Человек не терпит насилия!

Геннадій Москаль: «Партія регіонів офіційно визнала, що розводить своїх виборців, «як котят»»

Народний депутат Геннадій Москаль заявляє, що Партія регіонів офіційно визнала, що обласні ради не мали права приймати рішень щодо надання російській мові статусу регіоніальної, а прийняті ними рішення – ні що інше, як «окозамилювання» виборців. «Сьогодні з величезною цікавістю прочитав відповідь в. о. голови Закарпатської обласної ради Володимира Закуренного на моє депутатське звернення, в якому я угорською просив скликати сесію і визнати угорську мову регіоніальною на Закарпатті (угорців в області набагато більше ніж 10 відсотків), — сказав Геннадій Москаль. – Пан Закуренний чорним по білому пише: «законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної мовної політики» або будь-яким іншим діючим нормативно-правовим актом не передбачено таке повноваження обласної ради, як надання певній мові статусу регіональної, що у свою чергу не дає право Закарпатській обласній раді розглядати питання про надання угорській мові статусу регіональної з гарантією її використання і в галузі управління та документації». Пікантності ситуації додає те, що Володимир Закуренний є не просто в. о. голови облради, а видним діячем Партії регіонів і навіть керівником її виборчого штабу на Закарпатті».

За словами народного депутата, виходячи з відповіді на його звернення офіційного представника Партії регіонів, рішення Одеської, Запорізької, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Харківської, Луганської обласних рад щодо надання російській мові статусу регіональної (під час прийняття яких як у пісні Висоцього, «бабы по найму рыдали сквозь зубы»), є незаконними та підлягають відміні. «А Партія регіонів фактично визнала, що це тільки постріли холостими патронами напередодні виборів та елементи «розводкі своїх виборців як котят», якою так любить хизуватися Чечетов», — уточнив він.

«Закуренний не відкрив мені Європу через Закарпаття – я і так знав, що згідно з законом Ківалова-Колесніченка облради не мали права приймати подібні рішення, — сказав народний депутат, додавши, що Володимиру Закуренному слід було б організувати семінар щодо застосування закону «Про язык» серед голів інших облрад. – Мої запити різними мовами носили чисто провокативний характер і, знаючи недолугість і тупість керівників Закарпатської облради, я чомусь був упевнений, що саме вони відреагують. Якби в них було хоч трохи розуму, то прийняли б нейтральне рішення і рекомендували б сільським, селищним та міським радам, де компактно проживають угорці, румуни, поляки, німці, роми, вирішити це питання на позачергових сесіях».

Пан Москаль підкреслив, що сьогодні серед представників нацменшин наступає прозріння щодо справжніх цілей Партії регіонів. «Бо депутат сільської, селищної та міської ради, на території котрої компактно проживають меншини, не може не виконати закон, а обласна та районні ради тиснуть на нього цього не робити, — зауважив він. – Мені закони зрозумілі, але спробуйте пояснити пересічному угорцю чи румуну, чому росіянам можна, а іншим ні».

Геннадій Москаль також заявив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити безпеку пана Закуренного, оскільки «за поняттями Партії регіонів» той здав усіх. «Відверто кажучи, після того, як він розповів про найбільший секрет Партії регіонів, який полягає в тому, що ніхто ніяких статусів російській та іншим мовам не збирався надавати, а всі прийняті рішення – лише передвиборчій популізм, я став переживати за його здоров*я та життя», — резюмував пан Москаль.

Прес-служба Геннадія Москаля

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Молодец Москаль. Развел на мякине тупого “уголовника”, чувствуется опыт ментовской работы. Только все это надо показать в прессе, радио и телевидении, что бы люди знали.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ