Человек не терпит насилия!

Співробітникам слідчих управлінь присвячується

Шановні панове слідчі слідчих управлінь облестей, співробітники СУ УМВС України в Полтавській області просять Вас залишати свої кометарі та думки з приводу нижче викладеного.
Так, починаючи з 26.08.2013 року слідчі СУ УМВС України в Полтавській області за усною вказівкою начальника штабу, підполковника міліції Рославлєва Руслана Вікторовича, знаходячись на чергуванні СОГ Управління, вимушені в період часу з 21 години, дня чергування, до ранку наступної доби виїздити до міськрайорганів УМВС для вивчення:
— організації роботи слідчо-оперативної групи (знання нормативних
актів, екіпіровка, оперативність виїзду, якість зібраних на місці події
матеріалів), наявність додаткової слідчо-оперативної групи;
— стану зберігання затриманого та заарештованого автомототранспорту,
який зберігається на штрафмайданчику міськрайвідцілу, речових доказів;
— своєчасності інформування чергової частини УМВС;
— обґрунтованості затримання громадян, організація розбору та розгляду
матеріалів відносно правопорушників, доставлених до органу досудового
слідства;
— своєчасності інформування центрів вторинної правової допомоги під час
доставлення осіб до органу досудового слідства;
— порядку ведення журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені
кримінальні правопорушення та інші події;
— обґрунтованості прийняття рішень про списання матеріалів до справи у
порядку Закону України «Про звернення громадян» або КУпАП за заявами та
повідомленнями громадян.
Законність вказаної вказівки була поставлена під сумнів слідчими які заступають на чергування, в зв’язку з чим Рославлєв Р.В. в нецензурній формі висловив свою думку щодо слідчих взагалі та області зокрема (навіть бувалий майстер з ремонту взуття позаздрив би таким висловам поважного начальника штабу, підполковника міліції), вважаємо, що начальник ГСУ, дуже б здивувася, словам Рославлєва Р.В., про те, що останній керує “неробами” слідчими та вони будуть робити те, що він скаже. На законну вимогу слідчого представити будь який документ (наказ) щодо такої діяльності слідчих під час чергування в СОГ, Рославлєв Р.В. прикриваючись керівництвом УМВС повідомив, що така вказівка існує, але мабуть забув, що вона має буди викладеною письмово. Рославлєв Р.В., будучи особою амбіціозною але не дальновидною, повідомив, що до кінця дня “рішить” такий документ, який дасть йому змогу керувати слідчими які знаходяться в СОГ. На диво Рославлєв Р.В. своє слово дотримав, зняв безпідставно з добового наряду слідчого який поставив під сумнів його “законну” усну вказівку, після чого до 21.00 підготував та завізував у керівництва УМВС відповідне доручення №113/08 від 30.08.2013 року “Про організацію перевірок стану обліково-реєстраційної дисципліни та діяльності слідчо-оперативних груп у міськрайорганах УМВС”, в якому йдеться лише про співробітників слідчих підрозділів, і жодного слова про співробітників інших служб, в тому числі ШТАБУ в безпосередні обов’язки яких входить перевірка чергових частин, а також райвідділів. Слід зазначити, що за результатами комплексної перевірки УМВС України в Полтавській області, яку проводило МВС, Рославлєву, компетентними первіряючими, було категорично заборонено направляти членів СОГ на перевірки діяльності чергових частин та СОГ міськрайвідділів, але Рославлєв Р.В., вирішив, що подібні вказівки для нього не є приорітетними, а слідство взагалі це “пеньок об який він може потертись”.
Отримавши вказане доручення, черговий слідчий який заступив на зміну “знятого” слідчого, палкого бажання підпорядковуватись “новому начальнику СУ” не виявив, та також поставив під сумнів взагалі наданий йому для ознайомлення документ, але все ж таки виїхав за 200 км. від місця роботи. Уявіть собі здивування осіб, відповідальних за виділення ПММ, коли вони дізнались про призначення 40 літрів пального, яке необхідно виділити для поїздки слідчого в міськрайоргани відділу області для того щоб перевірити чи сплять члени СОГ в формі чи ні, враховуючи, що оперативні групи на районах, примудряються наїздити до 200 виїздів за добу лише на 10 літрах.
Взагалі, узагальніюючи, вище викладене, стикаємось з наступними правовими колізіями: видане доручення, примудрилось за своєю юридично силою переплюнути наказ МВС України №13/7-8974 від 26.06.2013 року та діючий Кримінально-Процесуальний Кодекс України, оскільки:
— чергові слідчі не спроможні в повній мірі виконувати наказ МВС України №13/7-8974 від 26.06.2013 року оскільки під час скоєння, реєстрації та розкриття резонансних правопорушень можуть бути за 100-ні кілометрів від каналів електронної пошти та вчасно інформувати чергового слідчого по ГСУ про такі факти, а також виїздити в разі необхідності на резонансні правопорушення;
— наступного дня після чергування слідчі не спроможні повноцінно виконувати свої службові обов’язки по розслідуванню кримінальних проваджень, оскільки зобов’язані знаходитись на робочому місці.
Цікаво почути думку своїх колег щодо вказаних обставин, можливо в інших областях також існує подібна практика. Якщо, більшість буде згодна з діями Рославлєва Р.В., слідство облісті пропонує поставити його в один ряд зі “святими”, а співробітників штабу його визнати його послідовниками.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

31 ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ