Человек не терпит насилия!

Арест Фирташа или памяти Романа Купчинского

kupchhhh

Сегодня хороший повод помянуть Романа Купчинского. Сегодня задержали Фирташа. Роман начал путь к этому дню еще в 2004 году, когда эта фамилия была известна лишь немногим. Его материалы, тонкая по началу папка —  стала основой тех томов, на основании которых вскоре Фирташа будут допрашивать в США. А также, вероятно, заигравшегося британца Шелтера Джонса и многих других граждан. Ну и раз “чудовище” уже взяли, то стоит приготовиться и “красавице”, то бишь, Герою Украины Юрию Бойко. Думаю, что заденет и Хорошковского и многих других. И все это начал Роман. Стоит вспомнить этого человека.19 січня у Вашингтоні (США) після тяжкої хвороби відійшов у вічність на 66-му році життя колишній довголітній директор української служби Радіо Свобода Роман Купчинський.Роман народився у Відні. 1949 року п’ятилітнім хлопчиком він потрапив до Америки, його родина поселилася в Штаті Нью Джерзі. Активний в українській громаді та Пласті, Роман студіював політологію,  закінчив університет Лонґ Айленд. Він служив у збройних силах США, був командиром стрілецького загону у В’єтнамі. За участь у боях під час В’єтнамської війни Роман отримав різні нагороди, в тому числі й відоме Пурпурове серце (Purple heart) – нагороду, яку надають від імені президента США воякам, які були поранені, або нагороджують посмертно загиблих у воєнних діях. 
1978-88 роках Роман був президентом «Прологу», відомого українського видавництва та дослідницького центру в Сполучених Штатах. «Пролог» опублікував численні матеріали самвидаву українських дисидентів. Упродовж довгих років найпрестижніший український науково-публіцистичний журнал «Сучасність» виходив саме у видавництві «Пролог». Роман був редактором двох вагомих книг самвидавних матеріалів «Проблема національності в СРСР» та «Погром в Україні».
1991 року Роман став директором української редакції Радіо Свобода, коли ця радіокомпанія ще містилась у Мюнхені. Під його керівництвом українська «Свобода» розбудувала широку мережу журналістів на Заході й в Україні. 1992 року за ініціативи Романа в Києві був відкритий корпункт Радіо Свобода, згодом, завдяки його зусиллям, «Свобода» встановила партнерські стосунки з радіокомпанією «Довіра» і Радіо Свобода почало промовляти до свого українського слухача в ФМ-діапазоні.
2002 року Роман перейшов на аналітично-дослідницьку роботу в Радіо Свобода і став головним редактором «Звіту про організовану злочинність і корупцію». Його статті про українсько-російські відносини, російську енергетику й корупцію в енергетичній царині пострадянського простору були опубліковані в цілій низці наукових видань.
Останнім часом Купчинський працював в американському фонді «Джеймстаун», де зокрема досліджував діяльність російського Газпрому. Купчинський є автором звіту «Російський зріджений газ – майбутнє поле геополітичної битви». 
Як експерт, Купчинський неодноразово брав участь у слуханнях в Конгресі США.
Роман мав чудове почуття гумору, його пародії та «підпільні писання» про радійні внутрішні справи користувалися величезною популярністю і передавалися з рук в руки, як колись це було з самвидавом в Україні. Він любив пожартувати й добре поїсти. Був неперевершеним кухарем. У нього завжди гарно росли кімнатні квіти, а його орхідеї ніколи не переставали цвісти.
Коли Роман довідався про свою хворобу, він передав нам, що не відомо, чи там, куди він прямує, існують ФМ-приймачі або інтернет, але обіцяв дізнатися і одразу нам повідомити. Будемо чекати від нього повідомлень.
Його синові Маркіянові шлемо свої молитви, щиру любов і співчуття. У наших серцях Роман залишиться вічно живим, завзятим, дотепним і великодушним, із цигаркою в руці й чаркою на столі. Вічна йому пам’ять.
Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінктон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями.
http://www.radiosvoboda.org/content/article/1933991.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. В 23-07 и 23-11 коменты сотрудников -дезавуаторов, зарабатывают повидимому неплохо. О Романе узнал, что серьёзный человек -патриот своей страны.Как неуважать таких…, а вот коментаторам неуд, хотя о всех слышу впервые!

  2. Человек жил, боролся, изучал, чего-то доказывал, старался по своему мнению сделать мир лучше, а чего вы добились гости из северного болота..

  3. Терміново арештуйте Рінатку Ахметкіну і її гоблінів. Тітушок і всяке чмо до Києва з 2004 року звозила Рінатка Ахметкіна.
    Путінських турістов до Донбасца також звозе Рінатка. Рінатка прокололася, коли заявила про своє поручательство за Допу.
    Необхідно терміново арештувати активи як в Україні, так і в ЄС і США.
    Оптимально було-б передати його США, у них на нього має бути справа за заводік в Пакистані, там фінансування тероризму, тому легко
    сяде років на 20. Арештувати Ахметкінських висранків і шльондру , якщо вони ще в ЄС.
    Поки Ахметкіна на волі будуте багато жертв.
    Ще краще цю б_дь Ахметкіну просто мочканути. Нехай Беня Коломойський попросе Моссад. Буде швидке вирішення Данбасцкого вапроса.

  4. У підписантів статті, та й “Радіо “Свобода” взагалі, викривленне сприйняття дійсності та сучасності. Ніякий не герой Роман Купчинський, а запроданець, вбивця, палач, що вбивав у В’єтнамі мирних жителів, та ще й потім хизуються підписанти статті нагородами, на яких кров мирних жителів В’єтнаму. Але, як кажуть про мертвих … або ніяк. Тож хай буде ніяк, а підписантам статті не треба було чипати померлого, а краще було б згадати як свідомі американці у 1969-1971 роках на митингах у США виступали проти війни у В’єтнамі, як демократично налаштовані громадяни США жбурляли за огорожу Білого Дому свої нагороди за В’єтнам. Там міг бути і Роман Купчинський, але не був, тому що палач, вважав героїзмом вбивати мирних жителів В’єтнаму, як, наприклад, селище Сонгмі, де вояки США, палачі, заживо спалили кілька сотень мирних в’єтнамців, провиною яких було те що вони жили у В’єтнамі, за тисячі километрів від США.

    Які ідеали демократії США в такій далі захищав вбивця Роман Купчинський?
    Чому Роман Купчинський не виступив проти імперської політики уряду США у В’єтнамі? —
    Друге питання до підписантів статті. Хто імперії США, світому жандарму, дав право арештовувати в інших країнах громадян інших країн, в тому числі громадян України? Поки ще Фірташ Д. є громадянином України, тому прем’єр Яценюк, міністр закордонних справ Україні зобов’язані подати ноту протесту до США, відкликати із США посла України для консультацій, а для захисту Фірташа Д. видати йому дипломатичний паспорт. Уряд України зобов’язаний вимагати від Австрії і від США видати, повернути на Україну громадянина України Фірташа.
    Інший вихід з цієї ситуації негайна відставка Яценюка і всього уряду України.

  5. А мне в жизни посчастливилось быть лично знакомым и неоднократно общаться с Романом Купчинским,однажды даже в бане с хорошим застольем.Замечательный,очень колоритный,неординарный,хорошо образованный человек,интереснейший собеседник с широкими,иногда самыми непредсказуемыми связями как в Америке,так и в Украине,журналист по призванию и по зову души. А еще в 1994 году мне пришлось принимать участие в аресте Дмитрия Фирташа и расследовании в отношении него уголовного дела по контрабанде спирта и другим статьям.В то время олигарх был начинающим бизнесменом,ездил на старенькой “восьмерке” или “девятке” могу перепутать,но сути это не меняет,я к тому что в это время речь не шла ни про миллиарды ни даже про сотни тысяч американских денег,которыми он владеет сегодня,олигарх был бедный как церковная мышь.Купчинского больше всего интересовал вопрос — с чего началось сотрудничество Фирташа с Севой Могилевичем,а также как оно продолжается,папочка у него уже была и он продолжал свое журналисткое расследование.

  6. Хочемо почути від владики Борися Гудзяка про дружбу і бізнес з Фірташом.Скільки грошей відмив Фірташ через УКУ,товариство Святої Софії у Римі якої президентом є агент КГБ Дацько Іван,Фірташ разом з Хорошковським були постійними гостями Гудзяка у Парижі і Монако,на прохання Фірташа пан Кіцул був призначений керівником СБУ у Львівській області і Фірташ приїзжав у Львів в гості до Бориса зупинявся у приватному готелі Андрієвський,розходи всі покривав за проживання пан Кіцул.Фірташ є спонсором УКУ і почесним членом Святої Софії.

  7. Мне как-то рассказали историю, что Роман Купчинский, уезжая, продавал свою киевскую квартиру. Желая ссделать еще что-то хорошее “своим”, он решил продать ен сотруднику радио “Свобода” даже дешевле текущей стоимости. Купила Анна Герман, оплатив при заключении договора то ли 20, то ли 30 процентов стоимости, а потом оказалось, что доплачивать она не собирается. А потом Роман умер..

    ,

  8. Пан Роман був талановитим і природженим розвідником,співробітником ЦРУ. Велика рідкість, коли кадровий співробітник іноземної розвідки, але патріот за покликанням і українець за походженням бажав, щоб Україна стала справжньою незалежною і самодостатньою державою. Герої не вмирають. Спочивайте у Бозі, Україна пам’ятатиме Вас!

  9. З ВікіпедіЇ КАЦАП- КОЗЕЛ, ХЛАМІДНИК, ГВАЛТІВНИК, ЗАГАРБНИК, ЗНЕВАЖЛИВА НАЗВА РОСІЯН ОСКІЛЬКИ ЦЯ НАЦІЯ НЕМАЛА ПОВАГИ В ЖОДНОЇ ІНШОЇ НАЦІЇ. ЇЙ ПРИТАМАННЕ БРЕХЛИВІСТЬ, ПЯНСТВО, МАРОДЕРСТВО І НОСІННЯ ЛАПТІВ НА НОГАХ, ТАКОЖ ПОХОДЖЕННЯ КАЦАП МОЖЛИВЕ ЗІ СХОЖІСТЮ ЇХ ДО КОЗЛІВ НОСІННЯМ БОРІДКИ.

    З ВікіпедіЇ НАЦІОНАЛІСТ — ІДЕОЛОГІЯ ЛЮДИНИ ЩО ФОРМУЄТЬСЯ НА ПАТРІОТИЧНИХ ЦІННОСТЯХ ТА ЗАХИЩЕННЯ ДЕРЖАВИ ВІД ЗАГАРБНИКІВ. (в даному випадку від московської орди)

    З ВікіпедіЇ БАНДЕРА- ГЕРОЙ УКРАЇНИ ЯКИЙ В РОКИ ШУВЕНІСТСКОЇ МОСКОВІЇ ХОЧ ЯКОСЬ ПРОТИСТОЯВ БАНДИТСЬКОМУ РЕЖИМУ І ЗМУШЕНИЙ БУВ НЕЗНАЧНОЮ КІЛЬКІСТЮ ЛЮДЕЙ ОРГАНІЗОВУВАТИ ПОМСТУ КАЦАПАМ ЗА ТЕ ЩО ВОНИ ВБИВАЛИ РІЗАЛИ І ГВАЛТУВАЛИ УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК ТА ДІТЕЙ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ