Человек не терпит насилия!

ОЗУ Благоустрій

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Голова Севастопольської міської держадміністрації Севастополя Володимир Яцуба голосно виступив в інформаційному просторі України, як керівник міста, якому не дають навести порядок з підприємцями Севастополя так звані «придумані схеми Кужель Олександри Володимирівни».

Змушена звернутися в генеральну прокуратуру щодо «придуманої» протизаконної «схеми» роботи сміттєзвалищ та пляжей міста, про яку не може не знати керівник Севастополя.

 Основним полігоном накопичення ТПВ в Севастополі залишається полігон в Першотравневій балці, який був відкритий в 2001 році. Хазяйнує на цьому «сміттєпереробному комплексі», на мою думку, організоване злочинне угруповання, так зване КП «Благоустрій». Через порушення умов складування сміття і частих пожеж у 2008 році державна екологічна інспекція України офіційно закрила полігон ТПВ. При Куніцині полігон працював тільки за тимчасовим наказом начальника цивільної оборони міста. Нині, керівник КП «Благоустрій», якимось чином оформив санітарний паспорт, хоча жодного зауваження екологічної інспекції м.Києва підприємство не усунуло.

Севастопольське звалище на Первомайському полігоні загрожує місту Севастополю екологічною катастрофою, важкі метали високотоксичних сполук просочуються через загороджувальну греблю «полігону» на прилеглі землі. Розвантаження відходів проводиться без установки переносних загороджень, що катастрофічно забруднює навколишнє середовище. Керівництво КП «Благоустрій» додумалось стягувати гроші з трактористів, які планують  ґрунт на звалищі, тому сьогодні звалище ніхто не пересипає. Машини зі сміттям з міста постійно провалюються по кузов, їх тракторами доводиться витягати. На кримінальному звалищі «за їжу» працюють люди без певного місця проживання — іногородні «раби», у яких по бєспрєдєлу вилучили документи і яких регулярно б’ють за непокору члени злочинного угруповання КП «Благоустрій».

Сумарна забрудненість токсичними елементами досить висока і по категорії забруднення відноситься до «небезпечної». У результаті аналізів в пробах ґрунту виявлено елементи першого, другого і третього класів небезпеки. Переважаючими по перевищенню ГДК є високотоксичні елементи. У днищі першої та частини другої черги полігону укладений бентомат, але відсутній дренаж. Третя карта другої черги полігону на сьогоднішній день експлуатується без гідроізоляції, що враховуючи карстовий характер порід, неприпустимо. Збір біогазу, що утворюється при анаеробному розкладанні органічної складової ТПВ, на полігоні не проводиться.

      Характер хімічного складу товщі звалища і виявлення в пробах високотоксичних елементів, далеких для складу побутового сміття, свідчить про те, що на ділянках поховання в минулому чи в сьогоденні велося складування промислових відходів. Незважаючи на те, що вивіз виробничих відходів (містять токсичні метали і сполуки) від підприємств різних галузей офіційно заборонений, проте їх приймають на Першотравневій звалищі серед інших відходів. Територія смітника терміново потребує комплексної реабілітації для відновлення нормативної якості, без якого подальше використання земельних ділянок видається проблематичним,

Щодня полігон ТПВ в Первомайці приймає до 2000 кубометрів відходів, на місяць це 90-100 тисяч тонн. Влітку ці цифри зростають удвічі. В цей же час КП «Благоустрій» знайшов оригінальний спосіб заробітку — в кожному районі Севастополя на території житлових мікрорайонів функціонують незаконні полігони твердих побутових відходів, укомплектовані персоналом і технікою. До такого висновку прийшли державні екологічні інспектори, які спільно з екологічною комісією севастопольської міськради організували рейд по несанкціонованим звалищам.

Наприклад, у Нахімовському районі незаконний полігон функціонує за адресою вулиця Синопської 32. Будинку як такого немає, він похований під звалищем, висота відвалу якої доходить до 30 метрів, — вище, ніж на офіційному полігоні в Першотравневій балці. Сміття приймають і розбирають бомжі, у яких також вилучено документи. Періодично туди за наказом керівника КП «Благоустрій» підганяють техніку, розрівнюють і трамбують сміття. Аналогічна ситуація — на нелегальному полігоні між ЗБВ і авто ринком. Там працює не тільки бульдозер, але і екскаватор. У місті Севастополі відомі розцінки нелегальних звалищ за сміттєспалювальним заводом. КАМАЗ, повний сміття, там приймають за 100 гривень.

       “Полігони” — це заводи з переробки сміття, а місця, де сміття закопують в землю (в кілька шарів), називаються звалищами. Звалище в Першотравневій балці міста Севастополя повністю завантажена. Дівати, точніше, заривати, міське сміття тут більше нікуди. Ось така сумна «схема» про яку знає все місто Севастополь. А, якщо про неї не знає керівник, то хто керує містом?

Вищий нагляд за додержанням законодавства України здійснюють Генеральний прокурор України і підлеглі йому прокурори. Керуючись депутатським статусом, прошу:

в інтересах держави та територіальної громади міста Севастополя організувати комплексну перевірку всіх відомостей, викладених у моєму депутатському зверненні.

забезпечити перевірку вказаних відомостей на предмет наявності підстав порушити кримінальну справу відносно посадових осіб органів міської виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в місті Севастополі.

P.S.“Угрупування” КП “Благоустрій”, як сарана, атакувала всі пляжі Севастополя. Не є секретом, що комунальне нерухоме майно, розташоване на міських пляжах, більше не здається конкурентно в оренду підприємцям, а використовується “ОЗУ Благоустрій” за липовими договорами про співпрацю. Пляжі міста перетворилися на гетто. Замість того, щоб контролювати там чистоту і порядок, КП “Благоустрій” контролює реалізацію наркотиків, контрабанду, алкогольної продукції та простроченої їжі в питних закладах на пляжах міста. А про ці “схеми” здогадується керівництво міста?

Депутат

Верховної Ради Автономної Республіки Крим Кужель О.В.  

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ