Человек не терпит насилия!

И снова о славных пограничниках…

15 травня 2014 року, засоби масової інформації повідомили про затримання органами прокуратури та Служби безпеки України високопосадовця Державної прикордонної служби України за отримання хабара у 350 тис. грн. Мотивування затримання було «за прийняття позитивних рішень щодо закупівлі речового майна для потреб Державної прикордонної служби України». Виявилося, щозатриманим був генерал-лейтенант Лантвойт Олег Борисович, на час затримання — директор Департаменту забезпечення Адміністрації ДПСУ (раніше, з 2001 по 2012 — заступник Голови ДПСУ) і хабар він отримав за надання преференцій приватній фірмі «ДІСІ Груп», керівник якої, мов би є кумом Голови Державної прикордонної Служби Литвина М.М., у постачанні бронежилетів для прикордонників.

За інформацією, що заслуговує на довіру, 350 тис. грн. був перший «транш» для посадовця, наступний — у розмірі 700 тисяч — він мав отримати за постачання обладнання для вертольотів та іншої техніки і про це знали у Службі Безпеки України, однак завдяки особистому спілкуванню Литвина М.М. з Головою СБУ, це питання було знято. Далі Лантвойта О.Б. на підставі терміново підготовленої медичної довідки, з діагнозом, що є несумісним з військової службою було звільнено з ізолятора СБУ та поміщено до Центрального шпиталю ДПСУ, без будь якої охорони, що свідчить про створення умов для уникнення відповідальності. З метою замітання слідів цього злочину, в Адміністрації Держприкордонслужби, терміново було проведено колегію, на якій призначено нового директора Департаменту забезпечення (колишнього заступника директора Департаменту фінансового забезпечення).

Враховуючи, той факт, що ніхто з перших осіб прикордонного відомства не подав у відставку, а терміново провели ротацію посадовців, можливо допустити те, що цей ганебний факт злочину у вигляді хабарництва у часи, коли вся країна збирає кошти на оборону, хочуть приховати і дати спокійно піти генерал-лейтенанту Лантвойту О.Б. на «почесний відпочинок – пенсію». У той же час, цю високопоставлену посадову особу, щодо якої порушено кримінальне провадження і яку, як мінімум потрібно розжалувати із звання генерал-лейтенанта до звання «рядовий» (так поступаютьу всьому цивілізованому світі) та, до судового засідання, звільнити з лав Прикордонного відомства за дискредитацію офіцерського звання, без будь яких пільг і привілеїв. Для інформації, на цій же колегії, на місце генерал-полковника Коваля (призначений на посаду в.о. Міністра оборони України), був призначений начальник Південного Регіонального управління ДПСУ генерал-лейтенат Мишаковський, який створив і повністю контролює всі незаконні оборудки на державному кордоні у південних регіонах України в межах Вінницької, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, володіє численою нерухомістю в Одесі, у тому числі комерційною (інформація легко перевіряється) – і цієї людині довірено патріотичне виховання прикордонників? І цієї людині підпорядкована внутрішня безпека? Це стосується начальників усіх регіональних управлінь, що також легко перевіряється. Крім того, генерал-лейтенант Ліщинський О. І. призначений заступником Міністра оборони України (Розпорядження КМУ № 482-р.). Це той генерал-лейтенант, який був знятий, за корупційні діяння підлеглих (заступника начальника управління тилу полковника Макарова було затримано за хабар) з посади заступника Голови Держприкордонслужби України – директора Департаменту забезчення (Указ Президента України № 421/2011) і призначений на посаду (спеціально для нього створеного) департаменту внутрішнього аудиту Державної прикордонної служби. На його місце був призначений генерал Лантвойт, якого також затримали за хабар. (За інформацією, що потребує перевірки генерала Лантвойта звільнили з Держприкордонслужби«заднім числом» і він є радником генерала Коваля (Тво Міністра оборони). Директором Департаменту внутрішнього аудиту (на місце генерала Ліщинського) планується призначення генерала Горбенко, начальника Західного регіонального командування, який не має жодного відношення до фінансових структур, а є організатором усіх незаконних оборудок на західному кордоні.

Все це складає враження приховування людей «системи» від відповідальності. Взагалі, у Державній прикордонній службі України створено чітку, кримінальну схему тіньових оборудок, у якій задіяні всі вищі посадовці Служби, практично все керівництво регіональних підрозділів, навчальних закладів та інш.

Вище керівництво побудувало собі рай, тоді як майор отримує 3 500 грн, підполковник – 5 000. За три місяці після Майдану, у Держприкордонслужбі не було проведено жодних кадрових змін, що не є дивним так, як Голова Служби майже 13 років на посаді, його Перший заступник майже 20, інші перші особи майже 10 років знаходяться на посадах і «зрослися як побратими» у своїх діяннях. Ми відсилаємо СМС на підтримку нашого війська, вони грабують бюджетні кошти, прикриваючи друг друга. Ви що, гадаєте Лантвойт такий собі хабарник-одинак і Литвину ні грошика ні передавав? Скільки це може продовжуватися?

Ждите продолжение.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. Продовжуватись буде доти поки народ буде вважати, що у держави красти можна. Якщо працівники шкільних їдалень дозволяють собі “зекономити” і потягнути додому продукти, то чого дивуватись що так само роблять чиновники?

  2. «ДІСІ Груп» корумпирует ворье в погонах уже более 10 лет — альфу, спецназ острова, мвс, погранцов. А проверить это очень просто.

  3. Выходит так Майдан идиот, собирает на полигон а потом на Войну!А Литвин нейтрализует погранвойско и бросает границы для прохода камазов. свадебный генерал Литвин хоть разок был в тилу???РАСЖАЛОВАТЬ ДО РЯДОВОГО И ЗАСУДИТЬ, !Турчинов приезжает на восток,что не понимает какую стратегию должни нести Погранвойско?Надо кончать с бездарность которая существует в армии где морская пехота,где морской десант,где морские Пограничники,что на рыбалке Все или интимом Занимаються??

  4. Прошу всех участников АТО: бойцов Нацгвардии, спецподразделений СБУ и МВД, армейских, добровольцев Украины, а также сепаратистов — присылать свои письма с правдивыми (!), по возможности объективными и безэмоциональными описаниями и оценками событий во время вашей службы на мой емэйл: [email protected].

    Цель сбора ваших писем — анализ материала для написания книги о событиях в Украине.

  5. — Не ходи туда, там тебя ждут неприятности.

    — Ну как же туда не ходить? Они же ждут!

    Котёнок по имени Гав

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ