Человек не терпит насилия!

Володимир Бойко: «Якщо Юрій Луценко складе депутатський мандат, то до Верховної Ради увійде головний юрист Корбана»

img top

Генпрокурори. Де знайти чесного? Віктора Шокіна, швидше за все, буде звільнено. А після нього, напевно, призначать Юрія Луценка. Проте, кого б не призначали, кожний наступний буде гірше попереднього. З тієї простої причини, що «в кишені» у президента інших немає.

 Як би Ви вирішили цю проблему?

 Хто, як і за якими критеріями повинен обирати людину на посаду Генпрокурора?

 Кого б Ви бачили на цьому місці?

 

 Володимир Бойко, журналіст:

«Розмови, які точаться в середовищі журналістів і громадських активістів щодо персони нинішнього та майбутнього Генерального прокурора України, свідчать про повне нерозуміння особливостей функціонування органів прокуратури в Україні. Ці особливості мало залежать від прізвища керівника ГПУ й спричинені виключно тим, що Україна є феодальною державою, в якій влада не розподілена на незалежні гілки, а відтак – не визначено місце органів прокуратури у структурі органів влади та не зрозумілі функції, які прокуратура має виконувати.

Після того, як 14 жовтня 2014 року Верховна Рада України на вимогу «активістів Майдану» та президента Порошенка проголосувала новий Закон «Про прокуратуру», розроблений під керівництвом Андрія Портнова та внесений у парламент президентом Януковичем, розпочався справжній колапс залишків правової системи держави. Цим Законом прокуратура позбавлена тих функцій, які повинна виконувати і які прописані в Конституції – нагляд за дотриманням законності та захист прав і свобод людини. А з 1 вересня 2015 року, у зв’язку з внесенням змін у Закон України «Про судовий збір», прокуратура позбавлена останньої соціально-значущої функції – захист інтересів держави.

Натомість головним завданням прокуратури наразі є виконання функції, яка була вилучена з її компетенції ще в 1996 році – досудове слідство. А точніше – кримінально-правове обслуговування оборудок глави держави та переслідування його політичних і бізнес-ворогів. На сьогодні Генеральна прокуратура України перетворена на один із департаментів Адміністрації Президента, а Генпрокурор без дозволу профільного заступника глави АП може, хіба, призначити собі секретарку чи наймати прибиральниць. Ніяких принципових рішень Генпрокурор не ухвалює й, взагалі, не має права голосу при їх прийнятті.

 Прогнозована відставка Шокіна пов’язана з тим, що він має всі необхідні якості для обслуговування АП – тобто повну відсутність правосвідомості та здатність виконати будь-яке незаконне розпорядження – але погано організував піар-супровід діяльності ГПУ. Для виправлення ситуації Порошенко, дійсно, планує призначити виконувачем обов’язків Генпрокурора скандально відомого шоумена Юрія Луценка.

 Оскільки ні за яких обставин Верховна Рада не підтримає кандидатуру Луценка (це прямо заборонено законом, позаяк Луценко не має юридичної освіти й не має 10-річного стажу роботи в галузі права), розглядається наступний варіант. Шокін видасть незаконний наказ про призначення Луценка своїм першим заступником (що також заборонено законом), після чого подасть заяву про звільнення з посади та зникне. Луценко стане виконувачем обов’язків Генпрокурора, а Порошенко заблокує легітимне призначення нового керівника ГПУ – тобто просто не буде подавати у Верховну Раду кандидатуру нового Генпрокурора.

 Єдиною перешкодою на шляху реалізації цього плану є Геннадій Корбан. Річ у тім, що під №74 у списку кандидатів у народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» значиться адвокат Корбана Андрій Богдан – той самий, що захищав Корбана у Печерському райсуді під час обрання лідеру партії «УКРОП» запобіжного заходу. Якщо Юрій Луценко складе депутатський мандат, то до Верховної Ради увійде головний юрист Корбана, чого Порошенко, звісно ж, допустити не може. Цим, власне, і пояснюється комедія з незаконним затриманням Корбана та спробою його арешту, проведена під орудою заступника глави АП Олексія Філатова – Порошенко намагався в такий спосіб примусити Корбана вплинути на Богдана з тим, щоби останній подав у ЦВК заяву про виключення зі списку кандидатів у депутати.

 Чи вдалось Порошенку та Корбану порозумітись – ми довідаємось найближчим часом. Думаю, що ні, а відмова судді Печерського райсуду Цокал задовольнити подання про арешт Корбана була пов’язана виключно з тим, що судді не хочуть брати участь у подібних операціях, бо усвідомлюють наслідки для себе.

 Що ж стосується реформування органів прокуратури, то їх неможливо провести без реформування держави. Для цього потрібно ліквідувати феодально-становий суспільно-політичний лад, що панує в Україні, запровадити буржуазні перетворення, розділити владу на незалежні гілки та визначити місце прокуратури серед інших гілок влади – чи буде вона частиною судової гілки, чи стане частиною виконавчої, чи буде функціонувати як незалежна наглядова структура. Ну і, зрозуміло, перед тим треба буде ще відловити Шокіна та його заступника Столярчука й відправити до слідчого ізолятора та все те, що вони вже встигли начудити».

 Записала Алена Ладнюк, ГЕНПЛАН

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. юГик вГио пГокуГоГа. Это здипец !!! Господин президент,
    назревает инциндент:
    Мы устали от вранья,
    в небе — тучи воронья.

  2. ЭТО Украина, а не цирк. Давайте Луценко назначим головой ГПУ, потом СБУ, как самого опытного и не заменимого!

    СДЕЛАЙТЕ ХОТЬ ЧТО ТО ДЛЯ НАРОДА!!! ДОСТАВЛИ ВАШИ ВОЙНЫ…. ДАЙТЕ ХОТЬ ДЕСЯТИНУ УКРАДЕННЫХ ВАМИ ДЕНЕГ НА БЛАГО СВОЕЙ

    СТРАНЫ И СВОЕГО НАРОДА!

    ВАШИ ДЕТИ ЗА ВСЕ ОТВЕТЯТ, ЕСЛИ ВЫ НЕ УСПЕЕТЕ….. НЕ Д У Р К У Й Т Е !!!! ОСТАНОВИТЕСЬ….. ХВАТИТ…

  3. Вопрос был задан,значит отвечаем. По нашему мнению,ЛУЧШИМ ГЕНЕРАЛЬНЫМ ПРОКУРОРОМ МОЖЕТ СТАТЬ КАРПУНЦОВ ВАЛЕРИЙ! ВЫСОКОКЛАССНЫЙ ЮРИСТ,ПОРЯДОЧНЫЙ ЧЕЛОВЕК!ЕСЛИ БЫ НЕ ОН,НИ ОДНО ИЗ РЕЗОНАНСНЫХ ДЕЛ(АЗАРОВ,КЛЮЕВ,СИВКОВИЧ),НИКТО БЫ НЕ РАССЛЕДОВАЛ! НА МАЙДАНЕ КАРПУНЦОВА ВИДЕЛИ ВСЕ,И ВО ВСЕ ДНИ!

  4. Это про того КаРпунцова пишут который с Каськивым Госиновацию разграбил? И который водку “жрет” безмерно,да Яреминым стукачом в ГПУ работает? Чтобы не нарушать традицию назначать подонков генеральными то тогда следующим должен быть-Карпунцов

  5. Захисником у кримінальному процесі є адвокат, який здійснює захист підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, виправданого, особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, а також особи, стосовно якої передбачається розгляд питання про видачу іноземній державі (екстрадицію).
    Повноваження захисника на участь у кримінальному провадженні підтверджуються свідоцтвом про право на заняття адвокатською діяльністю та ордером, договором із захисником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.
    Несумісною з діяльністю адвоката є робота на посадах осіб, зазначених у пункті 1 частини першої статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», тобто народний депутат України.
    Питання: А що, у Коломойського вже зараз немає «своїх» народних депутатів? Навіщо ще один, який не зможе залишатись адвокатом?

  6. шо всё вокруг да около?в Украине есть готовые генпрокуроры

    но!их низья,ибо посадят не тока всю шайку регионалов,но и их ”оппонентов”

    а вместе они система-кгб хапуги,которая сформировалась в эпоху кучмы-осколка кгб.

    народ хочет разобраться,но!пока ещё нет того сознания

    штобы поставить систему к стенке…

    ну теперь дела пойдут легче.с оружием оно проще…

  7. Если сравнивать Карпунцова и Луценко, то без сомнений Карпунцов. Он проф юрист, в отличии от Луценко. Политические назначения некомпетентных дорого стоят структурам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ