Человек не терпит насилия!

«Біба»: ліквідатор криміналітету

Якщо хто забув, нагадаємо: 11 грудня, співробітники Львівського УБОЗу і Київського ГУБОЗу провели у Львові, на вул. Єфремова спецоперацію з захоплення групи кілерів. Що цікаво, змішаний київсько-львівський загін «соколят» з 25-ти осіб очолював особисто командир київського «Сокола». Але наймані вбивці не налякалися світло-шумової гранати і пострілів порожніми набоями (звідки й пішов поголос про тривалу перестрілку), і в момент, коли міліцейський бусик перегородив дорогу їхньому «Ланосу», а зусібіч кинулись озброєні спецназівці, один із «найманців», той, що сидів ззаду, вихопив зброю і вистрілив собі в голову, інший повернувся, нагнувся, підняв зброю, але від удару по руці куля змінила траєкторію і лише зачепила йому голову (вже у вівторок уцілілий давав покази на слідчому відтворенні на вулиці Князя Романа щодо серпневого замаху на львівського кримінального авторитета Вову-«Морду»).

Сама куля пробила лише дах автівки. Як згодом показала дактилоскопія, міліціонерам не побажала здаватися людина просто-таки з легендарною біографією на прізвисько «Біба» (Володимир Марко), чиї кримінальні подвиги гриміли у Львові ще з 90-х і який був у міждержавному та міжнародному розшуку більше 22-х років!

Як поінформувало «Ратушу» джерело в ГУБОЗі, справа, яку вдалося довести до логічного завершення львівським правоохоронцям, навряд чи має в Україні прецеденти. І річ навіть не в тому, що вдалося знешкодити маститого кілера, а в тому, наскільки важко було його вистежити, бо ця людина і його помічник у вмінні маскуватися, конспіруватися, вербувати собі помічників і розпізнавати «хвости» зовнішнього спостереження могла дати фору багатьом шпигунам. Саме тому мобільна опергрупа Львівського УБОЗу, котра працювала саме з цією справою, заслуговує, на думку фахівців, на найвищу похвалу. Керівник Львівського УБОЗу полковник Василь Телиця, на жаль, категорично відмовив «Ратуші» у будь-якому коментарі, пославшись на таємницю слідства, однак погодився, що всі кроки «убозівців» були зроблені не спонтанно, його підлеглі провели свою частину операції віртуозно, і керівник УБОЗу клопотатиме про те, аби їхню роботу відзначили в столиці. Найбільше, запевняє полковник, «убозівці» весь цей час боялися витоку інформації… 

Нюанс: пересувалися Марко з товаришем по Львову і околицях, окрім «Ланоса», ще й на… краденій «Паджеро», яку, звичайно ж, ані ДАІ, ані карний розшук чомусь знайти не могли, якщо, звичайно, взагалі шукали. Наразі у «Біби» і його сподвижника, який на два роки від нього старший (і суджений, на відміну від Біби, не раз, а двічі), вилучили при обшуку розмаїті паспорти на різні імена, підроблені печатки міліції і прокуратури, чисті бланки документів тощо. Жодних «мобілок» дует кілерів при собі не мав, тобто всі розмови про те, що їх хтось попередив і чоловіки готувалися втікати, — безпідставні. А от чи мали серед своїх помічників вони людей в силових структурах — ще має з’ясувати слідство. Усі розмови про те, що «найманці» приїхали лише на разову акцію, не витримують критики: у Винниках під Львовом вони жили понад ДВА (!!!) роки під носом у місцевої міліції!!!

Стосовно справи вбивства у Львові кримінального авторитета Колі-«Рокеро» поки що жодної більш-менш вірогідної інформації у слідства нема. Усього по Львівщині «за Бібою» орієнтовно налічують

6-7 епізодів, оптимісти кажуть про 10 -12. Згідно зі свідченнями спільника Марка, добродія З., наразі чітко визначено лише два доведені епізоди «подвигів» ліквідаторів — це замах у серпні 2012 року на кримінального авторитета Вову-«Морду», під час якого загинув його приятель Михайло Милян, і вбивство у 2011-му в Брюховичах колишнього  квартирного злодія,  який не побажав фінансувати побратимів. І там, і там зійшовся «ствол» — «Біба» дуже любив зброю, і пістолета-кулемета «Скорпіон», порушивши усі неписані правила, після акції не викинув —експертиза підтвердила, що стовідсотково збігається зброя. До речі, про зброю. Як уже інформувала «Ратуша», при кілерах знайшли пістолет Макарова й автомат Калашникова, а в себе чоловіки стріляли з револьвера ASTI-38 (аналог бразильського TAURUSA). А от те, що знайшли в помешканні — фортеці, розбурхало в міліціонерів справжній шок. Під час обшуку у Винниках, де ці хлопці мешкали, розповіли репортеру «Ратуші» інформатори з прокуратури, було описано більше 60 одиниць розмаїтої зброї, в тому числі фугаси (!!!), югославський  кулемет М-53, пістолет-кулемет, автомат Калашникова, саморобні вибухові пристрої, ніж розвідника зі стріляючим механізмом у рукоятці(!!!),  близько семи тисяч набоїв до зброї різних калібрів, прилад нічного бачення, оптичний приціл, просто неймовірна кількість гранатометів «Муха» в бойовому стані (!!!), тобто оперативники схвалили правильне рішення: брати групу кілерів на виїзді, бо в будинку вони могли вчинити просто-таки шалений опір, намагаючись якомога дорожче продати власне життя. Яким чином міліція та СБУ проґавили утворення в себе під боком справжнього бойового блокпоста з арсеналом, серйозною системою сигналізації і відеонаглядом — питання залишається відкритим. Адже кілери легко могли з такою кількістю зброї скоїти і серйозний теракт.

Опери відзначають цікаві деталі: сам Марко не пив, не курив, займався спортом і знищував переважно представників криміналітету, чим мимоволі здобув приховану повагу багатьох силовиків. У цьому контексті цікаво дізнатися, чому захоплення кілерів здійснювали саме біля львівського «Унітазу» на вулиці Єфремова. Пояснення просте: саме тут наймані вбивці мали намір розстріляти людину з найближчого оточення Вови-«Морди» на прізвище Гаврилюк, який мешкав неподалік. Саме його не перший день «випасали», і лише випадкова поява сторонніх дозволила цьому панові дихати свіжим повітрям і надалі. Як з’ясувалося вже тепер, саме на 11 грудня кілери твердо для себе вирішили: акцію відкладати не можна. На черзі стояли брати Лєбєді й сам Вова-«Морда», якого вони вирішили врешті… підірвати! Як бачимо, було чим, але авторитетові вкотре пощастило…

Микола САВЕЛЬЄВ, “Ратуша

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

27 ответов

  1. Понятно теперь почему Морда с больнички в Киев подался, а во Львов киевский “Сокол”. Также понятно почему Биба ”застрелился”.

    А когда Юльку выпустят, кто её охранять будет?

  2. всі кроки «убозівців» були зроблені не спонтанно, його підлеглі провели свою частину операції віртуозно, і керівник УБОЗу клопотатиме про те, аби їхню роботу відзначили в столиці

    виртуозная операция по уничтожению, соглашусь. и место и время подобраны идеально. объекты при оружии, патрон в патроннике. вполне логично уничтожение, в другом месте и в другое время уничтожить объект так непосредственно врядли удалось бы. непонятно почему не дали им стереть с лица земли очередную мразь, но в киеве виднее. ясно одно — 22 года в розыске, говорит о многом, так же как и профессиональные навыки. какой интересный персонаж этот Вова Морда. компромат надёжно спрятал)?

  3. Вывод: Нужно выпустить “Бибу”, вооружить его (выдать лицензию на список занесенных в красную книгу) и заставить погулять по стране (для отстрела криминалитета)

  4. Та не синку. Потрібно напевно ветеранам трохи порядок навколо будинку свого навести. Сміття змести, щоб таким як ти не потрібно було туалети європейські мити.

  5. Злили Бібу. Спочатку команда Морду чистити. Морда вижив і навів переконливі доводи до переваги свого довгого життя. Доводи розглянули та вирішили віддати Мордi не тільки життя, але і Бібу. Всім іншим інформація до роздумів.

  6. Пружина має рацію на 90 відсотків! А Морда останнім часом під дахом саме цих МВСників і ходить. Так що ще не звісно, нагороджувати їх потрібно, чи притягувати до кримінальної відповідальності.

  7. одна известная порно-звезда год назад публично заявляла приблизительно в это же время что этот год — год вдовы. Буквально на этой неделе она опять же по недомыслию предупредила, что год вдовы — оказывается, следующий.

  8. кажуть Володимир Марко під генералом Пісним ходив? Тоді зрозуміло. Але для звичайних людей загиблий буде Робін Гудом — простих людей не чіпав.
    – хто знає — де його поховали? не заросте народна стежинка до його могили….

  9. А може і так. Бібу злив Морда, запросив до Гавролюку. Цим і пояснюється присутність київського “​​Сокола”. Зі Скорпіоном могло бути й так, що його не знищили, а використовували при ліквідації Морди, для того щоб заповесіть його на Бібу. У будь-якому випадку залишається відкритим питання пропажі гранат з опису трупа Біби і передбачувані замовники Морди.

  10. Не хочется обижать коллег и умничать, но есть НО. “подготовленная операция” еще и с использованием ОБР Сокол, в результате которой преступники успели применить оружие и в итоги мы имеем труп — называется, полностью проваленной. (за исключением ситуации с заложником, когда преступник уже ждет захвата с нашей стороны) На пассивном задержании в а/т, только обожглись в Одессе, понеся потери… Убийц, а тем более киллера в а/т рание УБОП задерживал, мгновенно! (с выбиванием стекол), только на светофоре(“помидоре”) или на “палку”ГАИ, причем мы сами были и переодеты в форму ГАИ ( в отделах имелся оперативный гардероб) в такой ситуации у киллера руки находились на руле, а не на рукоятке пистолета. Ну и конечно за то что бандита ищут больше 20лет, а он живет у себя практически дома???, за такие дела была бы назначена разгромная служебная проверка. А вообще тема яркая и интересная, жалко что ее усрали… Оправдывает оперов только то что их уже так зашугали и развалили службу, что удивительно то что они вообще кого-то еще ловят. Держитесь коллеги! “прорвемся опера…”

  11. Шестому отделу — всё намного проще, так называемого “Бибу”, слили те кто заказал “Морду” во время расчёта за “работу” и якобы предопрлату за следующий заказ, поэтому он был расслабленый, а нью-опера не поверили своему счастью и испугались…..

  12. Если бы опера еще пробили по “скорпиону” то они бы увидали, что этих людей примеряли по расстрелу Рыбы в Киеве. Ну а если бы они по старинке еще и порылись в архиве и изучили ОРД, то они обнаружили )) связ между “бибой” и “другом” Рыбки, который на тот момент скрылся в Германии и к тому же имел отношения с Кличками… Раскрутить нам тогда это дело не дали… Да и Львов тогда на все “ШТ” тупил и как обычно укрывал своих “БАНДеровцев” и искал их 20 лет ! )) пусть ищут у себя крысу или крыс )) Так что дорогие наши “последователи” как говорил мой замполит “учите мать часть”. А в нашем оперском деле,товарищи офицеры,изучайте ОРД.

  13. “При обыске был обнаружен югославский пулемёт М-53”

    Если кто не в курсе, это послевоенный юговский MG-42, но более качественный в сравнении с немецким оригиналом

    Мсье эстет ))

  14. А из каких источников финансировался Биба всё это время?

    Счета в банках?

    И сколько и каких звёзд было на погонах?

  15. Морда шестерка Юры Енакиевского! Работает с Боряй Бешаным от Юры Енакиевского! Боря Бешаный чистый мусор и стукач!!! Киевский сокол лохи!!! Это что за операция?! Где арестованные?!! Бибу надо было брать живым!!!

  16. Про Володимира Марка напишуть книги, знімуть фільми та серіали, діти будуть вчитись його подвигам… (я не жартую!)

    п.с. у Львівському апеляційному господарському суді є заступник голови суду на прізвище “Марко”… 🙂

    однофамілєц, навєрно?

  17. Бандитський відділ нагадав про версії ліквідації Рибки через частки Бакая і Рибалко у доходах якогось спортсмена. Так була така версія. Передбачалося, що один свою частку подарував на знак визнання досягнення певного масштабу, а інший ні. Цікаво виходить. Біба нічого більше не розповість, а шкода. У такому розкладі світиться версія не тільки місцева, але західна і східна. Політика на Україні справа брудна, бо каламутна.

  18. Что за операция если есть труп?!! Провал полный!!!! Морда шестерка Юры Енакиевского вместе с Борей Бешаным!!!

  19. фінансував Бібу генерал-на-крові Пісний — читайте про нього тут на ОРД

    він же і “злив” операцію щоб нікого живими не взяли.

    один вижив. дає свідчення. прокуратура поживиться…..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ