Человек не терпит насилия!

Мартыненко взялся за лекарства. Значит — лекарства будут дорожать

Останніми днями фармацевтичний ринок буквально трясе від чуток. Вже кілька джерел розповіли «Нашим Грошам» фактично одну й ту ж історію, яка у різних вустах різнилась лише добором епітетів і кількістю обсценної лексики. Отже суть.

Після кількамісячного небуття фармацевтичні дистрибутори отримали нагоду поговорити з людьми, які, за їхніми словами, представляють колишнього голову тендерного комітету Міністерства охорони здоров’я Романа Богачова та радника МОЗ Дмитра Підтуркіна. За часів Януковича на медичних тендерах, за словами нового міністра Олега Мусія, крали 40%.

Предмет для розмов простий як копійка. Фармацевтам пропонують зашити у ціну тендерної пропозиції додаткові 10-15%, а взамін їм гарантують попередню оплату, а не звичайні умови з відстрочкою платежу на тижні, місяці і роки.

В умовах галопуючого курсу долара пропозиція справді для багатьох цікава. Однак торговці зустріли її так само як і «Наші Гроші»: «Не віримо!»

Річ у тім, що якісь люди ходять, щось пропонують, але офіційних посад в МОЗі у них немає. І може то взагалі двійники Богачова та Підтуркіна. Та й не може ж бути такого, щоб нова влада однією рукою проклинала спадок Януковича, а іншою наймала його менеджерів.

Звісно, передумови для подібного хедхантінгу є. Новий МОЗ під керівництвом Мусія повністю завалив щорічні тендери – з 2 мільярдів вдалось розтендерити лише 40 мільйонів. Бо Мусій хотів радикально знизити ціни у порівнянні з минулорічними за рахунок тієї самої корупційної маржі 40%. З урахуванням введення ПДВ та зростання курсу долара зараз це мало б виражатись у простому збереженні минулорічних цін.

Однак цьому є дикий супротив. Простий факт – голова тендерного комітету МОЗу Салютін банально не підписував процедурні документи, гуляючи по відпусткам та лікарняним. Відтак тендери зривались, запаси таблеток у лікарнях розтанули, деяких хворих вже банально нічим лікувати.

Так МОЗ опинився у пастці. Якщо не купувати ліки по будь-якій ціні, то хворі будуть помирати. А якщо купувати по цінам, які нав’язують звиклі до корупції постачальники, – то це буде плювком у Майдан.

Тож 10-15%, які фігурують у чутках, є таким собі компромісом між корупцією та життям.

Але «Наші Гроші» ще раз заявляють. Ми не віримо, що посередниками нового МОЗу є старі менджери. Тим більш, ми не віримо, що у нардепа Миколи Мартиненко, який у якості одного із стовпів Арсенія Яценюка курує цю сферу, немає нікого іншого на прикметі. Адже навколо так багато талановитих людей.

Так що ми вирішили занести ці балачки в розряд чуток. Але про всяк випадок тендери з передоплатою перевіримо більш ретельно.

Блог від: Юрій Ніколов

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. мртыненки и всякие подобные твари:а вы не думаете,что у народа терпение на пределе,и вам тогда надо будет не лекарства,а гроб и венки для вас ублюдков ненасытных

  2. Шановні “ГРОШІ” а чому ви не вірите? Сьогодні Головою правління підприємства “ІНДАР”, що у Києві ( випускає інсуліни) є Вишневська Любов Вікторівна. Найкраща подруга Богачова Романа та Підтуркіна та й Ще ставлениця Сашка- стоматолога . ЇЇ декілька разів вже хотіли змінити, призначали нових керівників ( державна частка підприємства складає 70%) . Відстороняли від посади. На неї заведено декілька кримінальних справ . За ті тендери, які проводили Богачов Ромчик та його дружбан Підтуркін. ІНДАР був основним гравцем на ринку у 2012-2014 роках. Виграва все підряд, виробляючи тільки інсулін: від препаратів проти Туберкульозу, СНІДу , гепатитів, вакцин….
    І як результат: людина януковичів, богачових, підтуркіних досі на ІНДАРІ і тримається за посаду- зубами не віддереш. За те що О.Мусій хотів її зняти з посади, тому що про не зрозумілі фініансові махінації на підприємстві вона так ні перед ким і не звітувала, Вишневська разом з депутаткою Лабунською затіяли “зняття з посади ” Мусія.
    НЕ вірите- перевірте!!!!!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ