Человек не терпит насилия!

«Божа роса» по-житомирськи

rriggukkkk

Микола Янович вміє радувати тубільців з далекої (для нього) України. То про кровосісєй розповість на засіданні Уряду, то напише на своїй сторінці у «Фейсбуці» про свято демократії, влаштоване в день парламентських виборів. Так і пише, пустун: «По поводу некоторых обвинений в использовании административного ресурса… могу сказать, что он абсолютно не использовался. Ярким доказательством тому является, например, проигрыш на выборах в Житомире губернатора Сергея Рыжука. Думаю, что каждый понимает, что губернатор честно работал на выборах и проиграл своему сопернику, и, разумеется, в этом случае говорить об использовании административного ресурса не приходится».

Еге ж. Рижук так «честно работал на выборах», що навіть його домашній Житомирській окружний адміністративний суд був змушений визнати, що голова обласної державної адміністрації займається незаконною агітацією.

 http://ord-ua.com/2012/10/24/seryoga-zasranets-ne-vyipolnyaet-reshenie-suda/

Більш того, суд зобов’язав Рижука прибрати з вулиць обласного центру свої білборди, але Сергій Миколайович, ясна річ, не належить до числа тих, хто виконує судові рішення. Маючи кишенькового прокурора області, Рижук може не перейматись якимись там судами з їх сміховинними рішеннями.

Випуск фальшивих газет з «чорнухою» про опонента,

 http://www.youtube.com/watch?v=ijwLVc0GFHI&feature=player_embedded ,

залучення підрозділу МНС для розмішування агітаційних плакатів, концерти «в підтримку» — це все, виявляється, є не прикладом застосування адмінресурсу, а «чесною роботою на виборах». У ніч з 28 на 29 жовтня, коли поразка Рижука була вже очевидною і в Облдержадміністрації розпочалась паніка, голови дільничних комісій, що представляли Партію Регіонів, були терміново викликані до місцевого штабу ПР разом з печатками та протоколами. Очевидно – також для «чесної роботи на виборах». Ну, а про те, як місцевий осередок Партії Регіонів розгромив унікальний спортивний заклад – Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької – не писав тільки лінивий.

Але Рижук належить до тієї категорії людей, яким хоч у очі плюй – вони будуть стверджувати, що то є Божа роса. Втім, як і прокурор Житомирської області Ігор Проценко чи прокурор м.Житомира Ілля Титарчук.

Гоцалки для наркоманів

Наприкінці серпня 2012 року українські та російські ЗМІ обійшла скандальна звістка про те, що Житомирський осередок Партії Регіонів влаштував для наркоманів агітаційний захід на підтримку кандидата в народні депутати Сергія Рижука під назвою «Угар Ангара». Захід, тобто гоцалки обкурених і обколених виборців, Житомирській міськвиконком провів на єдиному в області спортивному аеродромі – навчально-тренувальні базі Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької  http://ascentre.org.ua, не спитавши згоду хазяїв.

Взагалі-то, нічого дивного в особливій увазі Партії Регіонів до любителів «дурі» немає. Урешті-решт, судячи з того, що губернатор Рижук, попри адміністративний ресурс, фальшиві газети та розгнуздану рекламу, набрав на виборах лише 25% голосів, за нього голосували хіба наркомани та умовно-достроково звільнені. Тож якби він усю цю бидлоту запросив до себе додому, або, принаймні, влаштував «Угар Ангара» попід стінами Житомирської облдержадміністрації, йому б слова ніхто не сказав. Після концертів з виконанням вокальних номерів та імпровазацій на балалайці, Рижук вже нікого в Житомирі нічим не здивує.

Але виборчий штаб Рижука та секретар міськради Наталія Леонченко (дякуючи Богові, 23 листопада Житомирська міськрада, нарешті, висловила недовіру цій пришелепуватій та звільнила її з посади секретаря) привезли обкурене бидло не до себе, а на територію колишньої аварійно-рятувальної служби обласного аеропорту «Житомир», що 10 років тому була продана в приватну власність і яка ось вже другий рік здається в оренду Авіаційно-спортивному центру ім. Валентини Закорецької. Як згодом виявилось, Рижуку і Ко навіть на думку не спало, що спортсмени-парашутисти, які власним коштом доглядають та утримують Авіаспортцентр, можуть заперечувати проти наркоманського свята. Ще б пак: «Угар Ангара» (місцева пародія на кримський «КаZантип») проводився під прапорами Партії Регіонів, відкривав цей «фестиваль електронної музики» заступник Житомирського губернатора Болюрко, а пані Леонченко персонально перевіряла розстанову на аеродромі агітаційних наметів, де учасникам «фестивалю» роздавались прокламації з закликом голосувати за Рижука. Більш того, натовп наркоманів та інших любителів «електронної музики» на аеродром заводили під охороною кінної міліції. За таких обставин хазяям залишалось лише забитись у ангар та охороняти літак, що там стояв, від виборців Партії Регіонів.

 samolett

Наслідки «фестивалю» були приголомшливими. Обкурені та обколені любителі «електронної музики» підключились до електрощита Авіаспортцентру й всю ніч розважались за чужий рахунок. Навчально-тренувальна база, яка готувалась прийняти ІІ-й відкритий чемпіонат Житомирської області з парашутного багатоборства, була перетворена в суцільний туалет. Літаки, що перебували на зовнішній стоянці – розбиті й тепер потребують капітального ремонту.

 samolletkrilo

Ось як свої враження від «фестивалю» описували учасники цього «Угару» в коментарях на сайті «ОРД» http://ord-ua.com/2012/08/29/zhitomirski-zasrantsi :

«Диана.

Ребята, давайте будем честны,на Угар Ангара было много пива,которое продавали именно там,свое спиртное можно было пронести с собой спокойно..ТУАЛЕТОВ ТАМ И ВПРЯМЬ НЕ БЫЛО!!!! Скажите,а что еще оставалось делать..??? Наркотики я не покупала, хоть и достать их там было не сложно, фен продавали по 220грн,экстази не помню цен,но говорили,что оно сомнительного качества, травы же было море и у всех…Но хочу сказать,что я НЕ НАРКОМАНКА из-за того,что была там,и да, я видела как некоторые ребята кололись за ангаром,ну и что же, не все ведь мы там был такие.»

До речі, за ангаром, про який пише ця Діана, взагалі-то було обладнано місце для занять з парашутистами-початківцями. Так ось, виборці Рижука там не тільки кололись, але ще й масово справляли нужду. Втім, як і по всьому аеродрому.

За новим КПК

Рижук на виборах пролетів, мов фанера над Житомиром, але не збирається ані вибачатись за влаштований погром та зірвані змагання, ані відшкодовувати завдані спортсменам збитки. Доживши до 62 років, цей, прости Господи, політичний діяч досі не навчився користуватись туалетом і тому щиро дивується обуренню парашутистів. Втім, не він один.

21 вересня 2012 року керівництво Авіаспортцентру надіслало прокурору Житомирської області заяву про порушення кримінальної справи за фактом погром, вчиненого на аеродромі. Пан Проценко з невідомих причин переслав цю заяву прокурору м.Житомир Титарчуку (потрощена навчально-тренувальна база знаходиться на території Житомирського району — на землях Глибочицької та Вересійської селищних рад – і до «території обслуговування» міського прокурора відношення не має). Через місяць, 26 жовтня 2012 року, Титарчук направив у Авіаспортцентр листа про те, що ніякого процесуального рішення приймати він не збирається.

Але тут, як на гріх, набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс України. А при ньому – перехідні положення, згідно з якими у випадку, якщо за заявою чи повідомленням про злочин, що були подані до 19 листопада, не прийнято процесуальне рішення, така заява чи повідомлення мають вноситись до Єдиного реєстру досудових розслідувань з подальшим кримінальним провадженням. І тому, на випадок, якщо обласний прокурор Проценко забуде це зробити, керівництво Авіаспортцентру ім. В.Закорецької знову подало повідомлення про злочин, але вже на новим КПК України:

29 листопада 2012 р.

Прокуророві Житомирської області

ПРОЦЕНКУ І.О.

вул. 1-го Травня,11, Житомир, 10008

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ

(в порядку ст. 55 КПК України)

Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької є громадською організацією, заснованою з метою розвитку авіаційних видів спорту, яка за договором оренди з ТОВ «Житомир-Авіа» базується на території колишнього обласного аеропорту «Житомир», де утримує власну навчально-тренувальну базу, а також проводить польоти літаків і стрибки з парашутом. Відповідно до договору з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації від 06.082012 №8-12, Авіаспортцентру ім. В.Закорецької делеговані державні повноваження щодо розвитку на території області парашутного, літакового, вертолітного, авіамодельного, парапланерного, дельтапланерного, повітроплавального спорту й спорту надлегких літальних апаратів, виключне право представляти ці види спорту на відповідних національних спортивних змаганнях, а також виключне право на організацію та проведення офіційних змагань територіального рівня. Авіаспортцентр ім. В.Закорецької є неприбутковою організацією й фінансується виключно за рахунок добровільних внесків своїх членів – спортсменів-парашутистів, льотчиків, інструкторів з парашутно-десантної підготовки тощо.

Відповідно до свого Статуту й зазначеного договору з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА впродовж серпня 2012 року Авіаспортцентр ім. В.Закорецької здійснював підготовку до проведення на своїй навчально-тренувальній базі наприкінці вересня-початку жовтня 2012 року ІІ-го Відкритого чемпіонату Житомирської області з парашутного багатоборства. Але внаслідок злочину, скоєного службовими особами Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирського міськвиконкому та керівниками осередку Партії Регіонів у інтересах кандидата в народні депутати України по виборчому округу №62 Рижука С.М., проведення чемпіонату зірвано, всі підготовчі роботи зупинено, а кошти, що призначались на проведення змагань, ми змушені направити на ліквідацію наслідків передвиборної агітації Рижука С.М.

Зазначені злочинні дії, відповідальність за вчинення яких встановлена ч.3 ст. 159-1 та ч.1 ст. 365 КК України, були вчинені за таких обставин.

23 серпня 2012 року без нашого відома Управління культури й туризму Житомирської ОДА та місцевий осередок Партії Регіонів за підтримки співробітників міліції завезли на територію навчально-тренувальної бази Авіаспортцентру ім. В.Закорецької біля 4 тис. молодих людей, значна частина яких страждає на наркотичну та алкогольну залежність. Як повідомили напередодні житомирські ЗМІ, Партія Регіонів у такий спосіб вирішила провести так званий фестиваль електронної музики «Угар Ангара» на підтримку Рижука С.М. Організатори цього заходу облаштували на нашій території агітаційні намети, розгорнули продаж спиртних напоїв, встановили сцену, а також потужне звукопідсилювальне та освітлювальне обладнання.

Про проведення на аеродромі фестивалю «Угар Ангара» я, як керівник Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, довідався 22 серпня з оголошення в інтернет-виданні «Журнал Житомира». Того ж дня через ЗМІ, що розміщували рекламу цього «Угару», вдалось встановити телефон одного з безпосередніх керівників «фестивалю»: тел. 095 798 70 08 (Сергій). Зателефонувавши за цим номером, я узнав, що кошторис агітаційного заходу «Угар Ангара» складає 150 тис. грн., але замовник – місцевий осередок Партії Регіонів – оплатив тільки 30 тис. грн., тому інші видатки будуть нести місцевий бюджет м.Житомир та організації, які були примусово залучені до проведення цього «Угару», і що про це є відповідне рішення Житомирського міськвиконкому.

Я пояснив, що навчально-тренувальна база Авіаспортцентру ім. В.Закорецької розміщена на приватній території, яка нами орендується, і що Державна авіаційна служба України надала їй статус діючого злітно-посадкового майданчика. Окрім того, наша навчально-тренувальна база перебуває за межами м.Житомир і, взагалі, Житомирській міськвиконком не вправі ухвалювати ніяких рішень щодо проведення на нашій території агітаційних заходів на користь кандидата в депутати. Але мої аргументи наслідків не мали. За підтримки наряду міліції організатори «Угару Ангару» захопили приміщення нашого літнього кафе, де розгорнули продаж спиртних напоїв, а також підключились до нашого енергорозподільчого щита й всю ніч з 23 до 24 серпня 2012 року споживали електроенергію за наш рахунок. Це все робилось з відома керівників області та м.Житомир, оскільки на відкриття «фестивалю» прибув заступник голови Облдержадміністрації Болюрко В.С. та секретар Житомирської міської ради Леонченко Н.П.

Оскільки я мешкаю в м.Київ, я попрохав наших спортсменів з числа військовослужбовців, які проживають у м.Житомир, негайно прибути на аеродром, щоби проконтролювати те, що там відбувається. Вони ночували в нашому ангарі, охороняючи літак, і спостерігали, як сотні людей в стані наркотичного сп’яніння нищили результати нашої праці з підготовки до змагань: розкладали багаття на пероні, справляли природні потреби на тренажерах і місцях підготовки парашутистів-початківців, обдирали обшивку з двох літаків Ан-2, що перебували на зовнішній стоянці.

Всю ніч на аеродромі тривав продаж наркотиків, які учасники «Угару» публічно вживали під музику, обмотавшись прапорами Партії Регіонів. Наступного дня, 24 серпня 2012 року, я прибув на аеродром, оскільки в нас о 10-00 мала розпочатись льотна зміна. Але працювати Авіаспортцентр ім. В.Закорецької не міг: вся територія була забруднена фекаліями та блювотними масами, у яких лежали десятки людей, що перебували в стадії наркотичного сп’яніння. На перонах і рульожних доріжках валялась велика кількість використаних шприців, прапорці з символікою Партії Регіонів, рекламні матеріали з закликом голосувати за Рижука С.М. та саморобні пристрої для куріння марихуани.

Окрім того, наші приміщення були знеструмлені, оскільки організатори «Угару» самовільно, без нашого відома, відключили електрокабель, що забезпечує постачання електроенергії до навчально-тренувальної бази, і під’єднали своє освітлювальне, звукопідсилювальне й холодильне устаткування. Лише після 18 год. 24 серпня 2012 року нам вдалось відновити електропостачання.

У зв’язку з цим 31.08.2012 мною був направлений лист до обласного осередку Партії Регіонів з вимогою прибрати територію нашої навчально-тренувальної бази від продуктів діяльності Партії Регіонів, відремонтувати пошкоджене кафе та відшкодувати збитки, завдані несанкціонованим підключенням до електромережі. 10.09.2012 мною були направлені листи на адресу Житомирської облдержадміністрації та обласного осередку Партії Регіонів з запрошенням направити представників на аеродром для зняття показів з лічильника й оформлення актів заборгованості. Але жодної відповіді на ці звернення не надходило.

Натомість по «5-му каналу» виступила секретар Житомирської міськради Леонченко Н.П., яка заявила, що фестиваль «Угар Ангара» на нашій території дозволив проводити Житомирський міськвиконком і що ніякого відшкодування нам не буде. Сюжет «5-го каналу» з виступом Леонченко Н.П. розміщено на сайті нашої організації за адресою в мережі Інтернет

HYPERLINK “http://ascentre.org.ua/partiya-rehioniv-zirvala-provedennya-ii-ho-vidkrytoho-chempionatu-zhytomyrskoji-oblasti-z-parashutnoho-bahatoborstva/” http://ascentre.org.ua/partiya-rehioniv-zirvala-provedennya-ii-ho-vidkrytoho-chempionatu-zhytomyrskoji-oblasti-z-parashutnoho-bahatoborstva/

Таким чином, у діях службових осіб Житомирської облдержадміністрації, колишнього секретаря Житомирської міської ради Леонченко Н.П., інших службових осіб виконавчого комітету Житомирської міської ради та керівників місцевого осередку Партії Регіонів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст. 159-1 КК України, а саме — порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, вчинене за попередньою змовою групою осіб, оскільки витрати на проведення фестивалю «Угар Ангара» явно перевищують 400 мінімальних зарплат, а сам цей захід був проведений за попередньою змовою групою осіб. При цьому основу частку видатків на облаштування цього агітаційного заходу представники влади за допомогою підрозділів міліції примусили оплачувати сторонні організації.

Зокрема ми були змушені оплатити вартість електроенергії, спожитої в ході «Угару Ангару», у сумі 900грн., оскільки електроживлення цього заходу здійснювалось з нашої енергорозподільчого щита, а також понести видатки на ремонт літнього кафе та прибирання території в розмірі 2500грн.

Окрім того, внаслідок протиправних дій службових осіб Житомирської облдержадміністрації, секретаря Житомирської міської ради Леонченко Н.П., інших службових осіб виконавчого комітету Житомирської міської ради та керівників місцевого осередку Партії Регіонів порушена статутна діяльність нашої організації та зірвано проведення ІІ-го Відкритого чемпіонату Житомирської області з парашутного багатоборства, що містить ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 365 КК України.

З цього приводу раніше я звертався до прокуратури Житомирської області з аналогічним повідомленням про злочин. Але по суті воно розглянуто не було, жодного процесуального рішення не приймалось. Натомість прокурор м.Житомир, якому прокуратурою Житомирської області з невідомих мені причин було переслано моє повідомлення для розгляду й реагування, замість винесення постанови про порушення кримінальної справи або відмови в порушенні кримінальної справи згідно зі ст. 97 КПК України в попередній редакції, листом від 26.10.12 №86/983с-11 повідомив, що:

«Щодо земельної ділянки, на якій проводився фестиваль, встановлено що рішенням Житомирської міської ради від 29.03.2012 №334 дочірньому підприємству «Аеропорт Житомир» відмовлено у поновленні договору оренди земельної ділянки площею 49,7926га по вул. Авіаторів, 9. Дана земельна ділянка зарахована до земель міської ради, не наданих у власність і користування. Також, згідно листа управління Держкомзему у м.Житомирі Житомирської області від 05.04.2012 №50/3, запис про державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки від 15.03.2006 №3639 (зареєстрованого у Книзі записів державної реєстрації договорі оренди 27.03.2006 за №040620900200) по вул. Авіаторів, 9, скасовано».

«Відомості щодо проведення фестивалю на підтримку кандидата у народні депутати України у виконавчому комітеті міської ради відсутні».

«В проведенні фестивалю та у проведенні передвиборчої агітації кандидатів у народні депутати України службові особи Житомирської міської ради та виконавчого комітету участі не приймали».

«Органи прокуратури не уповноважені здійснювати нагляд за додержанням виборчого законодавства».

З цієї відповіді витікає, що прокурор м.Житомир взагалі не проводив дослідчої перевірки мого попереднього повідомлення про злочин, заявника не опитував, документи не витребував і не вивчав. Натомість у цитованій відповіді переплутані землекористувачі і замість ТОВ «Житомир-Авіа», в якого ми орендуємо територію та приміщення, наведена інформацію щодо Дочірнього підприємства «Аеропорт Житомир», яке не має жодного відношення ані до Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, ані до агітаційного заходу «Угар Ангара» на підтримку Рижука С.М.

Виходячи з наведеного, враховуючи, що процесуальне рішення щодо обставин і фактів, викладених у цьому повідомленні, раніше не приймалось, керуючись п.3 розділу ХІ (Перехідні положення) та ст.55 КПК України, —

п р о ш у :

1. Визнати Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької потерпілим від кримінального правопорушення, вчиненого в ході проведення фестивалю електронної музики «Угар Ангара» на підтримку кандидата в народні депутати України по виборчому округу №62 Рижука С.М.

2. Притягнути до кримінальної відповідальності службових осіб Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської міської ради, які, явно перевищуючи свої владні повноваження, влаштували на території навчально-тренувальної бази Авіаспортцентру ім. В.Закорецької агітаційний захід «Угар Ангара», чим зірвали підготовку та проведення ІІ Відкритого чемпіонату Житомирської області з парашутного багатоборства.

3. Враховуючи, що злочин було скоєно за межами м.Житомир службовими особами, які посідають відповідальне становище, та з огляну на повну нездатність прокурора м.Житомир виконувати свої повноваження, прийняти досудове розслідування цього повідомлення до провадження прокуратури Житомирської області.

Пригадується, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка ледь не сорочку на грудях рвав, розповідаючи в телекамери, що з моменту вступу в дію нового КПК за кожним повідомленням про злочин буде автоматично відкриватись кримінальне провадження й проводитись слідчі дії. Тож дуже хоче почути коментар Генпрокуратури – які саме слідчі дії виконано за цією заявою? Чи оглянуто місце події, до допитані свідки, чи з’ясовано, на чиї кошти в ніч з 23 на 24 серпня 2012 року «угорали» виборці Рижука?

А ще хочеться узнати точку зору прес-служби Партії Регіонів та її офіційних представників, які щоп’ятниці чешуть язики на центральних телеканалах. Може вони вибачаться за Рижука та його «чесну роботу на виборах»? Або хоча б розкажуть житомирському губернатору, що справляти природні потреби слід у туалетах, а не на перонах приватного аеродрому…

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Бред по поводу ранее собой же написанного бреда. На кого рассчитано чтиво? На таких же сумасшедших как и автор. Всем ясно, статья заказана Зубком. Цена Бойко в этом случае 500$. А пипл хватает и росу и гавно. Пишите жиды больше этой дряни. Тем самым вы помогаете рыжукам дольше быть у власти.

  2. Або грати або ні. Де обіцяні фото безчинств? Де говно, пляшки і шприци? Бойко, Ви найкращий судовий журналіст України. Не розмінюйте себе на розборки, нехай вони і близькі вам особисто. Розкажіть нам краще, що за один Ренат Кузьмін. Інтересна лічность, цікаво, з чого він починав. Чи слабо?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ