Человек не терпит насилия!

Гречаний хлопчик

Зрадник, тушка, перевертень, політичний труп, іуда, брехло, кидалово. Такими епітетами називають в мережі інтернет кіровоградського олігарха, депутата-тушку Андрія Табалова. Свободівці у 2012 році добре натовкли пику хлопчику-мажору та залишили для історії сотні фоток (тисячі переглядів), на яких сімейство Табалових виштовхують із зали ВР. І цей політичний труп сьогодні рветься у крісло мера Кіровограда. Хоче бути господарником, розбудовувати своє рідне місто. Чи лише в черговий раз нагодувати кіровоградців порожніми обіцянками, а-ля «Чиста вода в крані – це реальність» чи «Збудую мансардні поверхи, щоб збільшити місця в садочках».
Він добре знає проблеми кіровоградців?
Його депутатська діяльність нічим особливим не відзначилася та не запам’яталася. У нечисленних депутатських звітах Андрія Табалова жодного слова про включення Кіровограда в національну програму «Питна вода», збільшення кількості місць в дитячих садочках за рахунок добудови мансардних поверхів, про додаткове державне фінансування спортивних установ, цільову програму фінансування капітальних ремонтів 1457 будинків або зміну у розподілі коштів між державним і місцевим бюджетами на користь міста. Все це – пункти передвиборчої програми кандидата в народні депутати 2012 року Андрія Табалова, яку без проблем можна знайти на сайті ЦВК. У той же час він запевняв, що добре знає проблеми, що турбують жителів його виборчого округу, а тому й бере зобов’язання перед своїми земляками. Результат? Кіровоград так і не був включений до Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України на 2011-2020 роки». Місцевий водоканал за власні кошти латає дірки у мережах Кіровограда, окремі частини яких є раритетними, бо були збудовані понад 150 років тому. Про масштабну реконструкцію систем водопостачання навіть не йдеться.
У дитячих садочках так само дефіцит місць, хоча місцева влада протягом останніх трьох років відкрила кілька додаткових груп. Але «табалівське» будівництво мансардних поверхів так і залишилося на папері.
Не дочекалися капітального ремонту 1457 будинків міста. Час від часу місцевий бюджет виділяв кошти на ремонт ліфтів та дахів. Але це скоріше виключення, ніж правило. А враховуючи те, що Президент України підписав новий закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», мешканці найближчим часом можуть розраховувати лише на власні кошти.
Так само Табалов цинічно збрехав, коли обіцяв, що податок на доходи фізичних осіб у повному обсязі залишатиметься в місцевому бюджеті. До кінця 2014 року Кіровоград отримував 75 відсотків, а з початку 2015 року ще менше – 60 % від доходів з фізичних осіб.
Законотворча діяльність на свою користь
Проте про свої інтереси олігарх Табалов не забував. Експерти дуже добре проаналізували його депутатські законопроекти і один із них виявився дуже й дуже цікавим. Усі знають, що молочний бізнес для сім’ї Андрія Табалова не чужий. Отож і не дивно, що він готував поправки до другого читання Закону України «Про молоко та молочні продукти». Хотів прибрати заборони на використання назв традиційних молочних продуктів у назвах торгових марок молоковмісних продуктів. А ще він пропонував здійснювати упаковку продукції посередниками і підприємствами торгівлі, які не несуть відповідальності за відповідність інформації на етикетці реальному складу товару. А це створило б умови для масової фальсифікації молочних і молоковмісних продуктів. І дякувати Богу, що поправки Андрія Табалова тоді відхилили. Йому дали по рукам.
Бізнес на кіровоградських дітях
Не секрет, що родина Табалових давно поклала око на місцеві бюджетні кошти. Довгий час фірми, наближені до кіровоградського олігарха, вигравали тендери на закупівлю продуктів харчування. Журналісти видання «Наші гроші» писали про тендерний скандал, який виник у 2012 році. Тоді Кіровоградське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ТОВ «Кіровоградоптсервіс» за змову із споживчим товариством «Сервіс Плюс» під час конкурсу із закупівлі картоплі для закладів освіти Кіровограда. Інших учасників торгів просто не було. АМКУ встановив, що фірми свідомо завищили вартість картоплі у їхніх конкурсних пропозиціях. Також було встановлено, що ці фірми реалізовували картоплю іншим замовникам за значно нижчою ціною. Управління освіти Кіровоградської міськради таки купило у ТОВ «Кіровоградоптсервіс» 100 тонн картоплі по ціні 2,88 грн/кг, тоді як середня роздрібна ціна на картоплю в Кіровограді станом на середину жовтня становила 1,78 грн/кг. Тоді основним засновником ТОВ «Кіровоградоптсервіс» була Людмила Табалова – мати нашого героя.
А вже 12 січня 2015 року управління освіти Кіровоградської міської ради уклало угоди на постачання продуктів на суму 38,68 млн грн. Всі замовлення розподілилися між двома фірмами: ТОВ «УкрПродДонСервіс» – на 31,25 млн грн. і СТ «Добра» на 7,43 млн грн. Деякі закупівельні ціни на продукти є дорожчими від ринкових. Наприклад, какао купують по 92 грн/кг, тоді як у відкритих джерелах є інформація щодо продажу какао по 35 грн/кг. Філе куряче купують по 60,6 грн/кг при оптових цінах на куряче філе по Україні від 47,80 грн/кг. Молоко 2,6% купують по 10,5 грн/л, цукор по 11,95 грн/кг, а картоплю по 4,8 грн/кг. За останніми даними Мінекономрозвитку, ціни на молоко 2,6% в регіоні складають 9,24 грн/л., на цукор – 8,95 грн/кг, на картоплю – 3,75 грн/кг.
Так-от назви фірм ніби інші, але вказаним номером телефону також користується ТОВ «Кіровоградоптсервіс» Людмили Табалової (її частка в «Кіровоградоптсервісі» переоформлена на директора Олега Осадчого). Обидві фірми також зареєстровані за однією адресою – Кіровоград, вул. Аерофлотська,13.
Політичний труп на старті мерської кампанії
Виборча діяльність Андрія Табалова активно обговорюється в інтернет-просторі. Він разом з мамою щомісяця роздає пакети з крупами та олією. Подібний піар-хід застосував один із політиків-гречкосіїв в Чернігові на довиборах до ВР. Виникає питання: хто дурніший чернігівські чи кіровоградські виборці? Чи кіровоградці, як і чернігівці, братимуть гречку, але голосуватимуть так, як їм потрібно?
А ще родина олігархів взялася відроджувати Кіровоградщину та рідне місто, прізвище Табалових пов’язували з політичною партією «Відродження». Та не тільки. На початку року найменшенький із них – Андрій — засвітився під час установчих зборів місцевої організації політичної партії «Рідне місто», яка була створена кілька років тому місцевими провінційними політиками Житомира та Сум. Воно й не дивно, адже згадана партія майже один в один співзвучна з його громадською організацією «Рідний Кіровоград», яку Табалов розкручував у ЗМІ декілька років. І ось вже нова інформація. Вкінці серпня тушку-політика зафіксували камери під час з’їзду проекту «Наш край» (політологи вже охрестили як «партію збитих льотчиків» або «нам край»), яка об’єднала екс-регіоналів та політиків-невдах. З яким же брендом родина олігархів Табалових йтиме на вибори? Куди їх ще занесе?
У вас ще є сумніви щодо того, що Андрій Табалов може тримати слово, виконувати свої обіцянки. Якщо він кинув Арсенія Яценюка, партію «Батьківщина», своїх виборців, то він обов’язково кине мешканців Кіровограда. По-іншому, такі люди не зможуть. А місту під керівництвом тушки Януковича, як кажуть у народі, буде кранти…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ