Человек не терпит насилия!

Свій до свого по не своє: кому Івано-Франківська ОДА роздає ліси

Коли бізнесмени йдуть у владу, вони одностайно обіцяють міняти країну і покращувати життя громадян. Втім, як правило, покращують вони життя дуже небагатьох, “своїх” громадян.
В центрі — голова ІФОДА Олег Гончарук, справа — Андрій Дзвінчук. Фото з фейсбук-сторінки Дзвінчука.В центрі — голова ІФОДА Олег Гончарук, справа — Андрій Дзвінчук. Фото з фейсбук-сторінки Дзвінчука.

Тому що не заради країни йдуть мільйонери у владу. А задля доступу до ресурсів країни, можливості ними розпоряджатися на свій розсуд. 

От нещодавно перший заступник голови ОДА, відомий у Франківську бізнесмен Сергій Басараб підписав розпорядження про передачу більше 5 гектарів лісу громадській організації ГО “Спортивне-рекреаційне об’єднання “Здорова нація” на 15 років.

Навіщо громадській організації така площа, чи раптом це не є чиясь кишенькова ГО, через яку на пільгових умовах отримують гектари лісу? Хто є засновником організації, з ким вона пов’язана?!

Громадська організація зареєстрована за адресою: 78500, Івано-Франківська обл., місто Яремче, вул. Свободи, 272. Засновниками є Стефуранчин Василь Іванович, який проживає в селі Бабин Косівського району та Мартищук Андрій Миколайович, який проживає в селі Річка Косівського району.

Ніби не вельми помітні люди, хоча мають, напевне, дуже вагомі громадські заслуги, якщо спромоглися отримати від керівництва області 5 га лісу.

Проте п. Мартищук не тільки займається громадською роботою, а ще є керівником підприємства ТОВ ВКФ “КЕРМАНИЧ І К”. До засновників цієї компанії належать: Мартищук Марія Лук’янівна з села Річка Косівського району, Дзвінчук Андрій Дмитрович і Стефуранчин Василь Іванонович з с. Бабин Косівського району. І тут все стає більш-менш зрозуміло, звідки ноги ростуть.   

ліс Дзвінчук

Дзвінчук Андрій Дмитрович – син відомого прикарпатцям “реформатора” (голова так званого Офісу реформ, який займається питаннями децентралізації), колишнього освітянина Дмитра Дзвінчука. Андрія Дзвінчука добре знають на Яремчанщині як підприємця – засновника та керівника двох фірм: ТОВ “ІНТЕРСКОЛ-БУД” та ТОВ ”СКАЙ-БУД”.

За традиціями партії “Солідарність” бізнес і політика є нероздільними, тому Андрій Дзвінчук брав участь у місцевих виборах 2015 року. Був кандидатом на посаду міського голови міста Яремчі від Блоку Петра Порошенка.

Як писала тоді газета “Галицький кореспондент”, Андрій Дзвінчук також є власником мережі прокатних пунктів “Dzvin Ski” та має безпосередній стосунок до ресторану “Альпійський”, що в Яремчі. Власником цього закладу громадського харчування є його дружина. 

Друзі п. Андрія Дзвінчука (у соцмережі вони також у френдах) створили громадську організацію, забажали отримати в тимчасове користування лісову ділянку площею 5,0374 га, і з доброї волі першого заступника голови ОДА Сергій Басараба 9.03.2016 р. було підписано відповідне розпорядження (№114).

Сам Сергій Басараб є депутатом Івано-Франківської обласної ради від тієї ж “Солідарності”, обраний громадою Верховинщини. Отже, молода команда громадських активістів, бізнесменів та політиків має чим займатися наступні 15 років. Що з цього отримає громада Прикарпаття? Припускаю, те, що і завжди, – дулю.

 
Наталія СербинГромадська активістка, волонтер, співзасновник ініціативи “Поранені SOS”.
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Пора кончать эту тему.Покаместь правят олигархи во главе с Порошенком ничего не изменится.Скоро не будет смерек на которой врагов можно повесить ,рек и ручьев что бы
    представителей олигархата утопить.Ну где вы видели чтобы сытый голодного понимал.

  2. друже , з цього всього виходить , що треба закривать проект ” україна” , бо у нинішньому виді він антінародний , і обслуговує інтереси олігархів та їх пристьорбувачив …а народу — лише злидні , голод та смерть … при проклятих ” комуністах” , з яких зробили цапа-відбувайла , так не мерли люди України як зараз , чи я не прав …

  3. Дураки. Хорошший чинуша это не значит что он не должен никому ничего давать. Дали 5 га, ну и что. Если не будут рубить лес и сделают территорию для каких то спортивних целей — молодцы. Если изрубят и построят больницу, пансионат и т.п. — молодцы. Если изрубят и построят частный дом — пидарасы. Кароче не хер бочку катить когда вообще ничего не понятно. А со статтьи вообще ниичего не понятно

  4. Ух как поржал! Действительно поржал! Давно так не смеялся! Макс, спасибо! ОБЯЗАТЕЛЬНО ТАМ ПОСТРОЯТ БОЛЬНИЦУ И СПОРТИВНЫЙ КОМПЛЕКС! Я бы так и зробыв. Чтоб быдло не шумело! Поставил-бы площадку на сотке с самодельными “тренажерами” с металлолома или смереки и киоск с названием “медпункт”. А Порошенковские СМИ добавят своего. И спортивным комплексом назовут и центром реабелитации. Даже Яценюк в бюджете деньги найдет для подготовки комплекса к приему оздоравливающихся! Ай-да молодцы! Сеня и Петья! Хорош ебать мозги! Не тяните! Давай приватизацию земли! Мы тебе бюджет пополним! Как и с оплатой аренды и землепользования землей, пока еще, принадлежащей государству Украина. И деньги Российского инвестора можете “привлечь”, как с фабриками и заводами во времена приватизации. Поправки только внесите. Российским фирмам и физическим лицам запрещено учавствовать в приватизации. Только фирмы с офшоров! Только так. И назовем это патриотично: борьба со страной оккупантом и привлечение иностранных инвестиций.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ