Человек не терпит насилия!

Калузький агресор

IMGP8276

Швидкість, із якою Микола Янович Азаров змінив своє ставлення до жертв беркутні з «так ніззя, але треба розібратися» до «мало, казли, отримали», яскраво свідчить, що декому безкарність забирає не лише гальма, але й інстинкт самозбереження.

Пошуку стрілочників, які мусять відповісти за розправу режиму Януковича над Євромайданом, можна вже не чекати. Які ще стрілочники? Адже прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні прямо у вічі заявив генсеку Ради Європи Торбйону Ягланду, що «на головній площі столиці не було жодного студента, натомість – добре підготовлені провокатори». Можна, звісно, дивуватися з клінічної дрімучості Миколи Яновича, який навіть не здогадується, що генсек Ради Європи не міг не бачити жахливе відео погрому й напевне знає, кого місили вночі на Майдані. Але факт від того не зміниться: офіційний Уряд України схвалює дії підконтрольних йому злочинців і офіційно оголошує злочинцями їх жертв. Когось після того дивує, що й начальник київської міліції Коряк, і ватажок карального загону Кусюк, і сам міністр Захарченко спокійно працюють на своїх місцях? Дивуватися швидше варто буде, якщо за два тижні в День міліції хоч хтось із них залишиться без ордена за сумлінно виконану працю. Всі ж чули, від яких небезпечних диверсантів бійці «Беркуту» о 4-й ранку врятували йолку.

Звісно, будь-який допитливий слідчий, якщо йому колись пощастить вести бесіду саме з Миколою Яновичем, неодмінно запитає: а звідки Ви, пане прем’єр-міністре, знаєте, що це були «підготовлені провокатори»? Та ще й настільки, щоби оприлюднювати цю інформацію, невідому нікому в країні, в міжнародних переговорах? Ви ж начебто самі ще в суботу казали, що винних у «подіях на Майдані» буде встановлювати правосуддя! Натомість вирок із вуст голови уряду вже прозвучав та оскарженню не підлягає – це ж не «Беркут» запідозрити в перевищенні повноважень.

Ще будь-якому слідчому, та у усім нам, громадянам України, хотілося би почути конкретно: до яких саме провокацій так добре підготували тих, серед кого «немає жодного студента»? На відео розгону така провокація спостерігається лише одна: купка дівчат, до яких через скалічені тіла хлопців пробивається банда відморозків, співає гімн України. Може, для «калузького асесора» Азарова це справді достатній злочин, щоби закатати дітей в асфальт, але закони України досі були геть іншої думки. Як і мільйони людей, готові за дитячу кров закатати в асфальт самого Миколу Яновича.

Утім, на таку корисну справу в мільйонів іще буде час і натхнення, а поки що мусимо констатувати, що голова Кабміну нарешті взяв на себе відповідальність за тяжкий злочин. Більше того – ця відповідальність тепер стосуватиметься не окремих виконавців та організаторів, на яких до заяви Азарова можна було списати ганебне свавілля, а всієї владної вертикалі включно з Януковичем. Влада офіційно продемонструвала, що не бачить у діях «Беркуту» нічого екстраординарного, що не мали б робити правоохоронці.

Будемо чесними: в діях «Беркуту» й справді немає геть нічого екстраординарного. Пригадайте, чи мало за останні роки ви бачили повідомлень ЗМІ про те, що в українських тюрмах практикуються тренування цих бійців на живих людях? Що «беркутята» вчаться відбивати беззахисним в’язням внутрішні органи, бо життя, безпека та здоров’я ув’язнених мало цікавить не лише державу, але й правозахисників, політиків та журналістів? Що цих звірів навмисно виховують так для виконання певних задач, і вміння за кілька секунд зламати, розтоптати, принизити будь-яку людину, відбивши в неї будь-яке бажання та фізичні сили до опору, є фактичним елементом підготовки бійця цієї контори? Годі шукати якихось причин для жорстокості працівників «Беркуту» – чи то спеціальний наказ, чи психологічна накачка, чи наркотики. Нинішній «Беркут» просто такий і є, працювати інакше він не вміє та не навчиться. Тому кожен міліційний начальник, що отримував та спускав нижче наказ застосувати саме це стадо гоблінів для силового «витіснення» мирних людей (та ще й уночі, коли свідків мало), чудово усвідомлював, у що виллється така геніальна ідея.

Чи усвідомлює це Азаров, який ледь косоворотку на грудях не рве, вигороджуючи ментівських зарізяк? Судячи з того, як роздратовано він відмахується від будь-яких прямих доказів злочину, чудово усвідомлює. Як усвідомлює й те, що Янукович із легкістю зіллє Миколу Яновича у відставку, щойно побачить неможливість надалі заперечувати очевидне. Може, через це Азаров і рубає нині останні мости між режимом та цивілізованим світом, демонструючи Віктору Федоровичу, що по цьому морю крові їм тепер доведеться пливти лише разом?

У такому разі навісному «калузькому агресору» варто би все-таки притримати свого язика. Бо поки у Віктора Федоровича є такий загін законослухняних хлопців із кийками, навіть для Миколи Яновича можуть існувати речі, страшніші за відставку.

Юрко КОСМИНА, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

11 ответов

  1. Страна должна функционировать, люди должны работать и зарабатывать, студенты — учиться, а население в целом — спокойно жить. Только мирным путем можно добиться позитивных сдвигов.

  2. Я не буду комментировать это словоблудие. Все равно МОДЕРАТОР удаляет ВСЕ мнения, отличающиеся от дебильной точки зрения редколлегии этого сборища онанистов ”ОРД”.

  3. ))) — да ты бы дружок, шёл бы мимо спокойно и не возил бы _авно тут в коментариях, во столь неугодном тебе окружении. “Обозреватель” и “Сегодня” вроде ещё существуют — тебе туда.

  4. Кацапское мировоззрение.
    Россия: Мир не должен осуждать избиение митингующих в Киеве — у вас нет права

    Сергей Лавров настаивает, что происходящее в Украине, в том числе и кроваый разгон мирной демонстрации в Киеве, — это внутренне дело Украины, и никто не вправе высказываться по вопросу о массовых протестах в КиевеИсточник: http://censor.net.ua/n262270 Источник: http://censor.net.ua/n262270

  5. Эти “бойцы” видели перед собой хоть раз кого-нибудь круче фанатов, студентов и пожилых людей ?
    Кидали видите-ли в них камешки и банки с зеленым горошком. Суки, нет на вас подростка в шлепанцах на босу ногу с калашем или старика в чалме и с рпг

  6. Каскадер-тренируйся уклонятся от “камушек” и “баночек с зеленым горошкем”, а не делай выводов. “Беркут”, “Тигр”, “Барс”-законные воинские формирования с наделенными полномочиями. Нужно людям обьяснить, что “ПР-73”- не средство для массажа.

  7. “Если у вас на улице миллион, и при этом вы пытаетесь снять правительство голосованием в продажном парламенте… вы не революционер, а мудак”, — написал Сурков.

  8. Щоб зрозуміти сутність того, що відбуваеться, треба взяти до уваги три фактори і тоді все стане на свої місця: а)народ далі не хоче жити в умовах “бєспрєдєла” влади, тотальної корупції, відсутності будь-яких важелів добитися справедливості; б)злочинне за своїм змістом керівництво країни мирним шляхом ніколи просто так не віддасть владу (виборів або просто не буде, або вони в 2015 році пройдуть з такими фальсифікаціями, що про краще поки не говорити), бо дуже добре вкусило цю владу над людьми і звикло до грошових потоків, які саме створило за рахунок бюджету і поборів; в)опозиція в її нинішньому складі не готова до чогось конкретного і не взмозі зробити щось корисне для народу за даних умов(сьогодні вона нагадує аля-Ющенко — доберусь за рахунок Майдану до “корита” і це перемога).

  9. Каждое утро с понедельника по пятницу езжу через мост “кирпы” с левого берега на правый и каждое утро с 7:30 до 8:30 стоит гаишник и “фильтрует” машины, что б “элите” было удобно ездить. С 2 по 4 число этой недели на мосту не было ни одного гаишника, “элита” ехала хоть и в сопровождении, но с в выключенными проблесковыми сигналами. Видно было страшно:) Сегодня на мосту стоял гаишник. Видно уже не страшно:(

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ