Человек не терпит насилия!

Щодо будівництва на Ушинського 14 А

Службові особи ТОВ «Вагра» (директор та засновник в одній особі Абдуллаєв Вагіф Гамза Огли), завдяки погрозам комунальникам і громадянам помповою рушницею та побиття депутата Київради від Солом’янського району — Андрія Андрієва, коли останній захищав інтереси громади, спроміглися потрапити у «ТОП-10» скандальних забудов Києва та яке відбувалось на так званій Батиєвій горі.

Мабуть бажаючі очолити рейтинг скандальних забудов, Абдуллаєв Вагіф, як засновник ТОВ “Спектрсервіс-Трейд” (код 32731561) розпочав іншу незаконну забудову земельної ділянки у зоні щільної громадської забудови (житлові будинки, школа, дитячий садок та інше): кадастровий номер: 8000000000:72:011:0009, площею 0.118 га, по вулиці Ушинського, 14 «А», використовуючи аналогічну схему, що суперечить чинному законодавству.

Так, використовуючи «План-схему», яка містила НЕПРАВДИВУ ІНФОРМАЦІЮ та не відповідала дійсності, оскільки на ній не була зображена поряд побудована 23-х поверхова будівля, заступник міського голови — секретар Київради Герега Г.Ф., 25.12.2012 підписала Рішення Київської міської ради № 725/9009 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «Спектрсервіс-Трейд» для експлуатації, обслуговування та РЕКОНСТРУКЦІЇ нежитлової споруди – МАГАЗИНУ».

У наступному, Київська міська рада Рішенням від 23.10.2013 № 363/9851 передала ТОВ «Спектрсервіс-Трейд» земельну ділянку та затвердила відповідний проект землеустрою для експлуатації, обслуговування та РЕКОНСТРУКЦІЇ вже ІСНУЮЧОЇ нежитлової споруди — МАГАЗИНУ на вул. Ушинського, 14-а,

ТОВ “Спектрсервіс-Трейд” не зважаючи на цільове призначення: 03.07 (для будівництва та обслуговування будівель ТОРГІВЛІ), про що зазначено у Держземкадастрі, не зважаючи на вказане Рішення Київської міської ради щодо РЕКОНСТРУКЦІЇ вже існуючої нежитлової споруди – МАГАЗИНУ та п. 3.7 рішення, щодо вирішення питання про нове будівництво, не зважаючи на те, що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, цільове призначенні земельної ділянки: експлуатація, обслуговування та реконструкція нежитлової споруди – МАГАЗИНУ, виступило замовником проекту 14 поверхової будівлі та спромоглося якимось ЗАГАДКОВИМ ЧИНОМ отримати від Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві «Декларацію про початок будівельних робіт» № КВ 083152921090, якою передбачено будівництво ВЖЕ ІНШОГО за своїми характеристиками об’єкту: реконструкція (нове будівництво) нежитлового будинку під житловий будинок з вбудованими приміщеннями, ІІІ категорії складності.

Здійснивши 24.03.2016 підготовчі роботи з вирубку понад 10 дерев товщиною понад 20 см. на усій території земельної ділянки, ТОВ «Спектрсервіс-Трейд» фактично приступило до будівництва багатоповерхового будинку, не зважаючи на те, що згідно з ДБН А.2.2-3-2012, ДБН А.2.2-3-2004, РЕКОНСТРУКЦІЯ — це лише ПЕРЕБУДОВА введених в експлуатацію в установленому порядку об’єктів будівництва, та яка передбачає ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ НЕСУЧИХ і ОГОРОДЖУВАЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ.

Відповідні повідомлення про початок підготовчих робіт, повідомлення про початок будівельних робіт та декларація про початок підготовчих робіт взагалі не видавались.

Площа земельної ділянки, на якій планується здійснити будівництво багатоповерхівки не відповідає іншим Державним будівельним нормам України, зокрема ДБН 360-92** «Планування і забудова міських і сільських поселень», в частині визначенні мінімально розрахункової площі ділянки для окремого житлового будинку та здійснення реконструкції забудови без належного обґрунтування спеціальними техніко-економічних розрахунків, містобудівними і санітарно-гігієнічними вимогами.
При будівництві житлового будинки в існуючому житловому кварталі не передбачене забезпечення НОРМАЛЬНИХ УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ІСНУЮЧОЇ ЗАБУДОВИ.
Архітектурно-планувальну організацію цього району житлового будівництва та саме зазначеної будівлі здійснено БЕЗ УРАХУВАННЯМ НАВКОЛИШНЬОЇ ЗАБУДОВИ ТА БЕЗ З УРАХУВАННЯМ ЇЇ ХАРАКТЕРУ І ПОВЕРХОВОСТІ.

Крім того, в порушення ст. 15 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» при проектуванні, реконструкції, плануванні та забудові цієї земельної ділянки, не дотримані у тому числі вимоги санітарного законодавства.

В порушення Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, які затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 № 173 і зареєстровані в Міністерстві юстиції України 24.07.1996 за № 379/1404:
— планувальна організація території житлового району (кварталу), у даному випадку не забезпечує в житлі та на території поблизу будинку сприятливий мікроклімат, нормативні акустичний та інсоляційний режими і рівні хімічного забруднення навколишнього середовища, ПИТОМІ РОЗМІРИ ВІЛЬНИХ І ОЗЕЛЕНЕНИХ ПЛОЩ ДВОРІВ, що не відповідає будівельним нормам;
— дворову території будинку що буде побудовано не зможе бути озелененою відповідно до вимог державних стандартів, норм і правил, а також нормативно-правових актів у сфері містобудування, відповідно до площа смуги зелених насаджень повинна бути шириною НЕ МЕНШЕ 5 метрів по периметру житлового будинку або відповідної площі озеленення на вільній від забудови території подвір’я (вільна територія у даному випадку буде взагалі відсутню) та не забезпечить різних видів відпочинку та занять всіх груп населення, в тому числі майданчики для: ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, занять фізкультурою та спортом, відпочинку дорослого населення, господарського призначення (сушіння білизни, чистка речей, розміщення сміттєзбірників), спеціального призначення (відкриті майданчики для короткочасних та гостьових стоянок автомобілів);

Така ж схема була використана і ТОВ «Вагра», про що зазначено у Постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 17.02.2015 по справі № 826/8679/14.

З метою сприяння забудовнику, органами місцевого самоврядування крім цілковитої бездіяльності, ПОРУШЕНІ ВИМОГИ ст. 5 Закону України «Про основи містобудування», ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, який затверджено постановою КМУ від 25.05.2011 № 555, відповідно до яких при здійсненні містобудівної діяльності повинні бути УРАХОВАНІ ГРОМАДСЬКІ ІНТЕРЕСИ, а також ВИМОГИ ВЛАСНИКІВ БУДІВЕЛЬ, ЩО ОТОЧУЮТЬ МІСЦЕ БУДІВНИЦТВА.

Адже у даному випадку ні хто з тих, хто за законом зобов’язаний – навіть не спробував роз’яснити необхідність затвердження того чи іншого проекту, не вислухав можливо цілком обґрунтованих пропозицій, не дав використати можливість бути почутими, що вже зазіхає на визначені Конституцією права.

Згадайте, а чи не призвели у тому числі обмеження в свободах і правах громадян до політичних та суспільних змін в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року під час Революції Гідності?

Будівництво багатоповерхової будівлі у такому місці викликає живий суспільний інтерес з боку мешканців прилеглих житлових будинків та споживачів послуг розташованих в цьому районі об’єктів соціальної інфраструктури, оскільки порушуються їх законні права як власників квартир в будинках, що розташовані поряд.

Звернення до представників ТОВ «Спектрсервіс-Трейд», які проводять будівельні роботи, з приводу порушення прав мешканців та їх законних інтересів внаслідок будівництва багатоповерхового житлового будинку на цій земельній ділянці – жодного позитивного результату не надали, а викликали лише спроби нападу та у зв’язку з чим довелося звертатися до правоохоронних органів. І це мабуть тільки початок…
У даному випадку, з метою уникнення конфліктних ситуацій з мешканцями прилеглих житлових будинків та з метою дотримання забудовником вимог чинного законодавства, у першу чергу Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю повинна СКАСУВАТИ «Декларацію про початок будівельних робіт» № КВ 083152921090, або ж ВНЕСТИ в останню ЗМІНИ (з урахування всіх перелічених документів, за результатами проведеної реконструкції, повинен залишитись заклад торгівлі).
Такі дії Інспекція має право та ПОВИННА вчинити ці дії на підставі статті 39-1 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» та пункту 15 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, затвердженого постановою КМУ від 13.04.2011 № 466, у зв’язку з виявленням ФАКТУ ПОДАННЯ НЕДОСТОВІРНИХ ДАНИХ, наведених у надісланому ПОВІДОМЛЕННІ ЧИ ЗАРЕЄСТРОВАНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ, які є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом, зокрема якщо він збудований або будується на земельній ділянці, ЩО НЕ БУЛА ВІДВЕДЕНА ДЛЯ ЦІЄЇ МЕТИ.

Основним Законом нашої Держави визначено, що Україна є демократичною правовою державою; права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави; утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави; кожному гарантується право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб .

Згідно частини першої статті 6 Закону України «Про столицю України — місто-герой Київ» місцеве самоврядування у місті Києві здійснюється територіальною громадою міста як безпосередньо, так і через Київську міську раду, районні в місті ради (у разі їх утворення) та їх виконавчі органи.

У зв’язку із викладеним, просимо Вас вжити належних та своєчасних заходів реагування щодо недопущення будівництва за вказаною адресою багатоповерхівки, скасувати (анулювати) декларацію про початок будівельних робіт № КВ 083152921090 та надати при цьому відповідні запити (звернення, доручення вказівки, клопотання тощо) до відповідних установ і організацій, у тому числі правоохоронних та контролюючих органів.

Вважаємо, що проведення акцій протесту і перевірка на міцність м’язів представників забудовників та їх охоронців є досить крайнім заходом, тай в умовах сьогодення здоров’я представників обох сторін може ще стати в нагоді під час захисту кордонів нашої держави та прийняття участі в антитерористичній операції.
А тому, дуже хотілось би розв’язати це питання у конституційний спосіб та відповідно до вимог чинного законодавства.
Прохання підписати петицію https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=3137&icf=1

З повагою,

мешканці Солом’янського району міста Києва

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ