Человек не терпит насилия!

Шокін, де Чеба?

Журналісти 17-го каналу порадували глядачів сюжетом про маєток Генпрокурора Віктора Шокіна в селі Забір’я під Києвом, що розкинувся на 0,22 га землі, який Віктор Миколайович забув внести в декларацію про доходи за 2014 рік.

На території садиби – прокурорська хатинка площею 870 кв.м., басейн, будиночки для прислуги та інші ознаки заможного життя скромного державного службовця. При цьому, у декларації Шокіна зазначено лише те, що він орендує сусідні 8 соток землі, де розводить індичок і баранів. А ця садиба в 2014 році (вже після того, як Шокін повернувся в ГПУ на посаду заступника Генерального прокурора України) була ним подарована якійсь пані Гриневич з дивним заморським іменем Вероніка-Анастасія.

Більш того, напроти маєтку Шокіна впритул до водойми виділено ще 4 земельні ділянки й автори сюжету цілком логічно припустили, що власники цих угідь є підставними особами, а з часом земля також перейде у володіння цієї самої Вероніки-Анастасії.

https://youtu.be/6WxR-gx2SWE…

На жаль, за межами журналістської уваги залишились два питання – хто така Гриневич Вероніка-Анастасія й де Шокін, який все життя пропрацював у органах прокуратури, взяв гроші на облаштування такого помістя. Тож спробую внести ясність.

Загальновідомою є та обставина, що Шокін регулярно оформлює собі короткотермінові відпустки й кудись зникає. Через це недоброзичливці навіть запустили плітку, що Генеральний прокурор, начебто, заслаб на онкологічну хворобу й через те змушений лікуватись за кордоном.

Насправді Шокін здоровий, як ті барани, яких він утримує на території маєтку, а єдиною його проблемою зі здоров’ям є хвороба очей. Що ж стосується постійних закордонних вояжів Віктора Миколайовича, то він регулярно навідується до своєї доньки та онуків, які мешкають у Сполучених Штатах. Заступник прокурора Одеської області Тетяна Горностаєва, про яку багато писалось, – то прийомна донька Шокіна, а біологічна його дитина та рідні онуки живуть у США. Закономірне запитання: а Вероніка-Анастасія – це, часом, не американська онука Шокіна? Сподіваємось почути вичерпну відповідь на це запитання від самого Віктора Миколайовича під час найближчого брифінгу.

А тепер спробуємо розібратись, звідкіля в Шокіна гроші на облаштування та утримання такої нерухомості. Звісно, керівники Генпрокуратури останні 15 років не належали до бідних людей, а про їхні статки можна розповідати годинами. При цьому в кожного був свій шлях до фінансових вершин. Зокрема, підвалини добробуту Шокіна закладались у період з 1994 по 1998 рік, коли він очолював відділ нагляду за додержанням законів спеціальними підрозділами по боротьбі з організованою злочинністю прокуратури м. Києва.

Кожний кримінальний авторитет Києва вважав за честь познайомитись з Шокіним. Але найкращі відносини у Віктора Миколайовича склались з угрупованням «Прища» (згідно міліцейських картотек – Прищика Валерія Івановича), яке контролювало Троєщинський ринок.

Після раптової, але передбачуваної, смерті Валерія Івановича його активи відійшли «спадкоємцям» на прізвиська «Ліча» та «Чеба». Як стверджує народний поголос, саме «Ліча» (бригадний «Прища», згодом – депутат Київради Олександр Ліщенко) й організував вбивство «Прища», а що стосується «Чеби» (Олексія Чеботарьова), то все ті ж злі язики приписують йому особливе покровительство з боку Віктора Шокіна й ледь не родинні стосунки з нинішнім Генеральним прокурором України.

Нині Чеботарьов – це тютюново-горілчаний король, який працював під «дахом» екс-міністра внутрішніх справ Захарченка, чиї інтереси у Верховній Раді представляє його колишня коханка Тетяна Донець (фракція «Народний фронт»). Як стверджує МВС, саме «Чеба» був організатором тих погромів, які вчиняли «тітушки» під час акцій протесту проти режиму Януковича в січні-лютому 2014 року, і саме «Чеба» влаштував викрадення та катування активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Так ось. Дуже хотілося б, щоби на найближчому брифінгу Генеральний прокурор України не тільки розповів, ким йому доводиться Гриневич Вероніка-Анастасія, але й про свої відносини з «Чебою». А також висловив свою версію того, з якої причини Чеботарьов досі не притягнутий до відповідальності (переховування за кордоном не є тому перешокодою), а його кримінальний бізнес в Україні процвітає.

Володимир Бойко, FB

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. Хай відповідь спочатку надасть Порошенко — — він дав можливість своїм друзякам ЯРЕМІ, ШОКІНУ красти — брехати знову красти — брехати А ПОТІМ ЗВІЛЬНИВСЯ ТА УСЕ. ВОНИ У ШОКОЛОДІ.

  2. Шокин не опасен для державы и осуждению не подлежит

    А вот слюсаря 3 разряда за 1150,00 гривен надо реально в тюрьму запихнуть и его реально прокурорские туда запихивают. Инвалида 3 группы, имеющего несовершеннолетнего ребенка.

    За то что он, взял эти деньги для оформления документации хозяину дома ввиду его болезни. Чтобы он сам (т.е. хозяин) не пёрся в газовое хозяйство.

    Поэтому слюсар подлежит публичному наказанию, чтобы шокиным не повадно было

    Слава борцам с карупцией!!!!! А добро никогда никому не делайте. Хреново кончится

  3. Ну чего к деду прицепились? Пусть себе работает. Результаты впечатляют и польза есть. “Свобода” в полном составе в “торбе”, жирный свин Мосийчук в клетке подыхает. И это только начало. Такого усердия в борьбе с бандерЛохами и при Пшонке не наблюдалось. Так держать!

  4. Мне тож старый Шо нравится! Старый конь борозды не испортит… Адекватный и опытный следак, не чета комерсюге недосаженному Арсику Авакяну

  5. А Вы не хотите,Владимир Маркович,на брифинге задать вопрос Шокину-почему согласно нового Закона о Прокуратуре,уволены все помощники,а Карпунцов Валерий,тот самый,который ограбил государство вместе с Каськивым на 300 миллионов гривен,будучи первым замом Каськива,оставлен Шокиным на работе???

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ