Человек не терпит насилия!

СБУ – з народом, чи десь поряд?

Сьогодні в країні разом із настанням зимових морозів остаточно стало зрозумілим: уряд у відставку не піде, президент залишається на місці, а для всіх нас настали скрутні часи за умов брутального та неприхованого нехтування принципами демократії та загальноєвропейських цінностей. Cьогодні, коли влада систематично ігнорує думки простих людей та відмовляється від виконання вимог народу, усім українцям надзвичайно важливо знати та розуміти – ми живемо в державі, в якій силові структури спеціального призначення усвідомлюють необхідність захисту та відстоювання інтересів саме українців, а не родинного донецького клану, який фактично узурпував владу в Україні.

Однак, нажаль, є непоодинокі приклади, які вказують на зворотне, зокрема, пов’язані з діяльністю Управління СБУ Закарпаття. Як стало відомо нашій громадській групі, зазначене регіональне управління вітчизняної спецслужби замість вирішення завдань, покладених на СБУ відповідними законами на нормативно-правовими актами (боротьба з тероризмом та шпигунською діяльністю іноземних спецслужб, захист національного суверенітету та незалежності тощо) виконує сумнівні «жандармські» функції. Зокрема, у листопаді цього року в УСБУ в Закарпатській області трапилась надзвичайна як для спецслужби подія: було втрачено секретну «флешку» та низку оперативних документів із грифом «цілком таємно», які становлять державну таємницю.

Із зрозумілих причин, намагаючись уникнути розголосу вказаного факту, в Управлінні СБУ Закарпаття традиційно вирішили «зам’яти» цей інцидент самотужки. З цією ж метою у лічені години на пошуки документів були мобілізовані всі міліцейські підрозділи області та ДАЇ, особовий склад закарпатського Управління СБУ, проведено детальний інструктаж що і де шукати, але документи знайти нажаль наразі так і не змогли. При цьому, наразі ні в СБУ ні в прокуратурі так і не порушили кримінальне провадження за ст. 329 КК України за фактом втрати секретних документів. Разом з тим, саме завдяки цій прикрій випадковості нам стало відомо, чим саме сьогодні займаються закарпатські «чекісти» і на що саме витрачаються наші з вами гроші, виплачені у якості податків у держбюджет. У втрачених документах під грифом «цілком таємно» містились детальні оперативно-розшукові плани та заходи щодо організації блокування роботи опозиційних сил регіону, здійснення за ними тотального спостереження та контролю. Зокрема, активність закарпатської СБУ була спрямована проти обласних осередків політичних партій ВО «Свобода», «Єдиний Центр», «БЮТ» та «УДАР», а також представників вказаних опозиційних фракцій в облраді. При цьому окремої уваги заслуговує той факт, що стосовно керівників та функціонерів опозиційних сил, а також окремих депутатів проводилися заходи, пов’язані з обмеженням їх громадських прав і свобод: серед документів були плани та приписи на проведення заходів оперативного документування, тобто, підслуховування та скритого візуального і відеоспостереження, на які згідно чинного законодавства обов’язково необхідно отримати дозвіл суду та головне – мати достатні законні підстави вважати окрему особу причетною до вчинення тяжкого злочину.

Також, незрозумілим є мета та засоби, якими користуються спецслужбісти. Зі змісту документів виходить, що СБУ відслідковує не тільки опозицію, але і звичайних мешканців регіону, які вирішили у себе на Закарпатті або в Києві на майдані підтримати європейський вибір нашої держави та висловити свій мирний протест проти дій уряду і президента щодо призупинення підписання договору про європейську асоціацію. У втрачених документах за словами самих правоохоронців йшлося саме про блокування та зупинку автобусів із мітенгувальниками, які їхали підтримати євромайдан у столиці, стеження за лідерами органів самоврядування краю та окремими депутатами і громадськими діячами з числа опозиціонерів, свідоме «глушіння» блогів, форумів та інтернет видань опозиційного характеру на території області, ініціювання хоча й не чисельних але проплачених псевдо мітингів у підтримку діючої влади. І все це на наші з вами кошти! Які ж саме тяжкі злочини у сфері держбезпеки могли вчинити закарпатські опозиціонери чи прості люди, які висловлюють свою свідому громадську позицію? Питання риторичне! Чим саме завинили перед державною безпекою та яку шкоду нанесли національними інтересами брати Балоги, Черняков, Пацкан (які взагалі зараз на євромайдані у Києві), Сербайло, Трикур, Зелінський та інші? В реальності лідери опозиції сьогодні лише «рупор народу», навряд чи комусь прийде в голову думка, що міліонний євромайдан та масові протестні акції по всій країні – це штучно створене явище. Об’єктивність українського протесту стала фактом як для нас так і для закордонних лідерів у всьому світі: український народ втомився від цієї влади… От і задаємося питанням: чому за якісь лічені роки у нас в Україні вільне волевиявлення народної думки стало злочином, а боротьба з «инакомыслием» — головним завданням спецслужб? Беремо приклад з північних сусідів – Росії? Але Україна – не Росія. Ми – інші. Чим тоді керівництво сучасної СБУ краще, ніж Янукович, Захарченко чи Азаров? Ніж командування «Беркуту», яке назавжди поставило пляму на славетній та непростій історії цього донедавна авторитетного спецпідрозділу МВС, зі своїми традиціями та досягненням? Схоже, що сьогодні СБУ та її окремі регіональні органи в прагненні вислужитися перед режимом, ігноруючи європейський вибір народу, активно займаються політичним тиском та блокують евроінтеграційні прагнення українців!

Невже СБУ – частина антинародного уряду, а окремі керівники спецслужби на місцях мертвою хваткою тримаються за свої крісла та портфелі навіть ціною зради співвітчизників, яких мають захищати? Вважаємо за необхідне підкреслити, що мета вказаної публікації — не провокація і ні в якому разі не дестабілізація чи загострення і так непростої соціально-політичної обстановки в країні та на Закарпатті. У зв’язку із зазначеним ми свідомо уникаємо безпідставних звинувачень на адресу керівництва СБУ. Але вищенаведені кричущі факти підривної роботи проти свого народу не могли залишитися повз нашої уваги – вони достовірні та з легкістю можуть бути перевірені. Про них знають багато рядових співробітників МВС та СБУ області, які змушені реалізовувати забаганки свого керівництва. Громадськість повинна розібратися у вказаній ситуації та дати діям спецслужбістів Закарпаття об’єктивну оцінку — чи це прикра випадковість, яка свідчить про бажання окремих керівників регіональних управлінь СБУ вислужитися перед своїм керівництвом будь-якою ціною, чи це системні дії СБУ проти свого народу, які мають завадити європейському вибору нашої держави! Представляємо на розсуд громадськості вищезазначені факти лише з однією метою – поінформований, отже озброєний. Владі та окремим керівникам силових структур варто зрозуміти – прийдуть часи і їх злочинній діяльності буде надана оцінка. Україна – це Європа. Ми – українці, сьогодні змушені мерзнути на Майдані, захищаючі не тільки свій європейський вибір, але і майбутнє наших дітей! Прикро, що славетні органи державної безпеки України не поділяють поглядів свого народу, який вони зобов’язані ЗАХИЩАТИ! Складно уявити аналогічну ситуацію в будь-якій країні ЄС, чи не так?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Невже СБУ – частина антинародного уряду автор ты меня улыбаешь -конечно да, брелки прогнили уже давно

  2. СБУ никому не нужно. СБУ атавизм старого СССР. Понятие СБУ и КГБ тождественны.
    Если наличие КГБ при СССР можно объяснить то наличие такого аппарата СБУ ничем не объяснимо. В отсутствие шпионов СБУ взяло на себя функции ментов.
    Также оно ловит мелких чиновников правоохранит органов на взятках. Дерибанит природни ресурсы, крышует тяжелые наркотики
    Если завтра разгонят СБУ страна ничего не заметит.
    СБУ с народом или нет -тупой лозунг. Оно не может быть с народом ибо априори создано против него.
    последние их фишки поймать студентов на покупках в интернете смеси китайских фонариков с диктофонами.
    Конторе нечем похвастаться и она превратилась в годюшник.

  3. все прально написал только дополню . в отсутствие шпионов СБУ взялась сама создавать их . как пример китайские брелки и др. гаджеты . помните как в 30-38 года .в отсутствие врагов их придумывают .

  4. “у листопаді цього року в УСБУ в Закарпатській області трапилась надзвичайна як для спецслужби подія: було втрачено секретну «флешку» та низку оперативних документів із грифом «цілком таємно», У ПОРІВНЯННІ ІЗ СЕРВЕРАМИ БАТЬКІВЩИНИ ЦЯ ФЛЕШКА НЕ ВАРТА МОТУЗОЧКА, ЯКИЙ ДО НЕЇ МАБУТЬ ПРИКРУЧЕНИЙ. ТЕЖ ТАЄМНИЦЮ ВІДКРИЛИ: “ПІДСЛУХОВУЮТЬ, СТЕЖАТЬ” СПЕЦСЛУЖБА ДЛЯ ТОГО Й СТВОРЕНА, НА МАЙДАНІ ТЕЖ КАЖУТЬ “МАЄМО ВЛАСНУ РОЗВІДКУ ТА КОНТРРОЗВІДКУ”, А ПОПІК НАВІТЬ ГОЛОВОЮ ЦІЄЇ СЛУЖБИ ПОБУВАВ Й ЩО? СКІЛЬКИ ФЛЕШОК ВІН МІГ ВИНЕСТИ ДЛЯ ЧИТАННЯ ІЗ ДРУЗЯМИ, ЇХНІЙ РІВЕНЬ БУВ ЗНАЧНО КРУТІШИМ. СТАВИТИ ПИТАННЯ “З НАРОДОМ ЧИ ПРОТИ НАРОДУ” ВВАЖАЮ НЕКОРЕКТНИМ, НАРОД КОЛИ ЩОСЬ БЕЖИТЬ ДО ЧК ЯК ЖІНКА ДО ПЕРШОГО КОХАНЦЯ, ТОМУ ЩО БІЛЬШЕ НІКУДИ БІГТИ.

  5. По-перше — типова, шаблонна й замовна статейка. Відповідь — тому, що відсутні конкретні прізвища оперів, авторів “болванок-шаблонів” документів, а вони повинні бути під проектами документами. Під болванками, щоби не повторюватися проставляють посаду, підрозділ, управління, звання, П.І.Б. Виглядить це так — ст. оперуповноваженний ВЗНД Управління СБ України в Закарпатській області _______________ В.В.Лизанець. Раз цього немає, значить й документів ніяких немає. І саме головне, якщо у автора є Флешка (магнітний носій інформації), то чому в підтвердження написаного, не скинете в Інтернет ті документи, які на ній зберігаються???????????? А все тому, що це чергова у-т-к-а й брехня.

  6. Для АДВ.Якщо ти баран,то лізь зі своїми вср…ми думками до СБУ!!!Щодо Служби — який нарід,така й спецслужба.

  7. Для АДВ.Якщо ти баран,то лізь зі своїми вср…ми думками до СБУ!!!Щодо Служби — який нарід,така й спецслужба.

  8. Службу брилків України давно потрібно розігнати, люди з цієї організації фактично і кришують кримінал та займаються контрабандою !
    І не потрібно себе називати офіцерами, тому що ви цього не заслуговуєте.

  9. Це точно, якщо завтра розгонять цю службу, навіть і ніхто не зрозуміє це, тому що займаються нічим, а морди корчать, як бариги

  10. ЦЕ точно, якщо завтра не буде цієї служби брелків, ніхто про це навіть не помітить!
    Тому що вини заямаються нічим, а морди корчать як бариги

  11. Не знаю есть ли у автора флешка, но это вполне возможно, учитывая уровень обеспечения государственной тайны. Если СБУ расформируют страна ничего не потеряет. То, чем сейчас занимаются опера, это банальное фабрикование результатов для поднятия статистики и контроль оппозиции. Ну и качание бабок из всех кого возможно начальством (крыши, земля, вымогательство с комерсов). И это не прихоть конкретных начальников… это тенденция всей Службы… В службе остаются только те, кому уже некуда идти работать (возраст), те, кто ничего больше не умеет (тупари, которых много набрали в службу, хоть они реально никакими знаниями и не владеют, но лижут зад руководству и делают все что говорят), ну и просто ребята, которые верят в иллюзию стабильности, содержат на мизерную зарплату семью и боятся, что там за забором никто их не ждет. Мне интересно почему ничего не отвечают действующие сотрудники…

  12. когда уже все бараны поймут, что ГБ есть ГБ и ничего кроме мелких интриг, провокаций и предательств они не умеют делать. Вспомните героев предательств: Шевченко, Резун, он же Суворов, Гордиевский,Шевченко,Пеньковский, Биленко, какие до боли знаковые фамилии! А да ГБ еще научилось крышевать бизнес, путем создания липовых фирм-ловушек и копировать ментовский беспредел.

  13. 123 ру абсолютно верно, просто нужно пока горячо подкидывать всякую х…ю, чтобы бычье майдановское еще более бычало, вот и все.

  14. СБУ-шников так “МНОГО” в стране осталось, что если бы всех привести на Киевский стадион, — всем бы места на трибунах за одними воротами хватило бы…..

  15. автар,если есть документы,обнуродуй,а мы почитаем. А так все и так знают что из себя представляют любые органы власти.

  16. Ото дивлюсь в дзеркало і бачу там хитрий писок, шо то за бандерліг там? Чи якась орка?

    Писок не заховаєш!!!!!

  17. Велик и могуч наш язык. Значение слова “майданить” майдан — место, где собираются мошенники, а майданить — мошенничать, мотать, прогуливать (Сл. В. Даля)

  18. Снайпери сьогодні на публіці з’явились. Питання: чиї ці хлопці, чому їх мало було, хто був ціллю? Імітування штурму скоріше за все було цільовим — тільки об”єкт не вийшов, однак волину знайшли. Картина маслом “Завод Міхельсона, сто років потому”, можливе, що й нова Фані Каплан у натовпі теж була.

  19. Шановні автори матеріалу “громадська юридична група Geostrategy”, прохання не використовувати в вашій назві словосполучення “група Geostrategy”. Бо ви не маєте ніякого відношення до групи Geostrategy.
    Група Geostrategy ТМ ( Geostrategy є зареєстрованою торговою маркою) заснована у 2011 році, на щоденній основі здійснює аналіз світових політичних, енергетичних та військових процесів із проекцією на українські питання, завданням груп є створення статистичної та прогнозної аналітики.
    Група Geostrategy розміщує свої матеріали на сайті http://geostrategy.ua/ їх використовують в роботі спеціалісти багатьох поважних друкованих та Інтернет видань, в тому числі і ресурс ОРД, розміщуючи посилання на наш сайт або вказуючи на наших аналітиків.

    Українська та англійська мова багаті на гарні слова. підберіть собі щось більш унікальне.

  20. Звісно з народом, їхній обов’язок захищати людей їх життя та здоров’я незалежно хочуть вони цього чи ні, які б провокації не здійснювались.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ