Человек не терпит насилия!

СКАРГА ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПРОКУРОРУ УКРАЇНИ

Генеральному прокурору
України
Шокіну В.М.
м. Київ вул. Різницька, 13/15

Андреєва Віктора Михайловича
Генерального директора
СТОВ “Нива” 26132
Кіровоградська обл.
Новоархангельський район
с. Покотилове

СКАРГА
( на дії посадових осіб Новоархангельського району
Кіровоградської області)

Звертаюсь до Вас зі СКАРГОЮ на дії посадових осіб Новоархангельського РВ УМВС України в Кіровоградській області а саме:
З 23 лютого 2009 р. я обіймаю посаду генерального директора СТОВ “Нива” та є його співзасновником.
Попереднім директором СТОВ “НИВА” Вершибалко В.І. шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб а саме : Вершибалко О. (головний бухгалтер СТОВ “НИВА”) Джугостранський М.С.(учасник СТОВ “НИВА”) Задорожній В.В.(учасник СТОВ “НИВА”) Задорожня Г.Г.(секретар Покотилівської селищної ради) Олефір О.Ф. (завідуючий складським приміщенням) Маючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок незаконних дій у сфері господарської діяльності а саме: заволодіння майном сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “НИВА” зареєстрованого за юридичною адресою: село Покотилове Новоархангельського району Кіровоградської області, вчинив правочин з використанням незаконних рішень учасників СТОВ “НИВА”, підробки документів, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів станом на 2008р. заволодів майном СТОВ “НИВА” загальною балансовою вартістю 7 861 000 грн., (сім мільйонів вісімсот шістдесят одна тисяча грн.) Своїми діями громадянин Вершибалко В.І., разом зі своїми спільниками вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.4 ст.190 КК України. Факт вчинення кримінального правопорушення підтверджено річним звітом до державної служби статистики України в Новоархангельському районі Кіровоградської області за 2007р. відображеному у формі № 4 (звіт про власний капітал за 2007р.) Де чітко вказано (безкоштовно передані активи на 7 854 000грн., по сторонній особі, яка не має жодних законних підстав на отримання даних активів) Даний річний звіт підписано директором СТОВ “НИВА” Вершибалко В.І. та головним бухгалтером Вершибалко О. і завірено печаткою товариства, але Рішенням Господарського суду Кіровоградської області від 19 серпня 2013 року справа № 912/654/13, де чітко зазначено, що рішення загальних зборів СТОВ «НИВА» оформлене протоколом №2 від 20 листопада 2007 року (яке стало підставою, незаконного передання майна) визнано не дійсним, а згідно ж цього ж Рішення Господарського суду Кіровоградської області, зазначено, що Рішення, оформлене протоколом загальних зборів засновників СТОВ «НИВА» від 23.10.03 р., № 2, не є повноважними в силу закону.
По факту вчинення вищезазначеного злочину, мною як генеральним директором СТОВ “НИВА” було подано заяву на ім’я прокурора Кіровоградської області, Ленському С.В. 24.12.2012 року, а Новоархангельским РВ УМВС в Кіровоградській області було відкрито кримінальне провадження за № 1-2012-12020-0000134.

Також стосовно учасників вчинення даного злочину були відкриті кримінальні провадження в 2012 році а саме :

  1. № 42013120030000020 Кримінальне провадження щодо незаконних дій працівників Кіровоградського МРЕО ( постанова Прокуратури від 19.02.2013 р. про направлення за підслідністю та зміна кваліфікації на ст. 190 КК України.), незаконне переоформлення 30 одиниць транспортних засобів зі СТОВ «НИВА» на СВК «НИВА-4»

  2. № 12012120200000134 Кримінальне провадження щодо незаконної передачі майна загальною балансовою вартістю 7 861 000,00 грн. (сім мільйонів вісімсот шістдесят одна тисяча гривень)

  3. № 12012120200000128 Кримінальне провадження щодо незаконних дій начальника Держтехнагляду Мартинюка В.В. ( незаконне переоформлення 52 одиниць сільгосптехніки).

  4. № 12012120200000129 Кримінальне провадження щодо незаконних дій Олефіра О.Ф. ( підробка договору «Про спільне володіння та користування майном 2007 р.»).

  5. № 12012120200000028 Кримінальне провадження по відмовним матеріалам.

  6. № 12012120200000132 Кримінальне провадження щодо неправомірних дій секретаря Покотилівської селищної ради Задорожної Г.Г. ( неналежним чином завірена копія договору «Про спільне володіння та користування майном 2007 р.»).

  7. № 12012120200000130 Кримінальне провадження щодо незаконних дій засновників СТОВ «НИВА».

  8. № 12012120200000131 Кримінальне провадження щодо незаконних дій засновників СТОВ «НИВА».

Дані кримінальні провадження на сьогоднішній день слідчим Новоархангельського РВ УМВС України Паскал В.П., об’єднано в одне кримінальне провадження за №12012120200000028, і незрозуміло чому саме взагалі не доведені до логічного кінця як того вимагає кримінально процесуальний кодекс України, а тільки зі сторони слідчого вбачаються дії покривання злочинців, та сприяння продовження вчинення злочинних дій Вершибалко О. (головний бухгалтер СТОВ “НИВА”) Джугостранський М.С.(учасник СТОВ “НИВА”) Задорожній В.В.(учасник СТОВ “НИВА”) Задорожня Г.Г.(секретар Покотилівської селищної ради) Олефір О.Ф. (завідуючий складським приміщенням).

По вищевказаним кримінальним провадженням СТОВ “НИВА” було визнано потерпілою стороною. В процесі досудового розслідування було детально вивчено всі відмовні матеріали стосовно СТОВ “НИВА” які знаходилися в прокуратурі Новоархангельського району Кіровоградської області починаючи з 2006р. В процесі вивчення матеріалів досудового слідства по даному кримінальному провадженню мною представником потерпілого СТОВ “НИВА” встановлено що слідчим Паскал В.П. починаючи з 2012 року по теперішній час фактично майже чотири роки навіть не встановлено кому конкретно гр. Вершибалко В.І. та гр. Вершибалко О.В. які мають пряме відношення до вчинення кримінального правопорушення як посадові особи СТОВ “НИВА” безкоштовно передали на протязі 2007р. майно, сільськогосподарську техніку та автомобільний транспорт власником якого є СТОВ “НИВА” загальною балансовою вартістю 7 861 000грн. Також слідчим не витребувано у гр. Вершибалко В.І. документів на підставі яких було здійснено безкоштовну передачу активів СТОВ “НИВА” а саме актів прийому-передачі майна, сільхоз-техніки та автомобільного транспорту, з додатками в яких зазначено перелік майна, сільхоз-техніки і автомобільного транспорту який передається, та відображена вартість кожної одиниці на момент передачі. Слідчий мав би витребувати протоколи загальних зборів учасників СТОВ “НИВА” на яких було б прийнято законне рішення про безкоштовну передачу активів СТОВ “НИВА” на суму 7 861 000грн. Після чого слідчий мав надати всім витребуваним документам юридично-правову оцінку, та перевірити законність документів які стали підставою для безкоштовної передачі активів СТОВ “НИВА” а саме вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 190 КК України.
Така незрозуміла поведінка слідчого Паскала В.П., та його керівництва, наштовхує на думку та викликає підозру що між слідчим та гр. Вершибалко В.І. існує домовленість, на підставі якої слідчий упереджено проводить досудове слідство, навмисно його затягує порушуючи всі розумні строки, не враховує докази надані мною що до незаконності документів які нібито стали підставою для безкоштовної передачі активів СТОВ “НИВА”. Не існує жодного законного рішення учасників СТОВ “НИВА”, жодної законної підстави для вчинення даного кримінального правопорушення а саме: безкоштовної передачі активів СТОВ “НИВА” на суму 7 854 000грн. На даний час вчинений злочин колишнім директором СТОВ «НИВА» Вершибалком В.І., доведено, але слідчим умисно покривається даний факт злочину, чим доводиться фактом прийняття ним незаконного рішення, щодо закриття всіх кримінальних проваджень на протязі 2014 року, а прокуратурою Новоархангельського району Кіровоградської області дії слідчого приймаються як обґрунтованими.
23.06.2014р. прокуратурою Кіровоградської обл. було вивчено матеріали даних кримінальних проваджень та встановлено, що рішення про закриття прийнято передчасно дані постанови про закриття кримінальних проваджень Прокуратурою Кіровоградської області було скасовано.
В лютому 2015р. я звернувся зі скаргами на бездіяльність слідчого Новоархангельського РВ УМВС України в Кіровоградській обл. на ім’я начальника слідчого управління УМВС України в Кіровоградській обл. Таршина Д.А. з проханням вилучити всі матеріали досудового розслідування по даним кримінальним провадженням з Новоархангельського РВ УМВС України до слідчого управління УМВС України в Кіровоградській обл. для проведення належним чином досудового розслідування. На що отримав необґрунтовану відмову. (належної перевірки начальник слідчого управління УМВС України в Кіровоградській обл. Таршин Д.А. не провів взагалі).
Враховуючи вищевикладене, слідчий Новоархангельського РВ УМВС України Паскал В.П., взагалі не проводить відповідні слідчі дії, чим грубо порушує 28 КПК України а саме : Під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об’єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень. Розумні строки не можуть перевищувати передбачені цим Кодексом строки виконання окремих процесуальних дій або прийняття окремих процесуальних рішень.
Тобто вісім кримінальних проваджень слідчий об’єднав в одне і результатів даної кримінальної справи взагалі ніяких не має.
Злочинці з 2007 року користуються незаконно майном СТОВ «НИВА» а слідчий разом з прокурором Новоархангельського району затягують всіляко законний розгляд всі кримінальні провадженя.
Слідство триває більше 3 років чим грубо порушується ст. 28 КПК України, що призвело до ухилення Вершибалко В.І. Задорожній В.В., Джугостранський О., Вершибалко О. та інших осіб від кримінальної відповідальності.

Тому враховуючи вищевикладене ПРОШУ Вас :

  1. Витребувати матеріали кримінального провадження за №12012120200000028 з Новоархангельського РВ УМВС України до Вищестоящого органу управління правоохоронних органів України по проведенню розслідування кримінальної справи.

  2. Генеральною прокуратору України, взяти на КОНТРОЛЬ проведення розслідування кримінального провадження за №12012120200000028.

    З повагою
    Генеральний директор
    СТОВ “Нива” Андреєв В.М.
    «23» листопада 2015р.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ