Человек не терпит насилия!

У Полтаві розслідують, як сбушник Солодун контролював фірму, що наживалася на «Укргазвидобуванні»

Слідче управління ГУ Національної поліції в Полтавській області розслідують розкрадання державних коштів колишнім керівником ДП «Полтавське управління геофізичних робіт», його заступником, а також представниками фірми «Полтавська геофізична компанія». Про це свідчить ухвала Октябрського районного суду м. Полтави від 29 лютого.

Протягом 2009-2012 років ТОВ «Полтавська геофізична компанія» виступала виконавцем промислово-геофізичних досліджень та прострілювально-вибухових робіт для ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України». За даними «Вісника держзакупівль», лише в жовтні 2010-го фірма отримала підряд вартістю 46,61 млн грн.
Оскільки фірма не мала кваліфікованого персоналу та необхідного обладнання, вона наймала субпідрядником та фактичним виконавцем робіт держпідприємство «Полтавське управління геофізичних робіт», яке було її номінальним суперником на тендерах «Укргазвидобування».
За даними слідства, фірма, зокрема, не оплатила держпідприємству роботи за договором від 15.09.2009. Торік суд стягнув з неї 2,82 млн грн боргу і штрафів. Однак витребувати ці гроші неможливо, бо «Полтавської геофізичної компанії» немає за місцем реєстрації, ніякого нерухомого та рухомого майна за нею не зареєстровано.
ТОВ «Полтавська геофізична компанія» у 2008 році заснували Руслан Меджидов, Олександр Рябоконь, Василь Солодун і Світлана Солодун.
Слідство встановило, що до створення і керування діяльністю фірми має пряме відношення Солодун Сергій Васильович, який на той час працював в Управлінні СБУ в Полтавській області. Він здійснював контроль по лінії паливо-енергетичного комплексу, в тому числі за ДП «Полтавське управління геофізичних робіт» і діяльністю тогочасного директора Володимира Гладуна.
У 2011 році засновником ТОВ «Полтавська геофізична компанія» стала компанія «American Trade Group Corporation» (США). Цю компанію заснував Дмитро Захарченко.

Наши гроши

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. и как они все успевают, эти СБУ-шники. и Родину зашитить от супостата, и бизнесом заниматься. комменты почитаешь- служба дни и ночи. без выходных и проходных. лютое начальство, отстойный УПК и бумага А4 за свои деньги.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ