Человек не терпит насилия!

ЧОМУ ПОТРІБНО В ГАЛУЗІ ОСВТИ ПРИПИНИТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ТАКИХ «БЛАГОДІЙНИХ» ФОНДІВ, ЯК ПРИВАТНИЙ КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «НАДІЇ ТА ДОБРА» ІМЕНІ ПРИЛІПКО В.І.

ЧОМУ ПОТРІБНО В ГАЛУЗІ ОСВТИ ПРИПИНИТИ ДІЯЛЬНІСТЬ ТАКИХ «БЛАГОДІЙНИХ» ФОНДІВ, ЯК ПРИВАТНИЙ КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «НАДІЇ ТА ДОБРА» ІМЕНІ ПРИЛІПКО В.І.

24 квітня 2015 року набув чинності Закон України «Про запобігання корупції». Цей Закон визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст і порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів.
Щоб побачити, як цей закон працює, та чи взагалі працює, в системі освіти і науки, треба подивитись на учбові заклади з їх працівниками через призму даного закону і поглибившись у статтю 3 «Суб’єкти, на яких поширюється дія цього Закону» визначитися, на кого поширюється його дія та кого можливо притягнути згідно зазначеного закону до відповідальності.
Відповідно до пункту 3 даної статті корупціонерами можуть бути «особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків», тобто директор загально-освітньої школи в певній мірі підпадає під класифікацію суб’єктів відповідальності даного закону.
Директор комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Багатопрофільний ліцей – фізико-математична школа загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №18 — центр дитячої та юнацької творчості «Надія» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» Приліпко Валентина Іванівна, розробила та напрацювала корупційну схему особистого збагачення та відмивання готівкових коштів, отриманих за рахунок добровільних внесків вчителів і батьків, діти яких навчаються в школі.
Для цього нею особисто було створено приватний Кіровоградській обласний благодійний фонд «Надії та добра» (ЄДРПОУ: 38340244), який було зареєстровано 07.09.2012 за адресом, по якому вона проживає (25031, м. Кіровоград, вул. Пацаєва, будинок 3, корпус 1, квартира 81). У створеному фонді Приліпко В.І. є директором, засновником і підписантом одночасно.
Будь-який фонд, якщо його статутом не передбачені бізнес проекти направлені на отримання прибутку, існує за рахунок добровільних пожертвувань, тому директор Фонду Приліпко В.І. використовуючи своє державне посадове становище виступає в ролі державного рекетира, який прикриваючись державними потребами та під страхом звільнення вчителя з робот або відрахування дитини зі школи, ВИТИСКАЄ з підлеглих та батьків добровільно-примусові грошові внески.
На кожній кафедрі школи є спеціально навчений вчитель, як правило з довірених осіб директора, який щомісяця збирає у благодійний фонд директора з вчителів по 50 гривень, а раніше, до введення в дію Закону України «Про запобігання корупції», збирав по 20 гривень. На кінець року сума внесків нараховує 60000 гривень, і це не враховуючи додаткових внесків по 150 + 250 грн. з кожного вчителя на ремонт конференц-залу, що дорівнює 350х100=35000 грн. «добровільних» внесків вчителів.
Перед вчителями директор фонда-школи звітує кратко, двома цифрами скільки коштів «зібрано», та скільки коштів «витрачено». Все. Питання, на що витрачені кошти, присікаються на корені.

Прилипко В.І. під егідою всеукраїнського конкурсу, влаштованого управлінням банківської установи ПриватБанк, де призом був інтерактивний клас, зобов’язала всіх батьків, під страхом звільнення дитини зі школи, оформити в ПриватБанку карточки «Юніор» та придбати для кожної дитини по планшету в указаному Приліпко В.І. підприємстві. Як виявилося пізніше, планшети виявилися
дуже низької якості, придбані за явно завищеними цінами, і вже через декілька місяців користування, взагалі не підлягали ремонту.
Було відкрито біля тисячі рахунків та придбано з їх використанням біля тисячі планшетів, клас було отримано, а фонд імені Приліпко В.Я. отримав від ПриватБанку, через свій рахунок, відкатні бонусні кошти, до речі, оплата за відкриття банківських рахунків, за банківські послуги проведених транзакцій, здійснювалась за рахунок батьків учнів, а не за рахунок благодійного фонду.
Приліпко В.І. вважає, що класними керівниками можуть бути лише ті вчителі, які вміють вибивати гроші з батьків. Класних керівників регулярно збирають заступники директора та від його імені дають вказівки, щодо роботи з батьками по вибиванню коштів для її благодійного фонду.
Особлива роль в розподілі коштів від «добровільних» внесків відведена «кишеньковому» голові батьківського комітету Карп’юк Юрію Васильовичу, який
на батьківських зборах, по вказівці директора школи-фонду не пропонує, а вже ставить перед фактом батьків, які є «благодійними» інвесторами фонду, що придбано без їх відома, та з пекельною нахабністю вимагає від батьків здачі «добровільних» внесків на рік вперед. Зауваження та пропозиції батьків, як правило, в кінцевому результаті не враховуються.
Карп’юк Ю.В. працює в податковій міліції начальником відділу та своєчасно попереджає Приліко В.І. про всілякі перевірки фонду і забезпечує прикриття її незаконної діяльності, тобто є банальним «дахом», ціна якого є відмінні оцінки доньки, та її перспектива закінчити школу із золотою медаллю.
Під час силового витискання грошових коштів з батьків та своїх підлеглих, Приліпко В.І. повсюди розповсюджує неправдиву інформацію по те, що її приватний фон діє під егідою Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра (м.Київ).
Протиріччям діяльності фондів є те, що, відповідно до напрямків своєї діяльності, Всеукраїнський благодійний Фонд Надії і Добра організовує та сприяє реалізації соціальних проектів та програм, спрямованих на підтримку талановитих дітей та молоді, а також популяризацію дитячої творчості як в Україні, так і далеко за її межами, а приватний Кіровоградській обласний благодійний фонд «Надії та добра» призначений та діє лише для особистого збагачення директора фонду шляхом відмивання готівкових коштів, та для прикриття його незаконних оборудок з грошовими коштами. Адже вся «добровільні» внески, в більшості випадків, вносяться чорним налом.
Згідно статті 61 «Загальні засади запобігання корупції у діяльності юридичної особи» вищезазначеного закону, п.3 «Посадові та службові особи юридичних осіб, інші особи, які виконують роботу та перебувають з юридичними особами у трудових відносинах, зобов’язані: 1) не вчиняти та не брати участі у вчиненні корупційних правопорушень, пов’язаних з діяльністю юридичної особи», але не зважаючи на припису Закону, в спортивному залі школи, на орендній основі, постійно займались і зараз займається багато всіляких спортивних та танцювальних секцій, в тому числі тих, які жодного відношення до школи не мали і не мають.
Всі секції та гуртки в обов’язковому порядку сплачували орендну плату у вигляді готівкових коштів, але вже не в благодійний, а в «особистий» фонд директора навчального закладу Приліпко В.І., оскільки технічний стан великого спорт-залу кожен рік ставав все гіршим і гіршим, а його дах протікав і протікає в кількох місцях до теперішнього часу. Матеріально-технічна база залу, у вигляді спортивного знаряддя, протягом усіх років керування директором школи-фонду, не поповнювалась взагалі.
Хто тут на займався протягом цих років? Боксери, проводили тренування в залі, а після відмови платити підвищену орендну плату Приліпко В.І., на коридорі.
Східні танці, жінки віком від 16 до 56 років з метою позбутися зайвих кілограмів, в полу оголеному стані трясли стегнами та животами перед неповнолітніми дітьми.
Східні єдиноборства, каратисти, самбісти, рукопашники, Таеквон-до, займалися і в залі, і на коридорі, і навіть на вулиці. В них постійно виникали фінансові конфлікти с Приліпко В.І. за нестабільну, постійно збільшувану орендну платню. Також в керівників «силових» секцій виникали непорозуміння на спортивно-кримінальному ґрунті, оскільки директриса вимагала «розібратися», шляхом залякування, з батьками, які ставлять дуже багато запитань.
До спорту Приліпко В.І. має особливе відношення, саме за час її керування в школі перестав існувати спортивний майданчик, а саме, зникли всі металеві конструкції без будь-яких документів про здачу металобрухту. Вплив директора розповсюджувався навіть на працівників контрольно-ревізійного управління, які замість ретельної перевірки та ревізії фінансів та матеріальних цінностей, попили коньячку в кабінеті Приліпко В.І., отримали свої конверти, та розбіглися по своїх справах.
Окремою статтею особистого прибутку директора є кофейні автомати, які розташовані в школі, вони приносять чималий прибуток, не менший ніж ігрові. До речі, навіть в столиці України Києві, в жодній з шкіл автомати, що продають кофе, відсутні, а в цій школі працюють.
Підводячи підсумки можливо з впевненістю сказати, що бути одночасно директором установи державної власності та директором, засновником і підписантом приватного фонду, і не бути корупціонером, просто неможливо.
Не зважаючи на те, що згідно статті 53 «Державний захист осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції», даного закону, «Анонімне повідомлення про порушення вимог цього Закону підлягає розгляду, якщо наведена у ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені», тобто інформацію про корупційні діяння можливо надавати до правоохоронних органів анонімно, я відкрито підписуюсь під цим листом.
Тренер з Таеквон-до, 1й дан,
Фомуляєв Владислав Олександрович, за підтримки діючих і колишніх вчителів закладу.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. ПРО ПОЗИТИВНІ ЗРУШЕННЯ В БОРОТЬБІ З КОРУПЦІЄЮ СЕРЕД ОСВІТЯН КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    Проблема корупції в українському суспільстві залишається більш ніж актуальною, незважаючи на ряд вагомих законодавчих кроків, зроблених державою у боротьбі з цим ганебним явищем. В деяких випадках боротьба є ефективно і дає позитивні наслідки, оскільки чиновники різних рівнів розуміють, що колись їм також прийдеться відповідати за свої злочини, починають вживати заходів для свого збереження. До батьківського комітету одного з класі потрапив документ, який чомусь надійшов не до прокуратури, а в міністерство освіти.

    Міністру освіти і науки
    Квіт Сергію Мироновичу

    Приліпко Валентини Іванівни,
    18.11.1960 р.н., зареєстрована за адресою: м. Кіровоград, вул. Пацаєва №3, корп.1, кв.81, на даний час працюю директором НВО №18, кандидата в депутати Кіровоградської обласної ради від політичної партії “ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК”, 0661823106

    ЯВКА З ПОВИННОЮ
    В зв’язку з тим, що явка з повинною є обставиною що пом’якшує відповідальність, а в деяких випадках і такою, що в сукупності з іншими фактами може звільнити особу від кримінальної відповідальності чи покарання за вчинений злочин, та керуючись ст. 96 КПК України, хочу повідомити про злочини, які вчинялися мною протягом тривалого часу.
    Причиною моїх дій стала активна діяльність начальника управління освіти Кіровоградської міської ради Костенко Лариси Давидівни, яка направлена на очищення шкільних закладів міста Кіровограда від директорів, які володіють будь-якою інформацією злочинно-корупційного характеру відносно неї.
    Костенко Л.Д. шляхом всіляких перевірок збирає на всіх директорів шкіл міста інформацію компрометуючого характеру про різноманітні правопорушення, в особливості кримінальні, а потім здійснює психологічний тиск на директорів шкіл з метою їх усунення, шляхом звільнення за власним бажанням.
    Щоб уникнути такого тиску, та з великими сподіваннями на лояльність закону і звільнення від будь-якого покарання, та з щирим каяттям добровільно та письмово повідомляю Вам про вчинені мною злочини та порушення.
    2004 — 2005 роки. Перебуваючи на посаді начальника управління освіти та науки Кіровоградської облдержадміністрації я, знаходячись у злочинній змові, з головою тендерного комітету Попоковим Олексієм Михаловичем, який на той час перебував на посаді заступника начальника управління економіки ОДА, шляхом проведення фіктивних тендерів привласнювали бюджетні грошові кошти, призначенні для придбання оргтехніки для управління.
    Протягом цих же років я, зловживаючи службовим становищем в групі з бухгалтером та одним із заступників, шляхом підробки фінансових документів, присвоювала вже розподілені бюджетні кошти, та придбані на них матеріальні цінності, шляхом дострокового списання.
    2008 рік. Обіймаючи посаду начальника управління освіти та науки Кіровоградської ОДА, перебуваючи в злочинній змові з головним бухгалтером Тригуб Валентиною Вікторівною, з корисливих мотивів заволоділи частиною бюджетних коштів призначених на придбання комп’ютерної техніки для загальноосвітніх шкіл Кіровоградського району. Сума в розмірі 30000 гривень була перерахована на фіктивну фірму. Яка перевела їх в готівкові кошти. Значна частина коштів була привласнена, на іншу залишкову суму придбали комп’ютерну техніку із значно заниженими параметрами.
    В цьому ж році мною, разом з начльником управління освіти Кіровоградскої міської ради Костенко Ларисою Давидівною було привласнено частину бюджетних коштів виділених на ремонт тринадцятої школи міста Кіровограда. Всього було виділено на ремонд 400000 гривень державних коштів.
    Також я, разом з головним бухгалтером Тригуб В.В. примушували директорів учбових закладів Кіровоградської області підробляти документи про результати проведення тендерів, щоб безперешкодно при кожній закупці перемагали приватні підприємства, які вказувалися мною особисто.
    З метою особистого збагачення я дала вказівку окремим директорам загальноосвітніх шкіл оформити на посади з виплатою заробітних плат свого заступника Шило О.М., який в подальшому віддавав мені, отримані незаконним шляхом, готівкові кошти.
    2009 рік. Мною були підписані фіктивні акти про виконання робіт по установці комп’ютерного обладнання та фінансові документи щодо його придбання, але комп’ютери до шкіл так і не потрапили.
    Протягом зазначеного періоду мною був налагоджений механізм отримання необлікованих небюджетних коштів які отримувались від власників кафе, за оренду приміщень освітян розташованих в центрі міста Кіровограда, та інших приміщень, в яких проводились всілякі урочисті заходи.
    Отримані кошти ніколи не розподілялися на потреби шкіл та учбових закладів, а використовувалися мною на власний розсуд та для особистого збагачення, лише незначна частина коштів йшла на потреби підпорядкованого підрозділу – обласного управління освіти.
    Після призначення мене директором навчально-виховного об’єднання «Багатопрофільний ліцей – фізико-математична школа загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №18 — центр дитячої та юнацької творчості «Надія» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» за моєї ініціативи в закладі був створений новий інтерактивний кабінет, після вводу якого в експлуатацію, я незаконно отримала «відкат» з ПриватБанку у вигляді значної суми грошових коштів.
    З метою узаконення та полегшення своєї незаконної фінансової діяльності мною було створено Кіровоградський обласний благодійний фонд «Надії та Добра», не зважаючи на те, що неможливо одночасно бути директором установи державної власності та директором і засновником приватного фонду, який зареєстрований за адресою: 25000, м. Кіровоград, вул. Пацаєва, 3/3. На рахунку фонду акумулювалися грошові кошти отримані шляхом силового витискування мною та педпрацівниками учбового закладу грошей з батьків під виглядами благодійних внесків. Дані грошові кошти протягом всього терміну мого перебування на посаді директора закладу використовувалися суто на мій власний розсуд.
    Критично оцінивши свої ганебні вчинки, я каюся у вчиненому і сподіваюся на пом’якшення відповідальності та толерантне ставлення до мене.

    Надруковано мною особисто В.І. Пріліпко 20.11.2015

  2. В школе идет война. Не на жизнь, а на смерть. Об этом все интернет газеты пишут. А главное Мар Кировограда Райкович, сечас начнет показывать работу и рубать с плеча. Так что…. Ждите перемен.

  3. В школе идет война. Не на жизнь, а на смерть. Об этом все интернет газеты пишут. А главное Мар Кировограда Райкович, сечас начнет показывать работу и рубать с плеча. Так что…. Ждите перемен.

  4. Та вы почитайте интернет, там все написано. Воровка, кидала, экзальтированная, невменяемая особа. Куда ей с детьми работать. Ей в тюрьму, там как раз такие воспитатели нужны! 🙂

  5. Та вы почитайте интернет, там все написано. Воровка, кидала, экзальтированная, невменяемая особа. Куда ей с детьми работать. Ей в тюрьму, там как раз такие воспитатели нужны! 🙂

  6. Та вы почитайте интернет, там все написано. Воровка, кидала, экзальтированная, невменяемая особа. Куда ей с детьми работать. Ей в тюрьму, там как раз такие воспитатели нужны! 🙂

  7. Если факты подтвердятся, то Прилипко могут привлечь к уголовной ответственности. В лучшем, для нее случае, могут ограничиться протоколом про коррупцию Короче ей надо потихоньку сваливать.

  8. Шановні коментатори та автор статті! Що за нісенітницю ви тут пишете. В мене таке відчуття, що ви як “СТАДО ТУПИХ ОВЕЦЬ”, які біжать “перед” ПАСТУХОМ. Хто вам взагалі давав право когось коментувати? Що, ви як Моня, Дедушка, Батьки, Баба фекла, зробили, щоб ваша дитина мала змогу навчатися в сучасних класах, в гарній школі, яка стрімко розвивається, яка постійно приймає участь в різних освітніх програмах та має перемоги. Що в цьому поганого? Фінансування шкіл зі сторони держави мізерне, ви це і так самі повинні знати. А 20 грн добровільних внесків, які ви здаєте раз в 1 місяць, які дійсно йдуть на розвиток школи, то це наче ви 2000 здали. Ви ті люди, про яких говорять, що “за 1 копійку і в церкві п*ть”! Соромно за вас! Коли людина робить добро — завжди знайдуться такі люди (як ви), які “Самі не гам, і другому не дам”, заважатимуть іншим. Некомпетентні, брехливі пліткарі. Може досить вже?!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ