Человек не терпит насилия!

Обличчя націоналізму: «Правий сектор»

Вперше з далеких 1990-их українські праві знову «на коні», помітно впливаючи на внутрішньополітичний розклад сил. Однак ситуацію двадцятилітньої давності від сьогодення різнить той факт, що нині український націоналізм є водночас і обличчям України на зовнішньополітичній арені – як би того не хотілось уникнути формальним керівникам держави. Медіа творить віртуальну реальність, а з нею і образи поки що віртуальної правої України. Наскільки ми близькі втілення російських телекартинок – і якими вони можуть бути в реальності? За великим рахунком, не тільки іноземні громадяни, але й українці мало обізнані в «наших правих».

63f974

Поява в січні 2014 р. назви «Правий сектор» стала несподіванкою для більшості глядачів, кругозір яких до того обмежувався партією «Свобода» і, в кращому випадку, абревіатурою УНА-УНСО. Попри розповсюджене уявлення, «Правий сектор», що виник наприкінці 2013 р. як радикальне крило Евромайдану, не був і не є монолітною структурою, адже фактично ця назва покриває кілька незалежних одна від одної націоналістичних організацій. У першу чергу йдеться про «Тризуб» ім. Степана Бандери, УНА-УНСО, «Патріот України» та кілька менших неформальних об’єднань, суперечностей між якими не так мало, як здається на перший погляд.

Більшість українських націоналістичних організацій представлені по Україні нерівномірно, маючи свої традиційні центри впливу – що відобразилось, серед іншого, і в поділі самого «Правого сектора»: куратором Західної України був уже покійний Олександр Музичко (Сашко Білий) від УНА-УНСО, Східної України – Андрій Білецький від «Патріота України», центральний провід очолив Дмитро Ярош від організації «Тризуб». Перед обличчям спільного ворога – і перспективою проходження в парламент – ці дещо різнорідні структури на нещодавньому з’їзді вперше за двадцять років змогли об’єднатись в єдину політичну партію, забувши про старі конфлікти. Проте наскільки тривким буде цей союз?

Громадська організація «Тризуб» ім. Степана Бандери, яку нині очолює Дмитро Ярош, була заснована в далекому 1993 р. з благословення Ярослави Стецько і фактично доповнювала Конгрес українських націоналістів у якості силового крила і молодіжної організації – що в ті роки серед більшості правих партій було поширеною практикою. Провідником «Тризуба» довгий час був доцент Василь Іванишин, а після його смерті у 2007 р. організацію очолив Дмитро Ярош. Маловідомий, але факт – членом «Тризуба» були нинішній міністр освіти, професор Сергій Квіт і депутат-«свободівець» Юрій Сиротюк. Найбільшими центрами організації є Тернопіль і Дрогобич. Ідеологія – традиційний український націоналізм, замішаний на християнстві (назва друкованого видання «Тризуба» – «Бандерівець» – точно відтворює її дух і суть).

Друга складова «Правого сектора» – УНА-УНСО – як Українська міжпартійна асамблея була заснована в 1990 р., а в 1991 р. перейменована на Українську національну асамблею (УНА) і зареєстрована як політична партія. Як і КУН, має силове крило – Українську народну самооборону (УНСО), подекуди зареєстровану в якості громадської організації, але по факту невіддільну від партструктури. В 1990-их рр. непублічним очільником УНА-УНСО був колишній політв’язень Анатолій Лупиніс (Дядя Толя). Нині фактичний керівник – Микола Карпюк, номінальний лідер – політв’язень Юрій Шухевич, син легендарного головнокомандувача УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки). Відомі вихідці – народний депутат Андрій Шкіль та лідер «Братства» Дмитро Корчинський. Найбільші центри – Київ, Рівне і, вочевидь, Чернівці.

На відміну від консервативного «Тризуба», націоналізм УНА-УНСО завжди вирізнявся еклектичністю та грою на ідеологічних суперечностях – від крайньої правизни до крайньої лівизни і анархізму. Що в більш вишуканій формі знайшло вираження у стилі «Братства» Дмитра Корчинського. Як і в італійському фашизмі поч. 1920-их рр., естетика УНСО панує над змістовним наповненням, відтак організація завжди вбирала не стільки державницькі кадри, скільки пасіонарних «робінгудів», почасти з кримінальними відголосками (Олександр Музичко – чи не найяскравіший персонаж). Водночас УНА-УНСО – чи не єдина українська націоналістична структура із серйозним бойовим досвідом: її добровольчі загони брали участь щонайменше в чотирьох військових кампаніях – у Придністров’ї, Абхазії та обидвох Чеченських війнах.

Третя складова «Правого сектора» – організація «Патріот України». Заснована в середині 1990-их і офіційно легалізована в 1999 р. під керівництвом Андрія Парубія як товариство сприяння збройним силам і військово-морському флоту – фактично виконувала функції молодіжного та силового крила Соціал-Національної партії України. З 2004 р., після того, як партія була очолена Олегом Тягнибоком і перейменована на Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Партіот України» поступово канув у небуття. В часи СНПУ фактичним центром організації був Львів, серед відомих вихідців, окрім Андрія Парубія, можна назвати нинішнього нардепа-«свободівця» Леонтія Мартинюка.

У 2005-2006 рр. бренд «Патріота України» – вже в якості самостійної громадської організації – був реанімований у Харкові Андрієм Білецьким і тодішнім заступником голови ВО «Свобода» з ідеологічних питань, професором Олегом Однороженком. Після гучного розриву зі «Свободою» у 2007 р. «Патріот України» створив власну політичну структуру – Соціал-Національну асамблею, яка, однак, партією так і не стала. Центрами організації є Харків і Київ – у 2006-2008 рр. третім активним осередком був чернівецький. Ідеологія характеризується як соціал-націоналізм, органічне поєднання ідей національної і соціальної справедливості, в чому перегукується із ВО «Свобода».

Саме «Патріот України» використовує найбільш скандалізований західними ЗМІ символ «Ідея Nації», який поєднує риси тризуба і свастичного Wolfsangel. Утім, мало хто знає, що він же є офіційно зареєстрованим знаком СНПУ, права на який досі належать ВО «Свобода». Його естетика і відповідні політичні асоціації, однак, не є зовсім випадковими – на відміну від «Тризуба» і УНА-УНСО, в медіа-просторі «Патріот України» і СНА можна в найбільшій мірі назвати «неонацистською» силою (беручи, однак, до уваги всю умовність та вульгарність ужитку цього поняття сучасними ЗМІ). Підставами для цього є не тільки естетичні, але й ідеологічні складові, зв’язки з навколофутбольними середовищами, антиіміграційна риторика.

Ідеологічні та політичні розбіжності протягом останніх двадцяти років були причинами не лише конкуренції трьох організацій, але, подекуди, і локальних конфліктів між ними. Сьогодні ці розбіжності вдалося частково подолати – але під великим питанням, чи структури, які так довго діяли і розвивались у самостійному плаванні, зможуть у майбутньому стати політичним монолітом. Адже формально і партія «Правий сектор» була створена не «з нуля» – УНА просто змінила назву на з’їзді 22 березня. І хоча в її керівні структури ввели представників «Тризуба» і «Патріота України», а головою обрали Дмитра Яроша – фактичний контроль над більшістю старих партійних осередків матимуть кадри з УНСО (картина чого особливо наочна на Буковині).

Спеціально для «The Chernivtsi Times»
26 березня 2014

Блоґ: Святослав Вишинський

PRAVSEKTOR

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

28 ответов

  1. На теперішній час не стоїть питання конкуренції між трьома структурами “Правого сектора” СТОЇТЬ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ТА ДИСЦИПЛІНИ В КРАЇНІ. Вимога мешканців великих міст Укрїни припинити бігати в масках із зброєю та захоплювати органи влади.
    Ви прекрасно розумієте, що практична більшість населення України та учасників Майдану не підтримає такі дії Правого Сектора. Ми всі, а це сотні громадян України стояли на Майдані разом із Вами і боролися з режимом всіма доступними засобами. Громадяни записувались як в Правий сектор так і в народну самоборону, до Афганців, тощо. Але це не означає, що вони в повному обсязі підтримують НА СЬОГОДНІ ТАКІ РАДИКАЛЬНІ ДІЇ — БІГАТИ ІЗ ЗБРОЄЮ ПО МІСТАХ ДЕСЯТКАМИ ЧИ СОТНЯМИ І ВСЕ ЗАХОПЛЮВАТИ. Така поведінка відторгає від Вас патріотично налаштованих громадян України. Приклад ВО “Свобода”. Декілька виходок — Ігор Мірошниченко + висловлювння Фаріон щодо Руслани і на сьогодні по рейтингу вони вже не проходять до Верховної Ради. ХОЧА Я НЕ БАЧУ РАДИ БЕЗ НИХ. Так і по Правому сектору. Якби вчора Ви пішли на штурм Верховної Ради за годину там було б пів Києва і Вас змели б як тих хто грає на руку Кремлю. ПОПИТАЙТЕ КИЯН І ОТРИМАЄТЕ СВІЙ РЕЙТИНГ. НІХТО ЦЬОГО ТЕРПІТИ НЕ БУДЕ. ЩО ВАМ РОБИТИ: 1. Ідентифікуйте всіх членів правого сектора — посвідчення в пластику з номером і телефоном штабу, щоб можна було негайно зателефонувати. 2. Як тільки сталась провокація із захоплення якоїсь будівлі під знаменати правого сектора зразу по перше реагуйте і ПУБЛІЧНО ПО ВСІХ ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ СПРОСТОВУЙТЕ СВЮ ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ЗАХОПЛЕННЯ. 3. Приймайте участь в затриманні провокаторів буцімто від правого сектора.
    Часу небагато. Кияни будуть змушені створити місцеві загони самооборони і з сторонників Ви станене пртивниками. МИ ХЧЕМО ЖИТИ В СПОКОЇ. Я НЕ ДЛЯ ТОГО ЯК І ІНШІ УКРАЇНЦІ 20 ЛЮТОГО СТОЯЛИ ПІД КУЛЯМИ, ЩОБ ЗАРАЗ НАС ТЕРОРИЗУВАЛИ НЕВІДОМІ ЗАГОНИ. Слава Україні.

  2. В Украине живет около 60% людей не украинской национальности. Большинство из них русской. А 80% народа включая украинской национальности говорят по русски. Из чего следует, что на региональном референдуме кроме львовской области все проголосуют за вхождение в исторический состав России. Выделенное же фашистское образование львовской области отслеживаться на предмет соблюдения прав человека. И в случае фашистских проявлений к национальным меньшинствам, по решению ООН, в эти образование будут введены международные войска для свержения фашистской власти и соблюдения принципов демократии.

  3. русскоязычное население , еще не значит русские , живешь в государстве Украина , будь любезен , если ты не баран , изучай язык и историю той страны , где учатся твои дети , не нравится , собирай чемодан и на выход. Я громадянка країни — Україна, розмовляю на російській та українській мові , і зовсім не маю бажання бути громадянкою Росії, тому не потрібно росказувати про про 80 процентів желающих.

  4. русскоязычное население , еще не значит русские , живешь в государстве Украина , будь любезен , если ты не баран , изучай язык и историю той страны , где учатся твои дети , не нравится , собирай чемодан и на выход. Я громадянка країни — Україна, розмовляю на російській та українській мові , і зовсім не маю бажання бути громадянкою Росії, тому не потрібно розповідати ( вибачаюсь вчусь) про про 80 процентів желающих.

  5. Звернення до лідера Правого сектора Дмитра Яроша,ви маєте великий шанс стати презедентом держави України,якщо ви не допустити в свою хату стукачів,агентів КГБ,МВС і їм наближених,маєте приклад з президента Польші Леха Валенси,електрик за професією з твердим характером,впертістю що Польша понад усе!Переміг і поляків поважає більша частина Світу.Ви повинні відправити у відставку міністра Авакова ,відмовитись від послуг продажної Свободи у Верховній Раді є тільки 2 патріота це Доній і Гриценко які вас не продадуть і можете на них покластись!

  6. Націоналістичні та радикальні організації завжди були у нас полем для діяльності спецслужб. Наприклад, аж кишів кадебістами Рух. Думаю, що на сьогодні ні в кого немає сумнівів з приводу того ж Корчинського. Зрозуміло, що основна маса використовується там в темну. Але виходки Правого сектора не залишають місця для сумнівів: в керівництві цієї структури — кремлівські провокатори.

  7. Не только у нас такое количество придурков. Есть и в других странах. Туда и надо отправить весь правый сектор. Президент одной страны заявил:- “Эстония призвала НАТО ответить на аннексию РФ в Украине с «силой, ясностью и скоростью».

  8. Судя по твоим тезисам, ты явно не в Украине живешь! Уж очень воняет путинизмом! Истрически с Россией??? Ты что-то путаешь. Когда Украина была одной из развитых стран Европы со своей христианской религией, вы ходили в лаптях, жили в землянках и нечем было сбрить бороды! Вы, по-сути, такими и остались! Ложью, лицемерством и обманом отобрали у нас (как и сегодня Крым) религию,территорию, язык, Русь. Не помнишь, как Москва запрещала в школах украинский язык, украиноязычные газеты и книги? Откуда взялось столько рускоговорящих понятно? Мы единый народ, народ Украины! Кроме русского языка здесь уважают и татарский, и венгерский, и румынский, и польский,а также все остальные. Но язык государства Украина — украинский!

  9. Мадам из Чернигова про изучать историю прекрасный призыв! Осмелюсь Вам напомнить, что поскудник Ленин присоединил Луганск, Донецк, Харьков, Днепропетровск (Екатиринослав), Запорожье, Одессу к Украине меньше 100 лет назад а именно в 20 годы, 5 западных областей были присоедены в 39-41 году товарищем Сталиным и мужчинкой Адольфом путем розрыва Польши на пополам Львов-Лемберг это польский город, Крым был подарком Никиты Хрущева. Так что Украина это искуственно созданое государство. И заметте на западной Украине основная масса греко-католики разговаривающие далеко не на Украинском языке поскольку класический Украинский это Киев, Чернигов, Полтава. І як занатовано у ст. 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська. Государственный не значит родной по крайне мере для меня хоть я и украинец.

  10. Дії Правого сектору під Верховною Радою України дали привід для заяв Ештон “про неприпустимість залякування ПС депутатів Верховної Ради України та про необхідність здати незареєстровану зброю”. В свою чергу це посилює позицію Кремля щодо “розгулу нацистів та фашистів в Києві”. Хоч кияни дійсно в той час готові були прийти під ВРУ та власноручно відлупцювати представників ПС. Керівництву Правого сектора необхідно ставати більш публічними та почистити свої ряди, якусь дисципліну навести що не дасть можливості ПС бути пугалом у руках Кремля для мешканців Сходу та Півдня України.

  11. B Раду кинули два томи паперу з планом змін за рахунок самих жебраків — простих українців і середнього класу.

    В Україні 6500 суддів, 20 000 працівників прокуратури, 30 000 сбушників, 15 000 податківців, митники, мери, губернатори, та чорт знає що ще. І це мінімум десятки тисяч золотих батонів.

    А ще, УВАГА, 4, вибачте вже 5 президентів. Офшори, готівка на руках сім’і і тд. За останні 20 років вкрадено біля 10 трильйонів.

    Яценюк, твій МВФ — це МВС Авакова, Генпрокуратура Махніцького, СБУ Наливайченка . Це єдиний шлях фінансування реформ. Таких швидких, довгих і дешевих грошей жоден МВФ не дасть.

  12. Вступайте до лав Народної антикорупційної Армії (НАА), продовжуйте мою справу.

  13. Вот и последствия олигархического вооружённого переворота на Украине.

    Яценюк: “Прожитковий мінімум у цьому році не зростатиме”.

    Фашисты захватили власть. Нищие получили новые цены на продукты первой необходимости, на тепло зимой, от потребления которого нельзя отказаться, на лекарства …и т.д. Пенсии и прожиточный уровень оставили неизменным.

    За что боролись националисты, то и претворили в жизнь.

    Не ту страну назвали Гондурасом, ой не ту.

  14. Главный враг народа Украины — находится внутри Украины.

    Правый сектор сдал в музей небольшую часть награбленного кровавым бандитом Пшонкой антиквариата и других ценностей. А Каждый и ныне действующий прокурор и отставные — это мини — Пшонки, кровавые подельники мафии и клана бандита Януковича.

    http://www.unian.net/politics/901855-pravyiy-sektor-peredal-chas t-sokrovisch-pshonki-v-muzey.html#ad-image-111

    Для всех членов кровавого клана Пшонки (а это ВСЕ прокуроры Украины, включая районных и их замов) должна быть применена смертная казнь. Этих тварей нельзя просто уволить, т.к. как они перейдут в адвокаты и будут продолжать свою преступную мафиозную деятельность. Только расстрел прокуроров с полной конфискацией их имущества.
    Сегодня власть абсолютно не контролирует соблюдение законности на местах. Махницкий, Аваков, Турчинов и Яценюк выглядят как жалкие лузеры — попрошайки, вымаливающие откаты за должности в регионах, а их босс Тимошенко, вместо пенсии, пытается стать президентом и производит впечатление психически неадекватного персонажа.

  15. Как известно, трижды судимый бандит, горский жидо — педераст Вовка Чепиль с позорной кличкой Шмонька (Вагина по фене) высаживал своих подельников (действующих ментов, прокуроров, сб-ушников и судей) на кокаин, заманивал в оргии с проститутками, а потом и с молодыми педерастами (все происходило на бандитских малинах по адресу: ул. Ольминского, 20, 18-б в Харькове). Вот подробно этот пидор — ресторан Эрмитаж и сауна банды Шмоньки:

    [url=http://www.youtube.com/watch?v=WP6oMWErsBk]http://www.youtube.c om/watch?v=WP6oMWErsBk[/url]

    [url=http://www.youtube.com/watch?v=YKzZGcoeQVM] http://www.youtube.com/watch?v=YKzZGcoeQVM%5B/url%5D

    Все это блядство Чепиль тайно снимал на видео. Впоследствии, все эти оборотни в погонах становились подельниками Шмоньки в особо тяжких преступлениях и сокрывали за взятки все многочисленные преступления банды Чепиль. Список таких оборотней в погонах — подельников Шмоньки только в Харькове содержит около сотни наркоманов, алкашей и педерастов. Многие фамилии мы уже приводили в настоящей теме.

    [url=http://shamir.borda.ru/?1-7-0-00000021-000-0-0-1386184039]http://s hamir.borda.ru/?1-7-0-00000021-000-0-0-1386184039[/url]

  16. Националисты действительно появлялись всегда на политической сцене Украины в моменты, когда народ Украины откровенно грабили. И появляются они не в качестве защитников народных интересов, а в качестве пёстрого экзотического пугала, на которое отвлекают народное внимание.

    Сравним хронологию активизации так называемых “украинских патриотов” с последствиями после политических изменений?

    90-е года прошлого столетия — потеря доступа к энергоресурсам СССР, потеря доли в советском наследстве.

    00-е года — Кучмагейт, приход к власти Ющенко, укрепление позиции агентов иностранных концернов — украинских олигархов.

    сегодня — олигархический вооружённый переворот, усиление позиции отдельных олигархов, грабёж широких масс населения Украины посредством договора об Ассоцииации с членом ЕС и кредитованием государства на условиях МВФ.

    На протяжении всей украинской истории руками т.н. “патриотов” грабился народ Украины. Среди “патриотов” нет настоящих националистов, а среди “националистов” нет настоящих патриотов. Это всё агенты крупного капитала, цель которого проста — обогащение. Для кого существует государство Украина, если целью его политики является этнография, а не экономическое благосостояние и справедливость?

    Чьи интересы защищают разномастные “патриоты” и “националисты” на протяжении всей свой современной истории? Власть объявила войну хижинам и мир дворцам, а “правые” её в этом поддержали.

  17. ПРАВІ, ЛІВІ, БІЛІ, ПУХНАСТІ…. ЩОСЬ НЕ ТЕ…. НЕ БОЙОВЕ, НЕ ЗНАЧУЩЕ…

    МЕНІ БІЛЬШЕ ПОДОБАЄТЬСЯ НАЗВА “Д_И_К_У_Н_И! І ВСІ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО…(((

    НАВІТЬ АВАКОВУ, ТУРЧИНОВУ та ін.

  18. Чеченцы которые живут в Украине узнают адреса ребят с правого сектора!!! Выгнать чехов с Украины этих холуев Путина!!!

  19. Лидер ВО «Свобода» Олег Тягнибок допускает союз с лидером «Правого сектора» Дмитрием Ярошем на президентских выборах в Украине.

    Об этом Тягнибок* заявил сегодня во время брифинга, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой РБК-Украина.

    «В том числе мы не исключаем, что могут быть соответствующие договоренности с другой националистической политической силой, появление которой мы позитивно воспринимаем. Мы даже очень одобрительно относимся к тому, чтобы и в парламенте может быть представлена не одна националистическая партия», — заявил Тягнибок.

    Источник: http://censor.net.ua/n278379

  20. “Читач” да хуй ты угадал!Я русскоязычный, родился и вырос на Донбассе, тока в рашку под гнома пидора путлера падать не хочу. Ты за себя отвечай. Нехуй за меня тут решать. Хочешь щи лаптем хлебать? Так пиздуй нахуй на дальний восток, в чем проблема?

  21. Цікаву пропозицію висловив вчора на Шустері економіст Олександр Пасхавер. Він запропонував не закуповувати новітні зразки зброї за кордоном, а інвестувати кошти в національний військово-промисловий комплекс. Це дасть можливість забезпечити безперебійну роботу промисловості для Східної України, створить нові робочі місця (в т.ч. і на Західній Україні, де також є підприємства ВПК), а також стимулює наших науковців до втілення своїх розробок в практику. Через деякий час Україна зможе вже свої новітні зразки брої продавати на зовнішній ринок. Саме таким чином США, Німеччина вийшли із економічної кризи в 30 – р. 20 ст. Крім того, якщо влада буде інвестувати кошти в національний ВПК, то це дасть можливість зв”язати в одне ціле підприємства цього комплексу, які розкидані по всій Україні, а це дасть можливість наблизити регіони один до одного. ТОМУ НЕОБХІДНО ТИСНУТИ НА УРЯД, ЩОБ ІНВЕСТУВАВ КОШТИ В НАЦІОНАЛЬНИЙ ВПК, ТА ВІДМОВИТИСЯ ІНВЕСТУВАТИ КОШТИ В ІНОЗЕМНІ ВПК.

  22. Странно выглядит правый сектор в центре Европы, окруженный с востока традиционными “интернационалистами”, с запада такими же “интернационалистами” только буржуазными а с юга мусульманскими “интернационалистами”. И есть надежда выжить в этом всемирном “интернационале” этому правому сектору? Придется все равно куда то идти с поклоном, рано или поздно. А то и наклонят сами, если вовремя на запишутся в интернационалисты одного из направлений. “Интернационалистов” везде больше, они посильнее, побогаче, поболе людей в армиях и всего населения, далеко не украинского к слову. А потому все “светлые” идеи ПС не более чем мечтания. А когда они определятся, к этим “интернационалистам”, то станут такими же интернационалистами, ибо по другому у “интернационалистов” не бывает.

  23. Для резонной пропозиции. Если и остались у нас научные современные разработки в ВПК, то по узким, единичным направлениям. Закупать новейшую технику все равно будет необходимо в ближайшем будущем. Отставание в науке и технике, технологиях принятием закона не ликвидируешь. На слуху недавний скандал по созданию какого то украинского комплекса, то ли ПВО, то ли ракетного, названия не помню. Потрачено 100 миллионов на исследование,испытания еще нужно столько же, потом на производство. В результате комплекс не создан даже в экспериментальном виде.

  24. За результатами перепису населення 2001 року національний склад населення України наступний:

    українці — 37 541 693 чол. або 77,82%
    росіяни — 8 334 141 чол. або 17,28%
    всі інші національності — менше 1% кожна

    І де беруться такі рафіновані недотепи, як “читач”? Да, чую позбавлять його фсб-шної пайки, а може ще й в сраку виїбуть…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ