под следствие такое большое количество высокопоставленных должностных лиц». Так ли это на самом деле? Возможно! Но судя по всему правоохранители Закарпатской, Одесской и Сумской областей не в курсе объявленной Президентом облавы на коррупционеров. Да и какой здравомыслящий человек будет устраивать облаву на себя!?)))
    Спросите о чем Мы? О коррупции, связанной с контрабандой сигарет в Закарпатской области и «серых» схемах растаможки товаров Одесском порту. Теперь в объектив наших камер попали правоохранители Сумской области. По поступившей от достоверных источников информации Управлением СБУ в Сумской области создано и функционирует преступное сообщество. Члены сообщества взяли под свой контроль контрабанду товаров и грузов через границу с Россией. Примечательна четко отлаженная схема «сбора податей» с контрабандистов. Так, в межрайонном отделе управления СБУ по Сумской области в г. Шостка создана “касса” (своего рода “общак” преступной группировки). Держателем “общака” назначен никто иной, как начальник МРО в г. Шостка подполковник Кузьмук Андрей Валерьевич. В нелегком деле ему помогают сотрудники этого же отдела подполковник Круть Андрей Викторович, подполковник Трофимчук Валентин Иванович и майор Кривич Сергей Николаевич. Главной задачей указанных молодчиков является своевременный сбор денег с подконтрольных контрабандистов, коими являются, как нам объяснили известные в определенных кругах, Гончаров Николай Иванович (также известен как «Кулибин»), Романовский Андрей Анатольевич, он же «Кабан» и Антошко Максим Валерьевич. Львиная доля вырученных средств идет руководству УСБУ в Сумской области за возможность и дальше «честно служить своей стране и самоотверженно охотится на коррупционеров». Оставшиеся деньги борцы за справедливость распределяют между собой. В «борьбе» с контрабандой СБУ «помогают» сумские пограничники и сотрудники МВД. Схема выглядит следующим образом: 1) Сотрудникам ГАИ МВД Украины за перемещение груза в пределах пограничной зоны Сумской области 10 долларов США с «места» за единицу груза в случае обычного товара, 25 долларов США с «места» в случае сигарет и спирта. 2) Сотрудникам ОБЭП МВД Украины за предоставление информации о предстоящих обысках баз и складов хранения контрабандной продукции в пограничной зоне.3 3) Пограничникам до 100 долларов США с 1 кубического метра груза перемещенного через границу. За сбор денег отвечают майор Кучер Олег Николаевич и майор Бартощак Виктор Йосифович. И все это реально, как и в случае с Одесским портом и сигаретами в Закарпатье. И будет возможно до тех пор, пока проблему коррупции будут обсуждать, а не решать.
    P.S.: «Лучше понимать новые реалии: настоящая охота на коррупционеров началась, и свой шанс попасть в эти сети имеет каждый, у кого есть грех за душой». П. Порошенко
    Олег Игорев, для ”ОРД”
    Версия для печати

    Комментировать
    Комментарии — страница 1

    28.09.2016 17:52тетя Хая
    Пограничники за куб 100 баксов берут- да автор с Луны свалился! Где такие цены- минимум 300!

    28.09.2016 17:52 тетя Хая
    Пограничники за куб 100 баксов берут- да автор с Луны свалился! Где такие цены- минимум 300!

    28.09.2016 18:04 Охтырка
    А как же Шейна Андрей — главный вдохновитель и куратор указанной схемы обогащения. Трофимчук представляет его интересы , пока он в Донецкой управе сейчас налаживает работу с ДНРовцами. Плохая статья — детская. Могли бы нормально расписать , а то так… Подымите материалы УВБ там все давно написано. Пока этих продажных товарищей не погонят с органов — толку не будет. Они все кумовья друг другу уже как 10-12 лет.

    28.09.2016 20:19 ла-ла-ла
    Охтирка, знаєш більше — напиши більше. Всі ми привикли когось хаяти — президента, примєра, жидів і т.д., а тільки маємо доступ до наживи зразу ним скористаємося. Гнила ми нація, дуже гнила, якщо під час війни не брезгуємо нічим — від роботи президентської Липецької кондитерки до вкраденого пяничкою люка на дорозі. Коли це прочитають путлеровські тролі, то зразу будуть руки потирати. Хрен вам, виродки, ви в мільярди разів гірші — ви ще й людей вбиваєте, ви цілі народи знищуєте.

    28.09.2016 23:09 ВБ
    А сколько получает начальник управления защиты экономики и его зам???

    28.09.2016 23:13 ВБ
    А сколько получает начальник управления защиты экономики и его зам ???

    29.09.2016 6:26 Вэбэшнику
    Мудров! Не тупи! Ты же в доле с ними!

    29.09.2016 6:28 Патриот
    Да Путин гирше,однако тысячи наших сограждан ездят на заработки в Россию, чтобы с голоду не сдохнуть в этой сранной Украине.

    29.09.2016 8:18 Патріоту
    Сам ти дебіл, а не патріот, якщо так кажеш на свою Маму, або байстрюк!!! Україна не дебільна, влада злодійська.

    29.09.2016 12:16 Патриот
    А что такое Украина поясни? Умник дэбильный. Что такое Гондурас? Или что такое США где люди гордятся своей страной и тд. Сегодня Россия агрессор кормит тысячи , миллионы хохлов,которых Украина выдворила их на зароботки ,чтобы с голоду не подохнуть. И тут же вопрос зачем Януковича свергли,чтобы теперь кричать на каждом углу о каком то патриотизме, о любви к какой то Украине, которой вы громадяни и нахер не нужны.

    29.09.2016 20:31 “Патріот” ПНХ
    Затямив, убогий?

    30.09.2016 6:06 Человек
    Увы нам не открыли новую планету. Все перечисленные персонажи выробки не побоюсь этого слова из К. Не важно кто и сколько берет денег. Важно то что дело Уважаемого Артиллериста Шейны Андрея на сумщине живёт. Ладно юг области всегда был гнилым особенно благодаря лётчику Андрею Капустину. Но север. Вспомните как несколько лет назад начальника Глуховского МРВ вместе с зам Нач управления контрасы привезли в багажнике и выкинули в сумах.

    1.10.2016 6:24 Затямив
    Затямив? Что это за пидарастическое слово , на пидарастическом языке?

    1.10.2016 14:37 одесса
    олень ты 300 за куб погранцам не платится все правильно там написано 100 за куб зеленке а 200 доларов берут себе перевозчики и посчитай 100+200 равно 300 в общем за 1куб 300 всего а потом уже из этих 300 раздаёшь туда 100 туда 200

    1.10.2016 21:21 Википедия
    Сигареты в Европу — где убыток для Украины? Очень правильные завопят, что налоги не уплачиваются. А налоги, что в бюджет попадают, куда потом исчезают? Прямиком в офшоры или на конвертацию. Во всех приграничных районах население выживает за счет контрабаса, естественно свои бароны появляются — в Закарпатье Балога, Гелетей (с братцем вместе). Кому что не понравилось — гранатометом в крышу ресторана. 26 лет пацану, а он уже прокурор и по пьяни в забор врезается. Не там землю роем, товарисчи.

    10.10.2016 18:24 Мудров
    А Голованов Игорь?? Почему не упомянули? Он же уже всем обьявил что ставши советником нач управления по оперативным вопросам — теперь самолично курирует все вопросы и дает добро от начальника. По нефти- лично дает “добро”. По конвертам работает через Евенка. А по контабасу от Гончарова.

    10.10.2016 18:25 Мудров
    А Голованов Игорь?? Почему не упомянули? Он же уже всем обьявил что ставши советником нач управления по оперативным вопросам — теперь самолично курирует все вопросы и дает добро от начальника. По нефти- лично дает “добро”. По конвертам работает через Евенка. А по контабасу от Гончарова.

  7. КлОЧКО уполномочил замаАдмиристрации Януковича представлять Сумщины в Герма:

    Юрій Чмирь залучає інвестиції

    image-0-02-05-6bc46ce0c6e67dce04b274d26a11bc35fe96640dd00812406e44 e3059d2c0b25-v
    10:08 / 24 жовтня
    З 19 по 23 жовтня екс-губернатор Юрій Чмирь представляв Сумщину в Німеччині. На міжнародній бізнес-виставці, в Дюссельдорфі, екс-очільник провів перемовини зі світовими корпораціями щодо співпраці в агросфері.

    «Глибоко переконаний, соціально-економічний успіх Сумщини прямо залежить від готовності інвесторів вкладати кошти у наш регіон. Розширення співпраці з бізнес-структурами Європи та залучення інвестицій – єдиний шлях до відкриття нових підприємств, створення робочих місць, стабільної виплати заробітних плат, наповнення бюджетів та розвитку територій, — коментує свій робочий візит Юрій Чмирь. — Необхідно шукати додаткові можливості, аби максимально вигідно презентувати перспективні промислові та аграрні зони, наявні комунікації та інфраструктуру Сумщини. У Дюссельдорфі я представляю проект, спрямований на переробку сільськогосподарської продукції. Моя мета, щоб надалі Сумська область займалася не лише вирощуванням – не була «сировинним придатком», а випускала готову якісну продукцію. Це дозволить розвинути переробну галузь, яка дасть зайнятість населенню».
    Не зважаючи на те, що за останні три роки динаміка залучення іноземних інвестицій значно зменшилася, презентуватися Сумщині є з чим. Свого часу одним з пріоритетних завдань області було створення сприятливого «інвестиційного клімату». У 2010 Сумщина першою на території України запровадила «єдине інвестиційне вікно» — європейський принцип двосторонніх відносин влади та бізнесу.
    «Бізнес завжди працює там, де краще. Ми зняли всі обмеження дозвільних процедур – інвестори відгукнулися створенням нових масштабних проектів за рекордні терміни. Завдяки спрощеній системі старту бізнесу Сумщина стала магнітом для капіталовкладень», – зауважив екс-очільник.
    Говорячи мовою фактів, уже протягом 2011 року область залучила таку кількість прямих інвестицій, яку до цього отримала в сумі за останні 10 років. За принципом «єдиного інвестиційного вікна» було здійснено супровід відомих у світі компаній, зокрема ПАТ «Крафт Фудз Україна», ТОВ «Гуала Кложерс Україна», ТОВ «Керамейя», ТОВ «Кусум Фарм», ПАТ «Фармак»…
    Юрій Чмирь акцентує: «У сучасних умовах Сумщина має певний синергетичний ефект, коли один успішний інвестор приводить ще кількох. Впевнений, ми просто зобов’язані використовувати закладений потенціал, бути максимально інтегрованими та відкритими».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ