Человек не терпит насилия!

Демченко Людмила Дмитрівна: Фіскальна служба України реформується

Роман Насиров, Голова ДФС України, оголосив про початок безпрецедентної в Україні реформи на базі столичного ГУ ДФС України. В основу реформи покладено успішний досвід зарубіжних країн, а також будуть розроблені і використані новітні технології. Робочий пілотний проект іменується в дусі часу – «Офіс аудиту».

Ми задали питання тій, кому доручено очолити і впровадити проект, який обіцяє бути успішним і, на думку моніторингової місії МВФ, досить перспективним – новому начальнику ГУ ДФС Києва Людмилі Демченко (далі в тексті Л. Д.):

  • Людмила Дмитрівна, в чому ж буде полягати інновація в області реформування фіскальної служби? Про це голосно і урочисто сказано керівництвом ДФС, але по суті, що буде відбуватися? Розкрийте суть реформи, будь ласка!

Л. Д.: Реформи торкнуться всього, крім головного призначення фіскальної служби – наповнення бюджету країни завдяки податкам. Однак і тут планується збільшення фінансових потоків у скарбницю. Але, щоб це сталося, має покращитися культура сплати податків з боку підприємців. А це можливо тільки тоді, якщо створено оптимальні умови ведення бізнесу і суттєво підвищено рівень умов праці персоналу ДФС.

  • Як реформи позначаться на співробітниках ДФС?

Л. Д.: Нам доведеться попрацювати з персоналом столичних підрозділів, в тому числі і районних податкових інспекцій. Важко про це говорити, але в рамках реформи вже змушені застосовувати непопулярні заходи – оптимізувати або, як це простіше звучить, скорочувати персонал. Як державний управлінець, я знаходжу в цьому корисну для країни сторону: скорочуються витрати на утримання державних службовців. Адже якщо детальніше вивчити структуру, то можна виявити повсюдне дублювання функцій податкового аудиту. Щоб скасувати це, нам доведеться створити єдиний підрозділ в структурі ГУ, щоб об’єднати на рівні міста всі контрольно-перевірочні роботи районних податкових інспекцій. До речі, такі «офіси аудиту», що працюють за принципом «єдиного вікна», вигадано зовсім не нами – ми лише запозичуємо зарубіжний досвід, зрозуміло, з урахуванням особливостей нашого податкового законодавства.

Роботи попереду багато. Нам необхідно уніфікувати, оптимізувати та централізувати роботу, поліпшити якість аналізу податкових і митних ризиків. Це дуже серйозна реформаторська діяльність, масштаб якої оцінити можна буде лише з часом.

  • А що вже зроблено сьогодні?

Л. Д.: В «Офісі аудиту» вже працює персонал, із зовсім іншим, системним підходом з аналітичною складовою, дія персоналу здійснюється у відповідності з світовими стандартами, комунікація з платниками податку докорінно змінилася.
Людмила Демченко
Ні для кого не секрет, що безліч «містечкових» схем несанкціонованого впливу на бізнес, будь-то велика комерційна структура чи приватний підприємець, за своєю суттю обов’язково є корупційними. У нового покоління персоналу Фіскальної Служби України менталітет повністю виключає можливість «спокуси» корупцією. Так що у нового «Офісу аудиту» одним із самих головних сьогоднішніх досягнень є успішна боротьба з корупцією у фіскальних органах.

  • Цей проект – придатний тільки для столиці?

Л. Д.: На прикладі Києва ми покажемо, що такий варіант фіскальної служби найбільш перспективний і ефективний. А потім проект «Офіс аудиту» в якості типової робочої моделі буде розтиражовано в інших містах України.

  • Як Києву, так і всій Україні вже давно потрібно реформувати фіскальні служби, щоб вони допомагали, а не заважали розвитку українського бізнесу. Сподіваємося, що ваш інноваційний «Офіс аудиту» буде працювати за стратегією win-win: на користь як бізнесу, так і роботи фіскальних органів.

Л. Д.: Час покаже. Але я упевнена в успіху на 100%.
Матеріал novosti.net.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. В каком качестве? Так как она на селекторах отвечала..-простите-ДЕД ПАНАС (помните такого,который сказки рассказывал)- он просто отдыхал!!!!сказочница и говорунья!

  2. А кто знает в каком качестве людок посещала зону АТО? Туристка, повариха, медсестрой……..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ