Человек не терпит насилия!

Щодо ситуації навколо Національної асоціації адвокатів України

В І Д К Р И Т И Й   Л И С Т

Усвідомлюючи роль та значення адвокатури в демократичному суспільстві, ми висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу спотворення процесу формування органів адвокатського самоврядування та розколу у адвокатському корпусі України.

Категорично неприйнятним, на нашу думку, є те, що нинішній шлях до створення Національної асоціації адвокатів України було прокладено на системних і масових порушеннях права адвокатів вільно обирати та бути обраними до органів адвокатського самоврядування.

Ми рішуче засуджуємо практику кулуарних домовленостей, які досягаються поза форматом установчих конференцій і з‘їзду.

Ми не вважаємо ознакою демократичності проведення установчих зібрань адвокатів за участі «беркуту» та інших владних охоронних підрозділів.

На наше глибоке переконання, обрання вищих органів адвокатського самоврядування без представницької участі цілого ряду обласних (регіональних) організацій є проявом неповаги до всієї адвокатської спільноти України.

Нарешті, спроба цинічно «переступити» через думку і позицію старшого покоління української адвокатури безмежно обурює честь і совість кожного адвоката та не може бути покладена у фундамент національної адвокатської асоціації.

17 листопада 2012 року мав відбутись установчий з‘їзд адвокатів України та сформовані нові всеукраїнські органи адвокатського самоврядування. На жаль, замість єдиного представницького з‘їзду, якому б довіряли усі адвокати України, були проведені відокремлені збори двох представницьких адвокатських груп та сформовані два склади вищих органів адвокатського самоврядування, кожен із яких не наділений всім комплексом ознак легітимності.

Відновлення довіри та легітимності є можливим, виключно, за умови проведення у повній відповідності до принципів організації та діяльності адвокатури, Конституції та законів України нового з‘їзду адвокатів України з обов‘язковою участю представників всіх областей.

Обрані на конференціях делегати з‘їзду несуть повну відповідальність за розкол адвокатури, за прийняття на всеукраїнському рівні неправомірних рішень з явним виходом за межі наданого їм представницького мандату. Відновлення довіри до корпусу делегатів має відбутись шляхом проведення на демократичних засадах нових конференцій адвокатів регіонів.

Подальші кроки розвитку адвокатури в Україні можливі на основі Конституції, чинного законодавства та рішень дійсно легітимних і повною мірою представницьких всеукраїнських органів адвокатського самоврядування.

На наше глибоке переконання, вихід із складної ситуації розколу адвокатської спільноти та втрати легітимності органами самоврядування лежить, виключно, в площині відкритого діалогу та компромісу. Першим кроком у цьому діалозі може стати Національний круглий стіл «Про роль адвоката у демократичному суспільстві».

Дбаючи про суспільну довіру та міжнародний імідж української правничої спільноти, а також керуючись принципами верховенства права, законності, незалежності, дійсної самоврядності адвокатури, ми ставимо свої підписи під цим зверненням.

30.11.2012 р.

У К Р А Ї Н С Ь К І   А Д В О К А Т И:

Микола Сірий – адвокат;

Олег Березюк – адвокат;

Олексій Баганець – адвокат;

Юрій Мартиненко – адвокат;

Тетяна Козаченко – адвокат;

Дмитро Лошаков – адвокат;

Володимир Висоцький – адвокат, голова ВКДКА;

Олексій Белоусов – адвокат;

Сергій Сафулько – адвокат;

Олег Левицький – адвокат;

Ілля Могила – адвокат;

Олег Веремієнко – адвокат;

Олена Ножовнік – адвокат;

Армен Нерсесян – адвокат;

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. Общие замозоленные фразы, стон опоздавших на поезд к бабушке… Реально то что? А реальность определяет сознание адвоката. Реальность — дерибан бабла, дерибан полномочий их дерибанить. В адвокатуре на сегодня та же ситуация, что и на всей территории Уркагании. 70% адвокатов юные, бурные и глубокие глотки, мозги затёрты медным пятачком. Практических знаний ноль. Отсюда незнание даже своих прав и способов их отстаивания. Желания знать что-то атрофировано с первого глотка пепси и жвачки. Школа — обдолбанное пати. Всеобщая дегенерация.
    Б-А-Б-Л-О!!!!! Цель едина. И вы хотите справедливости. Какой? Засуньте Ваш скулёж в 21-ю дыру. Если вы считаете, что нарушены Ваши права, будьте добры быть правоведами до конца- в суд!!! Их много, европейский и даже есть суд Линча. Развесили тут правомерные сопли и ждут подношений. В бой, вперёд рахиты на Стамбул!! Чем не пример для подражания — “Дорожный контроль”. Короче, зегунд унд зегунд.

  2. А як ці нижеподписавшиеся прокоментують відео на Youtube «як Власенко хабаря брав???)))))» От Вам і круглий стіл «Про роль адвоката у демократичному суспільстві».

  3. Щось мовчать адвокати про статтю 55. “Кожен має право на правову допомогу. У випадках,
    передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.” Та про її офіційне тлумачення Конституційним судом також забули. Проковтнули новий КПК? Адвокати, за наявності їх монопольного права на захист, стануть лише посередниками між багатим клієнтом і судом, а якщо клієнт бідний, то взагалі перетворяться на статистів. Чого добиватися в суді забезплатно? Конкуренції немає, не буде і родичів-захисників, котрі самотужки можуть виявити у матеріалах справи грубі фальсифікації і підробки та відкрито про це заявити, не боючись якогось тиску. Клієнта позбавили права вибору захисника (маю на увазі старий КПК), а адвокатів — права вибору створювати свої об’єднання. Всіх у один колгосп, у стійло… Почали прозрівати? Це лише квіточки…

  4. да хорошие они … хотят занять нишу в которой кружили. отъём денег всё делать таким образом, чтоб семья подследственного занесла поболее денежек; с… говорит 5к., а мыша на всё готовая, чтоб побежать и сказать 15 к. а после заноса он уже ленивый (ничё не треба грощи все поришали)

  5. Один из подписавших Юра Мартиненко, это не тот друг Луценко, который при нем был назначен заместителем начальника Службы внутренней безопасности МВД?

  6. Конечно он! Юрий Мартиненко один из самых бездарных, неквалифицированных и непрофессиональных замов в ДВБ за всю историю службы! Амбиции и мания величия затмевают здравый смысл. Сколько профессионалов ушло из службы из-за него. Все его заслуги это знакомство с тогдашним Министром Луценко Ю.В., который очень ошибся при назначении Мартиненка Ю.В. в такую структуру. Получив на рассмотрение первые заявления и жалобы от граждан о неправомерных по их мнению действиях работников милиции, наложил резолюции типа: Звільнити з органів внутрішніх справ”, “Підготувати наказ про звільнення”! И это до проведения проверок! А как же уважаемый адвокат, с законностью таких увольнений? А где проведенные проверки? Он даже не знал, что подобные команды может давать только лицо имеющее право подписывать приказ об увольнении. А задержание под его руководством ОБНОН Подольского РУ это вообще шедевр! Изначально сделав все неправильно и через час после передачи денег ворвавшись в кабинет ОБНОН дается команда: “Одеть на них наручники”. Даже молодые опера поняли, что лажа. А поле того как деньги не нашли, наш герой подытожил:”Операция прошла успешно и теперь мы знаем, что они берут”! Типа кто то сомневался в этом. И как интересно работал он адвокатом, что не знал, что в милиции деньги берут? Все чем занимался этот человек так это склоки и интриги, и самое главное, увольнение руководителей ОВД по политическим мотивам. Сейчас в ДВБ МВД все знают, что там где этот человек, там на честность и порядочность даже рассчитывать нельзя.

  7. Сафулько, сука луцкая, вспомни, как ты заказы во ВРЮ отрабатывал. А сейчас обидели мальчика? Иди коровам о правовом поле расскажи!

  8. Что зашумели, оборотни? Мартыненка уже давно нет в милиции, а вас еще колбасит от его духа, мракобесы бездарные.Видать хорошо он вас достал, вурдалак проклятых.Он еще доберется к вам, придет время.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ