Человек не терпит насилия!

Організація «Євромайдан-Дніпро» розглянути питання майдану

Україна
Дніпропетровська Громадська організація
«Євромайдан-Дніпро»
ЄДРПОУ:39147163, свідоцтво про реєстрацію №1417294 від 21.03.2014р
Україна 49000, м. Дніпропетровськ, площа Героїв Майдану 1, оф. 356
адреса для листування : 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 52-А/23.
www.maidan-dnepr.org e-mail: [email protected] конт.тел. +38 067 277 4 555.

Голові Дніпропетровської ОДА
Голові обласної ради
Прокурору області
Начальнику поліції Дніпропетровської області
Начальнику обласного управління СБУ
Дніпропетровському міському Голові
Для підтримки та допомоги: Президенту України Петру Порошенко
Голові Верховної ради України
Прем’єр міністру України

ЗВЕРНЕННЯ
«що до проведення зустрічі з громадськістю»

На жаль, добра практика Ваших зустрічей з громадськістю, останнім часом припинена. Але ж необхідність в спілкуванні активної частини громади з Вами, як з керівників влади та правоохоронних органів не зникла, виникають багато питань, які ми хотіли би доносити до Вас особисто, до того ж є факти саботажу Ваших підлеглих по виконанню діючого законодавства, та навіть Ваших порад та наказів.
Виходячи з цього, просимо Вас призначити день та час зустрічі з громадськістю, про це пропонуємо повідомити нас будь яким зручним для Вас засобом .
Для того, що б спілкування пройшло коректно, дієво, в короткий час, повідомляємо Вам про питання, що турбують громадськість на сьогодні:
1. Наш активіст повідомив нам факт відмови воякам з АТО, в працевлаштуванні в міському відділенні поліції Дніпропетровська. Є конкретні призвища тих, кому відмовили.
2. Нещодавно стався прикрий факт незрозумілої зміни керівника місцевого військового шпиталю, який викликав обурення волонтерів та вояків АТО.
3. Припинені зустрічі з громадою Прокурора області, ці зустрічі стали випадковими, спонтанними, та на рівні його заступників.
4. Таємно від більшості громадських організацій складена громадська рада при СБУ, що не може не турбувати спільноту. Окремі співробітники відомства налагоджують співпрацю з тими «активістами», які не мали відношення до участі в революції гідності, та мають маргінальне минуле, що мабуть зручно для маніпуляцій і провокацій середи активної нормальної громадськості. Є випадки участі співробітників СБУ в замовних провокаціях, які потім стають приводом для очорнення в ЗМІ РФ громадських активістів, та нашого вищого керівництва ,
5. Органи місцевої влади нажаль байдуже ставляться до незаконних захоплень берегів річок Дніпра, Оріль, Самара та інших. Нових рішень по цьому немає, кримінальне переслідування також відсутнє. Наприклад «президент новоросії» Олег Царьов, продовжує зберігати за собою 10,5 га берега Дніпра.
6. Також Ваші інстанції чомусь замовчують факт про викрадення у громади міста Дніпропетровська 96 об’єктів .
7. Загубився факт привласнення історичної будівлі, що належала Жовтневому відділу освіти, яку вкрав разом з тещею колишній ПРівець і екснардеп Ступак.
8. Закон про очищення влади невиконан, в більшості виконкомів райрад, райдержадміністрацій всі ті ж заступники, начальники управлінь і відділів.
9. Незмінними залишаються держпосадовці лісових господарств області, заповідників, хоча там вони ж сприяють знищенню лісів, річок, заповідних зон.
10. Учасники революції гідності, навіть ті, що мають гідну освіту і досвід роботи, ігноруються при вирішенні кадрових питань.
11. Імітується робота по захисту прав дітей, та збереження майна дітей сиріт. В минулі роки низка держслужблвців була помічена прокуратурою в крадіжці квартир дітей сиріт, коштів з їх соціальних гарантій, але ж кількість тих хто притягнутий до відповідальності збігається до нуля. Навіть кадрові зміни в Державі, не привели в нашому регіоні до зміні тих посадовців, що відзначилися у обкраданні дітей.
12. Якість харчування у школах і дитячих садочках міста завжди була на межі незадовільної, при цьому в низці районів обласного центру 23 роки поспіль, послуги харчування надавалися одними ж тими ж комерційними структурами.
13. Прихований злочин по незаконному видобутку з під ґрунту металобрухту, та знищення зелених насаджень, про якій повідомив поліції наш активіст Єрошкин, під час злочину, якій стався біля міської лікарні № 4, на ж/м Західний, ще 07.03.2015р.. Черговий наряд затримав злочинців, встановив їх особи, але ж керівник районного відділення поліції відпустив злочинців, кримінальне провадження не порушене.
14. В 2014 році, наш активіст Кашик, зробив заяву про злочин – незаконне захоплення лісової земельної ділянки в Кіровському лісництві, гр. Лісічним. На сьогодні діє рішення суду про звільнення земельної ділянки, але ж Дніпропетровській відділ поліції не вбачає злочину, в якому до речі замішані посадові особи з управління лісового господарства.
15. Наш активіст Жих, в червні минулого року зафіксував злочин в АНД районі по незаконному видобутку піску відомим злочинцями (гр.Жирко), при цьому був жорстоко побитий. Кримінальне провадження стосовно незаконного видобутку піску відсутнє, а справа по побиттю журналіста і нашого активіста не розслідується під різними надуманими приводами.
16. Наш активіст Кожушко, в минулому році надав заяву про злочин, стосовно незаконних земельних оборудок головами комісій міськради Дніпропетровська Царьовим і Лупандіним, які по оцінкам народного депутата Денисенка, завдали шкоду Державі в розмірі 300 000 доларів США. Слідство імітується, реального розслідування не має.
17. Наш активіст Руденко викрив злочин, що до розкрадання Державного майна на заводі ДП «ДЕВЗ», приблизна шкода Державі більше 40 000 000 гривень. Лише з березня, при новій слідчій Ухваткіної, почалися хоч якийсь дії по розслідуванню резонансного злочину, але слідча станом на вчора немає супроводу та допомоги від оперативників, за нею та вказаною справою ніхто не закріплений, доручення слідчої виконуються мляво, це є неприпустимим.
18. 04.03.2016р. біля інформагенції «Дніпро пост» та телеканалу 34, була спроба нападу на наше керівництво, перед прес конференцією, де ми виступали в законний засіб проти тарифів. Особи в кількості до 20 чоловік, з холодною зброєю, зірвали наш мирний та законний захід. Вони представилися «Правий сектор», але ж ми знаємо і товаріщюємо з «Правим сектором», це були самозванці. Їх особи частково встановили поліцейські, але ж нас ніхто не викликає, не опитує, взагалі невідомо про наявність кримінального провадження, хоча заяву про злочин, ми надали до міської поліції того ж дня.
19. 08.05.2013 року, в Ленінському районі відбувся захід Партії регіонів «Проти фашизму», де колишній голова райради Коваленко, його заступник Стрельніков, начальниця служби у справах дітей Гулідова, поливали брудом Петра Порошенко, Арсенія Яценюка, Віталія Клічко, при цьому зловживая владою, в учбовий час та спеку в 30 градусів, зігнали на захід, що вібувся на Набережній у Молодіжного парку, біля 200 дітей молодшого і середнього віку. Наші заяви 2014-2015 років, залишилися без відповідного законного реагування. Знущання над дітьми прощати не можна.
20. Немає жодних відомостей про розгляд справи побиття Євромайдану в Дніпропетровську, що стався на Європейській площі 23.11.2013 року. В лавах нашої організації є декілька потерпілих, хоча цього статусу їм не надано, слідство свідками та доказами не цікавилося.
21. Бажаємо дізнатися, чи розслідуються зараз справа стосовно розгону мирного мітингу 26.01.2014р., з ким контактувати, що до надання свідчень і доказів, надання статусу потерпілого де яким нашим активістам.
22. З 2004 року йде нахабне знищення Кіровського лісництва. Та Орільского заповідника. Під виглядом санітарних та прохідних порубок, наймити разом з лісниками гектарами знищують здоровий дорослий ліс. Справи порушувалися, та вірогідно за хабар відразу закривалися. Жодного разу ніхто не перевірив на відповідність технічним, біологічним, законним нормам, так звані «поруб очні паспорти», ніхто не долучив до справ фахівців, експертів, не запитав висновків стосовно правил норм порубки, та не порівняв їх з фактичною порубкою, ніхто не встановлював що насправді рубають наші дуремари та дроворуби, тому і справи глохнуть не почавшись, а ліса все менше.
23. Продовжується нахабна незаконна забудівля на вул. Південна, що в істричній частині обласного центру. Всі служби заявили, що це незаконне будівництво, є заява про злочин від нашого активіста Котихова, але слідство не ведеться, а поліція як зачарована не може припинити незаконні дії злочинців забудовників.
24. Майже рік розслідується справа замаху на вбивство нашого активіста Руденко, в Дніпропетровському відділенню поліції. СМЄ, яке можна було отримати слідству ще наприкінці червня 2015 року, під тиском активістів і прокуратури, отримане слідством на днях. Злочинець відомий, ми займалися розслідуванням де кількох його злочинів, в тому числі і причетності до побиття майданівців (він один з керівників і фінансових донорів СК «Тайфу»), він неодноразово погрожував Руденко та іншим нашим активістам вбивством. А після того, як за нашою ініціативою через суд, в нього відібрали земельну ділянку, він організував під виглядом хуліганських дій, напад на Руденко, який вижив завдяки випадковим свідкам, які не дали банді довести свій намір вбивства до кінця. Вважаємо, що районне слідство наврядче розкриє тяжкий, але при цьому простий злочин.
25. Тільки з ЗМІ ми дізнаємося, що існують атестаційні комісії для поліції, з участю громадськості. Хотілось би знати, які вимоги до учасників з боку громадськості, як на практиці увійти в них, хто безпосередньо цим у Вас займається, хто з громадськості вже входить до їх складу та на яких підставах, і головне коли буде відбуватися ця атестація.

Голова ГО «Євромайдан – Дніпро» В.В.Таратушка

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ