Человек не терпит насилия!

Кадри «вирішують» все або кого призначають на керівні посади в природоохоронній сфері

В даній статті мова піде про недолугу кадрову політику представників нової влади, точніше про її відсутність, у галузі екології та природних ресурсів. Ця сфера для Закарпаття як туристичного краю мала б бути приорітетною. Із зміною влади з’явилася надія, що названий приорітет не залишиться на рівні декларацій. Але…
Отже, знайомтесь, Ужанський національний природний парк. Основним завданням діяльності є збереження, відтворення та ефективне використання типових та унікальних природних комплексів Східних Карпат, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.
Створений на базі регіонального ландшафтного парку «Стужиця» у 1999 році, Ужанський національний природний парк під незмінним керівництвом Василя Копача за свою коротку історію мав як невдачі так і досягнення. Зокрема, став членом Європейської федерації природо-заповідних територій «Європарк», увійшовши в липні 2007 року до списку Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат». Зрозуміло, що до керівництва парку виникало багато запитань, але ніхто не зміг би звинуватити його в некомпетентності.
Тим не менше, в кінці 2013 року директора УНПП Копача В.О. було звільнено з посади у зв’язку із не продовженням контракту.
Ось тут на сцену виходить наш «герой». Наказом міністра екології та природних ресурсів України з 15 травня 2014 року призначений виконуючим обов’язки директора Ужанського НПП громадянин Биркович Віктор Іванович, 01.08.1970 року народження.
Вказане призначення вже з самого початку було сумнівним, оскільки згідно затвердженого Мінприроди Положення про УНПП, у разі відсутності директора виконання його обов’язків здійснюється заступником директора, яких в УНПП є два. Але комусь у міністерстві був потрібен саме «незамінний спеціаліст широкого профілю» Биркович В.І.
Більше того, за свідченням працівників парку, незважаючи на те, що Биркович В.І. був призначений на посаду з 15 травня 2014 року, однак реально вийшов на роботу та вперше з’явився в адмінбудівлі УНПП лише 29 травня 2014 року. У цей же день, 29 травня 2014 року, він «заднім числом» підписав наказ, що приступив до виконання своїх функціональних обов’язків з 15 травня 2014 року, тоді як до 29.05.2014 року виконувала обов’язки директора інша особа. Але Бирковича В.І. це анітрохи не бентежило. Він дав пряму вказівку бухгалтерії УНПП нарахувати йому зарплату з 15.05.2014 року, що вже містить ознаки протиправної діяльності і мало б викликати зацікавленість у відповідних органів.
Хто ж такий цей «незамінний спеціаліст у природоохоронній галузі» п. Биркович В.І.?
Зі слів самого героя під час службових нарад з керівниками підрозділів УНПП та в ході особистих бесід з його працівниками він «є бізнесменом, володіє лісопилкою та заводом брикетного палива й прийшов в Ужанський нацпарк заробляти гроші».
І дійсно, у відкритому доступі в мережі Інтернет (електронні ресурси з базами даних ЄДРПОУ) міститься інформація, що близьким родичам Бирковича В.І., у тому числі йому, належить кілька суб’єктів господарювання. Зокрема безпосередньо Биркович В.І. є співзасновником ТОВ «Абієс інвест» (ідентифікаційний код юридичної особи 35718538) з вкладом до статутного фонду у розмірі 272 000 грн. Його видом діяльності зазначене: ЛІСОПИЛЬНЕ ТА СТРУГАЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО; ПРОСОЧУВАННЯ ДЕРЕВИНИ.
Цікаво, що про це думає його роботодавець, Міністерство екології та природних ресурсів? А прокуратура? Адже, тут як мінімум присутній конфлікт інтересів!
Саме тому, Биркович В.І. всіляко сприяє в оформленні дозвільних документів на вирубку деревини в Ужанському НПП. Зокрема, ним свідомо нанесено значної матеріальної шкоди державі (кілька мільйонів гривень) бездіяльністю та затягуванням розробки букових буреломів, які сталися на території Ужанського НПП ще в травні цього року. У результаті вся, найвищої якості (віком понад 80 років), букова деревина втратила свої ділові властивості та придатна лише для палива.
У своїх діях Биркович В.І. всіляко покладається на колишнього начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області Ільницького Петра Михайловича. Вказана особа не має жодного відношення до Ужанського НПП, не є його посадовою особою, однак з дозволу Бирковича В.І. приймає активну участь у службових нарадах парку. За відсутності директора сам їх проводить, здійснює морально-психологічний тиск на працівників, які висловлюють незадоволення новим керівництвом. За словами Бирковича В.І., Ільницький П.М. вже тривалий час «здійснює юридичне забезпечення його бізнесу, а тепер буде допомагати йому в нацпарку».
Биркович В.І. та Ільницький П.М. не приховують, що основною функцією останнього в Ужанському національному природному парку є «кришування нового директора» перед правоохоронними органами, зокрема, місцевою СБУ, міліцією та природоохоронною прокуратурою, з керівниками яких в Ільницького «ще з минулих часів склалися дружні взаємини».
Биркович В.І. та Ільницький П.М. протиправно, в особистих цілях, використовують службовий транспорт Ужанського НПП. Зокрема на автомобілі ВАЗ 2110 «Пріора» кожного дня їздять з Ужгороду на роботу до смт. Великий Березний та назад додому (понад 100 км). В умовах кризового фінансування вони лише за один місяць «наїздили» стільки бензину, скільки службі державної охорони природно-заповідного фонду Ужанського НПП вистачило б на 3-4 місяці, що є злочинним під час літнього пожежонебезпечного періоду. Автомобілі парку не матимуть змоги у разі лісових пожеж виїхати в гори для їх ліквідації. І знову виникає питання: чому не реагує міліція та СБУ?
До речі, в буремних 90-тих наш герой був відомий серед кримінальних елементів під псевдо «Француз». Так, що у оперативних підрозділів МВС та СБУ мало б зберегтися чимало цікавого на цю особу.
Як наслідок, нездоровий морально-психологічний клімат в колективі. Постійні погрози та тиск в.о. директора та його поплічників по відношенню до працівників парку призвели до саботажу останніми будь-яких вказівок керівництва. Невдоволення колективу знайшло свій прояв у письмовому зверненні останнього від 14.07.2014 року до міністра екології та природних ресурсів України, голови СБУ та генерального прокурора України. Дивно, але реакція на нього на сьогодні відсутня.
Наш герой встиг проявити себе і на міжнародному рівні, паралізувавши будь-яку співпрацю в даній сфері. Зокрема, відомо що Биркович В.І. робив спроби організувати «робочу» поїздку в Словаччину з візитом до керівництва Народного Парку Полоніни, який є частиною трилатерального українсько-польсько-словацького біосферного резервату «Східні Карпати». Але директор словацького парку Міро Бураль офіційно відмовив колезі. Причиною відмови зазначено «відсутність спільних програм». Це є щонайменше дивним, адже біосферний резерват «Східні Карпати» – це перший в світі неподільний природний комплекс, невід’ємними частинами якого є три національні парки. Справжньою ж причиною відмови став склад делегації, куди особисто Бирковичем В.І. були включені особи, що проходять по оперативним базам словацької поліції як члени організованих злочинних угрупувань у сфері нелегальної міграції та контрабанди тютюнових виробів, а отже, не мають ніякого відношення до природоохоронної сфери.
Насамкінець, хотілося б дати пораду новій владі: при призначенні на посади в державні органи та установи організовуйте для претендентів хоча б диктанти! Адже не дивлячись на дві вищі освіти та кандидатську дисертацію наш герой ідіотично неграмотний!!! Резолюції на документах пише Ільницький П.М., а Биркович В.І. їх просто підписує.
Беручи до уваги вищенаведене, виникає логічне запитання до нової влади: невже ви вважаєте, що з такими кадрами можна щось реформувати, покращити?!

Олег Осадчий

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

61 ответ

  1. Интерессно, куда смотрит прокуратура, СБУ, менты… Скажу прямо, Биркович, он же “Француз”, тупой как валянок. Тут всем рулит Ильницкий П.М.- сука еще та! Во времена рыгов он занимал должность начальника областной юстиции. Вытянул его из говна губернатор Ледида… Только эта сука и его вставила…

  2. Биркович -то той, що був обласним депутатом?! Та то ж — клоун!До речі, він фактично розвалив колектив нацпарку!!! Частина адекватних вже звільнилася, а інша — планує. Ільницький П.М. вже з ним більше 10 років, він “рішає” йому ментів, прокуратуру, СБУ. Кажуть, шо Ільницький, ідучи з Юстиції, прихватив з собою цілу кучу бланків сурової звітності: свідоцтв на право власності тощо…Було би круто покопати в цьому напрямку!

  3. Зі слів працівників парку, Биркович В.І. в склад делегації в Словаччину включив Каменцу Івана Івановича, відомого під поганялом “Підар”, керівника ОЗУ, спеціалізацією якої є нелегалка та контрабас цигарок…

  4. Кажуть, шо Биркович ради посади вийшов з Батьківщини і вступив у Свободу! А де хвалена безпека Свободи?!

  5. Чтоб Вы понимали, Великоберезнянский район, где находится УжНПП, возглавляет член преступной группировки, о которой упоминалось выше — Поправка Валера… Они с Бырковичем уже нашли общий язык: Валера подписал рекомендательное письмо Бырковичу на Минприроды. Но за всем этим стоит бывший глава райадминистрации Рогач Роман, который “косил” с леса по две штуки баксов в неделю, будучи на должности. Так что расставаться с деньгами очень не хочется!!!

  6. Добре рано фатьове ! Ушитко то што туйки написано є истинна правда. Муй рудний брат робить у тим Ужанським НПП. Кажу вам, што догди був Копач то ще бив дакий порядок. А як пришли тоті три вароські беспрєдєльщики то стала повна гузиця !
    Зачали гнобити тоту челядь, котра знає роботу. Повиганяли кучу люди, што творили сись насчастний парк. Кого гет на вулицю, кого в далекий рахівський район, а дакого пустили в посаді до дворника. Утця трьох дітей Олега хочуть вигнати, бо треба посаду міньєтчику толіку.
    Правду люди пишуть. Лем а би з того дашо було. Поможіть нам, міністерство, аби сього Француза Бирковича не дай Бог не поклали директором, бо буде біда.

  7. проблема по ужанскому парку в том что раньше там работал региАнал копач василий который состоит в криминальной банде возглавляемым криминальным авторитетом “файта” который по паспорту канюк василий михайлович бывший официант который встретил в баре одного криминалитета и воспользовавшись случаем записался в “авторитеты”. и ходил в авторитетах пока новая власть не дала по жопе “Фантику”. вместе с фантиком освободили и вора копача. по фантику мацкаль объявил что он знает етого проходимца еще с губернаторства. в общем копач и фантик ярые регианалы учуяв что путин намеривается двинуться по серьезному решили возвратить свое царствование в Березном.
    в общем, как мы понимаем,криминальный фантик с копачем используют последнее средство покидывают какашки . но дело в том что какашки по принципу бумеранга вернутся к бросающим.

  8. Звертаюся до читачів! Особливо тих, хто володіє темою! Не шукайте тут прихованих мотивів! Метою висвітлення цього матеріалу є спроба спасти унікальний природний комплекс, яким обдарувала нас природа! Вся інформація висвітлена в статті при бажанні може бути перевірена, хоча вона неодноразово вже перевірялась автором. Я запрошую компетентні органи до вчинення відповідних дій щодо перевірки!

  9. Самое непонятное министерство, Золотарева взяли с баблом, через три недели он снова нач.отдела,и он ложил на ВО Свобода, бабло у нас рулит и разруливает

  10. Цікавий факт — недавно призначений голова адміністрації району Поправка Валера підписав рекомендаційний лист Бирковичу на мінекології… Питання: що пообіцяв Биркович Валері за це?) Адже, відомо, що останній шукає “теми”, так як мусить відробляти призначення…

  11. Бачив сьогодні Француза на терасі готеля “Ужгород” разом з Ільницьким П.М. Мабуть, проводили виїзну нараду))) Цікаво, чи відвідає він сьогодні робоче місце?!

  12. Но пак што, файно написано….. Ци чуєш Бирковичу ! А де суть обіцяні тобов наші дрива ? Гаде ти єден брехливий, чим ся будеме в зимі гріти ? Людоньки ! Вун вшиткі дрива на свуй Воловець возить, а ми нич із того не маєме……

  13. Отримано термінову інформацію, що 09.09.2014 в УНПП збиралась науково-технічна рада в обмеженому колі близьких до Бирковича осіб. Основною метою зібрання стало узаконення розробки лісу в місцях буреломів, що мали місце в травні цього року. Як повідомлялося раніше, через злочинну бездіяльниість Бирковича, ділова деревина не була вивезена вчасно, що спричинило до втрати промислової якості лісу, а це в свою чергу до фінансових втрат УНПП.
    Отже, Биркович В.І. робить спроби приховати неправомірність своїх дій… АУ!!! Прокуратура???!!!

  14. Осадчий це копач ( валік.. ) аферист який дурить европейців на гроші і краде бюджет під прикриттям мукачівських злодюг.
    Але реінкарнаціі мабуть не буде.
    Чемодан вокзал рассея )))

  15. Осадчий це бувший директор копач і його банда. як ся не верне копач так ся не верне регіанальна банда

  16. А крім політичних гасел Биркович і ко. на шось здатні?! Написали мавпі дисертацію, пару статейок без змісту — і це вже є приводом для призначення на керівну посаду?! Людина не володіє іноземними мовами, слабо володіє українською, реально ні дня не працював(то що Мітряєва взяла гроші за його номінільне перебування на посаді наукового співробітника, це курам на сміх: він пише з помилками!!!!) Який з нього директор?! Невже задля призначення достатньо мати досвід злочинця, і вступити в Свободу? До речі, до цього він був членом Батьківщини, і “гнав” на Порошенка… Але це до результатів призидентських виборів, зараз він щирий прибічник останнього! Це називається “політична проституція”!

  17. Хм, а обласний прокурор чомусь бачить в цьому перспективу)))) Я би навіть сказав “вбачає ознаки…)))))

  18. Пане Осадчий, хочу задати особисто Вам питання: як можна захищати людину (Копача), яка завдала своєю діяльністю збитків державі на 1 000 000 (мільйон) гривен і лити бруд на людину (Бирковича), яка виконує обов”язки директора 3 місяці і по великому рахунку ще не встигла нічого зробити?????????
    Вам не здається, що збитки 1 мільйон грн і якісь недоведені порушення є не співставними??? Як журналісту, Вам не хочеться зайняти дійсно правильну позицію у даній ситуації???? З нетерпінням чекаю відповіді!!!

  19. Правду сварщик пише. Тот орангутан копач від мого брата з ужка просив взятку лічно за то би го пустив лісосіку рубати. І від кума ми просив 1000 доларів би го взяв на ужок на роботу. То щи тот узяточник. Лим яку собі хижу постройив. Точно що не з зарплати. Всю свою файту устройив у тот парк на роботу а чужих людий заставляв му каждий динь на обід кромплі пичи. Бідні тоти люди що мали такого фивника. Би в нього божа громова куля ударила у того орангутана.

  20. Правду сварщик пише. Тот орангутан копач від мого брата з ужка просив взятку лічно за то би го пустив лісосіку рубати. І від кума ми просив 1000 доларів би го взяв на ужок на роботу. То щи тот узяточник. Лим яку собі хижу постройив. Точно що не з зарплати. Всю свою файту устройив у тот парк на роботу а чужих людий заставляв му каждий динь на обід кромплі пичи. Бідні тоти люди що мали такого фивника. Би в нього божа громова куля ударила у того орангутана.

  21. Звертаюся до читачів, які коментують: при написанні цієї статті не ставилася задача когось захищати або “зливати”! Повірте, при отриманні перевіреного матеріала на колишнього директора Копача, з’явиться стаття щодо нього! Метою цього матеріалу є спроба критично показати “обличчя” нової влади і осіб, яких вона наділяє певними повноваженнями! Ну погодьтеся, не може займати керівну посаду в установі, на яку покладено природоохоронну функцію, особа, що займається лісопереробкою… Це прямий конфлікт інтересів!

  22. Пане Осадчий, якщо я надам інформацію по діяльності Копача ( завдано збитків державі і Великоберезнянському району на суму 1 млн грн) Ви її опублікуєте на сайті???

  23. Пане Осадчий, якщо я надам інформацію по діяльності Копача ( завдано збитків державі і Великоберезнянському району на суму 1 млн грн) Ви її опублікуєте на сайті???

  24. Пане Биркович, по-перше, я журналіст, а не редактор сайту, по-друге, якщо Ваша інформація — це кримінальна справа, що розслідується прокуратурою по факту самоволки на території Ужоцького ПНДВ, то в мене є деякі відомості,і я із задоволенням ознайомлюся з Вашими. Можливо, буде достатньо для статті. До речі, справа розслідується слідчим Фалесом, так що всі претензії до нього.
    По-третє, різниця між Вами і Копачем в тому, що саме він, маючи дуже багато недоліків, створив УНПП, а Ви за три місяці нічого путнього не зробили, окрім того що:
    — умудрилися не затвердити в Міністерстві ліміти,
    — підставили під самоволку нач.ПНДВ — Чопака,
    — створили в колективі негативний морально-психологічний клімат,і т.д.
    Повний перелік Ваших досягнень читайте в наступній статті. До речі, дуже цікавим є матеріал по Вас, що стосується Ваших здобутків в 90-их роках, адже Ваші односільчани знають Вас як ”Француза”)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ