Человек не терпит насилия!

В УВОЛЬНЕНИИ ФЕДИКА ЖУРНАЛИСТЫ ИЩУТ «ПОЛИТИЧЕСКИЕ ПРИЧИНЫ», А В ПРОКУРАТУРЕ ГОВОРЯТ О «КРИМИНАЛЕ», «СУДЕБНОЙ ПЕРСПЕКТИВЕ» И СКАНДАЛЕ ОБЛПРОКУРОРА С УЧАСТИЕМ КУРАТОРА «ЛЬВОВСКОГО КЛАНА» В ГПУ БРЕЗДЕНЯ

Сообщение “Прокурорской правды” об увольнении прокурора Львовской области Романа Федика стала “хитом выходного” дня и одной из самых обсуждаемых тем понедельника, 21 марта. Официально известно, что приказ об увольнении зашел в регион 18-м числом, и в публичном медиапространстве практически не обсуждаются причины такого решения.

fediiikpr

(Роман Федик)

При этом, часть журналистов увидели в кадровом решении главы ГПУ Виктора Шокина “политические мотивы”. Так, издание “Страна” пишет что одной из причин увольнения прокурора может быть перемирие президента Петра Порошенко с олигархом Игорем Коломойским, заключенного 15 марта 2016 года. Якобы в рамках “терок” гаранта Конституции с “Беней” было решено убрать из прокуратуры Львовщины Федика ввиду “старых обид”. Ранее “Прокурорская правда” необнократно писала, что Федик будучи прокурором Днепропетровской области оказался во враждебных отношениях как с самим олигархом, так и его близким, на тот момент, другом и партнером — Геннадием Корбаном. Тем более что сам Корбан решением суда 15 марта был выпущен из СИЗО под домашний арест.

Параллельно с этим журналисты уточняют, что Федик уже давно готовился на вылет так как не прижился на Львовщине с момента назначения в конце 2014 года. Напомним, что ровно год назад “Прокурорская правда” писала, как его люстрации добивался скандальный нардеп из группы “поддержки Коломойского”, содержанец олигарха Владимир Парасюк, а также компания заезжих “активистов” из Автомайдана. Сам руководитель облпрокуратуры тогда оперативно спрятался на больничном. Оппоненты Федика даже зарегистрировали электронную петицию к президенту Петру Порошенко с требованием уволить Львовского областного прокурора, но она набрала… всего 93 голоса. 

Кроме того, в увольнении Федика увидели и потенциальные ”следы Яремы и Залиско”. Так, по данным СМИ бывший генпрокурор, перед своим уходом в отставку в феврале 2015 года, якобы просил Шокина не трогать прокурора Львовщины и до поры до времени это “завещание”выполнялось. Однако с учетом назревающего передела кресел в верхушке ГПУ, а также необходимости нахождения “хлебного места” для еще одного ставленника Яремы — нынешнего зама главы ГПУ Олега Залиско, весной 2016 года на Резницкой решили “пересдать карты” в колоде. Отметим, что потенциальный уход Залиско наконец-таки решит казус “лишнего” зама генпрокурора (напомним, что после отставки Виталия Касько на данный момент у Шокина 7 заместителей, хотя законом “О прокуратуре” предусмотрено только 6).

Добавим, что ранее виды на должность прокурора Львовской области якобы были обещаны лидеру партии “Самопомощь” Андрею Садовому — как писала “Прокурорская правда” именно эта должность шла в пакете договоренностей за отданые голоса его политсилы за отставку главы СБУ Валентина Наливайченко летом 2015 года. Впрочем, никаких официальных кадровых решений постфактум якобы имевших место быть договорняков для прокуратуры Львовской области тогда не последовало.

Впрочем, один из наиболее авторитетных экспертов в “прокурорской тематике” — журналист, экс-глава Консультативного совета при ГПУ Владимир Бойко в комментарии “Прокурорской правде” заявил, что настоящей причиной увольнения Федика является “криминал”. “Эта история может иметь судебную перспективу”, — уточнил он в своем Fb, намекнув на потенциальное возбуждение уголовного производства в отношении уволенного законника.

Характерная деталь, которая косвенно подтверждает информацию Бойко — законник был не просто смещен с должности (с дальнейшим переводом на новое место работы), а и уволен из органов прокуратуры. Собеседники в ГПУ категорически отказываются комментировать настоящие мотивы “опалы Федика”, говоря о “скандале”, и на правах анонимности кивая в сторону заместителя прокурора Львовской области Владимира Брезденя. Не исключено, что у последнего произошел конфликт с Федиком, частичным разрешением которого и стало увольнение облпрокурора.

brezdenprpr

(Владимир Брездень)

О влиятельности непубличного Брезденя на Западной Украине постмайданного периода слагают легенды — несмотря на свою непубличность, является одним из самых влиятельных представителей “львовского клана” в ГПУ. Так, именно его ставленник — бывший прокурор Золочевского района латифундист Андрей Довгань в декабре 2015 года был назначен начальником управления процессуального руководства, поддержки гособвинения и представительства в суде Специализированной антикоррупционной прокуратуры. По информации источников, именно Довгань фактически и заправляет в САП при свадебном “30-летнем генерале” — антикоррупционном прокуроре Назаре Холодницком в новосозданном ведомстве. Помимо этого именно на Брезденя якобы возложена миссия “коммуникации” львовского “криминального клана” с генпрокурором Виктором Шокиным, которому “передаются благодарности за успешно непроделанную работу”.

Прокурорская правда

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Федика, педика, брезданя или просто бзданя уволили. И по какой причине.

    Находятся они на “службе” или нет — мне по хрен. От их протирания штанов в прокурорском кресле у меня в кишене не прибавляется

    Когда эти оранжевые бездарные твари займутся экономикой, чтобы можно было работать и зарабатывать?

    Без оглядок на яйценюхов, федиков, партии, объединения, лозунги, фракции, звиздежь и прочую шлоебень-хренотень

  2. Та це Федика — Педика підставив Олежко Сенюк, бо всюди лазить не по своїм об’єктам на теренах Львівщина, затримуючи митників, податківців, міліціантів, треба було його задавити, коли цей Львівський рагуль починав в прокуратурі м.Львова, чекай Сенюку після звільнення Шокіна й тобі копанця в сраку дадуть, вже мабуть тесть не поможе.

  3. Дивлячись на фотографію заступника прокурора області шановного Володимира Поліщука (вчився разом з В.Каськом) хочеться сказати словами героя одного епізоду з “Діамантової руки”: “Володька, ти почему уси сбріл?!”

  4. Не будет порядка, пока назначения в прокуратуру будут по принципу “а чей он”, имея в ыиду какую-то близость к Президенту. к какой-то партии, премьеру и т.д.Когда будут назначать за то, что имеет светлую голову, неподкупный характер, хнания и профессиональный опыт, где он очень необходим. А у особей, о которых идет речь, опытв другом=лизать определекнные места у назначателей и хапать, хапать и хапать. Жаль до слез прокуратуру да и не только ее.

  5. Прокуратура Львівської області, хоче їздити на власних трамваях і розслідує справу 7 років
    Слідчий Андрій Пшеничка вимагав за закриття справи 50 тисяч доларів США та трамвай у власність

    Сьогодні піде мова про одіозних фігур прокуратури Львівської області, які пережили часи Кучми та Януковича та продовжують вимагати хабарі не зважаючи на важкий час в країні. Вони як сиділи в своїх шкіряних кріслах та теплих кабінетах і набивали кишені грошима так і продовжують займатися своїми брудними справами.
    1 квітня 2009 року порушено кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України. Тоді ЛКП «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко.
    Так минуло 7 років розслідування кримінальної справи в різних правоохоронних органах і аж тепер коли справа потрапила в руки слідчому Андрію Пшеничці, він вирішив успішно заробити.
    Слідчий Пшеничка після не отримання заявленої суми у розмірі 50 тисяч доларів США повідомив: «якщо ви не розумієте то я все рівно візьму з другої сторони, яка Вас замовила», адже він намагався помогти. І після цих слів пішов процес. Слідчий почав викликаючи через день на допити та очні ставки Федоренка, ігноруючи заяви адвоката, не беручи до уваги всі нові докази та факти по справі, спираючись на висновки 5 річної давності, які були зроблені без врахування ново виявлених обставин по справі, не призначаючи нових експертиз.
    Так на суді він заявив та подав неправдиве клопотання, що Андрій Федоренко своїми діями завдав майнову шкоду бюджету у розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ, приховав від суду реальні матеріали справи та відобразив не достовірну інформацію, адже тільки так він міг наголосити, що він може все і що моя відмова на його пропозицію вилазить боком.
    На думку Андрія Пшенички, перебуваючи на волі, А. Федоренко може переховуватися від слідства і суду, впливати на свідків та перешкоджати об’єктивному розслідуванню 7 річного кримінального провадження . Лише треба вдуматися в ці слова А. Федоренко 7 років не перешкоджав розслідуванню справи, а зараз раптом став перешкоджати??? Це як назвати наповнення бюджету внесенням застави в розмірі майже 7 мільйонів гривень чи всесильність Андрія Пшенички та його однодумців?
    Чим мотивувався суд виносячи заставу у розмірі 6 млн 896 тис при збитках в справі у розмірі 2 млн 249 тис. грн? А більше дивує, що середньо місячному заробітку людини в Україні становить 3-5 тис грн.. в місяць поділити на суму застави ЦЕ 143 роки, щоб накопичити ці кошти одній людині ЦЕ Ж ПОВНИЙ АБСУРД!!!!
    Повним абсурдом являється і розслідування даної справи від дати події, а це 2007 та 2008 рік ВДУМАЙТЕСЯ В ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ШВИДКІСТЬ правоохоронних органів в цілому? А чому Андрій Пшеничка не взяв на розслідування справу 20 річної давності чи там розрахунки по закриттю пройшли успішно і не має потреби?
    Всі люди розуміють, що господарська діяльність спрямована на заробіток та на отримання прибутків і якщо місто Лева бажало зекономити на цьому то воно без жодних проблем могло закупити на пряму дані трамваї і не давати заробляти бізнесу та фірмам, які так само платять податки та несуть свої витрати та час, а якщо не хотіло виконувати та тратити свій час то мусило розуміти, що фірми які закупляють трамваї будуть заробляти продаючи дорожче.
    Як повідомили з неофіційних джерел справою на пряму опікується заступник прокурора області Володимир Брездень (нагадаємо, що останній працює в прокуратурі більше 10 років не раз возив п. Пшонки «золоті батони») і всі фінансові потоки та вказівки, щодо кримінальних проваджень залежать від нього, останній має вплив на суддів та вирішує долю усіх кримінальних проваджень Львівської області адже являється чорним касиром Генеральної прокуратури України, а саме п. Юрієм Севруком.
    З такими працівниками прокуратури Львівської області вона ніколи не буде законна, чесна та гідна. Адже такі працівники паплюжать службу в цілому, вони до глибини душі пропитані брехнею та отриманням хабарів без яких не уявляють своє життя. І найболючішим є те, що вони не тільки далі продовжують працювати та ганьбити ім’я прокуратури, але й принижують громадян України, яких цинічно обманють, залякують і завдяки брудним справам наповнюють свої кишені хабарями та подяками.

  6. піде мова про одіозних фігур прокуратури Львівської області, які пережили часи Кучми та Януковича та продовжують вимагати хабарі не зважаючи на важкий час в країні. Вони як сиділи в своїх шкіряних кріслах та теплих кабінетах і набивали кишені грошима так і продовжують займатися своїми брудними справами.
    1 квітня 2009 року порушено кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України. Тоді ЛКП «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко.
    Так минуло 7 років розслідування кримінальної справи в різних правоохоронних органах і аж тепер коли справа потрапила в руки слідчому Андрію Пшеничці, він вирішив успішно заробити.
    Слідчий Пшеничка після не отримання заявленої суми у розмірі 50 тисяч доларів США повідомив: «якщо ви не розумієте то я все рівно візьму з другої сторони, яка Вас замовила», адже він намагався помогти. І після цих слів пішов процес. Слідчий почав викликаючи через день на допити та очні ставки Федоренка, ігноруючи заяви адвоката, не беручи до уваги всі нові докази та факти по справі, спираючись на висновки 5 річної давності, які були зроблені без врахування ново виявлених обставин по справі, не призначаючи нових експертиз.
    Так на суді він заявив та подав неправдиве клопотання, що Андрій Федоренко своїми діями завдав майнову шкоду бюджету у розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ, приховав від суду реальні матеріали справи та відобразив не достовірну інформацію, адже тільки так він міг наголосити, що він може все і що моя відмова на його пропозицію вилазить боком.
    На думку Андрія Пшенички, перебуваючи на волі, А. Федоренко може переховуватися від слідства і суду, впливати на свідків та перешкоджати об’єктивному розслідуванню 7 річного кримінального провадження . Лише треба вдуматися в ці слова А. Федоренко 7 років не перешкоджав розслідуванню справи, а зараз раптом став перешкоджати??? Це як назвати наповнення бюджету внесенням застави в розмірі майже 7 мільйонів гривень чи всесильність Андрія Пшенички та його однодумців?
    Чим мотивувався суд виносячи заставу у розмірі 6 млн 896 тис при збитках в справі у розмірі 2 млн 249 тис. грн? А більше дивує, що середньо місячному заробітку людини в Україні становить 3-5 тис грн.. в місяць поділити на суму застави ЦЕ 143 роки, щоб накопичити ці кошти одній людині ЦЕ Ж ПОВНИЙ АБСУРД!!!!
    Повним абсурдом являється і розслідування даної справи від дати події, а це 2007 та 2008 рік ВДУМАЙТЕСЯ В ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ШВИДКІСТЬ правоохоронних органів в цілому? А чому Андрій Пшеничка не взяв на розслідування справу 20 річної давності чи там розрахунки по закриттю пройшли успішно і не має потреби?
    Всі люди розуміють, що господарська діяльність спрямована на заробіток та на отримання прибутків і якщо місто Лева бажало зекономити на цьому то воно без жодних проблем могло закупити на пряму дані трамваї і не давати заробляти бізнесу та фірмам, які так само платять податки та несуть свої витрати та час, а якщо не хотіло виконувати та тратити свій час то мусило розуміти, що фірми які закупляють трамваї будуть заробляти продаючи дорожче.
    Як повідомили з неофіційних джерел справою на пряму опікується заступник прокурора області Володимир Брездень (нагадаємо, що останній працює в прокуратурі більше 10 років не раз возив п. Пшонки «золоті батони») і всі фінансові потоки та вказівки, щодо кримінальних проваджень залежать від нього, останній має вплив на суддів та вирішує долю усіх кримінальних проваджень Львівської області адже являється чорним касиром Генеральної прокуратури України, а саме п. Юрієм Севруком.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ