Человек не терпит насилия!

«Пупс» Кривецкий обзавелся армией

У четвер, 27 серпня, на сесії Львівської міської ради активісти «Правого сектора» звернулись до міського голови Львова з вимогою заборонити у Львові діяльність громадської організації «Розвиток громади». За словами керівника львівського осередку «Правого сектора» Олени Житко,  напередодні під час наради в управлінні Держгеокадастру активісти з «Розвитку громади» увірвались в кабінет Андрія Кавецького, начальника управління, ледь не спричинили бійку та застосували силу до самої Олени Житко.

Депутати Львівської міської ради сьогодні ж дали доручення Гелені Пайонкевич, керівнику юридичного управління ЛМР, підготувати проект документу про заборону діяльності цієї організації. Сьогодні ж мала відбутись прес-конференція «Розвитку громади», проте її несподівано скасували. Пізніше керівник прес-центру ГО «Розвиток громади» Мар’яна Ропач заявила ZAXID.NET, що прес-конференцію скасували через «небезпеку для життя членів організації та журналістів». У чому саме полягала небезпека Ропач відмовилась уточнити.

У «Правому сектору» стверджують, що «Розвиток громади» діє «на замовлення», а фінансує цю організацію колишній народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Кривецький.

 ZAXID.NET з’ясував, що для таких заяв справді існують підстави.

***

У Львові з’явилась нова унікальна громадська організація, яка об’єднала кілька суспільних верств, що у «реальному житті», за звичай, не перетинаються – під брендом «Розвитку громади» одночасно працюють молоді юристи та програмісти, колишні силовики та ті, кого прийнято називати «качками». Всім їм знайшлось місце у новій організації, яка прямо пов’язана з Ігорем Кривецьким, відомим своїми зв’язками у кримінальних колах та прізвиськом «Пупс».

Останнім часом організація проявляє неабияку активність у різних акціях протесту. Вчорашня «майже  бійка» в Держгеокадастрі  лише одна з них. Варто згадати і нещодавню бойкотну акцію проти російських банків у Львові. Але однією з перших акцій організації була спроба призупинити будівництва «Набережного кварталу» у червні 2014 року. Щоправда, в результаті  активісти ГО «Розвиток громади» ініціювали підписання меморандуму про порозуміння між мешканцями та забудовником.  

Друга ефектна поява «Розвитку громади» була вже в жовтні 2014 року у Львівському аеропорту. Згідно з інформацією на офіційному сайті, організація «зупинила провокації» довкола керівництва аеропорту.

Вони навіть підписали офіційну угоду з тодішнім генеральним директором аеропорту Олексієм Кузнєцовим, про співпрацю на некомерційній основі. Згідно з угодою, організація мала надавати аеропорту «консультаційні послуги з питань розробки заходів для забезпечення безпеки працівників аеропорту та пасажирів».

Ймовірно, ще одну угоду про співпрацю «Розвиток громади»  планує підписати з Державною прикордонною службою. Нещодавно, юрист організації зустрічався з керівництвом Західного регіонального управління ДПС. «Активіст та прикордонники зробили перший крок до майбутньої співпраці», — йдеться у звіті про зустріч.

Загалом організація займається всім – організовує акції протесту, бере участь у різного роду громадських радах при органах влади та силових структурах, відкриває  спортивний клуб, займає  благодійністю, допомогою людям з особливими потребами  і навіть організовує конкурс стартапів.

***

Для такої різноплановості бренд «Розвиток громади» об’єднав кілька юридичних осіб:  громадська організація «Розвиток громади», благодійний фонд «Розвиток громади», громадське формування з охорони громадського порядку «Розвиток громади» та спортивний клуб «Легіон «Львів».

Подейкують, що «Розвиток громади» має найманих працівників, які власне і беруть участь у акціях, а за це отримують зарплату. Про це ZAXID.NET розповів один з відомих у Львові громадських активістів на умовах анонімності.

Будь-яка інформація щодо джерел фінансування організації відсутня, хоча зазвичай громадські організації вказують на своїх сайтах, хто їх підтримує. Уникає відповіді на це питання і керівник прес-центру ГО «Розвиток громади» Мар’яна Ропач.  Вона запевнила ZAXID.NET, що єдине джерело фінансів організації – це пожертви благодійників та спонсорська підтримка окремих проектів різними фірмами.  Імена благодійників вона відмовилась називати, мовляв, це не в її компетенції.       

Проте імена засновників дають можливість припустити, що заяви «Правого сектора» про фінансування організації спонсором «Свободи» Ігорем Кривецьким, відповідають дійсності.

***

Найдавнішим зі всіх «філій» організації є ГО «Розвиток громади», вона була заснована ще у 2008 році, проте не відрізнялась особливою активністю до зміни керівника у 2014 – ним став Олег Долінський. Раніше він був помічником депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Карбовника. Долінський відомий також тим, що  його підприємство «Вперед» два роки тому боролось за оренду 28 міських зупинок. Депутати ЛМР проголосували на користь фірми, щоправда, міський голова наклав на ухвалу вето. Сьогодні Долінському вже не належить ПП «Вперед», його місце посів інший «свободівець» – помічник  депутатки Ірина Шалаковської Денис Чунис.

Долінський також є засновником благодійного фонду «Розвиток громади». Директором фонду є недавня випускниця-відмінниця юридичного факультету Львівського університету Соломія Старосольська. 

Проте чи не найцікавішим, за складом офіційних засновників, є громадське об’єднання з охорони громадського порядку «Розвиток громади». Одним з них є Олександр Веремеєнко, він більш відомий у Львові як співвласник нічного клубу «Фешн клаб» та бізнес-партнер Ігоря Кривецького. 

Бізнес Веремеєнка тісно пов’язаний саме з Кривецьким. Він ніколи не засновував громадських організацій, не був громадським діячем чи публічною особою. Взагалі він став відомим широкій громадськості лише у 2012 році – кілька тижнів його ім’я згадувалось у місцевих ЗМІ у зв’язку з його загадковим зникненням. Пізніше виявилось, що «зникнення» було частиною плану правоохоронців, яким вдалось розкрити замах на його життя. На дуже короткий час він став героєм кримінальних статей, але потім знову зник з публічного життя. А от в громадській діяльності поміченим досі не був.   

До речі, на сайті організації його ім’я не згадується взагалі. Натомість, існує його профіль в Facebook, який майже повністю складається з перепостів новин організації або ж фотографій, які розміщає на сторінці Веремеєнка ще один із засновників ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш. Одне зі  спільних фото членів організації Болюбаш підписав просто: «Одинадцять друзів Веремеєнка».

На фото не всі є засновниками організації, але всі її активісти.

1363418 1389108

А це ще одне фото членів «Розвитку громади». Здебільшого, всі вони колишні правоохоронці. Серед них є навіть колишній начальник управління муніципальної дружини Львова Ярослав Війтович. А ще два засновники ГО – Анатолій Піцань та Василь Сабадаш

1363418 1389110

Анатолій Піцань є не лише засновником, але й керівником громадського формування «Розвиток громади». З 2009 по 2012 рік він служив  в управлінні МВС на Львівській залізниці. Пізніше 4 місяці –  з листопада 2013 по березень 2014 – працював у фірмі ТОВ «Сучасні системи охорони», де «організовував та забезпечував цілодобову охорону 120 об’єктів на території  семи областей Західної України».  Все це стало відомо з його резюме, розміщеного на сайті Work.ua.

На цьому ж сайті є також і резюме Василя Сабадаша, який починав у 1992 році з посади міліціонера та позаштатного інспектор взводу з бойової підготовки спецпідрозділу «Беркут». Пізніше був у штаті управління МВС на Львівській залізниці, а також  брав участь у миротворчій місії ООН у Косово.

Важко повірити в те, що ці люди працюють на волонтерських засадах. Згідно з їхніми резюме, вони шукали роботу з зарплатою від 3 500 до 6000 грн.

До речі, громадське формування запрошує львів’ян (від 18 до 50) долучатися до участі в їх роботі.

«Якщо Ви маєте досвід роботи щодо охорони громадського порядку, фізичну підготовку та зріст від 170 см, а також готові брати участь у роботі громадського формування, надсилайте резюме. Перевага надається особам, які служили у Збройних Силах та працювали у правоохоронних органах», — йдеться в оголошенні, опублікованому на офіційному сайті. 

Що означає участь в роботі організації, в оголошенні не уточнюється. Від коментарів ZAXID.NET керівник формування Анатолій Піцань відмовився. Він заявив, що всі коментарі про діяльність формування можливі лише через прес-центр організації. А от у прес-центрі, заявили, що не мають жодного стосунку до громадського формування.

***

Групи людей в однакових «пісочних» камуфляжах з шевронами «Розвиток громади» можна час від часу побачити в місті. У вуличних акціях ці люди участі не беруть – для цього у організації є спортивний клуб «Легіон «Львів».

1363418 1389113

Наприклад, останню акцію з «паленням шин» очолював Володимир Фещук, який  разом з Романом Цигиликом також є співзасновниками громадського формування «Розвиток громади». І водночас вони обоє та Олександр Веремеєнко є засновниками спортивного клубу, де займаються не лише дорослі, але є і дитячі секції. Клуб «Легіон «Львів» відкрився 30 березня 2015 року.

1363418 1389114

Саме ці люди вчора були присутні в Держгеокадастрі. Вони часто носять футболки з логотипом клубу. Керівник прес-центру  ГО «Розвиток громади», заявила, що клуб є самоокупним. Проте не уточнила вартості занять, а на сайті організації можна побачити промо-ролики, у яких батьки дякують засновникам клубу за їхню діяльність для розвитку дитячого спорту.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. чому ці люди вирішили, що ТІЛЬКИ ВОНИ знають як нам треба жити, що слухати, читати, яким Богам кланятися, яких героїв шанувати, з ким спілкуватися і т.і.?

    Чому всі ці партії, об’єднання, рухи, спілки, групи бажають залізти іншим на голову і нав’язати свої думки в якості единого правильного погляду?

    А не пішли б ви всі у дупу, “активісти” х….. ?

    Вся ваша активнисть завершується одним — пробитися у владу для злодіячення

  2. Стаття правдива. Це не громадська організація а злочинне коло яке займається віджимом грошей. Спочатку підсилають до посадовців гінця і називають суму. Якщо не погоджується пікетують влаштовують пікети брудні провокації Як проститутки беруть різні заказухи. Хто більше дасть бабло. Взагалі ними вже давно повинні займатися СБУ це організація яка за гроші виконає любе замовлення в тому числі і путінське. Не допустіть такої провокації як під ВР 31 серпня. Перевірте так званих їхніх бойовиків які інтенсивно тренуються, перевірте скільки і звідки отримують зарплату, в яких ресторанах їдять де відпочивають. Вам все стане зрозуміло. Не шукайте ворогів на сході вони є вже у Львові

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ