Человек не терпит насилия!

В ГПУ придумали, как избежать люстрации

В Генеральной прокуратуре Украины массово двинулись в зону проведение антитеррористической операции с целью избежания люстрации

Об этом сообщили источники УНН в штабе АТО.

«В ГПУ первыми нашли «лазейку», которая позволяет лицам, попадающим под действие закона об очищении власти, избежать люстрации в случае участия в АТО», — говорят в штабе АТО. «Прокуроры ничем не рискуют. Многие из них там ведут привычно разгульный образ жизни, ведь активные боевые действия прекратились».

В штабе АТО отмечают, что ожидают приток добровольцев из числа сотрудников прокуратуры в ближайшие дни.

Согласно Закону Украины «Об очищении власти», под люстрацию попадают все руководящие сотрудники органов прокуратуры, которые занимали свои должности во время президентства Виктора Януковича и которые не были уволены по собственному желанию.

Напомним, 3 октября Петр Порошенко подписал закон о люстрации.

Комментариии

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. Прокурор Закарпатской области, представитель ВО “Свобода” , служивший режиму Януковича, сегодня ушел в отпуск и уехал на недельку попянствовать в зону АТО

  2. Замість заяви про звільнення — на лікарняний

    Як стало відомо, главу Закарпатської облпрокуратури Сидорчука в ГПУ «ввічливо попросили» написати заяву про звільнення за власним бажанням. Закарпатський прокурор вирішив продумати алгоритм своїх наступних дій … сидячи на лікарняному.

    Поки раптово хворого прокурора підміняє на посаді його заступник Роман Балита, сам Сидорчук чеше потилицю і, напевно, думає про подальший розвиток подій. Чи то йому «наїхати» на Ярему, за прикладом своїх колег з Миколаєва та Луцька — облпрокурора Стоянова і Коцури, чи то ж в ГПУ підготують містечко для нього в іншому регіоні, або навіть в апараті самого відомства. У такому випадку необхідність юридичної сутички з босом на столичній вулиці Різницькій відпаде сама по собі.

    Під контролем все — від контрабанди сигарет до будівництва бізнес-центрів

    Говорячи про особистість Сидорчука, варто сказати, що до призначення в Ужгород, він встиг попрацювати заступником облпрокурора Київської області Михайла Витязя в бутність керівником ГПУ Віктора Пшонки. На свою ж останню посаду він прийшов, займаючи пост першого заступника начальника Головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Генпрокуратури.

    Ще будучи зампрокурора Київщини, Сидорчук розслідував справу так званих васильківських терористів, яких згодом виправдали за відсутністю складу злочину в лютому цього року. А ось у 2012 році прокурор Сидорчук навіть не відправив справу на додаткове розслідування, а затвердив обвинувальний висновок, направивши його в суд, який засудив цих людей до 6 років позбавлення волі. Цікаво, що цим діям прокурора ні тоді, ні тепер ніхто ніякої оцінки не дав.

    Свого часу, представляючи Сидорчука колективу облпрокуратури, екс-генпрокурор Олег Махніцький зазначив, що відтепер прокуратура повинна працювати по-новому, відповідно до очікувань людей, які перемогли в «Революції Переваги».

    Правда, за відомостями компетентних осіб, що мали справу особисто з Сидорчуком, «робота по-новому» цього облпрокурора полягає в тому, що в Закарпатті, як і раніше, будь-яку посаду в прокуратурі можна купити, все залежить тільки від «ціни питання».

    Саме в каденцію Сидорчука в Закарпатті працівниками СБУ за отримання хабара в розмірі 8 тис.дол був затриманий «на гарячому» начальник відділу транспорту обласної прокуратури. Припустити, що облпрокурор не знав про протиправну діяльність свого підлеглого, було б нерозумно. Навпаки, за чутками, саме Сидорчук відправляв останнього для збору данини з митних постів області.

    Не оминув увагою головний законник регіону та питання контрабандного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України: сьогодні платять всі, хто цим займається. Кому саме, здогадайтеся самі.

    Прокурора звинувачують в «кришуванні» незаконних «віджимань» будівель і в наїзді на адвокатів

    Резонансним скандалом закінчилася для прокурора Закарпаття та історія з ключовим історичним будинком в центрі Ужгорода, що є пам’ятником архітектури, комплексом «Корона». Справа в тому, що на будівлю поклали око підприємливі ділки на чолі з депутатом міськради Іваном Волошиним, які вирішили відкрити там арт-бізнес-центр і незаконно приватизували понад 1000 кв. м. площі історичної споруди. Спочатку Олег Сидорчук публічно пообіцяв розібратися з посягань на власність громади, однак, згодом сам же і спустив дану справу на гальмах. Треба розуміти, не за просто так.

    Однак, все це ніщо, порівняно з тим, що «закидають» місцевому прокурору громадські активісти регіону. Йдеться про політично мотивованих, на думку громадських працівників, переслідуваннях адвоката Анастасії Бачинської.

    Справа в тому, що 22 серпня цього року прокурором Олегом Сидорчуком було висунуто підозру у нібито підбурюванні до отримання неправомірної вигоди адвокату, медіа-юристу, члену громадської ради Ужгородської міської ради Бачинської.

    При цьому Національною асоціацією адвокатів України в діях правоохоронних органів встановлені грубі порушення прав адвоката та чинного законодавства України.

    Дійшло до того, що Асоціація написала звернення на ім’я Генпрокурора Яреми. Текст містить прохання до глави ГПУ щодо проведення перевірки дій і притягнення до відповідальності посадових осіб облпрокуратури.

    При цьому численні скарги адвокатів в саму прокуратуру Закарпатської області традиційно залишилися проігноровані.

  3. Вот эти то удостоверения участника АТО получат точно, и все мыслимые и не мыслимые льготы. Хероям ссала.

  4. начальником рыбинспекции Украины назначили бывшего зама прокурора Одесской области Сергея Буяджи. Человека, который лично отвечал перед Пшонкой за разгон Одесского евромайдана. А заместитель у него бывший руководитель рыбхоза времён Януковича — Дробот Ваня. И назначил их министр сельского хозяйства “свободовец” Швайка. Результат долго ждать не пришлось. Всем областным начальникам рыбинспекции уже доведена ежемесячная такса на Киев. Вот вам и люстрация по свободовски!!!

  5. Оставьте этого убогого ,запутавшегося в собственном дерьме , его итак уже сЛили … докизделся — москали , жиды ,ляхи …евромастурбатор , херовый …

  6. Для Сидорчука. Вже більше 2-х років в ЗМІ активно обговорюється питання незаконних дій відповідальних осіб по приватизації історичного будинку в центрі Ужгорода, що є пам’ятником архітектури, комплексом «Корона». Але вже після проведеної ревізії місцевих бюджетів на території Закарпатської області, в тому числі в місті Ужгороді Державною фінансовою інспекцією України в липні цього року повинна б бути поставлена крапка. Оскільки ревізією питання приватизації комунального майна територіальної громади обов»язково охоплюється контрольними заходами та відповідно робляться висновки щодо законності дій чиновників, встановлюється сума втрат бюджетом та територіальною громадою. Раджу звернутися із інформаційним запитом в Державну фінансову інспекцію України про надання ВАМ вичерпної інформації за наслідки проведеної ревізії із зазначеної приватизації, виконання умов договору купівлі-продажу, якому правоохоронному органу в області передані матеріали ревізії для розгляду та вжиття заходів, а також з інших питань які ВАС цікавлять.

  7. Вже більше 2-х років в ЗМІ активно обговорюється питання незаконних дій відповідальних осіб по приватизації історичного будинку в центрі Ужгорода, що є пам’ятником архітектури, комплексом «Корона». Але вже після проведеної ревізії місцевих бюджетів на території Закарпатської області, в тому числі в місті Ужгороді Державною фінансовою інспекцією України в липні цього року повинна б бути поставлена крапка. Оскільки ревізією питання приватизації комунального майна територіальної громади обов»язково охоплюється контрольними заходами та відповідно робляться висновки щодо законності дій чиновників, встановлюється сума втрат бюджетом та територіальною громадою. Раджу звернутися із інформаційним запитом в Державну фінансову інспекцію України про надання ВАМ вичерпної інформації за наслідки проведеної ревізії із зазначеної приватизації, виконання умов договору купівлі-продажу, якому правоохоронному органу в області передані матеріали ревізії для розгляду та вжиття заходів, а також з інших питань які ВАС цікавлять.

  8. Вот упыри жидо-прокурорские.Как она сладка власть,терять не хочется.Лирику разводить не буду,хочу пожелать им всем без исключения одного,чтобы в зоне АТО им попались те которых они без Тщательного,Всестороннего и Объективного изучения материалов уголовных дел отправили на нары.А там как раз и будет статус “кво” восстановлен по Закону,по Мужски и Честно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ