Человек не терпит насилия!

ГУБЕРНАТОР СУМЩИНИ МИКОЛА КЛОЧКО ПРО «КАДЕБІСТСЬКІ ШТУЧКИ» ТА ЯК ЖИТИ БЕЗ РОСІЇ

klochko1

Губернатор Сумщини Микола Клочко розповів “ДС” про всі перипетії політичного та економічного життя регіону.

38-річний Микола Клочко вже майже два роки є керівником однієї з найбільш непростих областей України. Сумщина, яка від розірвання торговельних зв’язків з Росією втратила чимало, намагається відшукати нові вектори розвитку. Про перспективи цієї території, нові інфраструктурні проекти та нюанси місцевого політичного протистояння по лінії БПП — Батьківщина — в інтерв’ю “Діловій столиці”.

— Чому область опинилася в п’ятірці відстаючих за підсумками 7 місяців у сільгоспвиробництві і однією з найгірших в промисловості (падіння відповідно на 3,7% і 11,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року)?

— З одного боку, ми маємо падіння прибутків реального сектору через скорочення торгівлі з Росією (від цього, до речі, Сумщина втратила 40% свого експорту). З іншого, є певні дотації вирівнювання до місцевих бюджетів, які мери та місцеві органи влади витрачають на власний розсуд.

От дивіться, приклад зі сфери компетенції області: ми зараз робимо вельми непомітну, але необхідну роботу з ремонту та реконструкції мостів в області — їх конструкції та й взагалі дорожня інфраструктура перебувають у досить зношеному стані. Аби запобігти подальшим руйнуванням, зараз необхідно все це активно приводити до робочого стану. Звісно, ніхто за цю роботу нікого по голові не гладитиме, і піаритись тут немає на чому, бо результат неозброєним оком не помітний. А можна було б ці ж гроші витратити на тротуари з бруківки, при цьому навіть не зазирнувши до труб, які під цією бруківкою лежать, не поцікавитись, в якому вони стані і як швидко тут доведеться розкопувати яму. Я веду до того, що інфраструктурні речі, вони є визначальними. І ми не можемо наводити “марафети” тоді, коли потрібно укріплювати фундаменти.

До речі, одним з масштабних інфраструктурних проектів, який вже частково реалізується в області, є транспортний коридор Сумщиною вздовж російського кордону. Реалізація цього проекту дасть можливість цим районам сполучитись нормальною трасою не лише з Сумами, а й з Полтавою та Харковом. На цей проект потрібно більше двох мільярдів гривень і за рік, звісно, ми такий обсяг вкладень не подужаємо. Але початок вже є і, сподіваюсь, протягом нетривалого часу ми цей проект реалізуємо.

 — А чому на Сумщині просідає машинобудування, скажімо, Сумське НВО за півроку показало падіння на 19,7%? Чи можна зробити щось у даній галузі, аби виправити ситуацію?

— За об’єктивною оцінкою, Сумщина чи не найбільше постраждала від падіння торгівлі з Росією, оскільки саме на Росію був орієнтований експорт ключових промислових підприємств області. З іншого боку, нашим досягненням є те, що ми, втративши російський ринок, змогли збільшити експорт до Європи з 15% до 23%. Зараз підприємства області також перебувають у процесі переорієнтації на інші ринки. Що стосується ПАО «СНВО», то зараз йдуть перемовини про доволі великі контракти з Узбекистаном, Азербайджаном, Казахстаном та Іраном.

Також зараз є абсолютно реальним проект участі сумських підприємств у проекті з газифікації в Македонії. Під час візиту туди ми дійшли розуміння, що наші виробники цілком можуть забезпечити македонський проект за цілком конкурентною ціною. Наразі вже тривають практичні перемовини сторін і, сподіваюся, вийдемо на участь у тендері.

Певну роботу ведемо з державним “Укргазвидобуванням”, на тендері якого нещодавно «СНВО» позбавили перемоги. При тому, що підприємство надало абсолютно реальну пропозицію і мало б стати переможцем. Але через окремі незрозумілі вимоги перевагу віддали іноземному постачальнику. З іншого боку, до участі у цьому тендері була проведена нарада в Сумах, яка дала можливість презентувати “Укргазвидобуванню” можливості сумських підприємств і дати зрозуміти, що наші заводи є потужними гравцями, які можуть виконувати замовлення дуже високого рівня і масштабу. Я відчуваю, що розуміння цього у “Укргазивдобування” є, і наступні проекти будуть реалізовуватись вже за участі «СНВО» та інших сумських машинобудівних підприємств.

klochko2

Микола Клочко на презентації нових вертольотів Мі-24ПУ1 Конотопського заводу “Авіакон”. Фото: Олег Демьяненко/dancor.sumy.ua

— А завод “SELMI” (підприємство з розробки та виробництва приладів для наукових досліджень та електронно-променевої зварювальної апаратури — Ред.), що з ним робити?

— На сьогодні ВАТ “SELMI” перебуває у процедурі банкрутства, впроваджена процедура санації боржника. Враховуючи специфіку підприємства, його фінансовий стан, відновлення роботи можливе лише за наявності інвестора. З метою його пошуку питання використання науково-промислового потенціалу сумського ВАТ “SELMI” розглядалося під час візиту делегації Сумщини до Китаю у рамках розвитку українсько-китайських торговельно-економічних відносин. Зокрема обговорюється створення спільного центру з розробки та виготовлення аналітичних приладів для потреб ядерної енергетики та медицини із залученням венчурних фондів КНР, а також зацікавлених у співпраці підприємств та наукових установ обох країн.

— Чи є в найближчих планах відкриття якихось крупних інфраструктурних об’єктів, можливо, нових підприємств?

— У першому півріччі 2016 року введено в дію фармацевтичне підприємство з виробництва активних інгредієнтів ПАТ “Фармак” у місті Шостка, створено 90 нових робочих місць. Підприємство розпочало виробничу діяльність.

У цьому році у місті Суми розпочато реалізацію інвестиційного проекту із будівництва нового підприємства з виробництва упаковок для дитячого харчування ТОВ “Гуалапак Україна” із залученням інвестицій в обсязі 500 млн. гривень та створенням близько 400 нових робочих місць. Введення в дію підприємства передбачається у 2017 році.

— Яким, на Вашу думку, є нинішня позиція Сумщини в Україні, які в неї перспективи? За рахунок чого регіон може вибратися з кризи, чи є надія на появу галузі-локомотива, який витягне за собою всю область?

— За соціально-економічним розвитком область традиційно відноситься до середньої групи регіонів України — це, зокрема, такі сфери діяльності як сільське господарство, промисловість, будівництво, залучення капітальних інвестицій, показники ринку праці. У 2016 році область посіла достатньо високі позиції з впровадження заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження, за рівнем зростання доходів місцевих бюджетів, впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Сумщина має гарні перспективи розвитку агропромислового комплексу. На сьогодні в області реалізується 53 інвестиційних проекти, що дало змогу залучити понад 800 млн. гривень.

Сумщина має гарні перспективи розвитку агропромислового комплексу. На сьогодні в області реалізується 53 інвестиційних проекти, що дало змогу залучити понад 800 млн. гривень.

Харчова промисловість Сумщини відіграє велику роль щодо забезпечення продовольчої безпеки області, має потужний виробничий потенціал і може практично повністю забезпечити потреби населення у високоякісних продуктах харчування. Вдалося відновити зростання обсягів виробництва в харчовій промисловості як до попереднього місяця, так і до відповідного місяця минулого року (6,8% та 5,1% відповідно).

— Як щодо децентралізації, на яку покладаються чималі надії, скільки нових громад може з’явитися в найближчі місяці?

— Протягом січня-вересня 2016 року 53 територіальні громади ініціювали процес об’єднання та звернулися до 350 територіальних громад з ініціативою про об’єднання. Обговорення відбулися у 183 територіальних громадах, у 100 ухвалене рішення про надання згоди на об’єднання. Як результат, у цьому році створено 14 об’єднаних територіальних громад — об’єдналися 66 місцевих рад. Площа об’єднаних територіальних громад становить майже 4146 кв. км, населення — близько 88 тис.

klochko3

Микола Клочко під час святкування Дня прикордонника. Фото: УНІАН

Разом з цим в області створені об’єднані територіальні громади без урахування затвердженого Перспективного плану (10 громад): Миропільська, Бездрицька, Зноб-Новгородська, Миколаївська (адміністративний центр — смт Миколаївка), Річківська, Недригайлівська, Нижньосироватська, Миколаївська (адміністративний центр — с. Миколаївка), Кириківська, Хотінська. Вони не отримають новий правовий статус з повноваженням міст обласного значення та прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Щоб привести це у відповідність з проектом перспективного плану та все ж таки надати цим громадам статус спроможних, аби вони отримали відповідні повноваження, прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, Сумська облдержадміністрація внесла на розгляд Сумської обласної ради нову редакцію проекту рішення «Про внесення змін до проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумської області», який було схвалено на останній сесії Сумської обласної ради та направлено на розгляд Кабінету Міністрів України у встановленому порядку.

В наступному році очікується створення ще мінімум 13 об’єднаних територіальних громад.

— Перейдемо до політичного життя. ЗМІ та експертне середовище вже півроку стежить за Вашим протистоянням з головою обласної ради Семеном Салатенком, який представляє “Батьківщину” Юлії Тимошенко. Чому воно виникло і що не дає порозумітися? Чи є надія на залагодження конфлікту?

— У мене немає протистояння з Семеном Салатенком. Постійно провокуються теми незрозумілі — то по відношенню до мене, то родичів… Взагалі, Салатенку треба дивитись на свою команду.

Я бачу, що багато з того, що області не вдається зробити, залежить від позиції обласної ради. Під час керування облрадою Вірою Лаврик співпраця була більш продуктивною, оскільки від вчасності проведення сесій, призначення яких зараз затягується керівництвом облради мало не на місяці, залежить і вчасність ухвалення бюджету, і вчасність прийняття інших важливих рішень. Про що можна говорити, якщо нині з прибутком працює лише два комунальних підприємства обласної ради, а винною чомусь роблять обласну адміністрацію?

Зараз стоїть питання про відкриття кримінального провадження відносно КП “Паливкомуненерго”, яке фактично зірвало опалювальний сезон в області. Також це стосується інших комунальних установ, закладів та підприємств обласної ради. Зокрема, є випадки, коли учасникам АТО привозили тверде паливо, і виявляється, що замість 1200 кілограмів, привезли лише 800. Кілька подібних випадків задокументовано. Я дав час на усунення цього неподобства. Якщо цього не станеться, будемо звертатись з цими фактами до правоохоронних органів.

З іншого боку, всім зрозуміло, що є намагання отримати більш лояльного до певної політичної сили голову адміністрації. Але навіть враховуючи їхні “кадебістські штучки”, які вони застосовують, цього не вийде.

klochko4

Микола Клочко і посол Бельгії Люк Якобс. Фото: dancor.sumy.ua

— Ви натякаєте на депутата від ”Батьківщини”?

— Прізвища і так зрозумілі. Ми знаємо, що є в нас політики, відповідальні за область. Ми розуміємо, звідки виливається бруд на сумнівні сайти. Взагалі, в мене немає проблем з “Батьківщиною”, є намагання втягнути мене в якийсь особистий конфлікт, і це вже набирає якихось гіпертрофованих форм.

 — Коли обирали Салатенка, складалося враження, що є домовленість і співпраця між БПП “Солідарність” та “Батьківщиною”. Але минуло буквально кілька днів, і протистояння почало набирати обертів. Чому?

— Так і було. Салатенко і Лисенко прийшли до мене разом, були наші депутати. Були обговорені всі питання, ми потиснули руки… Тобто було налаштування на нормальну співпрацю, але згодом почалось: того звільнити, того в чомусь звинуватили і почали прив’язувати до мене якийсь бруд. Я тоді запропонував: якщо є якісь підозри чи звинувачення — звертайтеся до правоохоронних органів. А відповідати на плітки мені якось навіть незручно.

— Загострення стосунків між “Батьківщиною” та БПП “Солідарність” на Сумщині є віддзеркаленням загальнодержавної ситуації, чи це, скажімо, суто місцеві прояви?

— З одного боку, безумовно, є певні вказівки для певних сил з Києва максимально розхитати ситуацію, збирати “тарифні майдани” і таке інше. Але в інших областях і навіть у нас в деяких районах у представницьких органах головують представники “Батьківщини”, але від того співпраця між гілками влади не страждає. Наприклад, в Лебединському, Шосткинському і Роменському районах проблем немає. Тому багато що залежить від місцевих керівників.

З іншого боку, виходить так, що за нашої згоди і допомоги Семена Салатенка обрали головою облради, але “Батьківщина” використовує це не для конструктивної співпраці, а для захоплення влади в області. Я пішов на все, аби уникнути звинувачень у заангажованості. Жоден голова ОДА не склав повноважень депутата обласної ради. Я склав і повноваження депутата, і повноваження голови обласної організації “БПП ”Солідарність”.

Ще один аспект: коли ми обирали Семена Салатенка, була коаліція у парламенті, була домовленість між політичними силами про співпрацю. І Салатенко став головою облради багато в чому завдяки тому, що Тимошенко перебувала у коаліції. Зараз ситуація змінилася, але Салатенко продовжує триматися за крісло.

Наразі серед депутатів продовжуються переговори про обрання нового керівника ради. І тут все залежить від того, чи домовляться депутати різних фракцій між собою, чи ні.

— Як складаються Ваші стосунки з одіозним народним депутатом і почесним громадянином Глухова Андрієм Деркачем? Ви підтримуєте зв’язок? Він має вплив в регіоні, бере участь у вирішенні якихось проблем, просуванні певних рішень?

— Всі народні депутати з сумських мажоритарників працюють на своїх округах. Немає депутата, який би не працював. Відносини, безумовно, складаються по-різному. Найбільш тісні стосунки у мене з Олегом Медуницею, Миколою Лавриком і Олександром Сугонякою. З ними я бачусь і спілкуюсь найчастіше.

А з Андрієм Деркачем бачитись доводиться не дуже часто. Він дуже непроста людина як особистість. Але стосунки нормальні, робочі. Аналогічно з Ігорем Молотком, який також перебуває у групі “Воля народу”. Раніше частіше відбувалося спілкування з Владиславом Бухарєвим, але, на жаль, темп співпраці нині дещо знизився. Зі свого боку жодної протидії співпраці я, повірте, не чиню. Бо коли Владислав Вікторович приїздить на свій округ, всі голови районних адміністрацій, і я на цьому наполягаю, мають співпрацювати і разом вирішувати проблеми.

Щодо впливу депутатів на політику в області, то всі вони, безумовно, такий вплив мають. Тим більше що з кожним з депутатів так чи інакше пов’язана та чи інша сила, представлена в обласній раді. 

Якщо йдеться про Деркача, то це “Воля народу”, якщо Бухарєв, то “Батьківщина”. Так само Лаврик та Сугоняко мають вплив на депутатів БПП.

 — Які стосунки у адміністрації мерами міст на Сумщині, що належать до різних політичних сил?

— Дуже різні. Наприклад з Артемом Семеніхінім з Конотопу стосунків немає ніяких. Тобто на формальному рівні спілкування відбувається шляхом листувань і так далі. Але на людському — ні. Але це не означає, що я не контролюю те, що відбувається у Конотопі — і у промисловості, і у ЖКГ, і у громаді. З мером Глухова Мішелем Терещенком на початку виникали певні непорозуміння, оскільки він чомусь думав, що тут, в обласній адміністрації йому чинять перепони і вставляють палки в колеса. Але ми сіли разом за цей стіл, розібрались і, здається, знайшли спільну мову. До речі, разом з Терещенком ми були у міністра інфраструктури Зубка, де нам вдалося переконати, що саме Глухів має стати центром майбутнього адміністративного округу, які створюються у рамках децентралізації.

В принципі, й з сумським мером Лисенком також були б нормальні стосунки, якби навколо нього не було деяких пройдисвітів.

— Поговоримо про гроші. Чим заробляє на життя ваша родина і які має статки? Напередодні е-декларування розкажіть, якою нерухомістю Ви володієте? Чи вдалося протягом останніх двох років Вам чи Вашим найближчим родичам — батькам, братам-сестрам, дітям, дружині чи її родичам придбати нову нерухомість, авто чи цінні речі? Зараз на землі, яку пов’язують з вашим батьком та братом (на Героїв Сумщини) зводиться новий будинок. Чи маєте Ви до нього стосунок? Коли буде завершено будівництво і що саме там буде побудовано?

— Я реально не бідна людина, оскільки я 12 років займався підприємницькою діяльністю, і органи ДФС можуть це підтвердити. Я спеціально взяв довідку, де по роках розписано, скільки я отримував прибутків та сплачував податків. Але мене дуже непокоїть, коли моїх родичів намагаються втягнути у якісь скандали. У мене є батько і є брат, які живуть разом. Брат також був і є підприємцем, в нього також нормальні доходи. Кілька років тому вони з батьком купили старий будинок, а зараз його реконструюють.

Про себе можу сказати, що, повірте, коли я вирішу придбати авто або будинок, я не стану цього приховувати, бо в цьому немає жодного сенсу, оскільки я можу підтвердити таку покупку відповідними статками. Але обурює, що мої політичні супротивники намагаються забруднити моїх родичів.

«Деловая столица»

Головне фото: УНІАН

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

37 ответов

  1. 26 грудня 2014 року, за протекцією депутата Верховної Ради Андрія Деркача (колишній депутат від партії регіонів, який брав активну участь у голосуванні за диктаторські закони 16 січня 2014 року), головою Сумської обласної державної адміністрації призначено Клочка Миколу Олексійовича.
    Не встиг новопризначений керівник області пропрацювати й десяти днів на посаді, а також незважаючи на надскладну ситуацію в державі та регіоні, Клочко М.О. разом зі своєю дружиною Сніжаною 03 січня 2015 року в 05:25 рейсом № WAU6147 Київ (Жуляни) — Неаполь відбули на «заслужений відпочинок» до сонячної Італії.
    Не забуло сімейство Клочків на зворотному шляху заглянути до не менш сонячної Туреччини. 06 січня 2015 року в 20:52 рейсом № 459 Стамбул – Київ вказане сімейство приземлилося в терміналі «D» аеропорту Бориспіль.
    А в цей час мешканці хуторів, сіл, районних центрів Сумщини думали про те, як зігрітися у своїх домівках та дочекатися весни та забути про холодні квартири та відсутність гарячої води і елементарного тепла у своїх оселях, школах, дитячих садочках та лікарнях, а родина Клочка святкувала його призначення очільником Сумщини в Італії та Туреччині.
    Виникають запитання до керівництва держави — а чи з тих пріоритетів розпочинає свою роботу державний службовець вищого рангу, чи це ті надпріоритетні завдання, що йому були доручені Президентом та Урядом ?
    Також виникає питання — як Клочко М.О., як секретоносій першої категорії, у цей складний для країни час, без відповідного дозволу компетентних органів покидає територію нашої Батьківщини, а повернувшись не звітував про свої необмежені контакти з іноземцями, у т.ч. громадянами РФ.

    Взагалі-то Микола Клочко дуже любить бувати за кордоном, особливо в Італії, де у нього є нерухомість, хоча із-за своєї «скромності» він забув указати це в декларації за 2014 рік.
    То він в Барселоні, то він в Анталії. Бачили його в Пескарі, Неаполі, Барселоні, Будапешті, Хельсінкі, Дубаї, Талліні, Москві та в багатьох інших містах світу.
    Наприклад, 04.01.2014р. із аеропорту Бориспіль родина Клочко перелітає до Риму. Погостювавши в Італії вони прямують до Швейцарії, а 15.01.2014р. повертаються із Цюріха в Київ. При цьому, мінімальна вартість перельоту в бізнес-класі з Києва до Риму становить 2 000 євро, аналогічна ціна квитка з Цюріха до Києва. Проживання навіть в недорогому готелі однієї особи становить не менше 150 євро за одну ніч, а вечеря у фешенебельному ресторані з дорогим вином (як на фото) 400-450 євро. Загалом не вдаючись в детальну арифметику видно, що вартість цієї подорожі склала не менше 10 000 євро.
    Крім цього, в період з 29 березня по 05 квітня 2014 року родина Клочко авіатранспортом відвідала м.Рим (Італія). Аналогічно з 04.05 по 18.05.2014р. сім’я Клочко перебувала в м.Рим.
    З 20.07 по 27.07.2014р. — черговий авіапереліт Київ-Анталія-Київ, сім’я Клочка летить на відпочинок.
    02.08.2014р. Кличко із сім’єю вилетів у Варшаву, а 10.08.2014р. із м.Рим в Київ.
    18.09.2014р. Клочко вилітає в м. Дортмунд, а 22.09.2014р. повернувся із м. Кельна, при цьому він використовував дипломатичні документи (DP 012802).
    13.12.2014р. Клочко вилітає в м.Стамбул, а 20.12.2014р. повертається з нього в Київ.

    Звертає увагу на те, що він ще у 2003 році разом зі своїм другом, мером міста Тростянець Бовою, автотранспортом (ТХ 6843(4) АХ) виїжджав до Республіки Польщі.
    Перераховані вище авіаційні перельоти далеко не всі. І навіть успішні бізнесмени не можуть собі таке дозволити, а Клочку, як держслужбовцю, це по кишені, хоча подана ним декларація за 2014 рік вказує на зворотне.
    Особливо цинічним виглядає той факт, що коли в країні в січні 2014 року відбувалася Революція Гідності й Клочко у своєму Фейсбуці писав, що він стояв у Києві на Майдані, то він нагло брехав.
    Достеменно відомо, що у період з 4 по 15 січня 2014 року він вилетів в м.Рим (Італія), а повернувся з м.Цюріху (Швейцарія), що є краєм цинізму нинішнього горе-губернатора.
    Для того, щоб гарно жити та відпочивати на кращих курортах Європи та світу новопризначений губернатор з перших днів свого правління почав вибудовувати, а точніше відроджувати бізнес-імперію в області по типу раніше створеної губернатором Ю.Чмирем за часів злочинної влади.
    Для цього, він позвільняв практично усіх патріотичних, компетентних, чесних та порядних голів райдержадміністрацій області, а натомість призначив колишніх регіоналів та комуністів, як наприклад, в Тростянецькій РДА — Назаренко, Лебединській — Древаля, Глухівській — Артеменко, Конотопській — Горбенкко, які вміють та знають як розкрадати народне добро.
    В той же час, в обласному апараті ОДА, М.Клочко, незважаючи на думку громадської, призначив на посаду своїм заступником І.Купрейчик, яка разом з Ківаловим підписала комітетський протокол за диктаторські закони 16 січня, та позалишав на своїх посадах «видних» регіоналів та корупціонерів (як наприклад, начальник управління майном А.Линника), які ще за часів Януковича створили схеми та механізми розкрадання ресурсів в аграрній, лісовій, хімічній, нафтовій, газовій та інших надприбуткових галузях регіону, а також приймали активну участь у придушенні всенародних акцій протесту під час Революції Гідності.
    Таким чином, він узяв під контроль практично усі «тіньові» фінансові потоки в області, їх контролює та отримує левову частку від них.
    Єдине що йому не вдалося — це взяти під контроль місто Суми. Для того щоб фактично «призначити» на місцевих виборах у жовтні 2015 року свою людину на посаду мера обласного центру, М.Клочко через підконтрольні йому правоохоронні та судові органи розпочав гоніння на теперішнього міського голову О.Лисенка.
    Так, за надуманими обставинами було відкрите кримінальне провадження стосовно Лисенка О.М. за ч.3 ст.382 Кримінального кодексу України, нібито за фактом невиконання ним судового рішення про поновлення на роботі раніше звільненого працівника мерії. Крім того, 20 квітня ц.р. губернатор Клочко заявив, що звернеться до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження стосовно мера О.Лисенка за, нібито, службову халатність при організації тушіння пожару в будинку за адресою: м.Суми, вул.Г.Кондратьєва, 8.
    Крім того, хоча М.Клочко формально вийшов зі складу засновників ТОВ «Фуд Сервіс Формат» та ТОВ «Константа-Формат», судячи із постійних контактів з керівником цих підприємств — Сідаком Юрієм Олексійовичем, продовжує ними керувати та отримувати прибутки від них. Це підтверджують багато знайомих із оточення Клочка. В той же час, у компетентних органів повинно виникнути питання щодо діяльності Сідака Ю.О., який і на теперішній час проживає в м.Луганську (вул.Героїв Сталінграду, 11), на тимчасово окупованій території («ЛНР»), і як говорять освідченні люди, вказані підприємства продовжують комерційну діяльність із бізнесовими структурами, які знаходяться на території так званих «ЛНР» та «ДНР».
    Усі хто стає на «стрімкій» політичній кар’єрі младо-губернатора М.Клочка слід звернути увагу на таке повідомлення.
    Міліція розшукує голову Сумського обласного осередку однієї з політичних партій України.
    19.05.2014 | 11:44
    Про те, що 18 травня близько 13 год. 10 хв. пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся Лихман Сергій Миколайович, в чергову частину Сумського міського відділу міліції повідомила його дружина сьогодні о шостій годині ранку.
    На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі із начальником УМВС. По даному факту розпочате кримінальне провадження. Проводиться комплекс заходів, спрямований на з’ясування обставин зникнення та розшук Лихмана С.М.
    32-річний Сергій Лихман – голова Сумського обласного осередку політичної партії «Удар», очолював передвиборчий штаб одного з кандидатів на пост Президента України.

    Як говорять в народі, далеко піде Клочко, якщо міліція не зупинить …
    Проте, його знайомим уже давно відомо, що для Клочка вже мало масштабу області, тому він мріє про посаду керівника Уряду та Президента.
    Хоча йому вже зараз слід задуматися над тим, що коли його знімуть з посади губернатора (а це станеться у недалекому часі), хто йому подасть руку, привітається чи скаже добре слово.
    Олег Немиров, для “ОРД”

    (Продовження буде ….)

    Версия для печати

    Комментировать
    Комментарии — страница 1

    27.04.2015 2:48бармалей
    А на чем этот Клачко столько денег наворовал…???… если деркач младший за него мазу тянул — то может барыжил на установках дверей и иных защитных механизмов на АЭС …?

    27.04.2015 5:09 все что можно сказать
    Сегодня,разве что дебил,не говорит о кадровой политике Президента. Говорят патриоты,знают таксу коррупционеры,говорят послы и лидеры иностранных государств,го ворит Путин,говорят граждане Донбасса,а выводов ни каких.Не вмешивайте в ситуацию Деркача. У него есть свой интерес,но если он руководит Президентом то видимо надо переназначать Президента. Такие ездовые страну утопят и не только в грязи,но и крови. Бездействуют и патриотические организации на своем уровне. Революция захлебнулась в блевотине мусорной люстрации сверху до низу и с низу до верху..

    27.04.2015 9:22 Не все так просто…
    Из содержания статьи становится понятной ее основная цель: выброс компромата на Клочко Н.А. в связи с “угнетением” мера г. Сумы Лысенко А.Н. Ради справедливости следует отметить, что они оба друг-друга достойны и место обоих — в соседних камерах, чтобы было с кем перестукиваться. В то же время информация о лоббировании интересов Клочка Деркачем вызывает сомнения, так как Клочко был на протяжении последних лет руководителем обласной организации “Фронта змин” и его назначение губернатором, больше всего, пролоббировано Яценюком А.П. Большой интерес для Антикоррупционного бюро и СБУ может представлять информация о частых посещениях Рима, что не исключает наличие у Клочко недвижимости в Италии. Это так же интересно частыми выездами допущенного к секретам государства Клочко без соответствующих разрешений и с использованием дипломатических документов. Посмотрим на реакцию…

    27.04.2015 9:43 кадровик
    Кадры решают все,а в кадрах решат Президент. Вот и ответ на вопрос кто кого стоит.

    27.04.2015 10:58 ШП
    статья ни о чем. Клочко с Лысенком могут бодаться сколько угодно, но все решалово на Сумщине до сих пор под экс -губернатором Щербанем (про которого почему-то успели забыть) и Хомутынником В.Ю.

    27.04.2015 11:08 Знающиц Лохмана
    Лихман — конченое животное, приезжавшее со своими друзьями спортсменами в Киев, где за деньги как похищали так и просто избивали (наказывали) людей. Это реально конченая продажная мразь вина которой доказана по 2-м преступным эпизодам в столице. Почему не сидит — вопрос открытый (терпилы устали барахтаться с продажной системой и оставили все как есть, а возможно решили вопрос по справедливости, ведь мразь где-то исчезла)) Как он попал в Удар — возможно по спортивному признаку, а так мразь-мразью

    27.04.2015 11:40 ШП
    Лихмана не знаю, а вот демонизация Чмыря — дело неблагодарное. никакую империю он там не выстраивал. Юрий Палыч- до корней мозгов человек Хомутынника и тока благодаря этому был и нардепом , и губернатором и замом АП Януковича. сам же — ни украсть, ни посторожить уже украденное.всем руководил ВЮ. потому сейчас Чмырь не при делах. хоть и живет в Киеве припеваючи в новой квартирке в новопечерских липках.

    27.04.2015 11:40 это вопросы
    Сейчас разговор не о личности Лихмана и его характеристике. Это не повод искать его или не искать.Есть факт исчезновения человека и милиция обязана разыскивать,внести в единый реестр как убийство и проводить до судебное расследование. Вопрос в кадрах двигающих Украину вперед и почему она,т е Украина,откатывается назад.

    27.04.2015 12:41 Глухов-Ромны
    Все истинная правда. Клочко, он же Коля-бляленятко, вымолил у Деркача финансовую поддержку своего назначения. Потом кинул его, так сказать из-за политкорректности и сегодня еще с одним своим другом-нардепом от Народного Фронта Олегом Медуницей ставят область на колени. Медунице выгодна дружба с Клочко по причине крахового падения рейтинга Яценюка и К в Сумской области, ровно как Клочко будет использовать Медуницу из-за падение в 2 раза рейтинга БПП. Докладывать патронам удобнее всего одинаковую дезинформацию и рассчитывать на админресурс для фальсификаций в свою пользу, предварительно убрав с должностей принципиальных руководителей и назначив себе подобных дебилоидов. Общий враг — Мер Сум, член партии Батькивщина некий Лысенко. Друзяками принято решение просто замордовать Батькивщину и ее членов уголовными преследованиями и убрать их с политической карты Сумщины. Нужно отметить, что по непонятным причинам, но рейтинг Юлии Тимошенко в регионе растет. И причем растет системно и уверенно. Сегодня красно-сердечная команда уступает только БПП и ОПОБЛОКУ. Нет яркого представителя в области от самопомощи. Поэтому если деркач-медуница-клочко расправятся с БАТЬКИВЩИНОЙ — Юлии Тимошенко, то конкурентов ОППОБЛОКУ //ДЕРКАЧ//, БПП //Клочко// в Сумской области не будет. А тупого, но хитрожопого Медуницу просто потеряют по дороге вместе с потерей Уряду Яценюка, который он представляет в регионе. Статья честная, но запоздалая.

    27.04.2015 12:50 Королевкая
    А Бова то мой причем??? Один раз съездил за границу ( или есть другие данные сообщите общественности), запустил 6 лесопилок в районе, украл музей у государства, питание дошкольных и школьных учреждений посадил на иглу предприятия своей жены, взял в любовницы Ирину Купрейчик…. Разве это преступление?

    27.04.2015 14:13 делайте ставки господа
    Это сделают с позволения Президента,т как он мастер подобных партий. Как красиво убрали буйных,влили в состав своих структур,а наиболее привередливых, как саша Белый,ликвидировали. Операция ” ЛИКВИДАЦИЯ” продолжается.

    27.04.2015 16:48 Асисяяяй
    В Луганске нет улицы Героев Сталинграда, есть квартал, дома на котором многоквартирные. Статья так ото-лишь бы шо.

    27.04.2015 23:09 любитель майонеза
    А начальника СБУ кто пролоббировал ? Бурсак? Вот вам и ответы на многие вопросы кадровой политики Вальцмана! Мрази одним словом!

    28.04.2015 7:06 в этой стране скучно жить
    Только Путин может всколыхнуть этот застой.

    29.04.2015 19:25 Мер-Лысенко следующий
    Как передает Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-службы Генпрокуратуры.
    Во время досудебного расследования установлено, что указанное должностное лицо во время голосования в Сумском городском совете использовало персональную электронную карточку другого депутата. Кроме того, первый заместитель Сумского городского головы давал другому лицу указание относительно вмешательства в деятельность судьи с целью помешать выполнению им своих служебных обязанностей и добиться вынесения неправосудного решения.
    Должностному лицу инкриминируется совершение уголовных преступлений, предусмотренных ч.5 ст.27, ч.1 ст.376 (вмешательство в деятельность судебных органов), ч.1 ст.357 (похищение, присвоение, вымогательство документов, штампов, печатей, завладение ими путем мошенничества или злоупотребления служебным положением или их повреждение), ч.2 ст.361 (несанкционированное вмешательство в работу электронно-вычислительных машин (компьютеров), автоматизированных систем, компьютерных сетей или сетей электросвязи, совершенные по предварительному сговору группой лиц, или если они причинили существенный вред) УК Украины.
    В настоящее время готовится ходатайство в суд об отстранении указанного лица от занимаемой должности и избрании в отношении него меры пресечения в виде домашнего ареста.
    В случае доказательства вины, должностному лицу грозит лишение свободы на срок от трех до шести лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и с конфискацией программных и технических средств, с помощью которых было совершено несанкционированное вмешательство, которые являются собственностью виновного лица.

    7.01.2016 9:45 Мишель глуховский
    2016 год благодаря патрону клочка Деркачу начался с подлога – выяснилось, что ушлые депутаты вписали в закон о госбюджете несколько строк, которые поставили под угрозу либерализацию визового режима с Евросоюзом. Мол, если не введут электронное декларирование уже в этом году – а его запуск пока и удалось отложить на 2017-й – не будет и позитивного решения по визам для украинцев Казалось бы – ситуация в духе старых времён. Когда некоторые люди с большими связями и непробиваемым цинизмом извращали законы в собственных интересах, и потом уже остальному обществу приходилось с этим просто мириться. Вспомните, например, ухмылки на лице какого-нибудь Арбузова или Ефремова, когда они оправдывали даже самые гнусные или очевидно коррупционные решения, зная, что обществу не хватит силы, чтобы эти решения отменить.
    Вспомнили? Ну так сравните с тем, что сейчас. Приятно смотреть! Как только был обнаружен подлог – сразу же среди политиков начался буквально конкурс инициатив по спасению положения. Министр юстиции пообещал, что электронное декларирование точно заработает в этом году. Спикер парламента сообщил, что уже и зарегистрирован нужный законопроект, который отменит злополучную норму в госбюджете. Глава крупнейшей парламентской фракции поспешил оправдать своих депутатов и во всём обвинить правительство. И даже президентской пресс-службе пришлось срочно объяснять, почему же глава государства подписал бюджет с такой поправкой, о которой ни в правительстве ни в зале парламента даже и не догадывались, когда голосовали за бюджет.
    В общем, можно не сомневаться, что одним из первых решений парламента после новогодних каникул станет как раз удаление этих скандальных строк из закона о бюджете. И, кстати, скандал перерос также и в обсуждение самой системы электронного декларирования. Мол, готова ли она и как конкретно будет работать и кто ещё препятствует тому, чтобы система заработала уже в 2016-м.
    Что же в итоге? Первые дни нового года подарили нам пример явной зависимости украинских политиков от общественного мнения. Видно, что точно закончились те времена, когда какие-то коррупционеры ради себя любимых или своих дружков пропихивали в законы любые удобные нормы без всяких последствий.
    И теперь уже одна только угроза заработать гнев избирателей – это достаточная причина, чтобы политики с самым серьёзным видом отрывались от новогодних каникул, искали виновных и обещали всё срочно исправить.
    Подумать только! Ещё раз: совсем недавно такие же люди, как эти, открыто хамили в ответ на подобные обвинения и не собирались отступать даже тогда, когда вопросы были принципиальные. И теперь ведь действительно удалят из госбюджета эту скандальную поправку.
    Можно сказать, что невелика-то перемена. Мол, всё равно ведь отсрочку для электронного декларирования сумели пропихнуть. Но в том-то и есть смысл демократического правления, чтобы наблюдать за политиками, давить на них, поддерживать их зависимость от общественного мнения и всякий раз возвращать их на тот путь, который соответствует интересам общества. Только так демократия и работает. Демократия – это не тогда, когда какие-то идеальные политики действуют идеально, а тогда, когда общество давит – и существующие здесь и сейчас неидеальные политики начинают стараться, осознавая, что зависят от общественного мнения и что эта зависимость предопределяет их карьеру.
    Так что, в этой небольшой ситуации с поправкой, которую сначала тайком пропихнули, а теперь громогласно отменяют, – видны те большие перемены, которые переживает Украина в наши дни. Смотрите – у нас на глазах наше государство становится работающей демократией.

    30.06.2016 7:36 Національне Антікорупційне Бюро України
    На Сумщині за рахунок фонду регіонального розвитку у 2016 році планують профінансувати проекти на суму 97 мільйонів 861,45 тисячі гривень.
    Зокрема, 13 мільйонів 434 тисячі гривень підуть на добудову обласного психоневрологічного диспансеру у м. Суми (друга черга). 17,5 мільйона виділено на добудову Охтирської центральної районної лікарні.
    Крім того, коштами в сумі 3 мільйони 894 тисячі гривень буде профінансовано реконструкцію гаража на 26 санітарних автомобілів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в м. Суми.
    Серед інших проектів, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку, – утеплення шкіл, лікарень, дитячих садків області тощо.
    Зазначені кошти і об’єкти визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 432-р «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку».
    Куди підуть оставшіся гроші? А ясно куди! Їх губернатор Сумщини Микола Клочко просто розкраде. Розкраде шляхом розподілу їх на підконтрольні йому та йго роботодавцям депутатів облради Олега Бояренцева та Верховноі Ради від Глуховіа -Андрія Деркача, підприємства різної форми власності.
    Цікаво що правоохоронці знають про те, що така схема по розкраданню державних коштів діе в області ще з часів адіозного Юрія Чмиря, але роблять вигляд, що тут все горазд, розуміючи, що ТАМ все вирішує ВІН — Андрій Леонідович Деркач.
    Ось так крали і продовжують красти у сумській області . Треба тільки призначити своїх силовиків та Губернатора.

    30.06.2016 14:03 Конотоп
    Міський голова Глухова Мішель Терещенко ініціюватиме перевибори депутатів Глухова. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. Мер говорить, що хоче перевиборів через саботаж міських обранців, яку підтримує та стимулює ставленик від депутата верховної ради України — смотрящего за областю А.Л.Деркача — Губернатор Сумскоі ОДА -Микола Клочко. Він пише:
    ІНІЦІЮВАТИМУ ПЕРЕВИБОРИ ДЕПУТАТІВ
    Глухівської міської ради (прошу максимальний перепост!)
    Сьогодні депутати з Волі Народу за підтримки БПП та деяких депутатів з інших фракцій влаштували повний саботаж, фізично не з’явившись на сесію.
    20 (двадцять!) депутатів з 34 були відсутні у сесійній залі! Вони не лише порушили ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад” та інші норми чинного законодавства, а і присягу, яку надавали глухівській громаді!
    В результаті саботажники зірвали прийняття соціально важливих для глухівчан питань, у тому числі про внесення змін до генерального плану м. Глухова для отримання інвестицій, щодо оцінки землі, інші нагальні земельні та освітні питання, а головне — внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Глухова на 2016 рік!
    Як Глухівський міський голова я не дозволю влаштовувати подібне свавілля та блокувати діяльність Глухівської міської ради заради чиїхось політичних ігор!
    Теперішній склад міської ради вже неодноразово доводив, що конструктивно, в інтересах своїх виборців, працювати не здатний. Шантажувати мене, вимагаючи відкликати заяви по кримінальним справам, порушених щодо депутатів “Волі народу” у них теж не вийде!
    Глухівську громаду мають представляти лише гідні та відповідальні люди, з якими працювати матиму за честь!
    Тому, відповідно до вимог чинного законодавства, мною буде ініційована процедура дострокових виборів ДЕПУТАТІВ Глухівської міської ради!
    P.S.Нижче наводжу повний список саботажників та прогульників, яких глухівчани мають знати в обличчя (з розподілом по фракціям), щоб зробити відповідні висновки на наступних виборах
    ВОЛЯ НАРОДУ (відсутні у повному складі): Бурлака, Гриб, Гурець, Москаленко, Громак, Прокопенко, Савицька, Савицький, Халявко, Хоруженко
    БПП (відсутні у повному складі): Скрипник, Рябуха
    УКРОП (відсутні 2 з 3): Понирко, Сорока
    САМОПОМІЧ (відсутні 2 з 6): Сегеда, Ільїна
    Позафракційні: відсутні Калоша, Литвиненко, Деркач
    Про свою відсутність заздалегідь попередили: Громак, Халявко, Сегеда (поїхав кататися на байдарках)
    Товстуха перебуває у відпустці.

    1.07.2016 11:18 Дали команду мочить Бояренцева
    Сумская местная прокуратура осуществляет процессуальное руководство в уголовном производстве по признакам преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 275 (нарушение правил, касающихся безопасного использования промышленной продукции) УК Украины.
    Досудебным расследованием установлено, что на территории г. Сумы, г. Конотоп и г. Глухов размещены сооружения, а именно топливно-заправочные модули для заправки транспортных средств, которые эксплуатируются с нарушением правил и создают угрозу гибели людей или наступления иных тяжких последствий.
    Как сообщил прокурор Сумской местной прокуратуры Андрей Шерстюк, топливно-заправочные модули эксплуатируются ООО «Г.». В то же время должностные лица указанного предприятия в управление Гоструда в Сумской области не обращались, указанные объекты в Государственный реестр объектов повышенной опасности не включались.
    Прокурором Сумской местной прокуратуры 30 июня 2016 года с целью выявления и изъятия топливно-заправочных модулей организовано и проведено совместно с работниками УЗЭ в Сумской области ДЗЭ НП Украины, с участием представителя департамента обеспечения ресурсных платежей Сумского горсовета, осмотр земельного участка, находящегося в коммунальной собственности Сумского горсовета и который в аренду не передавался. В результате проведенного досмотра обнаружены и изъяты один топливно-заправочный модуль и около 1 тонны жидкости, похожей на дизельное топливо. Следует отметить, что владельцы установки скрывали свою деятельность путем размещения перед въездом на территорию знака «Проезд запрещен».
    Вместе с тем, под процессуальным руководством Сумской местной прокуратуры работниками СВ СВП ГУ НП в Сумской области совместно с работниками оперативного управления ГУ ГФС в Сумской области в этот же день проведены осмотры земельных участков на территориях г. Конотоп и г. Глухов. В результате проведенных осмотров выявлено и изъято два топливно-заправочные модуля и около 15 тонн жидкости, похожей на дизельное топливо.

    2.10.2016 18:33 Петлюра
    не носить червоні піджаки та не їздить на “стрєлки”. Сучасна мафія сидить в кабінетах голов обласних адміністрацій, кєрує місцевою прокуратурою, кєрує слідством обласної поліції. Але від цього сучасная мафія не стає чистішою. Її “інтереси” — це грабунок держави, та грабунок, або й вбівства пересичних громадян. Її інтереси — це все, де можна вкрасти, або “віджати”. І не дивлячись на те, що міняється влада — мафія залишається на своєму місці. Вона думає, що вона безсмертна. Але… Але на все приходить час розплати. Отже — портрет української мафії на прикладі Сумської області. У 2016 році Управлінням внутрішньої безпеки ДФС у Сумській області виявлено факт пропуску поза належним митним контролем працівниками Сумської митниці через Міжнародний пункт автомобільного сполучення митний пост «Бачівськ» 26 вантажних автомобілів з вантажем фальсифікованих табачних виробів. Матеріали відповідного службового розслідування були спрямовані до прокуратури Сумської області для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПК України, проте кримінальне провадження за даним фактом так і не розпочато, доля цих матеріалів невідома. Прокуратурою Сумської області влітку 2016 року в ході слідства у кримінальному провадженні повідомлено про підозру трьом мешканцям Волинської області, які в складі організованої злочинної групи з метою ухилення від сплати податків організували схему незаконного розмитнення транспортних засобів на Сумській митниці ДФС. Встановлено, що учасники злочинного угруповання, діючи за попередньою змовою з працівниками митниці, придбавали на території Республіки Польща та Королівства Іспанії вживані транспортні засоби, у подальшому, після перетину кордону України, за допомогою низки створених ними приватних підприємств (насамперед – ПП «Олі Авто», м. Луцьк), виготовляли підроблені документи на ввезені автомобілі, де зазначалась недостовірна інформація як щодо характеристик авто, так і їх вартості, за рахунок чого значно занижували фактичну митну вартість транспортних засобів. Своїми протиправними діями організована злочинна група заподіяла державним інтересам України матеріальні збитки в розмірі понад 8 млн грн. У той же час, незважаючи що вказана «схема» діяла під контролем та під безпосереднім прикриттям начальника Сумської митниці Гуцала О.П., за вказівкою прокурора області Матвійчука В.А. відповідні підтверджуючі цей факт матеріали були знищені, натомість до суду спрямовано обвинувальний акт лише стосовно двох інспекторів митного поста Сумської митниці, які сприяли злочинній діяльності підозрюваних та здійснювали митне оформлення частини автомобілів без фактичного огляду та перевірки автентичності документів. Керівник митниці Гуцал О.П. будь-якої відповідальності уник. Протягом тривалого часу в с. Попівка Конотопського району Сумської області на потужностях Попівського спритзаводу під кришуванням прокурора області Матвійчука В.А. та начальника управління прокуратури області Таранушича С.В. діє нелегальний цех з виробництва спирту під видом виробництва омивача для автомобільних стекол та добавок до ПММ. В червні 2016 року в с. Попівка на виїзді з території виробництва співробітниками СБУ та ДФС було затримано 2 вантажних автомобілі з полупричепами-цистернами, в яких відповідно до наданих водієм документів перевозився компонент-присадка до бензинів. Під час огляду в цистернах виявлено 46,9 тон спирту на орієнтовну вартість близько 6,1 млн. грн. За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження, яке наразі заблоковано в слідчому відділі прокуратури та жодної роботи по розслідуванню злочину не ведеться. На території нелегального підприємства обшуки не проводились, майно не вилучалось, робота цеху дотепер не зупинялась. Вантаж повернуто власнику. 20.01.2016 року працівники Глухівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Сумській області, за підозрою у підробці номерів та агрегатів шасі зупинили та затримали вантажний автомобіль МАН, д.н.з. ВН 1286 АО під кернуванням водія Газібари П.С., разом з вантажем, який, за договором перевезення укладеним між ТОВ «Титан С» м. Одеса та ТОВ «Преміум-Нафта» перевозив вантаж, а саме предмети взуття, який належить ТОВ «Преміум-Нафта» на праві приватної власності. По даному факту, 29.01.2016 р., слідчим Глухівського відділу поліції було розпочате кримінальне провадження № 12016200070000096за ст. 290, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 229 КК України. В звязку з судовими рішеннями про відмову в накладенні арешту на вантаж через безпідставність, представником ТОВ «Преміум-Нафта» неодноразово подавались клопотання про повернення тимчасово вилученого майна — взуття в кількості 7850 шт., однак, в порушення норм КПК України майно не поверталось декілька місяців. За вказівкою Матвійчука В.А. начальник слідчого управління ГУНП в області Григоров О.О. заборонив підлеглим вчиняти такі дії та через посередників представникам власника вантажу повідомив про необхідність сплати за його повернення хабаря в сумі 50 тис. дол. США. Лише після сплати цих коштів майно повернуто в червні 2016 року а провадження закрито. Керівником прокуратури Сумської області спільно з начальником слідчого управління ГУНП в області Григоровим О.О. здійснюється прикриття злочинної діяльності керівництва СОКАП «Сумиоблагроліс» та його районних підрозділів з незаконної вирубки та продажу лісопродукції. За останні роки слідчими підрозділами поліції було розпочато ряд кримінальних проваджень за цими фактами (№12014200110002341 від 24.12.2014; №12012200230000176 від 29.12.2012; №42014200150000009 від 14.11.2014; №12014170010000449 від 15.08.2014; №12014200060000289 від 04.04.2015). За ініціативою Григорова О.О. усі провадження були передані для проведення розслідування до слідчого управління ГУНП в Сумській області, де в подальшому безпідставно закриті. Вищевказані справи мають значний суспільний резонанс, оскільки пов’язані з явною безкарністю масового розкрадання деревини у Сумській області керівництвом обласного та районних агролісгоспів. Кришування незаконної діяльності здійснюється на вимогу близького друга Григорова О.О., чинного голови обласної державної адміністрації Клочка М.О., з яким вони разом навчались. Матвійчук В.А. організував кришування розкрадання нафтопродуктів з магістральних нафтопроводів Охтирського та Роменського районів. Лише за 2015-2016 роки зафіксовано більш ніж 100 фактів врізок та відкачування нафти, однак жодний факт не розкрито. Виявлення цих врізок проводиться показово, з метою створення у громадськості уявної думки про боротьбу поліції з цими злочинами. Однак виявлення відбувається не під час відкачки нафти та не по гарячим слідам, а через кілька днів чи навіть тижнів, чим фактично унеможливлюється розкриття та встановлення осіб злочинців. При цьому, на території Лебединського району створений та функціонує нелегальний міні-нафтопереробний завод, куди звозиться уся викрадена нафта. Після її переробки та виготовлення ПММ, на продукцію оформлюються підроблені документи про її походження з Кременчуцького НПЗ та з цими документами відбувається її подальша реалізація в роздрібні мережі. У с. Заруцьке Глухвського району діє Глухівський завод кварцитів з видобутку відповідних корисних копалин. Під прикриттям керівника прокуратури області Матвійчука В.А. більшість здобутої продукції службовими особами підприємства не обліковується, а нелегально експортується до Російської Федерації. За останні роки збиток від розкрадання стратегічної сировини склав 260 млн. грн., що підтверджено висновком проведеної експертизи у кримінальному провадженні. На початку 2016 року 2-м посадовим особам підприємства повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, проте за наказом прокурора області слідство припинено. Вже тривалий час у Сумській області одним з найпотужніших є злочинне угрупування Сємєннікова С.В., члени якого займаються грабежами та розбоями (в т.ч. на ювелірні магазини), квартирними крадіжками, рекетом підприємців обласного центру. За наявною інформацією угрупування причетно до викрадення в 2014 році колишнього голови обласного осередку партії «УДАР» Сергія Лихмана та в 2016 році підприємця Сергія Бєлослюдцева, з якими у Сємєннікова С.В. розійшлись комерційні інтереси. Жоден з членів угрупування до цього часу не викритий та до відповідальності не притягнутий. Кришування угрупування здійснюється прокурором області Матвійчуком В.А. через начальника слідчого управління ГУНП в Сумській області Григорова С.В. (який є другом дитинства Сємєннікова С.В.). Останнім розслідування вчиненних ОЗГ злочинів всіма зусиллями гальмується.
    Під час проходження атестації керівного складу органів поліції Сумської області, громадськими організаціями та активістами до атестаційної комісії було надано безліч матеріалів щодо протиправних дій заступника начальника ГУНП в Сумській області – начальника слідчого управління Григорова О.О., який є близьким другом прокурора області Матвійчука В.А. та з яким останній спільно налагодив численні корупційні схеми, організував кришування криміналітету, «торгівлю» кримінальними справами. З метою нівелювання доводів громадськості, Матвійчук В.А. наказав підлеглим працівникам скласти лист про відсутність у прокуратури області будь-яких претензій до Григорова О.О., його високі професійні та організаторські здібності, досягнення ним суттєвих позитивних показників у роботі, які в дійсності створені лише на папері шляхом щомісячних фальсифікацій статистичної звітності, та за особистим підписом, в порушення регламенту Генеральної прокуратури України (в частині порядку пересилання документів через апарат ГПУ), спрямував даний лист голові Національної поліції Х. Деканоїдзе. Саме ця інформація спряла Григорову О.О. в успішному проходженні атестації всупереч масовому спротиву громади.

  2. фет-Фрумо́с (рум. Făt-Frumos — витязь, мо́лодец; от făt — юноша и frumos — красивый, прекрасный) — персонаж румынского и молдавского фольклора, обладающий всеми необходимыми герою качествами: смелость, справедливость, физическая и духовная сила, ум, непоколебимая любовь. Фэт-Фрумос (иногда также называемый Базилик, Филимон, или Алистар Фэт-Фрумос) также обладает некоторыми магическими способностями и всегда остаётся верен слову, данному государю, которому он служит. Во многих сказках целью Фэт-Фрумоса является спасение Иляны Косынзяны (Фрумоасе-Фрумоселор).

  3. фет-Фрумо́с (рум. Făt-Frumos — витязь, мо́лодец; от făt — юноша и frumos — красивый, прекрасный) — персонаж румынского и молдавского фольклора, обладающий всеми необходимыми герою качествами: смелость, справедливость, физическая и духовная сила, ум, непоколебимая любовь. Фэт-Фрумос (иногда также называемый Базилик, Филимон, или Алистар Фэт-Фрумос) также обладает некоторыми магическими способностями и всегда остаётся верен слову, данному государю, которому он служит. Во многих сказках целью Фэт-Фрумоса является спасение Иляны Косынзяны (Фрумоасе-Фрумоселор).

  4. Хочу сказати, що, повірте, коли я вирішу придбати авто або будинок, я не стану цього приховувати,

  5. В обнародованном недавно рейтинге украинских губернаторов, губернатор Сумщины Николай Клочко занял “почетное” — последнее место. И это не удивительно. Одно дело — наживать личный капитал за счет ресурсов области, другое — пытаться области помочь. К последнему у Клочко никакого желания нет. Вместо этого, под его “крышей” идет стремительная грабительская вырубка леса, уничтожение бюджетообразующих местных предприятий. Вобщем, Клочко делает все для того, чтобы украинцы, живущие в стремительно беднейшей области все массовее уезжали в соседнюю Россию. Напомним “достижения” Клочко.
    Николай Клочко (-109 баллов) был назначен на должность главы Сумской ОГА 26 декабря 2014 г.
    По состоянию на 1 января прошлого года долги по зарплате в области составляли 71,9 млн грн. За год и семь месяцев (на 1 августа 2016 г.) эта сумма выросла до 86,5 млн грн., или до 405,5 грн. в пересчете на одного работника — наихудший результат среди всех мирных регионов.
    Вместо того чтобы заниматься выбиванием долгов из директоров и собственников предприятий, в ОГА предпочитают гонять информационную волну, рассказывая о “сокращении” задолженности на конец текущего месяца по сравнению с его началом, хотя наличие подобной “положительной” динамики всего лишь показывает, когда очередную зарплату получили работники крупнейшего в области предприятия — ПАО “Сумское научно-производственное объединение”. Так было и в нынешнем августе, когда о “достижении” рассказала замглавы Ирина Купрейчик: “Областная государственная администрация осуществляет мониторинг состояния погашения долгов по зарплате еженедельно, держим на контроле ситуацию на каждом предприятии”.
    Вторая большая беда Сумщины — продолжающееся падение промышленности: на 11,7% за шесть месяцев и на 11,4% за семь по сравнению с аналогичными периодами прошлого года, это также наихудший результат среди всех регионов. В том числе машиностроение во главе с упомянутым ПАО “СНПО” показало падение на 19,7%. По объемам сельхозпроизводства область была в шестерке отстающих за полгода и в пятерке за семь месяцев — падение соответственно на 1,3 и 3,7%. Отсюда и второй наихудший результат по динамике зарплаты — в январе-июле она выросла всего лишь на 2,9%. Также Сумщина попала в двойку наихудших по динамике сферы услуг и допустивших наибольший рост цен, в тройку — с наибольшей долей работников, переведенных на неполную рабочую неделю, в четверку — по динамике строительства. Наконец, область имеет самую высокую смертность населения и третья снизу по рождаемости.
    Возникает вопрос, как долго Президент будет еще терпеть на губернаторской должности этого бездельника и вора? И как долго еще будет мучаться Сумщина под игом такого ”руководителя”?

  6. Занимающий с января 2015 года должность прокурора Сумской области Виталий Матвийчукявляется прямой креатурой “смотрящего” за регионом, народного депутата от группы “Воля народа” Андрея Деркача, и по его указке фабриковал уголовные дела против оппонентов. Об этом в интервью “Главкому” заявил Мишель Терещенко, который на выборах городского головы Глухова с существенным отрывом опередил ставленника Деркача — нынешнего мэра города Юрия Бурлаку.

    По словам Терещенко, бороться на местных выборах ему пришлось не столько с Бурлакой, сколько с его шефом Деркачем и репрессивным аппаратом, который сосредоточен в руках его подручных.

    “Деркач был прокучмовский, потом проющенковский, потом проянуковичевский. Сейчас он говорит, что он пропорошенковский. В любом случае он считает, что Сумщина – его королевство. И мы делали кампанию против системы Деркача, который сейчас контролирует все-все на Сумщине”, — заявил новоиспеченный мэр Глухова.

    Терещенко заявил, что губернатор Сумской области Николай Клочко, прокурор региона Виталий Матвийчук, высшее руководство МВД области, и даже ректор Глуховского национального педагогического университета имени Александра Довженколюди Деркача. “На Сумщине школа-интернат не может поменять женщину, которая убирает комнаты, без разрешения Деркача”, — иронизирует городской голова.

  7. Как говорил Иосиф Сталин: «кадры решают всё!». Успехи ГПУ при Генпрокуроре Юрии Луценко много в чем зависят от того, кто будет претворять в жизнь идеи нового руководства. Формировать личный состав ведомства в наследство от Виктора Шокина продолжает начальник кадрового обеспечения ГПУ Александр Горбань.

    Его личность достаточно неоднозначна, а ведь именно от него много в чём зависит качество кадровой политики прокуратуры и задекларированные изменения.

    Александр Горбань родился 11 января 1967 года в с. Подлипное Конотопского района Сумской области. В 1991 году закончил Харьковскую юридическую академию. В органах прокуратуры работает с 5 августа 1991 года на разных должностях, в том числе, помощником прокурора Срибнянского района Черниговской области; следователем прокуратуры Белопольского района; старшим следователем и начальником следственного отдела прокуратуры Сумской области; прокурором Белопольского района; позже — первым заместителем прокурора Сумской области. 5 лет Горбань трудился прокурором Сумской области, а с приходом новой власти в 2014 получил новую должность — начальника кадрового обеспечения ГПУ.

    Горбань — достаточно знатная личность в прокурорской системе. Он один из немногих «синих мундиров», который сумел пробыть полный пятилетний срок на должности прокурора Сумской области. Это скорее исключение, чем правило. Он был самым молодым в Украине прокурором области — на момент назначения ему было 38 лет. Такая цепкость свидетельствует о хорошем «чутье» руководства Горбанем, о его исполнительности и умении угождать начальству.

    В 2010 году против него была организована активная кампания в СМИ: его обвиняли в коррупции, «крышевании» бандитских группировок, злоупотреблении должностными полномочиями при раздаче служебного жилья, политических расправах над оппонентами, разного рода махинациях. Сам же прокурор все отрицал и жаловался на происки оппонентов.

    Взятки за служебные квартиры как средство заработка

    Одним из самых ярких эпизодов жизни Александра Горбаня, который может много чего нам рассказать о личности главного кадровика ГПУ, является период его пребывания на должности прокурора Сумской области с 2005 по 2010 год.

    Прокурором области Горбань стал в возрасте 38 лет, и на тот момент он являлся самым молодым прокурором в Украине. Под конец его каденции ГПУ было начато внутреннее расследование по заявлениям ряда сотрудников прокуратуры Сумской области на действия Александра Горбаня.

    Изучалась его деятельность по выдаче служебных квартир с 2006 года. Тогда Горбаня обвиняли в том, что он якобы создал выгодную коррупционную систему в областной прокуратуре, по которой каждый сотрудник прокуратуры, который стоит в очереди на получение служебного жилья, должен был дать взятку 30-50% от рыночной стоимости квартиры, либо выполнить «деликатные поручения» — например, возбуждение или закрытие дела, преследование или давление на людей.

    Как пример, приводили уголовное дело № 06780041/3 относительно ряда лиц по составу преступления, предусмотренного ст. 191 ч. 5 КК Украины (совершение преступления в составе ОПГ), общая сумма ущерба, причиненного государству, составляла около 3,5 миллионов гривен.

    Дело было возбужденно в 2006 году тогдашним и.о. прокурором Сум Виталием Матвийчуком.

    Следствие по этому делу проводилось под контролем и пристальным вниманием самого областного прокурора Горбаня, о чём свидетельствует 5 оперативных совещаний при прокуроре.

    Следствие ним было поручено приближенным людям: начальнику СВ прокуратуры области Игорю Сидоренко (ныне занимает должность заместителя прокурора Сумской области) и старшему следователю прокуратуры области Владимиру Никитченко. Примечательно, что после проведения ряда обысков, арестов и других следственно-розыскных действий, дело было закрыто на основании ст. 6 п. 2 КПК Украины, а указанные следователи получили служебные квартиры вне очереди. И это при том, что каждый из указанных следователей уже получал служебное жилье раньше, и даже приватизировал его.

    Это отличный способ заработка, который практиковался и продолжает использоваться многими областными прокурорами. С одной стороны, можно заработать непосредственно на выделении служебной квартиры, с другой — можно простимулировать следователя на «правильные» действия в «нужном» уголовном производстве.

    С таким порядком были не согласны большинство работников прокуратуры, в связи с чем они и подали ряд заявлений на незаконные действия Горбаня.

    Внутреннее расследование тогда так ничем и не закончилось. Облпрокурора Горбаня, конечно, уволили, но только в июне 2010 года, и в связи с окончанием пятилетнего срока пребывания в должности, а не из-за злоупотребления должностными полномочиями.

    Коррупционные схемы и вымогательство — не единственное, чем прославился Александр Горбань…

    Как прокурор родственника-убийцу «отмазывал»
    Александра Горбаня также обвиняли и в более тяжком преступлении — покрывании убийцы. Как сообщалось, родной брат супруги нашего героя еще в 2008 году совершил убийство человека в г. Белополье. По информации местных жителей, брат супруги прокурора вывез за город своего рабочего и сломал ему шейные позвонки. Будучи прокурором Сумской области Горбань якобы лично поручил это дело своему человеку — следователю Сумской районной прокуратуры Александру Дегтярю.

    Дальнейшие метаморфозы с этим уголовным производством служат лишним подтверждением злоупотреблений и влияния на него со стороны облпрокурора, ведь следователь Дегтяр сначала переквалифицировал дело по ст. 115 УК Украины, а в дальнейшем закрыл по ст. 6 п. 2 УПК Украины. За это якобы получил от областного прокурора квартиру.

    Криминальные связи прокурора Горбаня
    Покрывание родственника-убийцы было не единственным случаем, когда Горбань отмазывал убийцу. По информации жителей г. Белополье, нынешний главный кадровик ГПУ со времен работы в прокуратуре этого города является покровителем бандитской группировки «Афоня», возглавляемой Юрием Опанасенко. На счету этой банды не одна смерть, прикрытая Александром Горбанем.

    Так, в 2011 году члены этой банды, пребывая в состоянии наркотического опьянения, зверски убили молодую девушку. Благодаря покровительству Горбаня члены банды были отмазаны от наказания, а в тюрьму сел невиновный человек.

    Вполне возможно, что все эти «сливы» в СМИ, обвинения в политических расправах над оппонентами и махинациях – это отголоски былой прыти в делах близких к регионалам людей. Но как бы там не было, «дыма без огня» не бывает, поэтому верить в кристальную чистоту Александра Горбаня не приходится. Чему свидетельствует тот факт, что приход к власти Виктора Януковича не способствовал карьерному взлёту Горбаня, и в 2010 году его «ушли» из прокурорской системы.

    Недруг «регионалов»
    Отдельной строкой в биографию Горбаня вписаны политические расправы, начиная с экс-губернатора Владимира Щербаня, и заканчивая должностными лицами Сумской области. Нашему герою была отведена роль «устрашать» донецких, чтобы те не мешали «оранжевым» строить новую Украину. Как правило, дальше «устрашения» дела не шли, и никто не получил реальный срок. Возможно, успехи на этой ниве тоже сыграли в его нынешних назначениях.

    Еще со времен «Оранжевой революции» у нашего героя сложились, мягко говоря, натянутые отношения с представителями Партии регионов.

    Так, на протяжении долгого времени Александр Горбань последовательно настаивал на привлечении экс-губернатора Сумской области Владимира Щербаня к уголовной ответственности, против которого, в свое время, ГПУ выдвинула четыре обвинения. За свою прыть в этом деле он чуть не лишился должности. Щербань был задержан, но выпушен на поруки нескольким депутатам от Партии регионов.

    Кроме этого дела, ведомство Горбаня расследовало уголовное дело в отношении тогдашнего народного депутата от Партии регионов Михаила Мироненко. Дело было возбуждено в 2005 году по фактам подкупа избирателей, препятствованию избирательному праву и дачи взятки. Как и все подобные дела, закончилось оно ничем.

    Также, якобы по личному указу Горбаня, было возбуждено ряд дел против должностных лиц Сумской области. Почти все фигуранты этих дел были уроженцами Донецкой области. По информации сумских СМИ, ряд приближенных к Горбаню следователей за эти дела получили в собственность служебные квартиры.

    Так, сообщалось, что следователь прокуратуры области Александр Гуменной получил жилье за успешное расследование политического заказного дела против заместителя начальника УМВС Украины в Сумской области Константина Безсалова.

    Также, вместе с приближенными людьми он фактически поставили на поток выбивание денег из бизнесменов с помощью «заламывания» и давления на следователей прокуратуры.

    Небедный прокурор
    Работа облпрокурора принесла немало дивидендов нашему герою. Согласно декларации чиновника, именно под занавес своей пятилетней каденции Горбань приобрел солидный Lexus RX-350. Кроме того, прокурор владеет тремя квартирами площадью 107,72, 64 и 76,55 квадратных метра.

    Как сообщает экс-прокурор Приморского района Одессы Александр Кузьменко, Горбань за день до назначения облпрокурором стал единоличным владельцем трехкомнатной квартиры в городе Сумы общей площадью 103,32 квадратных метра из которых жилых — только жалкие 55,7. А это значит, что вопрос о его назначении был решен на высшем уровне. Также Горбань владеет домом в Полтавской области и несколькими земельными участками.

    После смены власти в 2014 году прочили ему скорое возвращение на Сумщину, однако этого не произошло. Виктор Шокин, а позднее, и Юрий Луценко, вверили ему должность главного кадровика ГПУ.

    И ныне Горбань не теряет связь с Сумской областью. Во время проведения конкурса на занятие должностей руководителей местных прокуратур, их первых заместителей и заместителей он входил в состав конкурсной комиссии Харьковского регионального центра тестирования.

    В статусе главного кадровика ГПУ Александр Горбань также успел прославиться.

    Горбань — активный реформатор?
    На новой должности Горбань занимался расстановкой правильных людей на нужные должности, безосновательным увольнением неугодных, игнорированием обращений прокуроров с жалобами на нарушение их прав. В общем, «реформировал» ГПУ как мог, не покладая рук.

    Оно и не удивительно, ведь по документам, согласно информации упомянутого Александра Кузьменко, одним из главных реформаторов прокуратуры являлся не Давид Сакварелидзе, а именно Александр Горбань — тогда еще начальник Главного управления кадрового управления Генеральной прокуратуры Украины.

  8. Окончил в 2000 году Сумский государственный педагогический университет по специальности «история и правоведение» и «английский язык и зарубежная литература». Учился в аспирантуре при кафедре философии СДПУ (2000—2003). Параллельно учился в Киевском национальном экономическом университете, по окончанию которого получил квалификацию магистра правового регулирования экономики.

    Предпринимательская карьера
    В 2002 году Николай Клочко начал заниматься бизнесом. В 2005 году он был признан лучшим предпринимателем года в городе Сумы в одной из номинаций. В 2007 году признан лучшим предпринимателем года в Сумской области.

    Политическая деятельность
    С 2007 года, возглавлял Сумскую территориальную организацию партии «Фронт перемен». На местных выборах 2010 года стал депутатом Сумского областного совета, возглавил фракцию «Фронт перемен» в областном совете. После принятия решения об объединении ПП «Фронт перемен» и ВО «Батькивщина» стал членом ВО «Батькивщина».

    С 25 февраля 2014 возглавлял Сумский областной совет VI созыва[1]. Принимал участие во внеочередных выборах депутатов Верховной Рады Украины 26 октября 2014 (шёл в списках политической партии «Блок Петра Порошенко»).

    Указом Президента Украины № 967/2014 от 26.12.2014 назначен председателем Сумской областной государственной администрации[1][2].

  9. Сумський губернатор “попав”. Між Коломойським та Григоришиним
    Голова облдержадміністрації Сумщини Микола Клочко останнім часом піддався ряду інформаційних атак, за якими можуть стояти відразу дві політико-бізнесових групи

    01 квітня 2015, 18:00Андрій Козиренко
    Сумський губернатор “попав”. Між Коломойським та Григоришиним Источник: sorada.gov.ua
    Молодому губернатору, который только лишь три месяца работает в этой должности, вменяют неадекватные кадровые решения, слабость команды, отсутствие реальной работы и сотрудничество с бывшими регионалами. В частности, говорят о его зависимости от группы депутата Андрея Деркача, которая имеет значительное влияние в северных районах Сумской области. Якобы именно Деркач пролоббировал назначение Клочко на должность, и Николай Алексеевич находится на “ручном” управлении.
    Поговаривают также, что атака на молодого губернатора может быть инспирирована сразу двумя политико-бизнесовыми группами, у каждой из которых есть свои причины желать ослабления так и не успевшего набрать силу руководителя области.

    Под прессом Деркача

    Общественник из Ямполя Александр Тахтай написал в своем “Фейсбуке”, что между Николаем Клочко и Олегом Бояринцевым (руководитель группы “Воля народу” в облсовете, соратник Андрея Деркача) в середине марта состоялся знаковый телефонный разговор. Якобы губернатор просил Олега Бояринцева собрать своих депутатов облсовета и проголосовать за ряд решений, из-за непрохождения которых у Николая Алексеевича возникли существенные трения с другими политическими силами и рядом общественных организаций — в первую очередь “Правым сектором” и ГО “Майдан” и ”Євромайдан”.

    Тахтай утверждает, что во время разговора Бояринцев включил громкую связь и свидетелями данного разговора стали несколько человек — в том числе и мэр Глухова Юрий Бурлака. Суть и тональность беседы свидетельствуют, убежден Александр Тахтай, что Клочко “приручили и прикормили”.

    Надо сказать, что накануне, 12 марта, в Сумах была сорвана сессия областного совета из-за неявки большинства депутатов. И похоже было, что срыв сессии — “договорняк” с целью избежать чувствительного решения о признании РФ страной-агрессором. А также увольнения начальника Управления имуществом обласного совета Анатолия Линника, входящего в ту же группу депутатов “Воля народа”. Ни эта группа, ни другие депутаты из бывшей фракции Партии регионов, ни собственно губернатор и его зам Иван Боршош (оба депутаты), а также другие депутаты, работающие в управленческой вертикали, под разными предлогами на сессию не явились.

    У сумских “майдановцев” не возникло и тени сомнения, что Николай Клочко явно замешан в срыве сессии. Не стесняясь формулировок, объединения “Майдан” и “Евромайдан” письмом обратились к Президенту с требованием немедленно уволить руководителя ОДА “за действия и бездездействие, которое общественность Сумщины однозначно воспринимает как саботаж и государственную измену”. Общественники обвинили губернатора в том, что он пошел на поводу у антиукраинских сил и заслуживает как минимум увольнения. А его позиция — ни что иное, как предательство
    Именно после этого между Николаем Клочко и Олегом Бояринцевым и состоялся упомянутый выше разговор. И спустя несколько дней сессия все же состоялась. Однако если вопрос о признании России агрессором был рассмотрен и утвержден, то увольнение руководителя Управления имуществом Анатолия Линника не рассматривалось и тот продолжает руководить управлением.

    Все эти события вызвали к обсуждению вопрос о мотивациях Николая Клочко. А также о том, с чьей подачи его назначили на должность губернатора. И здесь политики и эксперты дружно пришли к выводу, что за это кадровое решение больше других ратовал нардеп Андрей Деркач.

    Есть мнение, что и последние события вокруг губернатора также могут происходить не без участия “северян”, которые таким образом держат губернатора в тонусе и задают правильный вектор.

    Игры с Коломойского

    Наши источники утверждают также, что в последнее время некоторые трения у Николая Клочко возникли и с командой бывшего Днепропетровского губернатора Игоря Коломойского. Точнее, даже не с командой, а с людьми в Сумах, которые имеют общие политические и бизнесовые проекты с днепропетровцами. Говорят, интересы пересеклись на торговле лесом. Дескать, Николай Алексеевич задумал вклиниться в эту “тему” и переиначить порядок проведения торгов.

    Поговаривают также, что Клочко пытался выйти на контакт с Коломойским, дабы тот повлиял на сумчан из своей обоймы и те оставили попытки препятствовать нововведениям. Естественно, безуспешно. Ничем закончился и контакт Клочко с одним из замов днепропетровского губернатора, который порекомендовал его больше не беспокоить по таким пустякам.

    Таким образом, “лесная тема” оказалась нереализованной. Более того, возникли дополнительные угрозы со стороны недоброжелателей, имеющих довольно весомых, если не сказать “увесистых”, покровителей в киевских властных кабинетах.

    Между тем, можно предположить, что заигрывания Клочко с Коломойским, несмотря на их безрезультатность, не остались незамеченными партнером и родственником Деркача — Константином Григоришиным. Напомним, младший брат жены Деркача женат на дочери Григоришина, который владеет в Сумах одним из градообразующих предприятий НПО имени Фрунзе и долей в ОАО “Сумыоблэнерго”. Как известно, Коломойский и Григоришин находятся в состоянии перманентной войны — в свое время Коломойский играл на стороне братьев Суркисов в их схватке с Григоришиным. Поэтому-то вряд ли Деркач и Григоришин оценили излишнюю самостоятельность губернатора.

    “Проколы” Клочко с проведением сессии облсовета и лесной “темой”, поднятые на поверхность, свидетельствуют, что в области есть силы, желающие ослабления или смещения нынешнего руководителя области. Насколько существенна эта угроза — можно будет судить по активности информационных вбросов ближайших дней. А также по событиям на грядущей сессии областного совета, назначенной на 12 апреля. Ожидается, что здесь опять будет поднят болезненный вопрос о смещении Анатолия Линника с должности главы Управления имуществом. Вероятно, не упустят возможности высказаться и представители общественных движений Майдана.

  10. Главные союзники Украины, которые не предадут, это наша армия и наша экономика. Все остальные — временные попутчики.

    А в наших интересах не идти на срочную реинтеграцию оккупированных Донбасса и Крыма по российскому сценарию. Не верить популистам, которые с криками о тарифах и мире любой ценой рвутся к власти, опираясь на российские деньги и пророссийские СМИ. Проводим реформы, главным условием которых должна быть необратимость. Очищаем судебную систему, завершаем реформу полиции, хорошо кормим и обучаем армию. Шансы приличные — за два с половиной года мы прошли путь от пустого госбюджета (сбежавший Янукович оставил там порядка ста тысяч гривен) до вполне уверенной позиции и даже небольшого роста ВВП.

    Это были два очень трудных года, но мы устояли без дефолта и провала социальных выплат. Отказались от российского газа. Пережили закрытие российского рынка для экспорта. В то время, как агрессор быстрыми темпами доедает свой Резервный фонд и Фонд национального благосостояния. Экономически содержание Крыма и разрушенного Донбасса сегодня станет камнем на шее экономики. А вот чья это будет шея — вопрос пока обсуждается.

    На стороне Кремля большие деньги, подконтрольные их интересам СМИ в Украине и многочисленная «пятая колонна». Но против них работает стратегический просчет — в Кремле не понимали и не понимают, что мы уже совсем другие. Мы не русскоязычное население УССР, а граждане независимой страны. Ментально это принципиально разные вещи. Именно поэтому не состоялся проект Новоcоссии и русская весна захлебнулась в Харькове и Одессе, в Днепре и Запорожье. Именно эта ошибка в оценке станет для Кремля роковой.

  11. Если за два года все падает то понятно что Кличко не способен руководить областью.Вновь штанга президента в кадровых вопросах и за это
    надо отвечать.Все остальное в будущем,а что сделано и сказать нечего.Кстати в Украине нет губерний,а соответственно и губернаторов.
    Автор явно подстраивается под Россию.Может ,автор,предложит создать и Думскую НР и тогда дела,по его мнению,поправятся.В изложенном
    вообще отсутствует анализ не только положения дел,но и причин,в том числе не эффективных управленческих решений Кличко.

  12. Гражданский корпус «Азов» создал политическую партию «Национальный корпус».
    Соответствующее решение было принято на съезде в Киеве 14 октября, «за» проголосовали 284 из 292 делегатов, 5 делегатов были против.
    Партия «Нацкорпус» создана путем переименования партий «Гражданское движение «Честные дела» и «Патриот Украины», сообщает «Украинская правда».
    Главой партии сроком на 4 года избран внефракционный нардеп Андрей Белецкий.
    Согласно принятой программе партии, «Нацкорпус» выступает за возобновление ядерного потенциала Украины, национализацию стратегических предприятий и легализации огнестрельного оружия.
    Для защиты геополитических интересов Украины, согласно программе партии, должен быть создан Украинский иностранный легион.
    Также партия выступает за создание Балто-Черноморского союза.
    Участники партии считают, что необходимо минимизировать наказания, связанные с лишением свободы, и заменить их на общественно полезные работы, и провести общественное обсуждение возможности восстановления смертной казни.
    «Нацкорпус» призывает предоставить главе государства полномочия и ответственность Верховного главнокомандующего и главы правительства.
    Согласно Программе, государство должно предоставить гражданам право отказаться от военного призыва. Для этого гражданин должен заплатить определенную сумму в бюджет и отказаться от избирательного права.
    Предлагается запретить политическую рекламу в эфире телевидения и на внешних носителях.
    Также партия выступает за национализацию активов государства в стратегических сферах национального хозяйства, которые функционировали на момент получения Украиной Независимости.

  13. Свежайшее: Из Донецка 2 бригады хирургов и травматологов по санавиации на спецавтомобилях около 14:30 срочно переброшены в Новоазовскую ЦРБ. Там много (тяжело)раненых орков: уже минимум 25 рыл за двое суток и ждут новые массовые поступления: и в морг, и в стационар. Только что сообщили, что реанимационные бригады везут в Новоазовск из Донецка часть собранного за несколько месяцев по оркам и местным чиновникам запаса крови: десятки литров. Учитывая, что доноры — в основном “измучены Нарзаном” или чем покруче — хочется верить, что при переливании их кровь послужит неплохим убойным средством!Смерть рашистским оккупантам !

  14. В распоряжении редакции сайта КОМПРОМАТ оказалась ставшая легендарной «брошюра Таруты». Речь идет об информационных материалах, которые Сергей Тарута раздавал в Вашингтоне на встрече Международного Валютного Фонда и Всемирного банка. В этих материалах содержится жесткая критика в адрес главы НБУ Валерии Гонтаревой.

    Сама брошюра распространялась 6-10 октября, но говорить о ней начали сегодня, когда на сайте НБУ опубликовали новость о том, что в буклете содержится неправдивая информация. «Провокация, которая была совершена в Вашингтоне – то всего лишь одно звено информационной кампании, направленной на дискредитацию главы НБУ», – значится в новости центробанка Украины. Также, речь идет о том, что центробанк обратился в Генеральную прокуратуру, СБУ и Антикоррупционное бюро в отношении деятельности народного депутата.
    НБУ выражает претензии в том числе к Ассоциации украинских банков и Александру Сугоняко, при участии которых была подготовлена брошюра. «АУБ не представляет интересов банковской общественности, так как давно утратила и авторитет, и большую часть членов», – сообщают в НБУ.
    «Ни я, ни АУБ авторами документа не являемся, но мы проверяли содержимое на предмет правильности и достоверности цифр», – сказал Александр Сугоняко Forbes.
    Какие же «провокационные, недостоверные» цифры приведены в листовке?
    На 30 листах брошюры, озаглавленной «Гонтарева: Ущерб экономической безопасности Украины» содержится информация о том, что компания ICU участвовала в финансировании российского бизнеса компании Рошен; о росте доли и влияния российских банков в украинской экономике за время работы Валерии Гонтаревой в НБУ; о связи ICU с руководством российского государственного банка ВТБ; операциях по отмыванию денег государства через облигации; соучастии в банкротстве банка Хрещатик; коррупционной помощи Платинум Банку, и т.д.
    К моменту публикации материала связаться с Сергеем Тарутой не получилось. Однако, источники Forbes намекнули, что скандал связан с публичной деятельностью бизнесмена и народного депутата, повышением влияния связанного с ним Союза украинских предпринимателей, и так далее.
    Публикуем скан брошюры, из которого читатель может сделать свои выводы о происходящем.

  15. Скандальный элитный дом в центре Сум, по информации, которая возникала ранее, строит губернатор Сумщины Николай Клочко. Об этом сообщал активист ПП “Правый сектор” Сергей Супрун. Впрочем, он выложил в сеть данные из реестра, в которых говорится, что этот дом строит отец Николай Клочко Алексей Дмитриевич и родной брат губернатора Артем Алексеевич.

    Сергей Супрун пишет: “ПРО МИКОЛУ “ЧУДОТВОРНОГО” КЛОЧКА .
    Воістину дива трапляються в Сумах. Не так давно в своєму недолугому пості огульно припустив. що “блискучий” голова Сумської ОДА, будує собі житло в елітному районі міста. Цю новину підхопили не меньш недолугі Сумські журналісти. На щастя “ВЕЛИКІ ДОСТОЙНИКИ”, вірні послідовники Першої Особи своїми коментарями змусили попрацювати макітрою і ретельно вивчити інформацію, яка виявилась достойної книги чудес України.
    Микола Олексійович Клочко не має жодного стосунку до даної ділянки, більш того її власниками є повні тезки брата та тата вельмишановного пана Клочка, до яких звісно останній не має жодного відношення”.

  16. +1
    В отношении главы Сумской областной государственной администрации Николая Клочко в настоящее время открыты три уголовных производства. Об этом своем Fb написал народный депутат и знеформальной группы влияния Игоря Коломойского Виталий Куприй, ссылаясь на ответ прокуратуры Сумской области, и приложил к записи сканы полученных в ответ на запрос документов за подписью и.о. начальника следственного отдела прокуратуры Сумской области Мостового.

    Как сообщается, по жалобе Олега Шестака следственный судья Заречного районного суда города Сумы обязал прокуратуру Сумской области внести сведения в Единый реестр досудебных расследований о совершении преступлений Николаем Клочко.

    “Уголовные производства открыты по факту нецелевого использования бюджетных средств, превышения и злоупотребления властью путем назначения на должность трех заместителей Председателя ОГА и руководителя аппарата Сумской ОГА Олега Сухоноса”, — отмемтил Куприй.

    При этом к ответу прилагаются три выдержки из Единого реестра досудебных расследований о внесении соответствующих сведений, скан-копии которых также приводит Куприй. Все они датируются 3 августа.

  17. На основании полученного от Кабинета министров представления президент Украины Петр Порошенко подписал указ об освобождении от должности главы сумочкой областной государственной администрации Николая Клочко .

    Как сообщает пресс-служба главы Украинского государства, об этом речь идет в указе Президента № 284/2016.

    Другим своим указом Порошенко временно возложил исполнение обязанностей главы Сумской облгосадминистрации на Ивана Боршоша, который до сих пор работал в должности заместителя главы ОГА и занимался вопросами спорта и агропромышленного комплекса.

    Напомним, 14 июня Петр Порошенко встретился с главой Сумской облгосадминистрации Николаем Клочко, после которой губернатор написал заявление об отставке.

    В следующую среду Кабмин приймет решение про отставку Клочко.

    Источник: http://delo.ua/ukraine/nikolaevskij-gubernator-uvolen-ukaz-prezidenta-319114/ © delo.ua

  18. Сегодня, на Антикоррупционном форуме, было показано видео, на котором предприниматель Виталий Болдин рассказывает о коррупционных схемах по вымоганию денег чиновниками у бизнесменов. При чем, по словам самого предпринимателя, “крышует” эти схемы лично председатель Сумского райсуда Игорь Дашутин.

    Также, в рассказе на видео в коррупционных схемах звучат фамилии:

    Дмитрия Нагорного — экс-главы КП ”Сумыоблагролеса”;

    Николая Клочко — главы Сумской облгосадминистрации;

    Виктора Гримайло — главы Сумской райгосадминистрации (и его брата);

    Владимира Шульги — экс-главы Сумской облгосадминистрации.

    Глава Сумского облсовета Семен Салатенко после показа видео обратился к правоохранительным органам с требованием расследовать это уголовное дело и наказать виновных.

  19. — Владимир Владимирович, может хватит уже народу вместо хороших пенсий и зарплат за щеку давать?
    — Кажется смешным, но люди сами берут.

  20. Народ мій є, Народ мій завжди буде. Ніхто не перекреслить мій народ. Пощезнуть всі перевертні приблуди і орди завойовників — заброд. Виж байсьтрюки катів осатанілих , не забувайте виродки ніде. Народ мій є , в його гарячих жилах , козацька кров шумує і гуде. Шануймося Браття. Слава Україні !

  21. Президент Петр Порошенко указом №967 от 26 декабря назначил председателем Сумской областной государственной администрации Николая КЛОЧКО.
    К обязанностям он приступит с 16 января, после того как накануне
    депутаты Сумского областного совета досрочно прекратили полномочия Николая КЛОЧКО на посту председателя. За это решение проголосовали 67 из 75 присутствовавших. Некоторые депутаты предлагали не рассматривать вопрос, но Николай Клочко заявил, что совместителем быть не намерен.
    «Подал заявление и прошу депутатов его удовлетворить», — сказал он.
    Николай Клочко уточнил, что остается депутатом Сумского облсовета, готов к сотрудничеству с тем, кого депутаты изберут председателем.
    Согласно решению облсовета, Клочко будет уволен 15 января в связи с досрочным прекращением полномочий и переводом на работу в Сумскую облгосадминистрацию.
    Клочко выплатят денежную компенсацию за неиспользованные дни основного ежегодного отпуска длительностью 18 календарных дней за период с 19 мая 2014 до 15 января 2015 года включительно.
    Что касается того, то станет следующим председателем Сумского областного совета, то пока ни одна из кандидатур не набирает необходимых 51 голосов. Среди возможных кандидатов на эту должность – Иван БОРШОШ, Владимир ТОКАРЬ и Олег БОЯРИНЦЕВ.

  22. 15 лет Клочко и его Родина подавали недостоверную информацию в налоговую?:

    реально не бідна людина, оскільки я 12 років займався підприємницькою діяльністю, і органи ДФС можуть це підтвердити. Я спеціально взяв довідку, де по роках розписано, скільки я отримував прибутків та сплачував податків. Але мене дуже непокоїть, коли моїх родичів намагаються втягнути у якісь скандали. У мене є батько і є брат, які живуть разом. Брат також був і є підприємцем, в нього також нормальні доходи. Кілька років тому вони з батьком купили старий будинок, а зараз його реконструюють.

  23. Дата проведения первой сессии Сумского облсовета седьмого созыва несколько раз переносилась из-за того, что представители партий, вошедших в совет, никак не могли поделить руководящие портфели. Однако к 4 декабря они, похоже, договорились, и в прошлую пятницу сессия все же состоялась, несмотря на запланированные провокации.

    Еще накануне общественники обещали не пустить на сессию нынешнего областного депутата от партии «Відродження» и экс-губернатора Сумщины Юрия Чмыря. Наиболее радикально настроенные активисты грозили жечь шины на пл.Независимости. Словом, начало сессии обещало быть горячим.
    За полчаса перед заседанием на площади действительно собралось около сотни людей в камуфляжной форме (в том числе бойцов АТО).
    Для недопущения провокаций и обеспечения порядка вход в здание по периметру был оцеплен полицией. Всего было задействовано 40 полицейских: двадцать — на улице и сколько же — в сессионном зале.
    В середину запускали по удостоверениям и пропускам. Сначала списки контролировала полиция, затем под напором людей в камуфляжной форме, которые устали ждать Юрия Чмыря, в холл могли попасть почти все желающие. Здесь напряжение потихоньку начало спадать. Экс-губернатор так и не появился.
    На первой сессии Сумского облсовета, которая началась почти с 20-минутной задержкой, присутствовали 63 депутата из 64-х.
    Главным вопросом в повестке дня было избрание председателя облсовета и его заместителей. От «Батьківщини» была предложена кандидатура депутата Семена Салатенко. Губернатор Николай Клочко тут же заявил, что депутаты от БПП поддерживают его. После вопроса, есть ли другие предложения, в зале возникла пауза. Ею воспользовалась недавний зампредседателя облсовета и нынешний депутат от БПП «Солидарность» Вера Лаврик. Она, вопреки решению своей фракции, выдвинула собственную кандидатуру. Николай Клочко еще раз подчеркнул, что депутаты от «Солидарности» поддерживают С.Салатенко, а на должность первого зампредседателя предложил начальника облуправления полиции, депутата Анатолия Ричкаля.
    Обращаясь к залу, Семен Салатенко заявил о готовности взять на себя ответственность и работать сообща, не делясь на власть и оппозицию.
    В свою очередь Вера Лаврик напомнила депкорпусу:
    — Я 10 месяцев, в довольно сложный для Сумщины период, выполняла обязанности и председателя, и зампредседателя облсовета. Сегодня моя кандидатура не совсем угодна некоторым большим руководителям и депутатам, которые курируют лесное хозяйство. До вчерашнего вечера мы договаривались со всеми демократическими силами о поддержке моей кандидатуры. Теперь все изменилось. Судьбу Сумщины должен решать не один человек во фракции, а все депутаты…
    В результате в ходе тайного голосования за С.Салатенко проголосовали 47 депутатов, за В.Лаврик — 14, 2 бюллетеня были признаны недействительными. Таким образом, С.Салатенко занял кресло главного парламентария области.
    На пост первого зама Семен Салатенко предложил кандидатуру и.о. руководителя главного управления Национальной полиции в Сумской области, представителя БПП «Солидарность» Анатолия Ричкаля, а замом — представителя Радикальной партии, аспирантку Национальной академии госуправления при президенте Украины Лилию Рычкину.
    Однако неожиданно представители ВО «Свобода» заявили, что тоже хотели бы иметь портфель зампредседателя, и предложили учредить еще одну должность зама и поставить на нее Елену Сердюк. Сотрудница юридической службы облсовета объяснила, что закон предусматривает именно такую численность руководящего состава облсовета — председатель, первый зам и зам. Такое штатное расписание во всех облсоветах страны. Представители «Оппозиционного блока» заметили, что в нынешних непростых экономических условиях нет необходимости раздувать штаты и вводить должность еще одного зама. Таким образом, депкорпус одобрил предложенные кандидатуры.
    За А.Ричкаля проголосовало 44 депутата, за Л.Рычкину — 35 при необходимых 33-х.
    — Сам я не претендовал на этот высокий пост, — сказал после сессии журналистам Семен Салатенко. — Партия меня выдвинула и, считайте, приказала. Еще до вчерашнего вечера я даже мечтать не мог, что буду сидеть в кресле председателя. Когда мне сказали, что моя кандидатура получила позитивный отзыв в Киеве, я воспринял это даже как шутку. Но вчера поздно вечером фракция БПП «Солидарность» приняла решение о поддержке моей кандидатуры, и я понял, что это — удачная шутка. А сегодня случилось то, что случилось…
    В ответ на просьбу рассказать о себе новый председатель облсовета представился так: «Семен Павлович Салатенко, 1983 года рождения, общественный активист, революционер, два высших образования (Сумской педуниверситет и УАБД), председатель облорганизации «Батьківщина молода», участник революций на траве, достоинства, доброволец АТО, служил в составе батальона «Днепр-1». Работаю с 17 лет. Долгое время — на юридической ниве. Возглавлял юридическую приемную ВО «Батьківшина» в области, был зампредседателя фракции ВО по юридическим вопросам в горсовете, будучи депутатом Сумского горсовета
    6-го созыва (2010-2015 годы). Да, у меня нет административного опыта. Думаю, сначала будет довольно сложно. Но научусь. А может, это и лучше, что не имею такого опыта и всех тех негативных моментов, которые тянутся за старой школой».

  24. Вчора, у День захисника Вітчизни, на Театральній площі обласного центру відбулася виставка військової техніки, яку представляли прикордонники, нацгвардійці та волонтери.

    Жителі міста, пише сайт Еveryday.Sumy, мали можливість не лише оглянути види озброєння та військових машин, але й потримати в руках автомати, гвинтівки, «снайпери», посидіти за кермом техніки. Особливу цікавість до виставки виявили дітлахи. Прийшли пофотографуватися на фоні військової техніки навіть молодожони.

    За словами військовиків, на площі була представлена техніка, яка виконувала завдання в зоні проведення АТО: автомобілі КрАЗ-КУГУАР, Форд-Рейнджер, рухомий мобільний комплекс для здійснення прикордонного контролю, БМП, а також КрАЗ-капсула для перевезення особового складу.

    Відвідав виставку у повній військовій амуніції і голова Сумської обласної ради Семен Салатенко (на фото)

    Источник публикации: http://everyday.sumy.ua/centr-sum-zapolonila-vijskova-texnika/

  25. Если готовимся — значит минский пузырь должен лопнуть. План: пробиться до Новоазовска и закрепиться на русской границе. Далее резко и надолго отрезать ЛНР-ДНР от электроэнергии и газа (последнее сложновато), не покупать у них уголь. После выборов в США закупить у них оружие и боеприпасы (последнее важнее), а далее вперед.

  26. Вчерашний день в Украине Гоблин назвал “нацистским шабашем”. А я думал, что нацистский шабаш — это встречать на захваченной территории и жать руки тем, кто приехал в нашу страну убивать украинцев под знамёнами свастики https://twitter.com/CrimeaUA1/status/787039123571896321 (фото-напоминание Гоблину и ссылка на его скулёж).
    роССия настолько великая и мощная, что оказалась неспособна не только улучшить уровень жизни предателей, которые продались за обещания, но и не в состоянии поддержать их жизнь на украинском уровне, который был до аннексии. Что-то с мощью не так да и вЯличие подкачЯло.

  27. Всі народні депутати з сумських мажоритарників працюють на своїх округах. Немає депутата, який би не працював. Відносини, безумовно, складаються по-різному. Найбільш тісні стосунки у мене з Олегом Медуницею, Миколою Лавриком і Олександром Сугонякою. З ними я бачусь і спілкуюсь найчастіше.
    А з Андрієм Деркачем бачитись доводиться не дуже часто. Він дуже непроста людина як особистість. Але стосунки нормальні, робочі. Аналогічно з Ігорем Молотком, який також перебуває у групі “Воля народу”. Раніше частіше відбувалося спілкування з Владиславом Бухарєвим, але, на жаль, темп співпраці нині дещо знизився. Зі свого боку жодної протидії співпраці я, повірте, не чиню. Бо коли Владислав Вікторович приїздить на свій округ, всі голови районних адміністрацій, і я на цьому наполягаю, мають співпрацювати і разом вирішувати проблеми.
    Щодо впливу депутатів на політику в області, то всі вони, безумовно, такий вплив мають. Тим більше що з кожним з депутатів так чи інакше пов’язана та чи інша сила, представлена в обласній раді.
    Якщо йдеться про Деркача, то це “Воля народу”, якщо Бухарєв, то “Батьківщина”. Так само Лаврик та Сугоняко мають вплив на депутатів БПП.

  28. Всі народні депутати з сумських мажоритарників працюють на своїх округах. Немає депутата, який би не працював. Відносини, безумовно, складаються по-різному. Найбільш тісні стосунки у мене з Олегом Медуницею, Миколою Лавриком і Олександром Сугонякою. З ними я бачусь і спілкуюсь найчастіше.
    А з Андрієм Деркачем бачитись доводиться не дуже часто. Він дуже непроста людина як особистість. Але стосунки нормальні, робочі. Аналогічно з Ігорем Молотком, який також перебуває у групі “Воля народу”. Раніше частіше відбувалося спілкування з Владиславом Бухарєвим, але, на жаль, темп співпраці нині дещо знизився. Зі свого боку жодної протидії співпраці я, повірте, не чиню. Бо коли Владислав Вікторович приїздить на свій округ, всі голови районних адміністрацій, і я на цьому наполягаю, мають співпрацювати і разом вирішувати проблеми.
    Щодо впливу депутатів на політику в області, то всі вони, безумовно, такий вплив мають. Тим більше що з кожним з депутатів так чи інакше пов’язана та чи інша сила, представлена в обласній раді.
    Якщо йдеться про Деркача, то це “Воля народу”, якщо Бухарєв, то “Батьківщина”. Так само Лаврик та Сугоняко мають вплив на депутатів БПП.

  29. Tеррорист Арсений “Моторола” Павлов — уничтожен. Своими же подельниками по человеконенавистническому террористическому интернационалу. Таков печальный конец всех таких ублюдков на нашей украинской земле!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ