Человек не терпит насилия!

Херсонский Макейчик

Прем’єр-міністру України

Яценюку А.П.

вул.. Михайла Грушевського,  12/2, м.Київ,  01008

Міністру інфраструктури України

Пивоварському А.М.

пр. Перемоги, 14, м. Київ-135, 01135

Шановні високопосадовці!

Вимушений звернутися до Вас з цим листом, оскільки на Херсонщині склалася тривожна ситуація, яка потребує Вашого втручання.

Справа в тому, що головою Херсонської обласної державної адміністрації Путіловим А.С. запропоновано на посаду начальника управління транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку Макейчика Павла Олександровича, людину з незадовільною репутацією, учасника багатьох корупційних скандалів ще з 2007р., людину яка при минулій владі цілком та повністю підтримувала «схеми» розробленні для відкачування державних коштів до кишень чиновників.

В минулому ця людина займала посаду начальника Територіального управління Головавтотрансінспекції у Херсонській області. Тепер колишній чиновник вирішив скористатися змінами в державі і знову повернутися до лав чиновників з метою покращення свого майнового становища, відновлення корупційних схем часів «сім’ї».

Навесні 2014р. Макейчик П.О. вже намагався повернутися на державну службу висунувши свою кандидатуру на посаду начальника управління Укртрансінспекції в Херсонській області. Знову хотів зайняти «тепле» місце та «вирішувати» питання.

Тоді я, спільно з колегами по справі – перевізниками, разом з Єгором Соболєвим, на той час головою Люстраційного комітету, звернулися до Міністра інфраструктури України Бурбаки М.Ю., голови Укртрансінспекції Черненка В.М., уповноваженої Уряду України з питань антикорупційної політики Чорновол Т.М. з вимогою не допустити до влади чиновника часів Януковича, корупціонера.

Весною ми всі разом перемогли та не дали Макейчику П.О. можливості повернути собі владний портфель.

На сьогоднішній день вже змінився голова Херсонської обласної державної адміністрації, людина яка пройшла через «майдан», відчувала ту атмосферу свободи та волевиявлення українців, дух боротьби за справедливість та гідність.

Пройшло півроку і невгамовний Павло Олександрович знову рветься у владу! Його призначено виконуючим обов’язки начальника управління транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку Херсонської ОДА і вустами голови нашої області повідомлено про майбутнє призначення Макейчика П.О. саме начальником цього управління!

Можливо саме через негативну інформацію про Макейчика П.О. 06.11.2014р. постійна комісія Херсонської обласної ради з питань промисловості, будівництва та житлово-комунального господарства дійшла висновку рекомендувати обласній державній адміністрації кандидатуру Тернавського Ю.Г., голови правління Херсонської обласної громадської організації «Законодавство. Транспорт. Контроль», для розгляду на посаду начальника управління транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку обласної державної адміністрації.

11.11.2014. вищевказана комісія звернулася до голови Херсонської обласної державної адміністрації з рекомендацією щодо призначення Тернавського Ю.Г. на вказану посаду. Чекаємо на вибір чиновників нової влади.

Мої слова з приводу цього представника колишньої влади не є пустими звуками, оскільки мені «пощастило» зустрічатися з Макейчиком П.О. під час моєї підприємницької діяльності.

Так, 24 червня 2011 року Управлінням промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА(замовником перевезень) було проведено конкурс на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських і міжміських внутрішньо обласних автобусних маршрутах загального користування. За результатами конкурсу було оголошено переможців конкурсу, які набрали більшу кількість балів. Серед таких переможців були ВАТ «Каховське АТП — 16506» та ТОВ «Компанія Югтранс». І це при тому, що я йшов на конкурс впевнений у перемозі, оскільки подав заявку про включення до маршруту трьох нових автобусів, які відповідали всім необхідним вимогам безпеки та комфорту; повідомив про заказ автобуса пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями; повідомив про роботу особистого диспетчерського пункту та обладнання мої автобусів GPSнавігацією. Вказані дані не були взяті до уваги. Більше того, мені навіть не надали можливості захистити свою конкурсну пропозицію.

Перемога вищевказаних претендентів сталася можливою завдяки виявленим порушенням вимог чинного законодавства щодо проведення конкурсу, некомпетентності(або злочинних намірів) учасників конкурсу – представників державних (контролюючих) органів на автомобільному транспорті, нехтування державними службовцями своїми правами та обов’язками. Макейчик П.О., на той час начальник ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області, також був у складі конкурсного комітету.

Моя позиція грнутується на наступному.

Під час засідання конкурсного комітету з боку начальника Територіального управління Головавтотрансінспекції у Херсонській області Макейчика П.О. були здійсненні дії щодо недопущення члена конкурсного комітету, згідно розпорядження голови Херсонської ОДА, члена робочої групи від ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області, який був присутній під час проведення перевірки відомостей поданих претендентами – перевізниками для участі у конкурсі, Стеценка В.І., що в свою чергу позбавило саме ТУ Головавтотрансінспекцію у Херсонській області права голосу підчас голосування на засіданні конкурсного комітету.

Про вказане порушення було заявлено перевізниками у зверненні до Голови конкурсного комітету, заступника голови Херсонської ОДА. Також, начальник ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області Макейчик П.О. був присутній (без права голосу) на засіданні конкурсного комітету де навмисно не інформував комітет про наявність та тяжкість порушень безпеки дорожнього руху, транспортного законодавства, ліцензійних умов виявлені під час проведення перевірок претендентів-перевізників.

Конкурсним комітетом під час розгляду конкурсних пропозицій претендентів, при мовчазній згоді начальника ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області Макейчика П.О., були допущенні грубі порушення вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001р. № 2344-ІІІ та постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» від 03.12.2008р. № 1081.

Так, згідно вимог оголошення організатора конкурсу, для участі у конкурсі претендент мав подати також довідки відповідних установ про відсутність заборгованості до бюджету, ПФУ, заробітної плати. Після оголошення результатів конкурсу мені стало відомо, що до управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА від Територіальної державної інспекції праці у Херсонській області, ще 14.06.2001р. за № 21-01-10/568 було надіслано лист із повідомленням про наявність у ВАТ «Каховське АТП-16506» заборгованості по виплаті заробітної плати протягом останніх трьох років в сумі 364тис.грн. та про виявленні підчас перевірок порушення вимог ЗУ «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» в частині здійснення водіями автобусів перевезень пасажирів при цьому не маючи трудових угод з перевізником, але на вказаний факт з боку ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області не було звернено уваги та не здійснено перевірку.

Пунктом 2 ст.45 Закону та п.12 Порядку проведення конкурсу чітко зазнають, що до участі у конкурсі не допускаються автомобільні перевізники які: подали на розгляд документи не в повному обсязі або такі, що містять недостовірну інформацію; не відповідають вимогам статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт».

Таким чином, допущення до участі у конкурсі перевізника ВАТ «Каховське АТП-16506» враховуючи те, що і управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА(керівник Ярошевський В.І.), і ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області(керівник Макейчик П.О.) заздалегідь знали про наявність у цього перевізника заборгованості, є грубим порушенням вимог діючого законодавства.

Але завдяки бездіяльності вищевказаних посадових осіб та конкурсного комітету претендент-перевізник не тільки був допущений до участі у конкурсі, а ще й став переможцем у ньому.

Другим грубим порушенням вимог діючого законодавства підчас проведення конкурсу є участь і також подальше перемога претендента-перевізника ТОВ «Компанія Югтранс».

Ухвалою господарського суду Херсонської області від 15.06.2011р. по справі № 5024/1117/2011 було прийнято рішення про порушення справи про банкрутство ТОВ «Компанія Югтранс». Вказана ухвала суду в той же день була опублікована на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до пункту 2 ст.45 Закону та пункту 12 Порядку проведення конкурсу, до участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які: визнанні банкрутами або щодо яких порушено процедуру банкрутства, або які проходять процедуру ліквідації як суб’єкти господарювання.

Але, знову завдяки керівникам управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА та ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області ТОВ «Компанія Югтранс» не тільки допускається до участі у конкурсі, але й отримує перемогу в ньому!

Пунктом 41 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою КМУ від 03.12.2008р. №1081 чітко визначено, що під час проведення конкурсу представники організатора та органів державного контролю, які входять до складу конкурсного комітету, відповідно до їх компетенції надають інформацію про діяльність перевізника-претендента. Представники органів державного контролю несуть персональну відповідальність за достовірність поданої інформації відповідно до законодавства. 

Дізнавшись про вказані порушення я написав десятки звернень, листів, заяв, з приводу порушень допущених при проведенні конкурсу, до органів влади, які б повинні були забезпечувати дотримання діючого законодавства в нашій державі.

Нажаль, більшість з них не мала результату. І це при тому, що пунктом 55 Порядку проведення конкурсу визначено, що організатор має право:
 1) прийняти рішення про відмову у введенні в дію рішення (чи його окремої частини) конкурсного комітету за окремими об’єктами конкурсу: 

у разі надходження від органів виконавчої влади письмової інформації, що підтверджує факт подання перевізником-претендентом, який за результатами конкурсу визнаний переможцем конкурсу, недостовірної інформації; 

3) достроково розірвати договір (позбавити дозволу) з автомобільним перевізником у разі:
надходження від органів виконавчої влади письмової інформації, що підтверджує факт подання ним недостовірної інформації.

Так, в серпні 2011р. я отримав відповідь від ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області за підписом начальника Макейчика П.О.(вих.. № 22/1-06-2754) від 05.08.2011р., в якій Макейчик П.О. зазначив, що інформація викладена в моєму листі(відносно ВАТ «Каховське АТП-16506») частково підтвердилась та по виявленим порушенням вжиті відповідні заходи реагування! Насправді ніяких реальних дій. ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області навіть не направила інформацію про порушення претендентом-перевізником умов участі в конкурсі до організатора конкурсу з метою виконання вимог пункту 55 Порядку проведення конкурсу.

Більше того, 22.09.2011р. я отримав лист за підписом заступника прокурора області В.Кострицького (вих..№ 08/1-4636-11 від 09.09.2011р.) в якому зазначено: «у ході проведення перевірки доводи про порушення організатором конкурсу постанови КМУ № 1081 від 03.12.2008р. «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» в частині допуску до участі у конкурсі претендента-перевізника ТОВ «Компанія Югтранс», відносно якого господарським судом Херсонської області порушено справу про банкрутство, знайшли своє підтвердження.

Прокуратурою Херсонської області за наслідками перевірки порушено дисциплінарне провадження відносно начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА Ярошевського В.І., яке для розгляду спрямовано голові Херсонської ОДА».

Таким чином і прокуратура знайшла підтвердження вказаних мною фактів порушень проведення конкурсу, що відбувся 24.06.2011р. Але, і після цього організатор конкурсу, управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА, та орган контролю, ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області, не вжили жодних заходів щодо виправлення допущених під час конкурсу грубих порушень діючого законодавства.

Натомість, працівники ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області з часу моїх перших звернень про порушення допущенні при проведення конкурсу, проведено перевірку без відповідних підстав, що ще раз підтвердило лобіювання начальником ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області Макейчиком П.О. інтересів ВАТ «Каховське АТП-16506» та ТОВ «Компанія Югтранс».

Не зупинило корупціонерів та функціонерів «Партії регіонів» навіть те, що у справі № 5024/1397/2011 за позовом ФОП Перетятько В.В. до управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА ухвалою від 20.07.2011р. було задоволено мою заяву та прийнято заходи по забезпеченню позову – заборонено відповідачу укладати з ВАТ «Каховське АТП-16506» договір на перевезення пасажирів на автомобільному маршруті «Нова Каховка – Каховка, через завод «Сокіл» та Поліклініка».

Всі вжитті мною заходи щодо припинення протиправних дій з боку організатора конкурсу, ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області не призвели до результату. Чиновники творили, що хотіли.

Додатково, у липні 2011р., працівники ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області, за наказом свого начальника Макейчика П.О., вчинили службовий підлог документів та від мого імені направили на адресу Головної державної інспекції на автомобільному транспорті заяву на отримання ліцензії з численними порушеннями. Вказана заява та додатки до неї не були підписані мною, довіреності на підписання таких документів та подання їх до органу ліцензування мною не видавалися.

Нажаль, будь які мої дії щодо відновлення також не мали результату. Самотужки в 2011 році я не зміг здолати «схеми» побудовані «регіоналами» за участі таких чиновників як Макейчик П.О.

Не можу залишити без Вашої уваги і той факт, що пан Ярошевский В.І., начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА, пан Литвиненко В.Ф., керівник ВАТ «Каховське АТП-16506» та пан Ставицький О.К., керівник ТОВ «Компанія Югтранс», були вірними представниками «Партії регіонів», а автобуси ВАТ «Каховське АТП-16506» у 2014р. використовувалися для відправлення «тітушок» на анти майдан, в ті дні, коли злочинна влада Януковича вбивала Героїв Небесної сотні.

А пан Макейчик П.О. всі ці роки використовувався функціонерами «Партії регіонів» для «віджиму» бізнесу.

І ось, пройшло три роки і пан Макейчик П.О. знову вирішив повернутися до своїх нечистих справ.

Шановні високопосадовці, я звертаюсь до Вас як громадянин, підприємець та патріот своєї держави, прошу не допустити до влади людину, яка супроводжувала тіньові схеми збагачення окремих особистостей, плюндрувала діюче законодавство, допускала грубі порушення вимог Закону.

Арсенію Петровичу, Ви позиціонуєте себе як європейський прем’єр, повсюди кажете про неможливість зі старими кадрами щось змінити в нашій державі на краще, про необхідність прозорої кадрової політики, громадських обговорень кандидатур посадовців та чиновників. Звертаюсь саме до Вас, не дайте Макейчику П.О. повернутися на державну службу та продовжити корупційну діяльність.

Сподіваюсь на позитивне вирішення цього проблемного питання.

Додатки:

  • Копія листа ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області від 05.08.2011р. за № 22/1-06-2754;

  • Копія листа заступника прокурора Херсонської області від 09.09.2011р. за № 08/1-4636-11;

  • Копія листа Територіальної державної інспекції праці у Херсонській області від 14.06.2011р. за № 21-01-10/568;

  • Копія ухвали господарського суду Херсонської області від 15.06.2011р. по справі № 5024/1117/2011 про порушення справи про банкрутство ТОВ «Компанія Югтранс»;

  • Копія ухвали господарського суду Херсонської області від 20.07.2011р. у справі № 5024/1397/2011;

  • Копія листа ФОП Перетятько В.В. від 24.07.2011р. № 65;

  • Копія листа ФОП Перетятько В.В. від 29.07.2011р. № 69;

  • Копія опису документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії, який містить не мій підпис;

  • Копія листа ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області від 28.07.2011р. за № 22/1-06-2647;

  • Копія листа ТУ Головавтотрансінспекції у Херсонській області від 02.08.2011р. № 22/1-06-2675;

  • Копія висновку постійної комісії Херсонської облради з питань промисловості, будівництва та житлово-комунального господарства від 06.11.2014р.;

  • Копія листа постійної комісії Херсонської облради з питань промисловості, будівництва та житлово-комунального господарства від 11.11.2014р. № 21-168-01-155/002-02;

  • Копія листа від 16.05.2014р.;

  • Копія зверненні ініціативної групи підприємців-перевізників Херсонщини до Президента України Петра Олексійовича Порошенка.

З повагою,

_________________________ В.В.Перетятько

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Прекрасная характеристика.Такого кадра упускать нельзя,т как перехватит Администрация
    в Киеве.

  2. Сколько же стоила Вам господин Перетятько эта статья. Все что Вы пишете бред. Почему же Вы не пишите, как Вы нарушали транспортное законодательство устроив в Новой Каховке возле Универмага незаконную остановку, почему вы игнорируя закон не заходили на автовокзал, а просто с колес забирали пассажиров. А ведь по закону вы обязаны были заходить на автовокзал. И за это Вас привлекла инспекция к ответственности. Что касается иных перевозчиков, так Вам прекрасно известно, что и они были привлечены к ответственности. Не надо лгать людям. Что то я вас не видел на Банковой во время разгона демонстрантов. Не видел и в составе делегаций области при проведении митингов в Киеве. А вот как Ваш протеже организовывал давление на перевозчиков с целью не допустить транспорт на майдан, так это известно не только мне. Цинизм еще никогда не украшал человека. Почему Вы не обратились в суд на действия инспекции. Вы прекрасно знаете, что на Ваше заявление была проверка прокуратуры, но подтверждений нарушений со стороны инспекции не было. Ведь Вы же сами говорите, прокуратура объективная, хоть я бы этого не сказал, судя по тому, что был устроен еженедельный надзор за действиями инспекции с целью снять Макейчика с работы и поставить господина Стеценка. Но у них ничего не получилось, пытались но сдулись. И вас это бесит. Не врите людям, побойтесь бога. На меня давить не надо, Вас никто не боится. Знайте правда она всегда остается правдой.

  3. Товарищ Павел. Не пишите бред. Все перевозчики Херсонской области знают кто вы на самом деле — казнокрад и взяточник, который красиво жил при партии регионов и вкусно ел с подачи членов этой партии. То что вы пишите никоим образом не умаляет ваших “заслуг”. Или написать конкретно где вы пакостили? Кстати, не скажите почему вас не пропустили назад во власть? Может из за тех моментов, которые написаны в статье?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ