Человек не терпит насилия!

Аваков розповів про схеми Льовочкіна, божевільних нардепів та дерибан посад у Раді

У новому випуску програми Соні Кошкіної “Лівий берег” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про те, яка ситуація зі справами Фірташа і Льовочкіна, про те, чого варто очікувати від майбутніх виборів, та про те, чи не боїться він втратити крісло.

Кошкіна: Здрастуйте, Арсен Борисович. Скільки ви ще на посаді опрацюєте?

Аваков: Добрий вечір. Скільки долею належить. Ці стільці міністерські, вони такі як і будь-які інші стільці в цьому житті. Треба бути завжди готовим будь-якої миті йти. Тому що посади — це лише короткий проміжок часу, у довгому потоці нашого життя.

Кошкіна: У світлі відставки Наливайченка багато хто заговорив про те що президенту зараз необхідно консолідувати силовиків під своїм початком і якщо це так, якщо ця гіпотеза вірна, то ви наступний?

Аваков: Процес змін йде. В рамках цього процесу я щось можу, я щось роблю. Якщо я не можу або не годжуся для цієї мети — мене на цьому стільці немає. З’являється інший міністр внутрішніх справ, або будь-який інший міністр. Нормальний процес. Я не можу сказати, що я відчуваю себе комфортно, це апріорі не може бути комфортна посадапо тій причині, що міністр внутрішніх справ, в тій країні, в якій ми зараз живемо в такий період часу – це взагалі не цукерка, але поки я знаю що робити, я мотивований робити свою роботу.

Кошкіна: Ви обговорювали з президентом цю ситуацію, коли депутати “БПП” виступають за Вашу відставку?

Аваков: Ні, не обговорював.

Кошкіна: Але це означає, що президент незадоволений Вашою роботою, а не депутати від ”БПП”?

Аваков: Це означає, що президенту варто розібратися зі своєю фракцією, хто там і чим незадоволений. А у мене є свої функції роботи, тому, якщо б я орієнтувався на фракції, я б ніколи не йшов на ці роботи. Я не можу орієнтуватися на настрої або “хотілки”. Коаліція це об’єднання депутатських фракцій, раз. З іншого боку, коаліція – це відображення виборного процесу, за який люди проголосували на виборах, два.

Так я віддаю перевагу все-таки орієнтуватися на настрої людей, а не на настрій депутатів у фракціях. Тобто, я хочу Вам сказати, що я так собі думаю, що про мене будуть судити не тому, як я вгадав настрій в якийсь момент засідання депутатської фракції або декількох депутатів, а тому що я зумів зробити. У якийсь момент часу, я допускаю, депутати будуть мене не любити. Допускаю.

Я знаю, що в ситуації, якій ми знаходимося, влада непопулярна. Але я не збираюся називати поіменно, а збираюся робити свою справу. У мене стоїть досить непросте завдання. Я намагаюся його реалізовувати. При цьому я можу не сподобатися депутатам. Це нормальний процес. При цьому депутати можуть взяти відповідальність і відсторонити міністра. Це нормально, але хай тоді пояснюють …

Кошкіна: Почекайте, ви в одному з недавніх інтерв’ю говорили про те, що в Блоці Петра Порошенка присутня велика кількість депутатів, яких завели Фірташ і Льовочкін.

Аваков: Є таке.

Кошкіна: Фірташ зараз проходить по декількох афер, пов’язаних з компаніям Остхем. Льовочкіна ви намагаєтеся викликати на допити у справі про вбивство колишнього депутата Калашникова. Льовочкін на допити не з’являється. Вам не здається, що це замкнуте коло? Що маючи таке лобі в парламенті…

Аваков: Пан Льовочкін — глава адміністрації президента Януковича протягом 4 років — головний майстер і ляльковод всіх інтриг, всіх схем сім’ї. З високим чуттям. Комбінаторика розуму. Відчувши після розгону першого майдану ситуацію в країні, зумів позиціювати себе в засобах масової інформації, якими він володіє. Завдяки тим зв’язкам, які у нього є в суспільстві. На сьогоднішній день замість того, щоб сидіти у в’язниці, він сидить у парламенті і знаходить в собі нахабство через броні депутатського мандата атакувати всіх людей, які робили протистояння його адміністрації, Януковичу, йому особисто. Чия це недоробка? Це недопрацювання тієї системи, членом якої є і я. Але це також і сприйняття суспільства. Як ми цю ситуацію сприймаємо. Мільйони людей дивляться телеканал Інтер і слухають ті маніпуляції, які робить Льовочкін.

Кошкіна: Янукович зберігає вплив на Льовочкіна?

Аваков: Ні. Швидше за все Льовочкін пов’язаний з Фірташем і впливає на Януковича і використовує ті ж схеми.

Кошкіна: Говорячи про розслідування групи компаній Остхем. Хто-небудь з цих високопоставлених особистостей, які проходять у справі безпосередньо, давав показання на Фірташа особисто?

Аваков: Ні, таких свідчень немає. Я з вами не буду обговорювати зміст кримінальної справи. Але я вам скажу про ключові моменти, про які ми можемо говорити публічно. Отже створили схему, де 5,8 мільярдів гривень не заплатили державі. Ну це приблизно майже бюджет Національної гвардії за рік. Хороші гроші.

Ми почали розслідування. В рамках цього ми зробили дуже незручні речі. Ми заарештували газ, який належав групі цих компаній. І ми заарештували 96 об’єктів, які належали групі цієї компанії. І ще близько 100 знаходиться в черзі. Йде процедура арешту. Ще земельні ділянки і так далі. Я намагаюся в рамках делегованих мені повноважень забезпечити інтереси держави. Не так, щоб гроші вискочили. Клієнт через кордон просочився, втік. І всі кажуть: “Які погані люди, але ви їх, як завжди, відпустили”. І раптом несподівано для них, для всіх прищемили хвіст цієї олігархічної ситуації і забезпечили свої гроші державні. Тепер у нас є вибір.

Кошкіна: Але вони заблоковані.

Аваков: У нас є вибір. Ті, хто винен державі з цієї шахрайської схеми, віддадуть гроші. Це дуже хороший варіант. Нам дуже потрібні зараз гроші. Нам дуже потрібні ці 5,8 мільярдів. Або ми заберемо це майно. Реалізуємо його і отримаємо свої гроші назад.

Кошкіна: Знаючи Фірташа, я дуже сумніваюся, що він віддасть вам гроші.

Аваков: Ми зараз в тій ситуації: коли подобається — не подобається, спи, моя красуня. Ми будемо забирати майно. Ці активи коштують грошей. На даний момент, крім компаній групи Отсхем, я нагадаю легендарну справу про 11 мільярдів кубів газу, щодо яких раптом несподівано, з приходом Януковича, НАК Нафтогаз змінила позицію в Стокгольмському арбітражі.

Кошкіна: Ви розслідуєте цю справу? Є розуміння, чому змінилася позиція на протилежну?

Аваков: Два тижні тому ця справа мала місце. Потім цю справу у нас забрала генеральна прокуратура. Потім вона в генеральній прокуратурі лежала. Потім вона там закривалася, тому що не було підстав переслідувати.

Кошкіна: Хто її закривав, дозвольте?

Аваков: У нас прокурори змінюються дуже часто.

Кошкіна: Ви маєте на увазі нинішнього генерального прокурора?

Аваков: Попередні.

Кошкіна: Це було при попередньому або при нинішньому?

Аваков: При попередньому. Місяць тому ми знайшли аргументи і підстави.

Кошкіна: Вже Шокін був?

Аваков: Так. Коли ми відновили це розслідування вже в МВС, отримавши досить багато вже нових підстав для того, щоб розслідувати далі. Ми отримали нові свідоцтва в тому числі іноземних юристів, які нам показали, що була, м’яко кажучи, невмотивована позиція зміни представника НАК “Нафтогаз України” в Стокгольмському арбітражі. І ця помилка коштувала, ну, мінімум 70 мільярдів гривень.

Кошкіна: Хто у вас зараз підозрюваний у цій справі?

Аваков: А все ті ж. Це все та ж компанія. Це той же НАК “Нафтогаз”, ДК “Газ України” тощо. І я публічно кажу, що прокачування через підставні фірми колосальної кількості грошей в тому числі через офшорні компанії, в тому числі для викупу земельних ділянок, яких не існує. У тому числі підряди, які завищені в рази. Це все відомо.

Але важливо розуміти, що у мене ж немає мети посадити до в’язниці Фірташа чи зробити йому неприємно. У мене є мета повернути 5,8 мільярдів по одній справі державі. 11 мільярдів кубів газу, по-іншій. Мені здається, що там не тільки 11 мільярдів було.

Там ще був штраф 1,1 мільярда, який Україна заплатила Фірташу. Неустоечку. Тихенько. 12,1 млрд кубів газу. На хвилиночку. Нам би цих мільярдів кубів газу вистачило пройти велику кількість зими.

У другій частині випуску програми Соні Кошкіної “Лівий берег” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про стосунки із Коломойським та Президентом, про кадрові скандали в МВС, та про те, чи можлива зміна уряду.

Політичний процес

– Політика – це такий процес, коли всі один з одним обговорюють різні конфігурації і варіанти. Наприклад, у Блоці Петра Порошенка є дуже дивні люди.

Є одіозний смішний і в міру дурковатий нардеп Сергій Каплін. Я говорю в міру дуркуватий, тому що він це робить на замовлення. Думаю, що на замовлення Льовочкіна.

– Добре, коли еліти об’єднувалися і об’єднуються в процесі непопулярних реформ і складних реформ. Але я от собі думаю, де та межа, коли я можу заради загальних, глобальних інтересів, заради проведення реформ, погодиться з неприємними мені яким-небудь нардепом Капліном.

Стосунки із Коломойським

– Я знаю, що Коломойський дуже приємний медійний персонаж. І Ви, напевно, заздрите його славі, як кожна людина в цьому медіа-просторі. З Коломойським, який є суб’єктом української політики, як і Ахметов, як і Фірташ, як і Пінчук, який володіє всіма телеканалами, ведуть переговори усі політичні партії.

Крім того, я з Ігорем Валерійовичем добре знайомий. Причому по одній темі. Ми подільники. Ми абсолютні подільники. Це ми в одній справі. Ми в тій справі, яку проти нас порушила Російська Федерація.

– Є два обвинувачених – один він, інший я. Тому ми як подільники регулярно консультуємося у цих питаннях. Ми з ним вели переговори, як працює Дніпропетровська область. І як у ній утримати порядок. І коли Коломойський тримав там порядок, він дуже щільно консультувався зі мною. І його команда. Ви безсумнівно зробите інтерв’ю з Коломойським, і він вам розповість про свою позицію. А я вам сьогодні розповідаю про те, що хочеш не хочеш, а у нас як спадщина минулого, є українські олігархи, які мають гроші і телеканали. Тому вони спілкуються з усім політичним спектром. Дуже добре, коли процес деолігархізації, про який говорить президент, буде йти.

Але дуже важливо, щоб на місце одного олігарха не приходив інший. Якщо ми “вибиваємо” олігарха, то на його місце може зайти тільки держава або диверсифікований спектр бізнесу.

Стосунки з Президентом та Прем’єром

– По роботі я значно більше спілкуюся з Прем’єр-міністром, аніж з Президентом. З прем’єром у мене хороші, ділові, товариські стосунки. Більше того, я пройшов з ним досить довгий і непростий шлях і міг побачити його в різних ситуаціях. Ще ближче я спілкуюся з Турчиновим.

Зміна уряду

– Президент не може змінювати уряд. Уряд повинен змінюватися відповідно до політичної логіки в парламенті. Я б говорив скоріше про те, що всередині “Народного фронту”, до складу якого входить Яценюк і Турчинов, можливе переформатування нинішнього уряду. Правда в тому, що нинішній уряд, деяких частинах, як висловлюється Прем’єр-міністр, “не літає”.

Робота Кабміну

– У Прем’єр-міністра 4 міністра: від “Народного фронту”, міністр Кабінету міністрів, тобто секретар, Павло Петренко – міністр юстиції, віце-прем’єр, міністр культури – В’ячеслав Кириленко. І я смію сказати, що за роботу міністра юстиції, який провів багато цікавих реформ і рухається вперед, мені не соромно. Кириленко – людина з великою репутацією та досвідом. Він теж займається своєю роботою. У нас прийнято звалювати все в одну купу.

Робота уряду

– Ми ніколи не жили в реальному коаліційному уряді. А це реально коаліційний уряд, де є представники від кожної партії: від маленьких і від великих. Але не всі вони діють ефективно. “Блок Петра Порошенка” запропонував кілька міністрів, коаліція з цим погодилася. Запропонувала міністра “Самопоміч”, запропонував міністра Ляшко, “Батьківщина” запропонувала двох міністрів, один з них дуже гідний – Ігор Жданов. Ось це і є коаліційний уряд. Це не завжди добре функціонує, і не завжди це вина Прем’єра, це вина в тому числі і коаліції. І коли ми зберемося для відвертої розмови, а така розмова необхідна, потрібно дуже обмінятися думками і зрозуміти, як зробити так, щоб все-таки цей колектив працював. Бо не можна діяти дуже ефективно в одній сфері. Адже не можна з одного боку боротися з корупцією, а з іншого боку її стимулювати.

Форма правління в Україні

– Про переформатування форми правління Україні я кажу починаючи з днів Майдану. І моя філософія – це рух до одного центру влади. Не може бути двох центрів влади, де кожен тягне на себе. Повинна бути чи парламентська, чи президентська республіка. Не приховую, що мені ближче парламентська республіка. Я вважаю, що ми повинні б найближчі пару десятиліть перейти до класичної парламентської республіки.

Нова поліція

– Це був один з приємних днів, який ми пережили, коли поліція вийшли на вулиці Києва. Але було не приємно, коли парламент повинен був прийнятий 5 наших законопроектів щодо реформи МВС, а прийняв всього два. Скажу чесно, нам цього дуже мало, тому що мені потрібні не тільки поліцейські на вулиці, мені потрібно, щоб ці поліцейські мали нові функції, щоб вони були не лялькові, красиві хлопчики і дівчатка, а щоб вони мали повноту своїх дій. Закони про національну поліції і про органи внутрішніх справ зафіксували просту ситуацію – МВС більше не Міністерство міліції, а міністр внутрішніх справ – це політична фігура, з дозволу скажу – лобіст на державному рівні ключових інституцій. Ці всі інституції – національна поліція, національна гвардія, служба з надзвичайних ситуацій, міграційна служба, сервісні центри – починають функціонувати по-новому.

Чому закон про поліцію такий важливий

– Процедура підписання виглядає наступним чином: голосується в залі, секретаріат вичитує, щоб там не було орфографічних помилок, підписується комітетом, в даному ситуації Кожем’якіним. Наскільки мені відомо, Андрій Анатолійович уже підписав цей документ. Далі візується відповідними міністрами, які мали до цього відношення. Володимир Борисович Гройсман вичитує документ, підписує його і відправляє до Адміністрації Президента, де є 15 днів за законом, для того, щоб або погодитися і Президент підпише закон, або не погодитись.

Про самостійність поліції

– У законі написано, що національна поліція – це центральний орган виконавчої влади. Це ключова філософія нашої реформи. Це має бути професійний, незалежний, відносно незалежний орган. Тому, що все одно існує координація цього органу – через бюджет, через функції міністра. Я думаю, що це буде працювати. Інша справа, що є перехідний період між старою міліцією та нової поліцією. Ми до нього увійшли і кілька днів вже по ньому йдемо. У нас є і плюси, і мінуси, і складнощі, і чарівність.

Хто посяде посаду керівника поліції

– Ми прийдемо до цього висновку через 3 місяці. Це не буде рішення завтрашнього дня. Тому, що перехідне положення нам дає можливість протягом трьох місяців перехідного періоду, від старої міліції до нової поліції, визначитися з кандидатурами.

На мій погляд б логічно якби цю посаду посяде Катерина Згуладзе, але є ще інші логіки процесу, наприклад, її бажання або наші необхідності за системою використання її навичок для всієї іншої реформи. Ми це питання обговорюємо.

– Ми приймемо рішення про керівництво поліції ближче до моменту, коли слово “міліція” взагалі зникне з нашого обороту.

Фінансування

– У парламенті затверджений бюджет, який припускає деякий оборот коштів під ту реформу, що ми почали. Наприклад, я говорю не може новий поліцейський отримувати 2 300 гривень і при цьому бути чесним поліцейським, адекватним і не брати хабарів. Я сказав тоді, коли ми підготували проект бюджету, якщо ви не додаєте грошей на реформу, то мені нічого тут робити. Якщо ви мені даєте повноваження – я працюю. Зараз у нас є гроші, щоб ми зробили до кінця року 7 000 нових поліцейських, у тому числі більше 6 000 патрульних поліцейських і я хочу встигнути ще до кінця цього року зробити нових дільничних.

Посада дільничного

– Буде трошки змінений функціонал. Тому що ключова функція для людини – знати що дільничні є, але вони нічим не допомагають. Є такий вислів у західній системі поліції “сommunity police” – це сервісна поліція, тобто дільничний міліціонер повинен здійснювати сервіс на своїй території. У місті ми будемо зменшувати їх кількість і їх функції, а у сільських районах ми будемо навпаки нарощувати права, можливості і забезпечення таких дільничних поліцейських. Так от ми хочемо зробити десь 6 200 нових патрульних поліцейських. Це була мінімальна програма.

Куди йтимуть люди ДАІ та з супроводжуючих служб

– Кожен має шанс. По-перше, вони повинні були ловити шанс при першому наборі в поліцію. Їх зловили всього 38 чоловік. Серед 2 000 осіб, це ті, хто пройшов відбір. Проте це дуже сильні хлопці. Буде повторний відбір. Будуть ще відбори. Зараз ці люди виведенні з роботи, але поки несуть інший функціонал. Кожному з них буде щось запропоновано. Наприклад, існує ДАІшник, такий же товстенький, як я. Він не проходить по нашим новим стандартам. Але раптом він страшно порядна людина або дуже серйозна людина. З цього ми пропонуємо піти працювати зі своїми фізичними або віковими або іншими якостями, але зі своїм досвідом, наприклад, в службу дільничного поліцейського.

Це важливо, щоб мене почули всі “старі” міліціонери. Кожна людина отримає шанс. За винятком тих, хто себе повністю скомпрометував, хто не пройде атестацію.

Кадрові скандали в МВС

– Наша служба МВС складається з 300 тисяч чоловік. Сказати, що тут працюють тільки хороші люди не можна. Спочатку я звільнив з посаду начальника ДАІ пана Сіренка. Замість нього виконував обов’язки пан Єршов. Йому було пред’явлено ряд звинувачень про не задекларований будинок, а в бік я відкладаю звинувачення про те, як живе його дочка і на які гроші, це питання його дочки і її друзів. Питання коли він не задекларував свій будинок, є для мене ключовим. І в незалежності від того, як я ставлюсь до Єршову, я йому сказав: “Ти не можеш займати цю посаду”.

Перевірку порушень в міліції завжди проводить тільки прокуратура або тільки СБУ. Міліція міліцію розслідувати не повинна.

– Сакал подав рапорт на звільнення, він допустив помилку, коли розпочав конфлікт інтересів. Він не повинен був розслідувати кримінальну справу, яка стосувалася пані Козаченко, яка зустрічно вела розслідування проти Сакала по люстраційному закону. Він повинен був, як тільки ця ситуація виникла, віддати його в Генеральну прокуратуру. Він цього не зробив, він вів розслідування, нарвався на конфлікт інтересів. Це було публічно, він допустив серйозну помилку, тому я його звільнив з посади начальника слідчого управління. На сьогоднішній день він мій позаштатний радник, один з чотирнадцяти, який з’являється в міністерстві іноді раз на тиждень, іноді два. А Чеботар заступник міністра, який займався господарською діяльністю, проти якого так само була розгорнута відповідна інформаційна атака. Він теж допустив помилку. Він на провокації журналістів відповідав не спокійно, як велить досвід політичного життя, а дуже емоційно. Моє ставлення до нього не змінилося.

На скільки я знаю, за заявами щодо Чеботаря перевірку веде Генеральна прокуратура, проти Єршова перевірку веде Генеральна прокуратура, проти Сакала мені не відомо, що така перевірка йде.

Колишні ”беркутівці”

– Я розформував “Беркут”. Коли буде новий спецназ, який об’єднає всі спецнази і будуть нові кваліфікаційні вимоги, він буде називатися “КОРД” – корпус оперативної раптової дії. Коли ви говорите про Київський “Беркут”, з яким було не все просто, особливо в перші дні після Майдану, з якого значна кількість людей звільнилося, значне число людей було заарештовано. Ще більше людей ми затримали. Ми – це МВС. А прокуратура тоді випустила, а я говорив це в інтерв’ю для вашого видання.

Ми заарештували п’ятьох співробітників, які видавали автомати тітушкам перед розгоном, 400 автоматів за командою Захарченко. Далі був Зінов, він віддав команду одному з працівників “Сокола” і чотирьом виконавцям. Ці люди теж затримані.

– Моє відомство, як і годиться цьому відомству в “постянуковній” країні, тільки-тільки випливає з лайна. Це не легкий процес, в тому числі і кадровий.

Протистояння центральної влади та батальйонів

– Я не знаю кого ви називаєте центральною владою. Ось наприклад я себе вважаю центральною владою, я один з тих, хто створив ці батальйони, я один з тих, хто ними керує зараз, і я так не вважаю. Ці люди зі зброєю в руках врятували країну в критичний момент, коли наша армія була до цього не готова, воювали, а тепер їх що, треба розстріляти? Ці люди – основа нових силових структур, яких ми зараз замінюємо. Коли я говорю про те, що буде створено “КОРД” новий спецназ, то це на цій основі. Я не кажу, що це просте завдання, але це моє завдання.

Контрабанда зброї в Україні

– У нас майже 500 кілометрів лінії зіткнення з ворогом. І через цю лінію фронту йде зброю, це дика проблема. Країна перенасичена зброєю.

Більше — дивіться в інтерв’ю.

24

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

13 ответов

  1. Аваков как кость в горле 5-й колонне, чего только ему не приписывают и в каких только грехах не обвиняют.
    Не мент, да, не профессионал, да, но он наш, он за Украину без ваты. Он за ЭС. Этого пока достаточно.

    Саакашвили 15 мая озвучил очень резкое критическое заявление в адрес высшей власти Украины. «Я считаю, что изменения (в Украине) возможны только путем давления общества, так как наверху я не вижу политической воли», — сказал он тогда.

    И у меня практически нет сомнений, что Порошенко именно из-за этого заявления отправил уже через две недели Саакашвили в Одессу губернатором, рассчитывая, что вдали от столицы тот будет меньше появляться в СМИ с подобными скандальными заявлениями.

    Однако, как видим, данные надежды Порошенко не оправдались (слава богу).

    Также напомню, что в конце минувшего месяца Генпрокурор Шокин попросил Саакашвили не «наезжать» на прокуроров. Это случилось после того как Саакашвили раскритиковал работу прокуратуры Одесской области. В том числе, он тогда резко выступил против одной работницы прокуратуры в регионе, которая, к тому же, является “приемной дочерью” главы ГПУ Шокина.

    Таким образом, речь сейчас, думаю, пойдет об отставке не только Гузыря, но и самого Шокина. Тем более, что в парламенте давно уже требуют отставки нынешнего Генпрокурора многие парламентарии из коалиции.

    Президенту же Порошенко, естественно, будет очень тяжело пойти на такой шаг. Поскольку я, например, абсолютно уверен, что Петр Алекссевич назначил Шокина Генпрокурором вовсе не для реальной борьбы с коррупцией в стране. А для того, чтобы Шокин, во-первых, покрывал активную коррупционную деятельность самого Порошенко, и, во-вторых, чтобы этот Генпрокурор соблюдал «пакт о ненападении», заключенный весной прошлого года в Вене между Порошенко и Фирташем с Левочкиным — не зря бывшие регионалы проголосовали за назначение Шокина Генпрокурором…

    Ну и мое мнение, что Порошенко будет яростно сопротивляться отставке Шокина. При этом я убежден, что гнать в шею нужно их обоих — и как можно быстрей.

  2. Аваков пошел в ж о п у. Это ваше правосудие и борьба с коррупцией: Ирпенский городской суд в среду, 8 июля, вынес оправдательный приговор бывшему ректору Национального университета Государственной налоговой службы Петру Мельнику, уличенному во взяточничестве летом 2013 г.

  3. Лучше бы рассказал о своей коррупционной составляющей:о рюкзачках,Сакале,Чеботаре,Паскале,Терещуке,Пашинском….только рассказал бы правду,а не вату как обычно делает…И главное везде и во всём виноваты папередники,а они нет…фейсбукгей и твитераст

  4. А вот третий Майдан может быть последним в истории Украины,так как все те,кому народ доверял-оказались тварями безродными,заботясь только о своей шкуре,и своем кармане;народ уже может смести всё-только заново всё отстроив,украл на виселицу,убил-прощайся сам с жизнью

  5. Зарвавшийся комерсюга, клептоман наделавший горя простому украинскому люда на пожизненное заключение! Бог тебе судья армян залетный! Беги двухствольный, беги и чем раньше тем лучше! В Ереван на родные безжизненные камни Арарата и не думай об украинцах больше никогда, пройдоха

  6. История с Торнадо и другими,присвоение милицейских званий уголовникам, по сути создание банд под крышей МВД это маленький такой ньансих который скоро уже бывшему министру предьявят следующая волна власти. Прав кто написал выше,что сделано “ошибок” минимум на пожизненное. Минимум судьба грузинских скитальцев.

  7. Предлагаю комментаторам фильтровать-мухи отдельно котлеты отдельно. Быстро забыли начало — полный развал державы, угроза оккупации всей страны, паралич власти измена в МВД и вклад Авакова в организацию эффективного сопротивления как извне так и внутри страны. Сколько сменилось министров обороны, а он выстоял. Вопрос в другом нужен жесткий контроль со стороны РНБО, а не сюсюкание и терпимость к ошибкам, а также способность работать с неугодными а не замена любой ценой на своих пусть и хуже. Он еще не отработанный материал. Если нет криминала должен работать дальше. Его энергия и решительность сегодня важны и необходимы. Успехов министру.

  8. Вот кто уж действительно камикадзе. Выбор он сделал и понимает, что вряд ли удастся где-то спрятаться или отсидеться. Вопрос времени, когда будет не нужен ни тем, ни другим, ни третьим. А знает много, ох как много.
    Камикадзе в полёте, посадка невозможна.

  9. Кровавая банда трижды судимого Вовки Чепиль с погонялом Шмонька снова убивает и грабит:

    В Харькове совершено дерзкое ограбление почтового автомобиля. Погибли три человека.

    Трое работников, перевозивших материальные ценности, погибли на месте
    Как сообщили в ЦОС ГУМВД Украины в Харьковской области, в результате происшествия трое работников, перевозивших материальные ценности, погибли на месте.

    Сейчас в городе Харькове введен специальный план с целью оперативного задержания злоумышленника.

    О событии, которое произошло на улице Ньютона,107 граждане сообщили в милицию около 8-00.

    Неизвестный мужчина, вооруженный автоматом, совершил несколько выстрелов в сторону сотрудников почты, в результате чего они получили смертельные ранения.

    В Харькове введен план перехват.

    Просьба всех, кто был свидетелями этой трагедии, дать свидетельские показания и помочь следствию установить личности убийц.

    Одна из главных версий: ограбление совершили те же злоумышленники, которые ранее совершали нападения на инкассаторов.

    [img]http://dozor.kharkov.ua/content/documents/11640/1163966/thumb-big-420×305-3 a7b.jpg[/img]

    [img]http://dozor.kharkov.ua/content/documents/11640/1163966/im ages/2(1).jpg[/img]

    [img]http://dozor.kharkov.ua/content/documents/11640/1163 966/images/S4-AiMS0EH8-752×564-baf2.jpg[/img]

    Крышуют кровавую банду прокурор Харьковской области Данильченко и все его замы, а также нач ГУМВД Дмитриев и его зам Бударный.

    http://ord-ua.com/2015/03/06/v-harkove-vzorvalas-eshe-odna-mashina/ ?page=1&lpage=2#last

  10. Сколько сменилось министров обороны, а он выстоял. Это не он выстоял.Это МВД имеет запас прочности такой, что может потянуть даже некомпетентного руководителя за счет своих людских и профессиональных ресурсов.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ