Человек не терпит насилия!

Азаров віддав 280 мільйонів на закупівлю зайвих медвиробів

Прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну 29 серпня “проштовхнув” проект постанови, внесений главою Держрезерву Олексієм Лелюком, про закупівлю до Держрезерву медичних виробів на суму 280 млн гривень на прохання МНС.

Постанова була прийнята без жодного обговорення, без погодження профільних міністерств, крім того, Мінохоронздоров’я раніше повідомив Азарова, що всі вироби, які пропонувалося закупити, вже є в Держрезерві в повному обсязі і жодного разу не були затребувані.

Про це ZN.UA повідомило джерело в Кабміні. А Віктор Балога, коментуючи ситуацію, заявив, що украй здивований наявністю такого поводження з його підписом до прем’єр-міністра.

Відзначимо, що три тижні тому джерела ZN.UA в Кабміні повідомили, що уряд готує масштабну закупівлю широкої номенклатури матеріальних цінностей медичного призначення на суму 280 млн грн у цінах 2010 року.

Ініціатором закупівлі виступив МНС: лист про необхідність терміново заповнити Держрезерв підписано Віктором Балогою.

«Протягом останніх років у світі виникають епідемії небезпечних інфекційних хвороб, які за масштабом і наслідками досягають рівня надзвичайних ситуацій. Однак у державному резерві не передбачено в необхідному обсязі запасу засобів медичного призначення», — йдеться в листі МНС.

МНС запропонувало створити в державному резерві запаси засобів медичного призначення, зокрема: дихальні апарати для немовлят — 3 тис. комплектів; набір інтубаційних трубок — 20 тис. комплектів; маска киснева — 43 тис. шт.; рукавиці латексні стерильні — 500 тис. пар; термометри медичні — 142 тис. шт.; системи для інфузії одноразові — 2,5 млн. шт.; шприци одноразові 2 мл — 3 млн. шт.; шприци одноразові 5 мл. — 5 млн. шт.; шприци одноразові 10 мл — 800 тис. шт.; шприци одноразові 20 мл — 220 тис. шт.; марля медична — 12,8 млн. метрів; бинт марлевий нестерильний — 40 млн. шт.; вата медична нестерильна — 750 тонн; маски медичні одноразові — 25 млн. шт.; катетери для санації трахеї — 40 тис. комплектів

Міністр МНС звернувся до прем’єр-міністра Азарова з проханням підтримати ініціативу про закупівлю вищевказаних виробів.

4 липня глава уряду дав доручення усім відповідальним міністрам: економіки — Петру Порошенку, фінансів — Юрію Колобову, охорони здоров’я — Раїсі Богатирьовій, МНС — Віктору Балозі; керівникові Держрезерву — Олексію Лелюку, першому віце-прем’єру — Валерію Хорошковському — “прошу розглянути і в установленому порядку внести узгоджені пропозиції Кабінету міністрів”.

У підсумку Держрезерв підготував проект постанови уряду про виділення коштів на закупівлю, однак цей проект з усіх міністерств погодило без зауважень лише одне МНС. Мінекономіки підписало з зауваженнями, а Мінфін і Мінохоронздоров’я погоджувати проект постанови взагалі відмовилися.

Мінфін послався на відсутність коштів, а МОЗ в офіційному висновку заявив, що вся номенклатура цінностей, яку вирішив купити МНС, присутня в Держрезерві в повному обсязі, була закуплена в 2010 році і жодного разу зі складів Держрезерву не була затребувана.

У результаті глава МНС Віктор Балога був змушений відкликати свій лист на ім’я Азарова і

єдине міністерське погодження проекту щодо закупівлі.

В усному коментарі ZN.UA Балога заявив, що нічого не знає про звернення МНС та здивований наявністю такого документа з його підписом, а у відповідь на письмове звернення назвав лист до прем’єра непорозумінням.

Як повідомило джерело ZN.UA, незважаючи на це, 29 серпня на засіданні Кабміну Микола Азаров поставив на голосування проект постанови, внесений главою Держрезерву, про закупівлі все тих же медичних виробів. Документ був прийнятий без жодного обговорення і без погодження профільних міністерств.

 ”Зеркало недели”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ