Человек не терпит насилия!

З життя прокурора Миронова

У 2010 році, після зміни керівництва Прокуратури Харківської області, на посаду одного з 8 заступників прокурора області був призначений Миронов Сергій Володимирович. У відповідності до розподілу функціональних обов’язків, він взяв на себе організацію роботи по нагляду за провадженням слідства, дізнання та веденням оперативно – розшукової діяльності правоохоронними органами Харківського регіону (ГУМВС, ДПА, УСБУ), відповідними підрозділами Харківського прикордонного загону та Харківської митниці, за виключенням нагляду за діяльністю спецпідрозділів ГУМВСУ та УСБУ в Харківській області.

Початок роботи Миронова С.В. на посаді заступника прокурора Харківської області відзначився введенням нових «правил гри», а саме:

був введений порядок щомісячного фіксованого «податку» з кожного районного відділу ГУМВСУ в Харківській області у розмірі 500 доларів США, без врахування територіального розташування та «комерційного навантаження» у відповідному районі. Вказаний збір не стосувався надання сприяння підрозділам міліції у вирішенні повсякденних питань, а збирався виключно для п. Миронова С.В. та отримав назву у співробітників міліції — «миронівській податок». Таким чином щомісячний збір для п. Миронова С.В., починаючи з вересня 2010 року – близько 20 тисяч доларів США. Подібний фіксований збір також був введений для підрозділів податкової служби, але його розмір був визначений окремо у кожному конкретному випадку та коливався від 500 у.о. до 1500 у.о. за місяць.

для підрозділів податкової міліції був введений порядок «тотального» контролю за веденням оперативно – розшукової діяльності як на стадії заведення ОРС, отримання відповідних санкцій суду, так і на стадії реалізації матеріалів оперативних матеріалів. Вказані «нововведення» з боку п. Миронова С.В. призвели з одного боку до повного контролю ОРД підрозділів ДПА у Харківській області, позбавлення самостійності податківців у вирішенні поставлених перед ними завдань і, як наслідок, — повна відсутність вагомих показників в роботі протягом 2010 – 2012 років, про що свідчать наявні статичні показники ДПСУ та ГПУ. З іншого боку – таким чином п. Миронов С.В. отримав можливості для встановлення особистого «авторитету» в комерційних колах Харківського регіону шляхом «продажу» матеріалів ОРС, та подальшого створення «даху» від небажаного впливу з боку правоохоронців регіону з відповідним подальшим отриманням грошової винагороди у вигляді фіксованого відсотку від загального обігу комерційних структур, які потрапили у поле його зору.

Аналогічна «миронівська схема роботи» була запроваджена і у підрозділах ДСБЕЗ ГУМВСУ в Харківській області, що також призвело до відсутності вагомих показників в роботі за лінією протидії економічній злочинності (статистичні дані МВС та ГПУ за 2010 – 2012р.р.).

В результаті, за оцінкою оперативної інформації, яка стосується «продажу» матеріалів ОРС та вирішення пов’язаних з цим питань у подальшому, п. Миронов С.В. за приблизними підрахунками отримав протягом 2 років суму більшу ніж 15 мільйонів доларів США.

п. Мироновим С.В. була встановлена негласна схема обов’язкового погодження заведення ОРС оперативними підрозділами ГУМВСУ та ДПА у Харківській області з відповідними підконтрольними п. Миронову С.В. підрозділами прокуратури, що повністю суперечить діючим законам України. У разі отримання погодження на заведення та провадження ОРС, оперативні співробітники повинні були сплатити «обов’язковий тариф» у розмірі від 1 до 3 тис. дол. США. В подальшому, у рамках ведення ОРС, оперативні співробітники повинні сплачувати 500 доларів США за погодження кожного подання до суду на отримання відповідних санкцій. Враховуючи кількість заведених ОРС та отриманих санкцій суду, вказані «нововведення» приносять п. Миронову С.В. щомісяця понад 150 тисяч доларів США.

Аналогічна ситуація стосується «правил» ведення оперативно – розшукової діяльності у Харківському прикордонному загоні.

зміна керівництва прокуратури Харківської області та призначення п. Миронова С.В. на посаду заступника прокурора області напряму пов’язане з набиранням обертів по формуванню розгалуженої мережі підпільних ігрових закладів. Незважаючи на офіційні виступи п. Миронова С.В. на колегіях прокуратури, правоохоронних органів регіону, виступи на нарадах у керівництва Харківської обласної державної адміністрації, у яких він звітував про необхідність посилення заходів по протидії ігровому бізнесу, п. Миронов С.В. особисто очолив «роботу» по перерозподілу впливу на ринку ігрового бізнесу. За його вказівкою податківці та співробітники ДСБЕЗ вилучали ігрові автомати, звітували, а потім – дозволяли зацікавленим особам встановлювати нові ігрові автомати на умовах сплати фіксованої ставки хабарів, при цьому 200 у.о. закладаються у розмір щомісячної сплати за 1 автомат особисто для п. Миронова С.В. грошові кошти для нього передаються через районних прокурорів. Протягом 2 років кількість «точок» ігрового бізнесу у Харківському регіоні зросла з 50 у 2010 році до 200 – у 2012 році. Кожна «точка» налічує від 2 до 15 ігрових автоматів. Таким чином особисто п. Миронов С.В. отримує щомісячно понад 300 тисяч доларів США. Слід зазначити, що до вказаної суми не входять хабарі за «дозвіл на роботу» великих казіно, які відкрито діють у розважальних закладах таких як – РЦ «Місто», РЦ «Радмір» та інших, де за одну тільки ніч у вихідні дні тіньовий обіг складає 200-500 тисяч доларів США, що зумовлюється активністю гравців з Російської Федерації.

за наявною інформацією вплив п. Миронова С.В. розповсюдився на контроль за ринком наркотичних засобів, як злочинний обіг (насамперед — кокаїн), так і обіг медичних препаратів, які розповсюджуються за тіньовими схемами через медичні та фармацевтичні заклади. Керівник одного з таких закладів подарував п. Миронову С.В. у жовтні 2010 року квартиру вартістю 400 тис.дол.США, зробив за власний кошт капітальний ремонт (враховуючи забаганки п. Миронова С.В.), а також сплатив 200 тис.дол.США готівкою за його участь у вирішенні питання по кримінальній справі, яка була порушена СВ УСБУ в Харківській області. Їх «комерційні відносини» тривають і дотепер (50 тис.дол.США — щомісяця).

окрему увагу п. Миронов С.В. з перших днів приділяв та приділяє контролю за роботою так званих «конвертаційних центрів». В цьому йому активно допомагає начальник банківського відділу УДСБЕЗ ГУМВСУ в Харківській області підполковник міліції Бреславський М.А. Шляхом проведення цілеспрямованих активних заходів (порушення кримінальних справ, обшуків, виїмок та т.і.) п. Миронов С.В. отримав виключний контроль за діяльністю конвертаційних центрів, керівники яких змушені були сплатити від 750 тис. до 1 міл. доларів США у якості «вступних» за припинення відповідних кримінальних справ. В теперішній час п. Миронов С.В. отримає фіксовані 2 відсотки від щомісячного тіньового обігу конвертаційних центрів (Довідково: КЦ «Слоневського О.В.» — обіг за 2011 рік склав понад 1 млрд.грн., щомісячний обіг 20 млн.грн.; КЦ «Погореленка О.П.» — щомісячний обіг 30 млн.грн.; КЦ «Попова В.О.» щомісячний обіг 10 млн.грн.; КЦ «Гарібяна А.В.» щомісячний обіг 15 млн.грн.;КЦ «Чердака А.В.» — щомісячний обіг понад 10 млн.грн.). Таким чином, «особистий фіксований прибуток» п. Миронова С.В. від тіньового обігу КЦ становить понад 250 тис.доларів США щомісячно, не враховуючи «вирішення поточних питань».

За наявною інформацією п. Миронов С.В. особисто вживає кокаїн, колекціонує коштовні діаманти, має прихільність до встановлення «близьких дружніх стосунків» з чоловіками, у т.ч. з Бреславським М.А.

Олег Швець, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

61 ответ

  1. Конечно денег они заработали. У Чуба были списки предприятий которые после возбуждения уголовных становились порядосными ежемесячно заносили. Соломка Наташа Саша Таркан тоже рыло в пуху

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ