Человек не терпит насилия!

ФОРУМ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ВЕТЕРАНІВ МВС

Довайте обсуждать как заставить Кабмин выполнить норми Законов о повышении пенсии в связи созданием Нацыональной полиции.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

637 ответов

  1. Да, на госслужбе получаю 3500, была пенсия ветерана — 4000. в связи с АТО, кризисом и еще чего то там — выплату в 2015 приостановили. Думал — потерплю, всей стране тяжело. А нет, продлили. Но ветеранам-военпенсам — с января возобновили. Читаю Законы….. а как же остальные ветераны, и НЕ ПОНИМАЮ. Написал в ПФ — послали мягко. ТОЛЬКО ВЕТЕРАНАМ ВОЕНПЕНСАМ. Думаю, стоит обращаться в прокуратуру, полицию, суд….

  2. ВР принимала закон, поэтому только она может и его отменить. Остальные ЗАКОННО на сегодня отвечают что не у дел. Вот такая получается нехорошая ситуация по поводу равенства и братства.Обращения в суд, прокуратуру ничего не даст, попробуй обратиться в приемную народного дпутата с обращением т.к. они своих шнурков насадили в каждом городе т.е. помощников, которые ведут прием граждан.

  3. А правильнее тебе , Вася, признаться по мобилизации на годик .. За это время будешь получать и пенсию свою и зарплату по прежнему месту работы и денежное содержание ))

  4. ВОЕНПЕНСУ
    Нет денег заплатить в военкомате, что бы взяли под мобилизацию…. Вы же знаете, это бизнес…. С моим здоровьем — дорого будет….

  5. Ось яке роз’яснення надало на сайті головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області
    У 2016 році набули чинності ряд законодавчих актів, якими внесено зміни до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі Закон) стосовно порядку проведення перерахунків пенсій військовослужбовцям.
    Зокрема Законом України від 15.07.2015 року № 614-VIII, який набув чинності з 01.01.2016 року, доповнено статтю 51 Закону частиною третьою.
    Відповідно внесених доповнень, перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб які мають право на такий перерахунок згідно з цим Законом або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення не проведений з вини органів Пенсійного фонду України або державних органів , які видають довідки для перерахунку пенсії, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком.
    Тобто, до внесення вказаних змін, якщо особа мала право на перерахунок, але такий не був своєчасно здійснений з вини органів Пенсійного фонду або уповноваженого органу, що подає довідки на перерахунок, провести доплату за попередній період було можливо не більше як за 12 місяців. Проте із внесенням цих змін, якщо особа має право на перерахунок, а такий не проведений їй вчасно – доплата проводитиметься без обмеження строком, з дня набуття права на підвищення пенсії.
    Таким чином, Закон України № № 614-VIII від 15.07.2015 року, не передбачає здійснення перерахунку пенсій з 01.01.2016 р., а визначає строки проведення перерахунків у випадку настання обставин (тобто коли Кабінет Міністрів України прийме рішення про підвищення грошового забезпечення) .
    Зважаючи на викладене, порядок проведення перерахунку військових пенсій на сьогоднішній день лишається незмінним та визначений абзацом 3 статті 63 ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», згідно з яким усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців.
    Перерахунок здійснюється на момент виникнення права і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
    Кабінетом Міністрів України визначено порядок проведення перерахунку органами Пенсійного фонду України та затверджено його Постановою № 45 від 13.02.2008 року.
    Відповідно до Порядку, у разі прийняття Кабінетом міністрів України рішення про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців, державні органи (Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ, Державна прикордонна Служба, Служба Безпеки України, інші.) повідомляє у п’ятиденний строк Пенсійному фонду України про підстави перерахунку пенсій військовослужбовцям офіційним листом.
    Пенсійний фонд України у п’ятиденний строк повідомляє свої головні управління (в даному випадку головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області) про надходження такої інформації.
    Головні управління у десятиденний строк складають списки пенсіонерів, відповідної категорії та подають їх в уповноважені органи (Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ, Державна прикордонна Служба, Служба Безпеки України, інші.)
    На підставі списків, уповноважений орган у місячний термін подає довідки про нове грошове забезпечення на кожного пенсіонера до головного управління Пенсійного фонду України.
    За довідками централізовано, без особистих звернень пенсіонера, проводиться перерахунок пенсії.
    На сьогоднішній день повідомлень щодо перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям, які отримують пенсію відповідно до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» до головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області не надходило.
    У випадку надходження повідомлення, перерахунок буде проведено у строки, визначені ст.. 51 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», тобто з дати виникнення права на нього без обмеження строком. Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення

    Як юрист вважаю, що для проведення перерахунку пенсій є усі законні підстави. В Законі 614 чітко зазначено, що у зв’язку із зміною хоча б одного з видів грошового забезпечення проводиться перерахунок. Закон має вищу юридичну силу, яку ще потрібно постанову, Є постанова 45 про порядок проведення перерахунку, є постанова про грошове забезпечення поліцейських. В даному роз’яснення не має логіки. Необхідно звертатися в суд і відстоювати свої права.

  6. никому и ничего не будут пересчитивать..всем пенсионерам успокоиться и жить по своим возможностям

  7. Неужели пенсионеры МВД Украины не заинтересованы в перерасчёте их пенсий, что такая маленькая активность в подписании петиции к президенту Украины? Проснись, встряхни костями, зарегистрируйся и подпиши петицию сам и попроси своих детей… пока не поздно… https://petition.president.gov.ua/petition/20402

  8. Смысл? Хоть одна петиция к презику реализована!? Да и вообще это не вопрос его юрисдикции, а кабмина. Да и наконец дать свои данные будущего активиста прям в руки СБУ!

  9. Смысл? Хоть одна петиция к презику реализована!? Да и вообще это не вопрос его юрисдикции, а кабмина. Да и наконец дать свои данные будущего активиста прям в руки СБУ!

  10. Подскажите а такая постанова КМ для пересчета пенсий не прокатит? http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/18-2016-%D0%BF она вроде точно после Постанови КМУ від 11.11.2015 р.№988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» если есть возможность закинте этот вопрос на форум сотрудников МВД Украины в раздел по пенсиям http://police-ua.com/showthread.php?t=16050&page=171

  11. мэнты мы з вамы
    В воскресенье, 21 февраля, на Софиевской площади в Киеве состоится митинг против решения Печерского районного суда о взятии под стражу патрульного полицейского Сергея Олийныка, смертельно ранившего пассажира во время задержания автомобиля-нарушителя в Киеве в ночь на 7 февраля. Источник: http://censor.net.ua/n375224 Источник: http://censor.net.ua/n375224

  12. Белый дом впервые называет вещи своими именами и от этого становится страшно.
    24 часа назадПросмотров: 18930
    211911CNN: «БАРАК ОБАМА ОБВИНИЛ ВЛАСТИ УКРАИНЫ В ГЕНОЦИДЕ СОБСТВЕННОГО НАРОДА»

    «Выступая в Вашингтоне перед представителями «Делового круглого стола» (Business Roundtable), Президент США Барак Обама обвинил власти Украины в развязывании геноцида против собственного народа» — передает американская радиостанция CNN.

    «Несмотря на всестороннюю поддержку, оказываемую Соединенными Штатами Украине, к сожалению, мы вынуждены констатировать, что ситуация в этой стране ухудшилась и продолжает ухудшаться. Выделяемые средства исчезают в неизвестном направлении, но только не на восстановление экономики страны.

    По всей видимости, государственная власть Украины не способна решать поставленные задачи по обеспечению достойной жизни своим гражданам. На всех направлениях ее деятельности процветает коррупция и нежелание выполнять возложенные функции по развитию промышленности и улучшению экономических показателей.
    Мы отмечаем значительный спад уровня жизни населения Украины, по-сути его бедственное положение. Неспособность и нежелание украинских властей что-то исправить, а, наоборот, действия направленные на то, чтобы в значительной мере ухудшить положение всего населения, трудно не назвать геноцидом собственного народа.» — констатировал Президент США Барак Обама.
    Ведущий CNN с иронией отмечает, что «Белый дом впервые называет вещи своими именами и от этого становится страшно.»

    Источник http://sminewss.com/cnn-barak-…
    Может теперь власти одумаются и вспомнят о своих гражданах, в частности и о пенсионерах силовых структур.

  13. Перерасчет пенсии будет только тогда, когда Аваков подпишет приказ о денежном обеспечении полицейских, а пока приказа нет, то не видать перерасчета пенсии. На данный момент действует приказ 499-2007 года ” Інструкція про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ”

  14. Перерахунок пенсій

    (згідно Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб») проводиться:

    за документами, що є у пенсійній справі, а також додатковими документами, поданими пенсіонерами на час перерахунку. При цьому, перерахунок провадиться за минулий час, але не більш як за 12 місяців з дня подання додаткових документів;
    у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України,. У разі якщо внаслідок перерахунку пенсій, передбаченого цією частиною, розміри пенсій звільненим зі служби військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, є нижчими, зберігаються розміри раніше призначених пенсій.

    Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 року № 45 «Про порядок проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” Міноборони, МВС, МНС, Мінтрансзв’язку, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, ДПА, Управління державної охорони, Адміністрація Держспецзв’язку, Адміністрація Держприкордонслужби, Державний департамент з питань виконання покарань повідомляють у п’ятиденний строк Пенсійному фонду України про підстави перерахунку пенсій військовослужбовцям. Пенсійний фонд України, у свою чергу, повідомляє у п’ятиденний строк з моменту надходження інформації від державних органів своїм головним управлінням в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі про підстави для проведення перерахунку пенсій та про необхідність підготовки списків осіб, пенсії яких підлягають перерахунку. Головні управління Пенсійного фонду України складають у десятиденний строк з моменту надходження зазначеної інформації списки та подають їх уповноваженим органам міністерств та відомств, які готують для перерахунку пенсії довідки про розмір грошового забезпечення кожної особи, зазначеної в списку та у місячний строк подають їх головним управлінням Пенсійного фонду України.

    Законом України від 15.07.2015 року № 614-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» внесено зміни до статті 51 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”:

    Перерахунок пенсій у зв’язку із зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на такий перерахунок згідно з цим Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством, не проведений з вини органів Пенсійного фонду України та/або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсії, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком.

    Цей Закон набрав чинності з 1 січня 2016 року.

    Для перерахунку пенсій враховуються:

    Посадовий оклад, оклад за військовим (спеціальним) званням та відсоткова надбавка за вислугу років — у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України або керівником державного органу у межах його повноважень на момент виникнення права на перерахунок за відповідною посадою та військовим (спеціальним) званням;
    Надбавки за знання та використання в роботі іноземної мови, почесне звання “заслужений” чи “народний”, службу в умовах режимних обмежень, спортивні звання, доплата за науковий ступінь кандидата або доктора наук та вчене звання — у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України на момент виникнення права на перерахунок, якщо вони були фактично встановлені особі;
    Щомісячні надбавки, доплати та підвищення, конкретні розміри яких за відповідними посадами (категоріями) установлені Кабінетом Міністрів України — у зазначених розмірах на момент виникнення права на перерахунок;
    Інші щомісячні надбавки, доплати (крім доплати, розмір якої визначається як різниця між розміром грошового забезпечення до і після запровадження нових умов його виплати), підвищення та щомісячна премія — у середніх розмірах, що фактично виплачені за місяць, у якому виникло право на перерахунок пенсії за відповідною посадою (посадами) у тому державному органі, звідки особа звільнилася на пенсію;
    Щомісячні надбавки за особливі умови служби (крім надбавки за службу у віддаленій місцевості) особам, звільненим з військової служби, які проходили службу та обслуговували ядерну зброю на об’єктах “С”, у складальних бригадах ремонтно-технічних баз, у складі екіпажів атомних підводних човнів, на території військових полігонів, де проводилися випробування ядерної зброї або навчання із застосуванням такої зброї, та у військових частинах, що обслуговували космодром “Байконур”, якщо такі надбавки виплачувалися їм на день звільнення із служби у відсотках посадового окладу, що встановлювалися до 1 січня 2008 р. для обчислення розміру пенсії, але не більше розміру надбавок за особливі умови служби відповідно до законодавства.

    Додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії, скасовані чи такі, що не виплачуються на момент виникнення права на перерахунок пенсії за відповідною посадою (посадами), крім зазначених у абзаці шостому цього пункту, для перерахунку пенсії не враховуються.

    Відповідною вважається посада, яка за класифікаційними характеристиками, зокрема назвою, розміром посадового окладу, функціональністю та організаційним рівнем підрозділу у структурі органу (організації, установи, військової частини тощо) прирівнюється до посади, з якої особа була звільнена.

    При цьому, для осіб, які звільнені із служби в 2008-2009 роках (крім осіб, виплата грошового забезпечення яким провадилася на умовах і в порядку, визначених постановами Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2005 р. N 748, від 3 вересня 2005 р. N 865, від 9 березня 2006 р. N 268 і від 15 листопада 2006 р. N 1588) або які померли (загинули) в зазначений період, середньомісячна сума щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премії визначається шляхом ділення загальної суми таких видів грошового забезпечення за останні фактичні місяці служби підряд перед звільненням (смертю) починаючи з січня 2008 р. на кількість таких місяців. При цьому для осіб, звільнених у січні 2008 р., сума щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премії визначається на день звільнення із служби з розрахунку таких виплат за повний місяць.”

  15. “Андрею з Днепра” Те, що ти написав відомо давно, але це ПФУ не бере до уваги, до того часу доки КМУ не прийме свою Постанову, щодо перерахунку пнсій. А її немає.Що далі?

  16. Выплата страховой пенсии неработающим пенсионерам

    Пенсионный фонд напоминает, что с 2016 года индексация страховых пенсий распространяется на страховые пенсии только неработающих пенсионеров. Работающим пенсионерам страховая пенсия продолжает выплачиваться в прежнем размере.

    При проведении февральской индексации неработающим считался пенсионер, который не осуществлял трудовую деятельность по состоянию на 30 сентября 2015 года и, если прекратил работать после 30 сентября 2015 году, не представил подтверждающие документы в ПФР.

    Если пенсионер прекратил трудовую деятельность после 30 сентября 2015 года, а именно в период с 1 октября 2015 года по 31 марта 2016 года, он может уведомить об этом Пенсионный фонд. Для этого пенсионер должен подать в ПФР заявление, предоставив подтверждающие документы о прекращении трудовой деятельности (в большинстве случаев – копия трудовой книжки). После рассмотрения заявления пенсионеру со следующего месяца начнется выплата страховой пенсии в повышенном на 4% размере – с учетом индексации, которая была проведена 1 февраля.

    Подтверждать прекращение трудовой деятельности в период с 1 октября 2015 года по 31 марта 2016 года и подавать заявление с соответствующими документами в ПФР гражданин может по 31 мая 2016 года. После чего в этом нет необходимости, поскольку со II квартала 2016 года для работодателей вводится ежемесячная упрощенная отчетность и факт осуществления работы будет автоматически определяться Пенсионным фондом на основании ежемесячных данных работодателей, которые будут отражаться в базе персонифицированного учета. По данным, полученным от работодателей, ПФР будет повышать страховые пенсии прекративших работать пенсионеров в беззаявительном порядке. Если же пенсионер возобновит трудовую деятельность, то размер его пенсии уменьшаться не будет.

    Прием заявлений осуществляют все территориальные органы ПФР. Заявление можно подать лично или через представителя, а также направить по почте с приложением подтверждающего документа или его копии, заверенной в установленном порядке.

    Система Orphus

  17. До тех пор, пока не будет издан приказ Министра о денежном обеспечении полицейских, пенсию пересчитывать никто не будет.А когда появиться данный приказ, то согласно ПКМУ №45 — 2008года, пенсии будут пересчитаны в соответствии с ПКМУ 3 988. 2015.

  18. МВД не обратилось в Пенсионный Фонд Украины о том, что возникли основыания для перерасчета пенсий песионерам МВД Украины ,вот ПФУ пенсии и не перерасчитывает. МВД считает , что КМУ не изменяло виды денежного содержания для (рядового та начальныцького складу органів внутрішніх справ чи для поліцейських. Постанова КМУ 988 ТІЛЬКИ ВСТАНОВИЛА ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ і песіонери МВС до цьго відношення не мають.ЧТО делать:нужно каждому индивидуально бороться за себя в суде…

  19. Я пишу не бред, а реальность. А ты Николай, сначала прочитай ЗУ № 2262-XII ПРО ПЕНСІЙНЕ забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб,ПКМУ № 988 від 11 листопада 2015 р. Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції, ЗУ № 580-VIII Про Національну поліцію та НАКАЗ № 499 від 31.12.2007року, що затвердив Інструкцію про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу ОВС.
    Бред ты пишешь сам.

  20. Наказа Міністра МВС Авакова ” Про грошове забезпечення працівників поліції” не має. На Тепреішній час діє наказ МВС 499.

  21. А как насчёт отменённых льгот ЖКХ?? ведь это полный маразм,отменить льготы на основании того что вступил в силу закон про нацполицию,а там видите ли нет льгот по оплате жкх.Но есть одно правило закон обратной силы не имеет.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ